Τυφλή δοκιμή

Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Αυτή η φιλοσοφία υπάρχει γενικά ακόμη και από συμφορουμίτες.. Όχι ότι έχουν άδικο μιας και τα ATC είναι γενικά δύσκολα ηχεία και το ματσάρισμά τους με λάμπα ακούγεται περίεργο στα χαρτιά.
Ομολογώ ότι το clipping που έκανε ο κακομοίρης με οδηγούσε και εμένα σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλά τι να σου κάνει ο άμοιρος όταν είναι ο μισός καμένος; :p

Τέλος, δε λέω άλλα κακά λόγια .

Σουτ! Γιατί την επόμενη φορά το πεϊνιρλί δεν θα είναι παστουρμάς σουτζούκι αλλά ταμπάσκο τσίλι!

Οπότε για να συνοψίσουμε!
Καλώδια δοκιμής: XLO, ευγενική χορηγία του συμφορουμίτη Luxman.
Υπεύθυνος στατιστικών και οργάνωση της τυφλής δοκιμής: Η αφεντομουτσουνάρα μου.

Χρειαζόμαστε συντονιστή ο οποίος θα αλλάζει τα καλώδια σύμφωνα με σχεδιάγραμμα. Σε αυτό το θέμα πετάω την κάλτσα στον Internet King μιας και είπε ότι έχει φτιάξει κάτι καλό για τυφλή δοκιμή.

Πειραματόζωα: Εδώ έχουμε κενό και περιμένω ονόματα. Χρειαζόμαστε 3!

Btw, ενδιαφέρον το πειραματάκι με το ύψος αλλά πολύ με μπέρδεψε αυτή η αλλαγή tracks! Τρία στα τρία στη φλογέρα αλλά μετά χάθηκε η μπάλα!
Αν είναι ο IK στην τυφλή δοκιμή προτείνω να κάνουμε και αυτό (αλλά με το σωστό CD γιατί είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες για να παίζεις με τα tracks)

Ωραία... Τον καβατζώσαμε και αυτόν. Όχι που δε θα σε έχωνα! :flipout:

Άρα μας μένουν τα πειραματόζωα!

Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή

Άρα μας μένουν τα πειραματόζωα!

Γράψε ότι τα πειραματόζωα μπορούν να φέρουν μαζί τους και το ταπεράκι με το φαγητό τους.

Πεϊνιρλί θα φάνε μόνο όσοι μας δώσουν 9/10 σωστές απαντήσεις.

Ετσι και κάνω εγώ τις αλλαγές των καλωδίων δε βλέπω να τρώνε πεϊνιρλί.

Στη συνέχεια εφαρμόζω μια παλαιά και δοκιμασμένη μέθοδο, όπου τα ακριβά καλώδια πάντα χάνουν σε σχέση με τα φτηνά. Το μυστικό είναι να μην λέω ποτέ πόσο κοστίζει το Α και πόσο κοστίζει το Β. Τα καλώδια είναι καλυμμένα με χαρτί για να μην φαίνονται ποια είναι.

Προκαλώ τον μετρ των καλωδίων ρεύματος argi να έρθει στην τυφλή δοκιμή.
:fahne90:

Last edited:
Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή

Γράψε ότι τα πειραματόζωα μπορούν να φέρουν μαζί τους και το ταπεράκι με το φαγητό τους.

Ετσι και κάνω εγώ τις αλλαγές των καλωδίων δε βλέπω να τρώνε πεϊνιρλί.

Στη συνέχεια εφαρμόζω μια παλαιά και δοκιμασμένη μέθοδο, όπου τα ακριβά καλώδια πάντα χάνουν σε σχέση με τα φτηνά. Το μυστικό είναι να μην λέω ποτέ πόσο κοστίζει το Α και πόσο κοστίζει το Β. Τα καλώδια είναι καλυμμένα με χαρτί για να μην φαίνονται ποια είναι.

Προκαλώ τον μετρ των καλωδίων ρεύματος argi να έρθει στην τυφλή δοκιμή.
:fahne90:

Δεν συμφερει ο argi. Αυτος θα φαει πεινιρλι :flipout:!!!! Ασε που ειδικα στα XLO εχει εμπειρια !!!!!

το καλυτερο φαγητο ειναι η καλωδιακη εμπειρια
και δεν την χανω με τιποτα
και μονο για να παρευρεθω πληρωνω αδρα

Παρακαλείται ο χρήστης Internet King να μην πετάει την κάλτσα του στο thread μου γιατί δεν θα το πλησιάζει άνθρωπος.

Πάλι καλά που τη σήκωσε ο Argi! Με ένα σφουγγαρισματάκι είμαστε ok!

Το πρώτο ζευγάρι αυτιά βρέθηκε! Αναμένουμε άλλα 2! :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή

BTW...

Δεν είναι διαγωνισμός βρε, θα έχει τη φιλοσοφία της τυφλής δοκιμής όπως σε όλα τα προϊόντα. Δηλαδή απλά εκτίμηση του προϊόντος.

Το μυστικό είναι να μην λέω ποτέ πόσο κοστίζει το Α και πόσο κοστίζει το Β. Τα καλώδια είναι καλυμμένα με χαρτί για να μην φαίνονται ποια είναι.

Μα εννοείται! :p
Η τυφλή δοκιμή σε κάθε άτομο θα κρατήσει κάποια λεπτά όπου θα ακουστούν απλά 3 διαφορετικά καλώδια εναλάξ (εκτός και αν θέλει να ξανακούσει τα 2 από αυτά).
Δεν θα είναι ούτε κουραστικό, ούτε θα έχει τη φιλοσοφία του διαγωνισμού.
Γίνεται έτσι για να γουστάρουμε :ADFADF1:

αυτο το ΣΚ δυστυχως δουλευω
αλλα αποεμα οκ

Αυτό το ΣΚ δεν ξέρω αν θα έχω καν τον ενισχυτή σπίτι...
Εκτός και αν το κοινό γουστάρει κουφή δοκιμή, οπότε στην είσοδο θα μοιράζω καλαμάκια του φραπέ για να τα ακουμπάμε στο cd και να κάνουμε τις δοκιμές μας ωσάν δεύτεροι Beethoven! :BDGBGDB55:

Κόσμος και κοσμάκης στο thread!
Να και το δεύτερο ζευγάρι αφτιά!
Αφού πάρω τον ενισχυτή θα γίνει η ακρόαση σπίτι μου.
Το επόμενο Σαββάτο από την ακρόαση θα γίνει η τυφλή δοκιμή.
Για να δω τον τρίτο!

Θα κάνουμε και το τεστ με το ύψος, την τυφλή δοκιμή, θα κάνουμε και το ακουόγραμμα; Πόση ώρα θέλει αυτό;

Υπολογίζω να ξεκινήσουμε στις 12 το πολύ (αφού εξηγήσουμε τα διαδικαστικά) αλλά δεν θα μπορούμε να είμαστε χαλαροί μετά τις 2 - 2:30. Αν προλαβαίνουμε να τα κάνουμε όλα γιατί όχι;

Αν προλάβουμε, θα ήθελα να πάρουμε μερικά ακουογράμματα για αναφορά μας. Του argi για παράδειγμα είναι συλλεκτικό αφού ο άνθρωπος "βλέπει" διαφορές καλωδίων ρεύματος ακόμα και στους βιντεοπροβολείς .

Last edited:

Του argi για παράδειγμα είναι συλλεκτικό αφού ο άνθρωπος "βλέπει" διαφορές καλωδίων ρεύματος ακόμα και στους βιντεοπροβολείς .

E να το κορνιζάρουμε τότε!

Το ακουόγραμμα πως δουλεύει γιατρέ μου; Βάζεις κανένα μαραφέτι στο αυτί όπως οι ωρυλάδες (ενδιαφέρουσες λέξεις μου βγάζει πάλι το ορθογραφικό του mozilla για την πάρτη τους!) ή περιμένουμε από τα ηχεία να παίξουν τους 20 χιλιόκυκλους και να δούμε ποιος τους ακούει;

Έχουμε και λέμε.
Ας πούμε προσέλευση στις 11, γνωριμία, καφεδάκια κλπ...

Προτείνω να κάνουν όλο το σετ μαζί.
Ξεκίνημα με τα καλώδια (για να είναι ξεκούραστοι), μετά πάμε στο ύψος ηχογράφησης (που από τη στιγμή που είχα τρία στα τρία στο σύστημά μου σίγουρα ακούγεται, οπότε το μόνο που έχει σημασία είναι το αυτί που θα ακούει) και τέλος το ακουόγραμμα. Το πειραματόζωο πάει στην κουζίνα με τους άλλους και έρχεται ο επόμενος που κάνει πάλι το ίδιο σετ.

Όλο μαζί δεν πρέπει να ξεπεράσει τη μισή ώρα για τον καθένα (για να μη βαριόμαστε βρε παιδί μου και εμείς οι μέσα).

Πιστεύεις ότι μπορεί να βγει όλο;

Για να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση (πάλι) επειδή ξαναδιάβασα μερικά μηνύματα.

Υπεύθυνος στατιστικών και οργάνωσης: Tzimisce
Τεχνικός υπεύθυνος: Internet King
Παροχέας καλωδίων ρεύματος: Luxman
Παροχέας πηγών: Isovitis
Πειραματόζωα: Argi, Mr_rebelos

Από τη στιγμή που ο συμφορουμίτης Isovitis θα παρέχει τις πηγές, προτείνω να παραμείνει και στην δοκιμή σαν τρίτο πειραματόζωο, αν θέλει φυσικά.

Κάθε ένας που θα επιλέγεται θα περνάει όλα τα τεστ μαζί. Έτσι:
1) Θα βαθμολογεί τα καλώδια
2) Θα πρέπει να διακρίνει το ύψος της στερεοφωνικής εικόνας στο δοκιμαστικό cd του Internet King. Εδώ προτείνω να ακουστούν τα πρώτα 3 tracks μόνο, για να είμαστε πιό γρήγοροι.
3) Θα υποστεί το ακουόγραμμα

Το Νο 1 είναι αυτό που θα βγάλει τα αποτελέσματα καθαρά για τα καλώδια.
Το Νο 2 είναι δοκιμασμένο, το σύστημά μου δείχνει το ύψος της ηχογράφησης, οπότε είναι καθαρά θέμα των δοκιμαστών αν θα το καταλάβουν σωστά.
Συγκεκριμένα το έχω κάνει στο σύστημά μου και είχα 3 στα 3 στα πρώτα tracks.
Το Νο 3... Ε, αυτό θα δείξει αν ο δοκιμαστής ακούει. :flipout: