Re: Απάντηση: Re: Turntable
Καμια μελετη δεν χρειαζεται.Απλα η εταιρεια μαλλον δεν θα επεβιωνε σημερα με ενα πικαπ , δυο βραχιονες και δυο κεφαλες.
Εδω και χρονια εκανε στροφη και πιεζοντας τους αντιπροσωπους να εχουν ολα τα νεα προιοντα (οχι μονον πικαπ κλπ) επιβιωνει.
Η εποχη του "we will never make a cd player" και αλλα παρομοια οπως το "is this a record? " (για το cd) παει πια...............
Είναι περίπτωση ειδική σε εμπορική δραστηριότητα τέτοιου είδους προϊόντων ,όπως είναι το Hi Fi ,,που όλοι λίγο-πολύ άκουγαν απ το 1970 ότι το κτίσιμο συστήματος 'απαιτεί' συνδυασμούς μηχανημάτων (ακόμα και ναυτικοί που ταξίδευαν Ιαπωνία,Αμερική,Β.Ευρώπη γνωστοί μου ήξεραν από τότε για το ματσάρισμα μηχανημάτων διαφορετικών κατασκευαστών και έφερναν στερεοφωνικά με το ξεμπαρκάρισμα)..
Δεν είναι π.χ. σαν την αντιπροσωπεία Citroen,Mercedes κ.λ.π,αλλά μαγαζιά που πουλάνε συστήματα ηχητικά ,και τους αφαιρείται η δυνατότητα συνδυασμών ,παντρέματος δηλαδή διαφορετικής φιλοσοφίας μηχανημάτων,που μπορεί να ταιριάζουν όμως και ηλεκτρικά καλύτερα μεταξύ τους αλλά και ηχητικά.
Παράδοξο,αλλά το έχουμε δει πάμπολλες φορές γ αυτό 'χύνεται τόσο μελάνι' σ αυτό το χόμπι ..
Σ ένα κατάστημα Έξω πήγα να ακούσω ένα ηχείο της Linn (Majik 140 floorstander),καλός ήχος μ άρεσε,αλλά με περιόριζε η επιλογή.Μου είπε για έναν supernait 2 ,κάποιες ώρες ,που κατάλαβα ,ότι δεν ρίσκαρε κάποιο ρίσκο,αλλά το ηχείο δεν μ άρεσε.Επίσης τα Linn Ninkas με Naim 5 ήταν πολύ 'πριμάτα' ,και όχι με το στακάτο χαμηλό που τα άκουσα με άλλο ενισχυτικό σε σπίτι.
Δηλαδή περιορισμός συνδυασμών και ...πάλι πουλάνε.
Και διαβάζεις κάτι μ@αλακίες με το συμπάθιο ότι τα παξιμάδια του π.χ. Linn Valhala kit είναι πιο μουσικά απ τα καινούρια του Keel.
Ναι τα ελατήρια του Nirvana (ξέρω ότι τα άκουσες),ακούγονται πιο ρυθμικά,αλλά όχι και τα...'παξιμάδια'.