Τροφοδοτικό Salas για το Trichord Dino

Δεν το κάνεις εύκολα στο σπίτι, εκτός αν μιλάμε για πολύ μικρή επιφάνεια.

Χρειάζεται να στηρίξεις κάτω το γυαλόχαρτο και να φτιάξεις διάταξη ώστε να "σέρνεις" πάνω του το αλουμίνιο με πολύ συγκεκριμένη φορά. Δηλαδή να φτιάξεις κάποιου είδους "οδηγό".
Δεν είναι εύκολο να πάρεις καλό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά υπάρχει η ALMEK που μπορεί να κάνει το βούρτσισμα και την ανοδίωση και να βγει τέλειο το αποτέλεσμα.

ποιά είναι η ALMEK ;;;

Αν δεν κανω λαθος ειχα παει καποτε σε αυτους και ειναι πολυ καλοι στην δουλεια τους αλλα αν θυμαμαι καλα δεν περνουν το αλουμινιο που εχεις αλλα βαζουν δικο τους και το κοβουν στα μετρα που θες ,το θεμα ειναι να ασχοληθουν για μεμονωμενο κομματι

Αν έχεις χώρο που μπορείς να τα κάνεις όλα πουτ@ν@ τότε αμμοβολή.
Αν δεν έχεις χώρο τότε ίσως αυτό και πατέντα με μεγάλο πλαστικό κουτί και μακριά γάντια για να κάνεις αυτοσχέδια καμπίνα αμμοβολής.
Το κακό είναι πως θα σου αφήσει σκιές.
Με το ντουκόχαρτο αν είναι βαθιά τα σημάδια δεν θα κάνεις δουλειά.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις με κάτι τέτοιο στο δράπανο αν δεν είναι βαθιά τα σημάδια.

• Like
Reactions: vlad66
Αμμοβολή αποκλείεται..

Θα τα δουλέψω με ότι έχω εδώ..
Δίδυμο τροχό πάγκου, γωνιακό με διάφορες βούρτσες, ντουκόχαρτα κλπ..

17455908808924075088457919771986.jpg

17455909318844221557140677255151.jpg

Αυτό το μεγάλο κομμάτι κόπηκε σε μήκος 28cm και θα είναι η βάση για τα πάντα..
Το αρχικό πλάτος ήταν στα 15cm και έπρεπε να μειωθεί κατά 1cm τουλάχιστον..

IMG_20250425_172542.jpg

Κόπηκε σε "ψαλίδι" όχι μακριά από εκεί που αγοράστηκε

IMG_20250425_172610.jpg

IMG_20250424_132134.jpg

Εξαιρετικά παιδιά, δεν μου αρνήθηκαν να βάλουν "μπρος" μηχάνημα τέρας για την κοπή..

IMG_20250424_131937.jpg

Πάνω από 6 μέτρα μήκος!!

IMG_20250424_131945.jpg

Φτιαγμένο σε ναυπηγείο στην Φιλανδία, αγοράστηκε την δεκαετία του '80 στην Γερμανία και ήρθε εδώ...

Κοιτάξτε την στράτζα δίπλα που έχει παρόμοιο μέγεθος σε σχέση με τον άνθρωπο..

IMG_20250424_132037.jpg

Δεν ήθελαν καν λεφτά, ντράπηκα και τους έδωσα ένα 10€ που είχα πάνω μου..

• Wow
Reactions: newbie and Haagenti
κοιτα δεν εχει κοπη ωραία και θα σου παρει πολυ να το συνεφερεις αν γινει κατι τετοιο ,σιγουρα πρεπει να παιξει και λιμα κανονικα θα ηθελε μηχανουργιο
Στον αργυρακη που σου ειχα βαλει εκει τα κοβει με καποιο ειδος τροχου και ειναι σχετικα καλυτερα τα αποτελεσματα ,αποψη μου ειναι καλυτερα να το βαψεις εκτος απο το σημ,ειο που θα πατουν τα τρανζιστορ

Η ALMEK είναι πιο κοντά μου και θα πάω από κει για το κόψιμο του iec & dc out

Τα εσωτερικά ίσως τα καταφέρω μόνος μου.. βαφή αποκλείεται

Προς το παρόν το παιδεύω.. αν βαρεθώ θα πάνε όλα ALMEK

Πριν

IMG_20250425_175145.jpg

Μέχρι τώρα

IMG_20250425_180820.jpg

Ένας ακόμα λόγος που βλέπω να φεύγουν όλα για ALMEK..
Ήδη αρχίζει και γίνεται της τρελής από τα γρέζια/σκόνες αλουμινίου

IMG_20250425_180929.jpg

Αν τα πας εκει και δεχθουν να τα επεξεργαστουν τοτε κανε και ανοδιωση να ειναι σουπερ σε οτι χρωμα θελει αν και το μαυρο ειναι το ποιο ασφαλες

Αν τα πας εκει και δεχθουν να τα επεξεργαστουν τοτε κανε και ανοδιωση να ειναι σουπερ σε οτι χρωμα θελει αν και το μαυρο ειναι το ποιο ασφαλες
Ένα πράγμα θέλω πολύ να επεξεργαστούν, που θα το δείξω αργότερα..
Τα εσωτερικά που τα δουλεύω τώρα μάλλον δεν έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους..
Άλλωστε βλέπω σε σημεία πολύ δυνατά χτυπήματα που για να φύγουν θα αλλάξουν οι διαστάσεις του κομματιού

Ευτυχώς που έμεινε από μπαταρία το φορητό και έπιασα να κάνω δουλειά με του ρεύματος..

IMG_20250425_213408.jpg

Η δύναμη και οι υψηλότερες στροφές επεξεργάζονται το αλουμίνιο σαν να είναι βούτυρο...

Τα μικρά τέλος..

Τελικά ούτε Brasso, ούτε αλοιφές, ούτε τίποτα...
Λίγο δίδυμο τροχό του πάγκου για τα χοντρά στις γωνίες και το ισχυρό δράπανο ρεύματος με αυτές τις βούρτσες:

IMG_20250426_001833.jpg

Αύριο θα πιάσω το μεγάλο κομμάτι