Τυφλή δοκιμή

1036a.jpg

ΜΟΝΙΤΟΡ.
Μπροστά τους τα ATC έχουν όλη τη χρωματική παλέτα της Berling.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Εγω προσωπικα τις βαζω στο γκριλ και τις ψηνω για δεκα λεπτα και από τις 2 μεριες μεχρι να παρουν χρωμα δεν τις τηγανιζω ποτε.

Πφφφ! Με Valhalla θα ήθελες λιγότερο από 9 λεπτά.

Μπροστά τους τα ATC έχουν όλη τη χρωματική παλέτα της Berling.

Ποιά ATC;

scm110aslpro.jpg

Όχι αυτά υποθέτω... :p

Για να εξηγούμαι...
Άλλη η σειρά που έχει βγάλει η ATC για monitor και άλλη η σειρά που έχει βγάλει για οικιακή χρήση.
Αυτά που είναι για οικιακή χρήση έχουν μία γεύση από monitor (κάποιες κοινές μονάδες) αλλά χωρίς να γίνονται ενοχλητικά.
Προσωπικά επειδή έχω δουλέψει σε Monitor, με τίποτα δεν θα ήθελα ένα τέτοιο πράγμα στο σπίτι μου! :p
Να τα πάρει ένας ηχολήπτης που κάνει δουλειά στο σπίτι του ή ένας reviewer για να δοκιμάζει μηχανήματα ναι. Αλλά με τίποτα κάποιος που θέλει να ακούσει μουσική.
Από εκεί και πέρα το να συγκρίνεις τα genelec με τα ATC είναι σαν να συγκρίνεις την VW με την Mercedes. Πολύ καλή η VW, υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα από την Mercedes, αλλά δεν μπορείς να τις συγκρίνεις μεταξύ τους.

Στο καναλι(alter) παντως δουλευουμε με genelec σε ολα τα πλατο και τα control.
Επισης και στον alpha το ιδιο. Οχι πως αυτο ειναι δειγμα ποιοτητας η οτι ειναι καλυτερα αλλα για χ.ψ.ω. λογους τα προτιμουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Στο καναλι(alter) παντως δουλευουμε με genelec σε ολα τα πλατο και τα control.
Επισης και στον alpha το ιδιο. Οχι πως αυτο ειναι δειγμα ποιοτητας η οτι ειναι καλυτερα αλλα για χ.ψ.ω. λογους τα προτιμουν.
ΓΙΑΥΤΟ δεν μπορούνε να βγάλουμε μια υποτυπώδη ποιότητα , με τους τενεκέδες που να ζυγίσεις audio , 2 μεγαλύτερες βλακείες στα ελληνικά στούντιο είναι πρώτον , το άθλιο γεμάτο bugs AVID που συνοδεύεται από δυο καταραμένα genelec
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΜΙΟ

Τα ATC τα γνώρισα στα studio του SKY στην Παλλήνη και στο πρώτο studio του Rock FM.
Υποθέτω μιλάς για τον σταθμό Alpha και όχι το Studio Alpha ε; Γιατί στο Studio Alpha δεν έχουν Genelec εκτός και αν έκαναν τελευταία κάποια ανακαίνιση.

Τα Genelec είναι όπως είπα καλά monitor και σχετικά φτηνά. Αν θυμάμαι καλά ακόμα και τα φτηνά μοντέλα τους είναι πεντάστερα στον επαγγελματικό τύπο.
Anyway... από την φόρα μου σκίζω και το δικό μου θέμα! :Banane0:

Ωραία! Για να μπορούμε να διοργανώσουμε τη ρημαδιασμένη τη δοκιμή χωρίς φόβο και πάθος!

Χμμμ... Μήπως να διοργάνωνα τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε CRT και Plasma;

Καλώδια βρέθηκαν...
Περιμένουμε για αφτιά...
Αύριο θα ξεκοιλιάσω τον Copland.
Αν είναι ok, μετά την ακρόαση που έχει προγραμματιστεί (κάπου μετά την ακρόαση του Μιχαήλου).
Αν δεν είναι ok, θα πάει στην αντιπροσωπεία και όταν γυρίσει με το καλό θα γίνουν όλα μαζί. :)

Τα νέα είναι τα εξής:
1) Μετά από το ξεκοίλιασμα που κάναμε με γνωστό συμφορουμίτη ανακαλύψαμε:
Μία βλαμμένη KT88 η οποία είχε κάψει την ασφάλεια του bias (!??!?) και έστελνε όλο το ρεύμα του bias στην άλλη KT88 η οποία μπλέδιασε από το κακό της και τσάκισε τα κόκαλα της προενισχύτριας. Πρακτικά αλλάξαμε λαμπίτσες και όλα έπαιξαν τέλεια (ω ναι, οδήγησε τα ATC) οπότε δεν έχουμε άλλο πρόβλημα.
Σήμερα (ναι, Κυριακή) ο αντιπρόσωπος θα έρθει από το σπίτι να παραλάβει το κουφάρι και να τον επισκευάσει.

2) Δεν πιστεύω ότι θα πάρει πολλές μέρες η επισκευή γιατί αλλιώς θα πάρω μόνος μου τον ενισχυτή να τον φτιάξω!

3) Πορευόμαστε με το καλό για την ακρόαση που λέγαμε σε άλλο thread και αμέσως μετά αυτή την τυφλή δοκιμή!

Υ.Γ. Για όσο καιρό θα είναι ο ενισχυτής εκτός σπιτιού ο Μιχαήλος θα υποφέρει. Παρακαλώ όπως ενημερώστε τον. :Banane0:

Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό. Τέτοιου είδους προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, Η λειτουργία του ενισχυτή ήταν άκρως επικίνδυνη έτσι όπως λειτουργούσαν οι λυχνίες κυρίως λόγω της υπερθέρμανσης. Τουλάχιστον δύο από τις 4 λυχνίες ισχύος λειτουργούσαν με την μέγιστη ισχύ τους. Η μία από τις δύο είχε κατασταφεί τελείως και έκαιγε συνεχώς τις ασφάλειες . Οι υπόλοιπες λύχνίες πρέπει να μετρηθούν με λυχνιόμετρο και ακόμα καλύτερα να αντικατασταθούν όλες σαν μια ματσαρισμένη τετράδα.
Εννοείται ότι κανονικά θα πρέπει να αλλαχθούν μαζί σαν set και οι δύο οδηγήτριες λυχνίες 12BH7 . Η μία από αυτές υπο-οδηγούσε το τελικό στάδιο με τις δύο KT88.

Εφόσον εντοπίστηκε το πρόβλημα τώρα πλέον είναι εύκολη η επισκευή του ενισχυτή. Χρησιμοποίησα δικές μου λυχνίες, ματσαρισμένη τετράδα 6550, ξαναρυθμίστηκε ο ενισχυτής και τα ηχεία ATC απογειώθηκαν χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ίχνος παραμόρφωσης. O Copland τα οδηγεί θαυμάσια τα ATC 40 .
Mε τις δικές μου λυχνίες μέτρησα την ισχύ του ενισχυτή και επιβεβαίωσα τα 50W RMS που δίνει και ο κατασκευαστής.
Η απόκριση συχνότητας σε καθαρά ωμικό φορτίο 8Ω ήταν άψογη για λαμπάτο ενισχυτή. Εξαιρετική μέτρηση αν λάβουμε υπ'οψιν μας ότι η κυματομορφή ήταν γραμμένη σε CD και αναπαράγονταν από το Copland CD player. Συνεπώς μετρήθηκε η ηχητική αλυσίδα, από την πηγή μέχρι την έξοδο του ενισχυτή.

Θα έχουμε σύντομα ένα πολύ καλό σύστημα για να πραγματοποιήσουμε το blind test μας.

O ενισχυτής της Copland πρέπει τώρα να επιστρέψει στην αντιπροσωπεία για αλλαγή λυχνιών, ρύθμιση και επανέλεγχο. Ευτυχώς που είναι ακόμα σε εγγύηση.

Last edited:
Σου είχε πει κανείς ότι δεν θα τα οδηγούσε ?

:HTEHETH63:

ή μήπως σου είχαν πει να πάρεις το μεγαλύτερο μοντέλο ενισχυτή ;

:twoguns:

Απλώς με έχει πιάσει αηδία με αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική αγορά. ...:grinning-smiley-043

Τέλος, δε λέω άλλα κακά λόγια .

Last edited: