Τροφοδοτικό Salas για το Trichord Dino

Τα καλώδια τα "ξε-σύστρεψα" μιας και το ρεύμα είναι μόνο DC πια..
Αν νομίζετε ότι κακώς, πέστε μου να τα συστρέψω πάλι...
(Αλλά να μάθω και το γιατί)

Έχουν γίνει κατσαρά και φαίνονται χάλια.

Δεν θα κάνεις μόνο εσύ body shaming στο καλώδιό μου! 😂

• Haha
Reactions: vlad66
Τα τρανζίστορ θέλουν οπωσδήποτε νίκες ώστε να απομονωθούν από τις ψήκτρες ,θέλεις και μονωτηρες για τις βίδες
Αν ακουμπήσουν τώρα μεταξύ τους ίσως έχεις θέμα δεν θυμάμαι το σχέδιο οποτε προσοχη
Και όταν μπει στο κουτί πάλι θα βάλεις μικες εκτός και αν τα τρανζίστορ που έχεις είναι πλήρως πλαστικα

• Like
Από μίκες , απομονωτήρες και θερμοαγώγιμες πάστες άλλο τίποτα....

IMG_20250410_132036.jpg

Όλα αυτά θα μπουν στα mosfet όταν θα έρθει το κουτί γιατί τότε οι ψύκτρες τους δεν θα είναι στον αέρα όπως στις χθεσινές δοκιμές..

Το γλιτώσαμε το τσαφ..
Είτε γιατί δεν ακούμπησαν (πράγμα δύσκολο αφού η απόσταση μεταξύ τους ήταν πολύ μικρή), είτε γιατί είναι βαμμένες και δεν κάνουν σώμα (το πιθανότερο αυτό)..

14€ για αυτές και άλλα 5€ για τις προηγούμενες άχρηστες, κάπου στο 20ρικο για 12 ώρες λειτουργίας περίπου...

Έβγαλα όμως χρήσιμα συμπεράσματα, όχι μόνο για την ηχητική απόδοση του dino, αλλά κυρίως για το μέγεθος των ψυκτρών που θα μπουν στο κουτί..

Το τροφοδοτικό ψήνει καφέ...

Θέλει special κατασκευή για να ζήσει πολλά χρόνια.....

Ήρθε το κουτί..

IMG_20250417_020158.jpg

Μέτρια ποιότητα βαφής στο αλουμίνιο..
Στις ακμές βλέπω θεματάκια..

IMG_20250417_020250.jpg

Θα τα διορθώσω και ελπίζω να μην χαράξω τις μεγάλες ευθείες επιφάνειες οι οποίες δεν φαίνονται να έχουν πρόβλημα..

Δυστυχώς σε αυτές (τις περίεργες διαστάσεις που ήθελα) δεν υπήρχε άβαφο αλουμίνιο.

Είναι πρόκληση να φτιάξω αυτό το άχαρο μαύρο κουτί συμπαθητικό τουλάχιστον στην όψη....

Υπομονή.....

Σήμερα βρήκα χρόνο και έτρεξα για τα αλουμίνια που θέλω να μπουν μέσα στο κουτί..

1ος "σταθμός" μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στον Πειραιά

IMG_20250423_143339.jpg

IMG_20250423_143032.jpg

Εξηγήσεις, κόντρα εξηγήσεις για να καταλάβουν τι θέλω...

3 άτομα άντρες και μία γυναίκα στην γραμματεία..
Φωνάζουν τον αρχιμάστορα από την κοπή..

- όχι δεν υπάρχουν αλουμίνια στις διαστάσεις που ζητάς.. κανείς δεν έχει!
και τι θες να φτιάξεις;;;

- ένα τροφοδοτικό

- και θα κονομήσεις λεφτά από αυτό;;
πόσα κομμάτια θέλεις;;;
( ο αρχιμάστορας μιλάει μόνο κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με τα δάκτυλα όταν μετράμε παραδάκι)

- τι να κονομήσω ρε μάστορα.. ένα τροφοδοτικό για Trichord Dino θέλω να φτιάξω για πάρτη μου...
(Δεν βλέπω καμία "αντίδραση" από το κοινό που παρακολουθεί την κουβέντα, φως φανάρι δεν κατάλαβαν τι είναι το "Dino" και λέω να πω περισσότερα..)

- το Trichord Dino είναι ένα phono stage που παίρνει το σήμα από την κεφαλή ενός πικάπ και το διαμορφώνει κατάλληλα για να το δεχτεί ο ενισχυτής μας...

Σιωπή και απορία στα βλέμματα...

Παίρνει το θάρρος η γυναίκα της γραμματείας και μου λέει,

- να είστε σίγουρος κύριε.. τα καταλάβαμε ΌΛΑ όσα μας είπατε...!!!

Άφθονο γέλιο φυσικά από όλους εκτός τον μάστορα...

Τελικά από αυτούς πήρα κάτι το οποίο δεν θα μπει μέσα στο κουτί, ίσως το χρησιμοποιήσω αν μπορέσω με τον δικό μου εξοπλισμό να το κάνω έτσι όπως το θέλω..
Αλλιώς άλλα 12,5€ στα σκουπίδια...

IMG_20250423_143018.jpg

Η λύση δόθηκε από άλλο μαγαζί εκεί κοντά τους..
Είναι ο βασικός προμηθευτής μου στα αναλώσιμα υλικά που κόβω στον τόρνο..

IMG_20250423_150429.jpg

Με μικρές διαφοροποιήσεις από τα αρχικά μου σχέδια, αύριο θα παραλάβω ότι του ζήτησα...

Αν όλα πάνε καλά με αυτόν η δουλειά θα προχωρήσει...

• Like
Reactions: Λάκης
Μα τωρα και εσυ ηθελες να σε καταλαβει ο πουλαω σιδερα με το μετρο και το κιλο;
Αυτα μονο σε μηχανουργειο και αν θελει να ασχοληθει

Υπαρχει και αυτος που θα σου κοψει οτι θες αλλα μην περιμενεις καθαρο αλουμινιο χωρις γρατζουνιες

Αργυράκης Αλέξανδρος Χ.​

Εμπόριο Αλουμινίου

Πόντου 27, Ταύρος, 17778, ΑΤΤΙΚΗΣ

• Like
με ντουκοχαρτο το εκανα εγω καπιοα στιγμη και νερακι αλλα θελει πολλη δουλεια μεχρι αηδειας .αλλιως σατο κανουν σε μηχανουργειο αλλα δεν νομιζω να ασχοληθουν με κατι τετοιο

με ντουκοχαρτο το εκανα εγω καπιοα στιγμη και νερακι αλλα θελει πολλη δουλεια μεχρι αηδειας .αλλιως σατο κανουν σε μηχανουργειο αλλα δεν νομιζω να ασχοληθουν με κατι τετοιο
Τι νούμερο ντουκόχαρτο;;

Αν πάρω κάποια συρματόβουτσα για τον τροχό του πάγκου θα κάνω δουλειά;;

Ειχα δοκιμασει με συρματοβουρτσα αλλα δεν ειδα φως,ντουκοχαρτα παρε για πρωτο χερι 800αρια και μετα πας σε ποιο χαλαρα οπως 1000αρια και 1200
Ολα αυτα αναλογα με το θεμα που εχουν βεβαια τα αλουμινια
Θα τα αφησεις αβαφα; θα φαινονται;

• Like
άβαφα στο φυσικό τους χρώμα..

το αν θα φαίνονται ή όχι δεν το ξέρω ακόμα.. θα εξαρτηθεί από την απαγωγή και διασπορά της θερμότητας.

αν η διασπορά είναι ικανοποιητική και η θερμοκρασία των Mosfets δεν θα ψήνει καφέ, τα αλουμίνια δεν θα φαίνονται.. ωστόσο θέλω να είναι όμορφα..

αν θα χρειαστεί ventilation , "επιβάλλεται" να είναι όμορφα γιατί θα φαίνονται.. δεν θέλω να γελάει ο κόσμος.....

Κοίτα θα μπορούσες να τα πας και για ανοδειωση αν είναι να φαίνονται η να είναι έτσι και αλλιώς εμφανίσιμα
Άλλη λύση είναι η βαφή τους και αφήνεις αβαφα τα σημεία που θα πατήσουν τα τρανζίστορ

Πως καθαρίζουμε το αλουμίνιο από γρατσουνιές;;
Να το κάνουμε "βουρτσισμένο" πχ....

Δεν το κάνεις εύκολα στο σπίτι, εκτός αν μιλάμε για πολύ μικρή επιφάνεια.

Χρειάζεται να στηρίξεις κάτω το γυαλόχαρτο και να φτιάξεις διάταξη ώστε να "σέρνεις" πάνω του το αλουμίνιο με πολύ συγκεκριμένη φορά. Δηλαδή να φτιάξεις κάποιου είδους "οδηγό".
Δεν είναι εύκολο να πάρεις καλό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά υπάρχει η ALMEK που μπορεί να κάνει το βούρτσισμα και την ανοδίωση και να βγει τέλειο το αποτέλεσμα.

Κοίτα θα μπορούσες να τα πας και για ανοδειωση αν είναι να φαίνονται η να είναι έτσι και αλλιώς εμφανίσιμα
Άλλη λύση είναι η βαφή τους και αφήνεις αβαφα τα σημεία που θα πατήσουν τα τρανζίστορ

δεν είναι κακή ιδέα η ανοδίωση.. αλλά έχω την εντύπωση πως πάλι πρέπει να φύγουν οι γρατζουνιές , αλλιώς θα φαίνονται.

η λύση της βαφής δεν μου αρέσει..