Tube amplifiers for all

Re: TUBE AMPLIFIERS FOR ALL.

Προσωπικά προτιμούσα στην έκθεση πρόπερσι τα μικρότερα Verity με τον receiver της Magnum Dynalab απ' ότι στο διπλανό δωμάτιο τα μεγαλύτερα με τα Lamm. Είμαι πολύ διεστραμμένος;

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, πιστεύω ότι οι ενισχυτές λυχνίας έγιναν μόδα λόγω της μείωσης του κόστους των κινέζικων. Πιστεύω ότι τα σύγχρονα τρανζίστορ είναι καλύτερα από τις λάμπες γενικά. Απλά υπάρχει μια μεσαία κατηγορία, εκεί στα 2-5 χιλιάρικα, που μπορείς να πάρεις καλύτερη λάμπα από τρανζίστορ. Όχι όμως πιο φτηνά ή πιο ακριβά.

Προσωπικά προτιμούσα στην έκθεση πρόπερσι τα μικρότερα Verity με τον receiver της Magnum Dynalab απ' ότι στο διπλανό δωμάτιο τα μεγαλύτερα με τα Lamm. Είμαι πολύ διεστραμμένος;

Ναι το συγκεκριμένο ήταν πολύ καλοστημένο σύστημα. Δεν ξέρω πώς ταίριαξε έτσι ... αλλά και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση!

Απάντηση: Re: TUBE AMPLIFIERS FOR ALL.

Ναι το συγκεκριμένο ήταν πολύ καλοστημένο σύστημα. Δεν ξέρω πώς ταίριαξε έτσι ... αλλά και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση!

Ο πανδαμάτωρ...χώρος...

Με 50 χιλιάρικα αγοράζεις το καλύτερο σύστημα του κόσμου. Λέγεται the orchestra itself, έρχεται σπίτι σου χαλαρά και κατασκηνώνει στο σαλόνι. Με πενήντα επίσης, κλείνεις εισιτήρια για εκατοντάδες παραστάσεις σε Ρώμη, Νέα Υόρκη, Τόκυο. Αν βαριέσαι πετάγεσαι μέχρι και το δικό μας Half Note, καθημερινά, για την επόμενη εικοασετία. Πιο be there ήχος δεν γίνεται!
Ναι αλλα δεν μπορεις να τα ακουσεις ολα αυτα φορωντας μπυτζαμες και καθε ωρα να αλλαζεις απο Σαββοπουλο σε Αλεξιου και μετα να ακους και λιγο απο deadcandance και παει λεγοντας. Ουτε μπορεις να εισαι καθε μερα στο half note ή στο μεγαρο ή στη λυρικη ετσι δεν ειναι?

Απάντηση: TUBE AMPLIFIERS FOR ALL.

Μπα, χειροτερος ηταν ο χωρος με τα Magnum. Aλλα και παλι δεν υπαρχει θεμα συγκρισης των δυο συστηματων για μενα.

Υπέθεσα,γιατί δεν κάθησα ν' ακούσω πέρσυ.Απλά πέρασα γι' ένα γειά.

Ναι αλλα δεν μπορεις να τα ακουσεις ολα αυτα φορωντας μπυτζαμες και καθε ωρα να αλλαζεις απο Σαββοπουλο σε Αλεξιου και μετα να ακους και λιγο απο deadcandance και παει λεγοντας. Ουτε μπορεις να εισαι καθε μερα στο half note ή στο μεγαρο ή στη λυρικη ετσι δεν ειναι?

Tο ζήτημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ούτε οι πυτζάμες (θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν και ως εκκεντρική νυχτερινή εμφάνιση, με πενήντα χιλιάρικα στην τσέπη) ούτε το πλούσιο ρεπερτόριο. (ας μην επαναλάβω το κλισέ του χαϊεντά με το ένα cd :operator:)

Αυτό που παραμένει μαγικό, εξού και τα μυθικά ποσά που διατίθενται για μηχανήματα, είναι το πώς μπορεί κάτι να μοιάζει αληθινό. Η αναπαράσταση δηλαδή είναι πιο συγκινητική από την πραγματικότητα! Σαν αυτό που έχουν τα μικρά παιδιά και μένουν εκστατικά απέναντι στη μαγεία του θεάτρου.

Και μια και το φερε η κουβέντα, να κάνω μια παρατήρηση.:grandpa:
Ασχολούμενος με το hi-fi κάνεις δύο πράγματα:
  • Απολαμβάνεις τις ποιότητες των ήχων, όπως περίπου γεύεσαι ένα εκλεκτό πιάτο ή ένα υπέροχο κρασί.
  • Απολαμβάνεις τις ποιότητες των μηχανημάτων, την αισθητική και κατασκευαστική τους αρτιότητα, όπως περίπου συμβαίνει με τη φροντισμένη παρουσίαση ενός γεύματος.
Η μουσική είναι άλλο πράγμα. Καταφέρνει να αναπαραχθεί και από τρανζιστοράκι στη σκοπιά, μέχρι δακρύων. Εξού και χαϊφιντελίστες είναι μόλις το 1/100 των ακροατών του πλανήτη- υπάρχει πάντα μια δόση σοφίας στην πλειοψηφία. Και μην πει κανείς ότι το 99% του πλανήτη δεν ακούει μουσική!

Εν κατακλείδι: άλλο η μουσική και άλλο αυτό εδώ το χόμπυ. Ο χομπίστας δεν παθιάζεται ακριβώς με τη μουσική, περισσότερο τη χρησιμοποιεί ώστε να εξασκείται δια βίου στο να κρίνει ποιότητες ήχων, να αξιολογεί το αποτέλεσμα μηχανών που συνεργάζονται μεταξύ τους.
Προλαβαίνω τον αντίλογο: μα εγώ ακούω μουσική!
Αντίλογος στον αντίλογο: όλοι ακούνε μουσική!

Ακούω μουσική (ως χόμπυ) σημαίνει: έχω πέντε-έξι χιλιάδες βινύλια και άλλα τόσα cd. Αυτή είναι η ελάχιστη αναλογία (του πάθους) απέναντι στον χομπίστα που διαθέτει 50 χιλιάδες ευρώ για μηχανήματα. -bye-

Last edited:

Ok αλλά η συζήτηση εκτρέπεται σε Hiendα Νο 2.

Να μείνουμε πλέον στο θέμα παιδιά.

Προτάσεις και σχόλια επί της ουσίας και για λαμπάτους μέχρι περίπου τα 3000.

Re: Απάντηση: TUBE AMPLIFIERS FOR ALL.

Ok αλλά η συζήτηση εκτρέπεται σε Hiendα Νο 2.

Να μείνουμε πλέον στο θέμα παιδιά.

Προτάσεις και σχόλια επί της ουσίας και για λαμπάτους μέχρι περίπου τα 3000.

Ok. Επανέρχομαι στην τάξη. ΖΗΤΩ ΟΙ ΛΑΜΠΑΤΟΙ ΜΕΧΡΙ 3000. :award:

:offtopic:

Απ το site της AudioTechnologies.
" ... ηλεκτροστατικά ηχεία, που όπως όλοι γνωρίζουν διαθέτουν την απόλυτη τεχνολογία αναπαραγωγής."

Να πω την αμαρτία μου εγώ δεν το γνώριζα.

Πιο πολύ απ όλα, μ αρέσουν οι αφορισμοί στο HiEnd.

το διαβασα και εγω και γελαγα,
μη παρεξηγηθω μια χαρα παιζουν τα ηλεκτροστατικα και ηλεκτρομαγνητικα....
εχει κι´αλλα ωραια...

Μιλτιαδη!!!;;,;

αλλα δεν με αφορα η προσωπικη αποψη του κατασκευαστη, τα μηχανακια του με νοιαζουν

Μαγνητοστατικά, παρακαλώ...

Κι άλλο οφτόπικ:
Μ' εκνευρίζει που η σελίδα τους δουλεύει με Internet Explorer μόνο...

Πάντως μια απαξίωση σε φτηνά μηχανάκια υπάρχει , ετσι το οσμίζομαι !
ΚΑΤΣΕ να ανοίξω ένα νήμα με μηχανάκια πάνω απο τα 3000 που ΔΕΝ παίζουνε εκεί να δεις μάχη !!! :violent-smiley-011:

Νικολα πρωτον, ποτε δεν εκφραζομαι για μηχανημα που δεν εχω ακουσει στον χωρο μου,δευτερον,ουδεμια οικονομικη σχεση εχω με το HI-FI,τριτον τον AYON τον εχω ακουσει σπιτι μου και δυστυχως τον συνεκρινα με τον ΨΑΘΙΝ 300Β που τον πληρωσα το αστρονομικο ποσο των 800 ευρω και απλα ακομα γελαω.
Οσο για τα CAIN&CAIN επειδη τα εχω σε μεγαλη εκτιμηση αν θελεις,σου δανειζω για οσο θελεις τον 300Β και σου υποσχομαι στην πρωτη μιση ωρα, να εχεις διαπλατο το βλεμα της αποριας και του προβληματισμου,ακουγοντας ποσο καλυτερα μπορουν να παιξουν τα ηχεια σου.
Αν τον συγκρινεις δε με κανεναν SLI-80 CARRY που ειναι στην ιδια τιμη, εκει σιγουρα θα μελαγχολησεις.
KEEP WALKING λοιπον και μην επηρεαζεσαι απο το καρο με το γαιδουρακι που εχεις κατω απο το user name σου, ο κοσμος πλεον κινειται με εντελως διαφορετικα μεσα και ταχυτητες.
Με εκτιμηση!