Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι έχετε κάνει και τι σκοπεύετε να κάνετε με το χαράτσι τ
Και εγώ έχω την αντίθετη άποψη...
Όποιος πληρώνει για κάτι που δεν θα τον ωφελήσει, μιας και τα λεφτά δεν είναι για το κοινό συμφέρον, είναι ηλίθιος....
+1000 όπως μάθαμε να λέμε...
-το να είναι κανείς μη ενημερωμένος το καταλαβαίνω και υπενθυμίζω πως το χαράτσι στη ΔΕΗ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με φορολογική ενημερότητα, αυτό είναι άλλο χαράτσι. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως αν δεν πληρωθεί το παρόν χαράτσι της ΔΕΗ θα έρθει η Μπαμπούλας ΑΕ που τρομάζει τα παιδάκια και κλαίνε, να σου κόψει το ρεύμα.
-το να είναι κανείς μη ενημερωμένος το καταλαβαίνω και υπενθυμίζω πως η προθεσμία για την πληρωμή είναι 80 ημέρες.
Δηλαδή μετά από 80 ημέρες από την ημερομηνία που "λήγει" η ημερομηνία που αναγράφεται, κρίνεται κανείς εκπρόθεσμος και ξεκινά γραφειοκρατικά η διαδικασία προς διακοπή ρευματοδότησης.
-το να μην έχει ξεκαθαρίσει κανείς τι συμβαίνει και να μας λέει τι θα κάνει με το χαράτσι ενώ ΔΕΝ είναι ιδιοκτήτης αλλά ενοικιαστής, το καταλαβαίνω κι αυτό. Έτσι κι αλλιώς είναι θολό το τοπίο και γνωρίζω προσωπικά παράδειγμα εισοδηματία που νοικιάζει ΠΟΛΛΑ διαμερίσματα και πέταξε το μπαλάκι στους ενοικιαστές...
-το να είναι κανείς, έστω ηλίθιος και να θέλει να πληρώνει τα ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ χαράτσια το καταλαβαίνω.
-το να φοβάται κανείς και τον ίσκιο του και να τρέχει να στήνεται στην ουρά της ΔΕΗ να πληρώσει ένα χαράτσι που ξέρει πως είναι παράφορα άδικο, παράνομο, αντισυνταγματικό και απαίσιο με τον τρόπο που επιβλήθηκε, επειδή τον φόβισαν μέρα νύχτα οι δημοσιοκάφροι στη τηλεόραση, άντε κι αυτό το καταλαβαίνω, ως ανθρώπινη αδυναμία.
-το να αισθάνεται κανείς νομιμόφρων πολίτης και να σφυρίζει αδιάφορα ενώ γύρω του γίνεται ο χαμός και να θέλει να είναι "νόμιμος" πάση θυσία, ενώ έχει συνείδηση όλων των παραπάνω, επιλέγει να γίνει θύμα και κορόϊδο, αγνοώντας τη στάση και θέση των γειτόνων συμπολιτών του και γράφοντάς τους στα παλιά του τα
παπούτσα, αρκεί αυτός να συμπλέει με τον κάθε επικυρίαρχο που του κάθεται στο σβέρκο, δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά προσπαθώ...
Όταν βλέπω όμως κάποιον που σκέφτεται και δρα έτσι, να περιμένει και προτρέπει κι άλλους να κιοτέψουν επίσης και τους κατηγορεί για παράνομους, επειδή διαλέγουν να διαμαρτυρηθούν απέναντι σε μια αδικία που υφίστανται, συγνώμη αλλά δεν ξέρω τι να σκεφτώ πέρα από το ότι πρόκειται για αρρωστημένη ψυχολογία-προσωπικότητα και δυστυχώς μου έρχεται στο μυαλό η περίπτωση να μην είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα λαμόγια ψευτονταήδες Υπουργούς σήμερα, αλλά καταστάσεις στο παρελθόν που οι γονείς και μερικοί ακόμη εν ζωή παππούδες μας αντιμετώπισαν, ναζιστές, γερμανοτσολιάδες, αξιότιμους ασφαλίτες της χούντας κ.λ.π
Δυστυχώς οι παραλληλισμοί είναι αναπόφευκτοι, αν και προς το παρόν έχουμε πολύ πιο ασήμαντους "δυνάστες" να αντιμετωπίσουμε...