TV 46-47-50

Aν παμε καθαρα σε θεμα εικονας τοτε plasma>>LCD...κοιτα PK550 και Panasonic 46S20/46G20 (αφου δεν σε παιρνει το πλατος για 50αρα Panasonic)...

Moνο για χρηστικους λογους αν σε ενδιαφερει η συνδεση με PC ως μονιτορ και τα παιχνιδια θα σου συστηνα να πας προς LCD...

Στην περιπτωση αυτη κοιτα Samsung 46C6500 , Samsung 46C750...

jl>
Αν πιστεύεις ότι το lifespan και η διάρκεια ζωής tv, όπως την μετρούν οι κατασκευαστές, "καθορίζονται από τα δελτία τύπου των τμημάτων marketing", τότε δεν μπορούμε να δώσουμε συνέχεια στην συζήτηση. Σεβαστές οι απόψεις σου, νομίζω ο καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

trynik>
- Για χρήση σε τηλεοπτικό σήμα ποιά τεχνολογία έιναι καλύτερη?
σε SD σήμα οι LCD είναι καλύτερες. Μελλοντικά βέβαια κάποια στιγμή και στην Ελλάδα θα αποκτήσουμε τηλεοπτικό σήμα HD. Το πότε θα το δούμε.
- Τελικά αξίζει να αγοράσει κάποιος 3D έστω για μελλοντική χρήση ή θα εξελιχθεί τόσο που θα πρέπει να περιμένουμε ?

Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τις απόψεις τις διαβασες και υπάρχει και σχετικό νήμα.

Επειδή, σχεδιάζω να αγοράσω tv και εγώ τον Maio περιμένοντας το Mundial :music-smiley-005::music-smiley-005:,
αν πας για πολλές inches best value for money ειναι μια plasma.

Τα 100 Hz έχουν πολύ μικρή ορατή διαφορά από τα 200 Hz στο ανθρώπινο μάτι. Δίνουν όμως άνεση στο Panel να διαχειρίζεται καλύτερα την οπτική πληροφορία. Αν σε ενδιαφέρει το mundial και τα αθλητικά γεγονότα, να προσέξεις το blurring που δημιουργούν οι τηλεοράσεις όταν η κίνηση είναι πολύ γρήγορη. Συνήθως το φαινόμενο είναι ορατό στην μπάλα όταν πρόκειται για ποδοσφαιρο. Εκεί το motionflow της Sony κάνει θαύματα, ενώ παρόμοιες τεχνολογίες έχουν αναπτύξει και άλλες εταιρείες.

Τσέκαρε και τη νέα σειρά της Samsung C σε LCD και PLasma.. Περιμένω να ακούσω εντυπώσεις/reviews για αυτή την πλάσμα: SAMSUNG PS50C6500
http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=308039&pcode=SHOW_PROD308039

η Samsung 46C6500 , Samsung 46C750 που σου προτείνει ο yperion για LCD δεν έχουν δώσει δείγματα ακόμη, αλλά επειδή πρόκειται για διαδόχους κορυφαίων σειρών (b650-b750) λογικά θαναι πολύ καλές.

Γενικά μην περιμένεις να πάρεις μια σαφή απαντηση για το τι να αγοράσεις. Ιδανική τηλεόραση δεν υπαρχει. Καθόρισε καταρχας τις παραμέτρους της αγοράς σου: inches, χώρος τοποθέτησης, υλικό θέασης, τιμή, ... και να ανεχτείς και τα μειονεκτήματα της επιλογής σου. Και άνοιξε το δικό σου thread για αναζήτηση tv (δίπλα από το δικό μου :ADFADF1:)

yperion>
έχεις δίκιο για το κόστος επισκευής των led.
τουλάχιστον επισκευάζονται :smash:

Οι τηλεορασεις LCD χρειαζεται να ανεβουν στα 200 (και μελλοντικα στα 400 Hz=200 Ηz panel+200 Hz scanning backlight) λογω του προβληματος που εχουν με την κινηση επειδη οι κρυσταλλοι δεν σβηνουν αλλα παραμενουν αναμενοι συνεχως με αποτελεσμα να μενει "θολουρα" στο ανθρωπινο ματι...

Η μειωση ομως του motion blur συνεπαγεται και αυξηση των τεχνουργηματων λογω επεξεργασιας εικονας αλλα και λογω του "αναβοσβησματος" του φωτισμου (scanning backlight)...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Αντιθετως στις πλασμα που τα pixel αναβοσβηνουν (οπως στις CRT) η κινηση ειναι αριστη ηδη απο τα 100 Hz...για λογους marketing ομως διαφημιζονται ως 600 Hz sub field drive κατι που ουσιαστικα ειναι λαθος...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=797077

jl>
Αν πιστεύεις ότι το lifespan και η διάρκεια ζωής tv, όπως την μετρούν οι κατασκευαστές, "καθορίζονται από τα δελτία τύπου των τμημάτων marketing", τότε δεν μπορούμε να δώσουμε συνέχεια στην συζήτηση. Σεβαστές οι απόψεις σου, νομίζω ο καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Φίλε soundholics, δεν υπάρχει θέμα πίστης στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά καθαρά πραγματικών δεδομένων. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ζούμε στην εποχή των "εκατομμυρίων προς ένα λόγων αντίθεσης" και των "εκατοντάδων χιλιάδων ωρών διάρκειας ζωής". Επειδή καταλαβαίνω πως σε ενδιαφέρει η εν τω βάθει ανάλυση των θεμάτων που συζητάμε, κάνε μια αναζήτηση στον ιστό στο παρελθόν και στα επαγγελματικά της εικόνας. Θα εκπλαγείς από αυτά που θα ανακαλύψεις... :ernaehrung004:

Όσον αφορά κάποιες από τις ερωτήσεις του φίλου TRYNIK:

- Το 3D ακόμα βρίσκεται στις καλένδες. Με τις πρώτες κυκλοφορίες συσκευών και δίσκων BluRay 3D να τοποθετούνται στο καλοκαίρι ή αργότερα, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προτείνουμε οποιοδήποτε μοντέλο 3D ή 3D-Ready που μπορεί να βρεθεί στις προθήκες των καταστημάτων προγενέστερα.

- Τα 100Hz των τηλεοράσεων LCD είναι υπερ-αρκετά για τα σήματα SD. Tα 200Hz προσφέρουν μία ελάχιστη, αλλά ορατή, βελτίωση του motion blur, μόνο σε σήματα HD.

- Η ακτινοβολία έχει συζητηθεί εδώ και εδώ.

- Ως προς το ποιά τηλεόραση είναι καταλληλότερη για SD, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ξερά Plasma ή LCD, αλλά όποιο συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει ικανές δυνατότητες deinterlacing και upscaling σε συνδυασμό με τις συνθήκες χρήσης της συσκευής. Μεταξύ μοντέλων με καλές δυνατότητες επεξεργασίας, μία LCD θα μας ικανοποιήσει περισσότερο σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες, ενώ αν εκτιμούμε την θέαση σε χαμηλό ή καθόλου φωτισμό, η Plasma παίρνει το προβάδισμα...

Γιαννη συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα οι LCD δεν τραβανε στις 50" και πανω...σε μεγαλα μεγεθη τα προβληματα ομοιομορφιας και κινησης (motion blur , artifacts) γινονται πολυ εμφανη...

Αντιθετα στις 32"-40" ειναι μονοδρομος η αγορα LCD καθως αφενως δεν υπαρχουν πλασμα αφετερου τα μειονεκτηματα ειναι λιγοτερο εμφανη...

SAMSUNG PS50B451

LG-50PS3000

PS50C430

Παιδιά καλημέρα, σας παρακαλώ άσχετος τα φώτα σας σε αυτά τα μοντέλα έχω καταλήξει,
αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνεται σε αυτές τις διαστάσεις και χρήματα..!

Ευχαριστώ Νίκος

Καμια απο τις τρεις γιατι ειναι παλια μοντελα πλεον...κοιτα αυτες καλυτερα...

http://www.skroutz.gr/s/264679/LG-50PJ550-50".html
http://www.skroutz.gr/s/265101/LG-50PK350-50%22.html?keyphrase=50PK350
http://www.skroutz.gr/s/259765/Panasonic-TX-P50X20E-50%22.html?keyphrase=50X20

Σε ευχαριστώ πολύ θα κινηθώ πάνω σε αυτά που μου έδωσες, αρκεί να βρω προσιτές τιμές εδώ στην γαλλία!

Κάτι άλλο σε παρακαλώ σε LCD στα 50" η 46" η 47" ότι υπάρχει εκεί γύρο στο 50" τι προτείνεις οικονομικά...

λόγο του ότι παίζω λίγο κονσόλα και βάση τα γραφόμενα υποφέρουν η πλάσμα από στατικές εικόνες...

Ευχαριστώ Νίκος

Για λιγο κονσολα δεν υπαρχει προβλημα , εδω στο νημα της Panasonic U10 εχουν αναφερει μερικοι 6-8 ωρες ημερησιως...βεβαια παιζει ρολο και το οτι ορισμενα συγχρονα παιχνιδια δεν εχουν μπαρες ενεργειας...επισης οι Panasonic ειναι πιο ανθεκτικες στο burn in...

yperion, θα σου πρότεινα να διαβάσεις το εξής συγκριτικό LCD vs PLasma
http://fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/312-lcd-vs-plasma.html

Χρηστικότητα
Οι τηλεοράσεις LCD είναι εργονομικά και προπάντων λειτουργικά πιο χρηστικές.

Ελαφρύτερες, με μικρότερη κατανάλωση, υπερτερούν επίσης για σύνδεση στον υπολογιστή, χρήση ως οθόνης για παιχνίδο-μηχανές ή για multimedia εφαρμογές, ή ακόμα και για λειτουργία σε χώρο με πλούσιο φυσικό φωτισμό.

Επίσης μία τηλεόραση LCD από την πρώτη της μέρα λειτουργίας, μπορεί να παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, απεικονίζοντας κινούμενη ή στατική εικόνα χωρίς πρόβλημα.

Μία plasma θέλει προσοχή, ειδικά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της, γιατί πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος παραμενόντων ειδώλων, εξαιτίας της ανομοιόμορφης, φθοράς του φωσφόρου, κοινώς ‛κάψιμο' τμημάτων της οθόνης.

Πολύ λίγες Plasma έχουν slim design..
Οι περισσότερες είναι θεόβαρες, και δύσκολες στο κρέμασμα αν θέλεις κάποιος να τις κρεμάσει.

Διαφωνώ. Στο συγκριτικό άλλωσε αναφέρει:
Αν και τυπικά οι κατασκευαστές δίνουν έως και 100.000 ώρες διάρκειας ζωής (για το panel) τόσο στις LCD όσο και στις PDP, οι LCD φαντάζουν πιο ανθεκτικές στον χρόνο.

To σημαντικό στοιχείο για το οποίο λίγοι μιλούν είναι η μείωση της απόδοσης, κυρίως της φωτεινότητας, στην πάροδο του χρόνου, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι PDP γερνούν πιο γρήγορα από τις LCD στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας τους.

Και άλλα όμως test αναφέρουν ότι οι plasma χάνουν γρηγορότερα στο χρόνο την φωτεινότητά σου. Τώρα τι λέει LG δεν ξέρω...

Αναφέρω ότι οι περισσότερες δεν έχουν και ξέρεις και εσύ ότι έτσι είναι ...ΠΟλύ λίγες έχουν..

Μία plasma θέλει προσοχή, ειδικά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της, γιατί πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος παραμενόντων ειδώλων, εξαιτίας της ανομοιόμορφης, φθοράς του φωσφόρου, κοινώς ‛κάψιμο' τμημάτων της οθόνης.
με την δικη μου εμπειρια απο πλασμα συμφωνω 200% μαζι σου φιλε, εχω μια lg 42" απο τον 8/2007, το τελευταιο χρονο μου εχει σπασει τα νευρα με τα ειδωλα, εχει χασει την ταχητυτα εναλαγης εικωνων... κανει εκλαμψεις και μια πλασμα με τις λειτουργιες-καλουδια που εχει μια led στοιχιζει πολλα λεφτα στις ίδιες ιντσες... μεγαλο προβλημα και το κρέμασμα που λές...36 κιλα σε ρομποτικο χερι που την εχω βάλει υπο γωνια 40 ποντους απο το τοιχο= ζυγιζει δλδ περι τα 60 κιλα λογο αποστασης... πολυ βαρια σε σχεση με τα 20 κιλα και μαλιστα σε 46ιντσες.Τωρα η αληθεια για να μην αδικησω τον yperion ειναι οτι δεν ξέρω τι αποδοσει εχουν οι νέες με τα 600hz...

με την δικη μου εμπειρια απο πλασμα συμφωνω 200% μαζι σου φιλε, εχω μια lg 42" απο τον 8/2007, το τελευταιο χρονο μου εχει σπασει τα νευρα με τα ειδωλα, εχει χασει την ταχητυτα εναλαγης εικωνων... κανει εκλαμψεις και μια πλασμα με τις λειτουργιες-καλουδια που εχει μια led στοιχιζει πολλα λεφτα στις ίδιες ιντσες....

Μην συγκρινουμε τι συνεβαινε το 2007. Αν ειναι ετσι θα σε παω σε μια απο τις κορυφαιες LCD της εποχης εκεινης...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=77868

Επισης μια πλασμα με τα "καλουδια" που εχει μια LED κοστιζει πολυ λιγοτερο.

Επίσης μία τηλεόραση LCD από την πρώτη της μέρα λειτουργίας, μπορεί να παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, απεικονίζοντας κινούμενη ή στατική εικόνα χωρίς πρόβλημα.

Αυτο ειναι λαθος...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Γενικα οτι αναφερεται παραπανω ειναι ανοησιες. Γι'αυτο αλλωστε και πατώντας κλικ στο αρθρο αυτο εχει εξαφανιστει.