...Με ενδιαφέρει πχ το γιατί οι Beatles δεν έχουν γκελ στη νέα γεννιά, ενώ οι Stones έχουν. Είναι θέμα μουσικής ή κάτι πιο υποχθόνιο (το αρχέτυπο της αλητείας των Stones)
Και γιατί η Gaga ενώ ξέρει πως δεν τραβάνε οι Beatles στους νέους σήμερα αλλά ούτε και πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την δική σας σειρά, διασκευάζει τραγούδια τους στις συναυλίες .Γιατί είναι στο συμβόλαιο της?και γιατί δεν είναι στο συμβόλαιο της Britney?...κοκ....
Αναπάντητα ερωτήματα τα οποία ανεξάρτητα με την εμπάθεια μου, με τις προτιμήσεις μου κλπ τελικά παίζουν και ένα πολύ σημαντικότερο ρόλο πλην του να τρώγομαι με τα ρούχα μου
μου ανοίγουν ορίζοντες και βλέπω πράγματα που δεν ήθελα να δω με τίποτα
όπως πχ
το Tommorow never knows είναι κομμάτι 30 χρόνια μπροστά από την εποχή του...
και το Gimme Shelter είναι τόσο ωραίο κομμάτι που φάλτσος ταξιτζής να το τραγουδάει σε σταματημένο φανάρι πάλι ωραίο θα ακούγεται...
Τα Σκαθάρια, το '70 σταμάτησαν να υφίστανται ενώ οι Στόουνς είναι ενεργοί μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι για τους Beatles έχουμε (όσοι έχουμε) την
τότε εικόνα τους. Αντίθετα οι Stones έχουν μια
συνεχή εξελικτική πορεία, εκμεταλλευόμενοι την ιστορία τους, αλλά και προσπαθώντας να εναρμονίζονται (όσο μπορούν) με τη εποχή, γι αυτό και προσπάθησαν να απαντήσουν στη ντίσκο, στο πανκ, στη επιδημία του MTV και στα εκάστοτε κελεύσματα. Ο
ένας ήταν ο φίλος που χάσαμε μικροί και κοιτάμε τη φωτογραφία του νοσταλγικά με αγάπη ενώ ο
άλλος γερνάει μαζί μας και αντιμετωπίζεται με συμπάθεια η σκεπτικισμό ανάλογα με τα καμώματά του...
Εάν μπορεί κάποιος να εκτιμήσει ή να εντάξει στο ρεπερτόριό του σαν καλλιτέχνης, το
Tomorrow Never Knows (με εντυπωσίασες) του '66, που υπόψη, απλά δεν υπάρχει χρόνος περαστικός ή μελλοντικός που θα το λήξει, ή το
Gimme Shelter, μάλλον καταλογίζεται στα υπέρ του, η εμπειρία αυτή και μέλλει να αποδειχτεί πόσο θα ωφελήσει την οπτική του και πως θα "ενσωματωθεί" στην έκφρασή του...
Εμένα, πάντως μου κάνεις, που σε παιδεύουν όλα αυτά και δεν ησυχάζεις...