TW600... screenshots

Εσύ ετοιμάσου...

θέλω πανί, καλώδια ντιβιντιά, ταινίες, μπλουρέυ, χαντέ, μαντέ, ρυθμίσεις κλπ κλπ κλπ.
Όλα εντάξει αλλά κολλάμε λίγο στο μαντέ.
Αλήθεια τον πήρες ρε θηρίο; Κι εσύ βλαμμένος κι επίσημα με τη βούλα;

Re: Απάντηση: TW600... screenshots

Εσύ ετοιμάσου...

θέλω πανί, καλώδια ντιβιντιά, ταινίες, μπλουρέυ, χαντέ, μαντέ, ρυθμίσεις κλπ κλπ κλπ.

Κανα φουρνάκι πηρες μαζί? Ξερεις οτι ειδικα τα "μαντε" ανοιγουν την ορεξη... :BDGBGDB55:

Δυο παρατηρησεις και παρακαλώ πειτε τη γνωμη σας....

1. Μετακίνησα τον προβολέα και ενω μέχρι τώρα ήταν σε τραπεζακι χαμηλο μπροστα μου αλλα στο κεντρο της οθονης και χρησιμοποιούσα μόνο το καθετο σιφτ για να σηκωσω την εικονα, τωρα τον μετακινησα ψηλοτερα αλλα στα αριστερα μου και χρησιμοποιω και το οριζοντιο σιφτ.

Προσεξα λοιπον οτι..... "βελτιωθηκε" η συγκλιση. Ενώ απο τη μεση και προς τα δεξια της οθονης είχα 1,5 πιξελ πανω και κατω, και στη μεση της, τωρα έχω μονο 1 πιξελ στο κεντρο της.

Υπάρχει τετοια περίπτωση ή τα ματια μου κανουν πουλάκια?

2. Δεν καταφέρνω να κεντραρω σωστα τον προβολέα. Εχω τραπέζιο, δηλαδη το κατω μερος της οθονης δεξια και αριστερα ειναι στενοτερο από το πανω. Πως να το διορθωσω? Πως πρεπει να περιστρεψω τον προβολέα? Δοκιμασα αρκετες θέσεις και τιποτα.

Ή μήπως αυτή η παραμόρφωση προέρχεται από την ταυτόχρονη χρηση των σιφτ?

Καμμιά ιδέα?

το lens shift επιρεαζει την συγκλιση.Σωστα βλεπεις
Τραπεζιο εχεις γιατι ο προβολεας ειναι παρακεντρα απο την οθονη.Πρεπει πρωτα να κεντραρεις και μετα να χρησιμοποιησεις το lens shift.

Συμφωνω με τον nix.
Ταλαιπωρηθηκα αφανταστα να κεντραρω χωρις "τραπεζιο" οταν τον τοποθετουσα πανω σε μια ιδιοκατασκευη στον τοιχο.(Συμπτωματικα εχω και εγω τον 600αρη)
Καλη υπομονη! :D

Mια ερωτηση αν επιτρεπεται...πως "μετρας" τη συγκλιση?

Nix..... για ετοιμασου παλι... αφησαμε κατι μισουδια την προηγουμενη φορα... :)

Pytzamarama....αν ρωτας εμενα για τη συγκλιση, στο πατερν της γεννητριας του 600ρη (κυκλος) κοιταζω στις οριζοντιες και καθετες γραμμες ποσα "έγχρωμα" πιξελ εχω εκατερωθεν.

Για να κεντραρω χωρις το σιφτ.... ζορικα, τα 3/4 της οθονης πεφτουν στον.... τοίχο!!!

Γεια σου κι απο μενα Ηλια. Θα ηθελα να σε ρωτησω πιο mode εικονας χρησιμοποιεις [black 1 black 2, srgb, natural]; Eχτες επεσε στα χερια μου ενας 600αρης που τον πηρα για να τον στησω σε ενα φιλο. Στην αρχη το μηχανημα μου φανηκε ψοφιο απο κοντραστ και γενικα αδιαφορο. Εχω συνηθισει την εικονα απο dlp [mt700]. Mετα απο κανα-δυο ωρες ψαξιμο στα μενου ομως αναγκαστηκα να κατεβασω τον toshiba απο την βαση του στον τοιχο και να τους βαλω διπλα-διπλα να δω που ειναι τωρα τα lcd. Σε κατι παλιες κοντρες που ειχα κανει τα lcd εμεναν πολυ πισω απο τα dlp [infocus 5700-sony hs20, sanyo z5-sharp 10000] ομως στην χτεσινη αντιπαραθεση ασχοληθηκα μια ωρα με τον lcd και πανω απο τρεις με τον dlp για να μπορεσω να το φερω να γραφει σκοτεινα και φωτεινα οπως ο lcd. Και παλι ο lcd επαιζε καλυτερα με καλυτερο κοντραστ στα φωτεινα και καλυτερη περιγραφη στα σκοτεινα. Οταν ξεκινησα την δοκιμη το μαυρο του επσον ηταν 2-3 κλικ πιο πανω απο του toshiba αλλα πολυ ευκολα κατεβηκε στα ιδια επιπεδα. Με λιγο κατεβασμα στο μπλε χαμηλα λιγο στο κοκκινο ψηλα και λιγο που διορθωσα το κοκκινο απο την ρυθμιση rgbmcy γιατι ηταν εντονα πορτοκαλι βρεθηκα να προσπαθω να μαζεψω τα χρωματα του toshiba. Τελικα ο επσον παιζει καλυτερα απο τον toshiba στα ματια μου κατι που δεν το περιμενα. Φυσικα τα μηχανηματα επαιζαν συγχρονως διπλα-διπλα και οχι με την μεθοδο on-off δηλαδη μια το ενα μια το αλλο. Το σιγουρο ειναι οτι και αυτος ο επσον εχει προβλημα ανομοιομορφιας.

Κώστα χρησιμοποιώ το ΒΤ2, με το ΒΤ1 (και ίδιες ρυθμίσεις) δεν είδα διαφορά.

Στη δικιά σου σύγκριση φαντάζομαι πηγή, καλώδια, είσοδος ήταν ίδια στους 2 προβολείς, αλλοιώς δικαιολογημένες οι όποιες διαφορές.

Ο έπσον έχει πολλές ρυθμίσεις για να τον βελτιώσεις αλλά και πολλές αδυναμίες που δεν.... σε γενικές γραμμές όμως όσοι τον έχουν δει έμειναν ευχαριστημένοι (σε συνδυασμό με την τιμή του πάντα).

Δυο παρατηρησεις και παρακαλώ πειτε τη γνωμη σας....

1. Μετακίνησα τον προβολέα και ενω μέχρι τώρα ήταν σε τραπεζακι χαμηλο μπροστα μου αλλα στο κεντρο της οθονης και χρησιμοποιούσα μόνο το καθετο σιφτ για να σηκωσω την εικονα, τωρα τον μετακινησα ψηλοτερα αλλα στα αριστερα μου και χρησιμοποιω και το οριζοντιο σιφτ.

Σε συνέχεια του παραπάνω σκέφτομαι να τον.... γυρίσω ανάποδα (πάνω στο τραπεζάκι) ώστε ο φακός να έρθει πλησιέστερα στο κέντρο της οθόνης,και να μη χρησιμοποιώ τόσο πολύ το οριζόντιο σιφτ, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με το οφσετ... αν και νομίζω δεν είναι και μεγάλο, σχεδόν ευθεία προβάλλει...

τι λέτε?

Κώστα χρησιμοποιώ το ΒΤ2, με το ΒΤ1 (και ίδιες ρυθμίσεις) δεν είδα διαφορά.

Στη δικιά σου σύγκριση φαντάζομαι πηγή, καλώδια, είσοδος ήταν ίδια στους 2 προβολείς, αλλοιώς δικαιολογημένες οι όποιες διαφορές.

Ο έπσον έχει πολλές ρυθμίσεις για να τον βελτιώσεις αλλά και πολλές αδυναμίες που δεν.... σε γενικές γραμμές όμως όσοι τον έχουν δει έμειναν ευχαριστημένοι (σε συνδυασμό με την τιμή του πάντα).

Απλα να υπενθυμισω οτι το συγκεκριμενο προτζεκτορι εχει παρει "ανωτατες" θεσεις βαθμολογιας σε ποιοτητα εικονας σε παρα πολλα συγκριτικα τεστ στον ελληνικο και ξενο τυπο ανεξαρτητα απο την οντως τελεια τιμη του και φυσικα εχει "βαλει κατω" πολυ ποιο ακριβα και με περισσοτερο "πρεστιζ" μηχανακια.
(αυτο το ανεφερα επειδη η φραση:"σε γενικες γραμμες...εμειναν ευχαριστημενοι σε συνδιασμο με την τιμη του...) νομιζω οτι ηταν αδικη για το συγκεκριμενο μηχανημα. -bye-

(αυτο το ανεφερα επειδη η φραση:"σε γενικες γραμμες...εμειναν ευχαριστημενοι σε συνδιασμο με την τιμη του...) νομιζω οτι ηταν αδικη για το συγκεκριμενο μηχανημα. -bye-

Δεν ήθελα να φανεί ότι... ευλογάω τα γένια μου.... :grandpa: και ήμουν συγκρατημένος.... :BDGBGDB55:

-bye-

Πάντως με την ευκαιρία να επαναφέρω και κάτι που με απασχολεί από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να αγοράσω τον συγκεκριμένο προβολέα επηρεαζόμενος από την χαμηλή τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Κάτι που άρχισε να φαίνεται σε αρκετά θεματα (και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο προβολέα).... αντοχή στο χρόνο στα φτηνά αυτά μηχανάκια... εξαιρώντας βέβαια την αλλαγή τεχνολογίας που θα τον καταστήσει παλιό.

Στην αρχή με απασχολούσε αρκετά μέχρι που διάβασα την τιμή που πωλούνταν στην Αμερική και κάπως ... ησύχασα, ειδικά όταν βεβαιώθηκα ότι δεν επρόκειτο για διαφορετικά μοντέλα....

Από την αλλη όμως ίσως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να έχουν διαφορετικές απόψεις για τη διάρκεια ζωής των μηχανημάτων τους...

Όπως και να 'χει ο δικός μου σε 14 μήνες με 750 ώρες δεν με απογοήτευσε ακόμα... και ειδικά αν δεν... διάβαζα και το σαιτ θα ήμουν.... άψογος :flipout: :flipout: :flipout: ποιος ντιρλας και ποιος ρουμπυς.... :grinning-smiley-043

Εσυ τυχερε επεσες σε νιρβανα με τον 1080ρη και το ps3 και ουτε μιλας ουτε λαλας... ξενοιασες, μεχρι και το..."φουρνακι" παροπλισες...

Αντε σε λιγο να ετοιμαζεται το σκαφος....!!!!

Για HD ρυθμισεις φωναξε τον Κακαλιό... έτοιμος είναι... πλεον!!! :grinning-smiley-043

Να πω οτι το τραπεζιο διορθωθηκε... χρειαζοταν λιγο σηκωμα το πισω ποδαρακι τελικα.