Τυφλό Συγκριτικό DAC

Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αντε τυχερουλη θα ακουσεις για πρωτη φορα πως παιζει πραγματικα το Buffalo με τον προενισχυτη που θα χρησιμοποιησετε....

Αν μετατρέπει το σήμα από balanced σε unbalanced μέσα του με τελεστικούς ή μετασχηματιστές ή δε ξέρω κι εγώ τι, δε ξέρω αν θα είναι καλύτερα ή όχι...διαφορετικά σίγουρα...
Σίγουρα θα έχω ας πούμε, πιθανόν με τη χρήση του προ, ένα κέρδος στα σώματα, αλλά κάπου θα χάσω πιστεύω...

Last edited:
Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αν μετατρέπει το σήμα από balanced σε unbalanced μέσα του με τελεστικούς ή μετασχηματιστές ή δε ξέρω κι εγώ τι, δε ξέρω αν θα είναι καλύτερα ή όχι...διαφορετικά σίγουρα...
Σίγουρα θα έχω ας πούμε, πιθανόν με τη χρήση του προ, ένα κέρδος στα σώματα, αλλά κάπου θα χάσω πιστεύω...

δηλαδή εμείς που ακούμε SE τόσο καιρό είμαστε χαμένοι εντελώς...?:afro:

στο τέλος πάλι se ακους :ADFADF1:

ξέρεις κανα ηχείο balanced ? :flipout:

το balance είναι για κανα 100 μετρα καλώδιο ,, για συναυλίες και χοροεσπερίδες

εκεί έχει πρακτική εφαρμογή

το λεω γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω στα ξένα φόρα ότι ό,τι αξίζει στο βουβάλι είναι το balanced....

Δηλαδή πόσο καλύτερο πιά μπορεί να γίνει κάτι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Για μένα που έχω true balanced dac και τελικό, χωρίς προ, έχει νόημα η balanced συνδεσμολογία, ακόμα και για 1μ....

Για το συγκριτικό δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη σημασία...

το λεω γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω στα ξένα φόρα ότι ό,τι αξίζει στο βουβάλι είναι το balanced....

Δηλαδή πόσο καλύτερο πιά μπορεί να γίνει κάτι?

Κι όμως, στου spcav το W4S (a.k.a. "βουβάλι ινσάιντ") έπαιξε όντως καλύτερα από την balanced έξοδό του σε balanced είσοδο ενισχυτή. Δεν ξέρω όμως αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι true balanced σχεδίαση.

Κι όμως, στου spcav το W4S (a.k.a. "βουβάλι ινσάιντ") έπαιξε όντως καλύτερα από την balanced έξοδό του σε balanced είσοδο ενισχυτή. Δεν ξέρω όμως αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι true balanced σχεδίαση.

To "βουβάλι" θέλει balanced για να αποδώσει 100%.
Φίλος το πούλησε για αυτό το λόγο.

βολεύομαι και με το 95%

Στο W4S τουλάχιστον δεν μιλάμε για 95%...

Υπόψιν ότι μιλάμε για δοκιμές με ροκάδικο υλικό.. όχι hiendάδικο.. και ούτε ο Σύριος ούτε εγώ έχουμε τίποτα χρυσά αυτιά.. ;)

Καλή Επιτυχία στις Δοκιμές! :smile:

Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, :firstprize: το σημαντικό είναι ότι όλοι οι άμεσα μετέχοντες και οι με τον ένα ή άλλο τρόπο παρακολουθούντες θα γίνουν πλουσιώτεροι σε γνώση και εμπειρία... :a0210:

*********************​

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο:

Το σχέδιο ερωτηματολογίου που έχετε δώσει στο
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055988504&postcount=279
Είναι πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό.

Μία παρατήρηση μόνο: Χωρίς να έχω δει το τελικό, το σχέδιο μου φάνηκε υπερβολικά αναλυτικό. Όχι πως είναι κακό να είναι αναλυτικό, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο χρειάζεται άνεση χρόνου για ν' απαντηθεί. Άν οι μετέχοντες λειτουργούν με πίεση χρόνου θα δυσκολευτούν πάρα πολύ μ' ένα ερωτηματολόγιο τόσο αναλυτικό, που θα τα περιέχει όλα και δεν θ' αφήνει τίποτε απ' έξω.

Αλλά πάλι αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο, τίποτ' άλλο.

*********************​

Η πρόταση μου για ηχογράφηση της αναλογικής εξόδου των DAC's εξακολουθεί να ισχύει, αν το επιθυμείτε. Στην περίπτωση αυτή χωρίς να είμαι και σίγουρος, αν υπάρχει χώρος, (υποψιάζομαι αδιαχώρητο) ίσως θα μπορούσα να περάσω για μιά μικρή επίσκεψη και γνωριμία.

*********************​

Και πάλι καλή επιτυχία και προπαντός καλά να περνάτε! -bye-

Παιδιά sorry για την καθυστέρηση μου έτυχε το πρωί δουλειά και μέχρι πριν λίγο τεστάραμε με τον caraudiostest τα δείγματα τόσο του συγκριτικού των DACs όσο και τα mp3/wav.

Noμίζω ότι έγινε καλή δουλειά αλλά θα αποφασίσουμε μαζί το βράδυ.

Ο chris και ο caraudiotest δεν θα μπορέσουν πριν τις 2000 οπότε νομίζω ότι είναι καλή ώρα γύρω στις 2000 να είμαστε εκεί με τα DACs της δοκιμής και τις τελευταίες πινελιές για αύριο. Πιστεύω ότι σε δυο-τρείς ώρες θα έχουμε τελειώσει....

Αν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα τώρα είναι η ώρα!

@sonus

Mιχάλη, πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η ηχογράφηση τωn DACs, όπως και αυτή στον Ανδρέα.
Δεν ξέρω μόνο από χρόνο τι θα χρειαστεί, γιατί δεν θα έχουμε αύριο όλη τη μέρα και σήμερα θα πάμε κάπως αργά.

Νομίζω ότι αύριο θα έχουμε 1-2 θέσεις κενές οπότε κάνε την συνεννόηση απ' ευθείας με τον Βλάση (με pm). Ακόμα και αν δεν γίνει η ηχογράφηση θα περάσουμε ωραία!

-bye-

Καλή Επιτυχία στις Δοκιμές! :smile:

Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, :firstprize: το σημαντικό είναι ότι όλοι οι άμεσα μετέχοντες και οι με τον ένα ή άλλο τρόπο παρακολουθούντες θα γίνουν πλουσιώτεροι σε γνώση και εμπειρία... :a0210:

*********************​

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο:

Το σχέδιο ερωτηματολογίου που έχετε δώσει στο
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055988504&postcount=279
Είναι πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό.

Μία παρατήρηση μόνο: Χωρίς να έχω δει το τελικό, το σχέδιο μου φάνηκε υπερβολικά αναλυτικό. Όχι πως είναι κακό να είναι αναλυτικό, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο χρειάζεται άνεση χρόνου για ν' απαντηθεί. Άν οι μετέχοντες λειτουργούν με πίεση χρόνου θα δυσκολευτούν πάρα πολύ μ' ένα ερωτηματολόγιο τόσο αναλυτικό, που θα τα περιέχει όλα και δεν θ' αφήνει τίποτε απ' έξω.

Αλλά πάλι αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο, τίποτ' άλλο.

*********************​

Η πρόταση μου για ηχογράφηση της αναλογικής εξόδου των DAC's εξακολουθεί να ισχύει, αν το επιθυμείτε. Στην περίπτωση αυτή χωρίς να είμαι και σίγουρος, αν υπάρχει χώρος, (υποψιάζομαι αδιαχώρητο) ίσως θα μπορούσα να περάσω για μιά μικρή επίσκεψη και γνωριμία.

*********************​

Και πάλι καλή επιτυχία και προπαντός καλά να περνάτε! -bye-

πολύ σωστά!

το ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να έχει 1 στήλη που να γράφει "μου αρέσει", μία δεύτερη στήλη που να γράφει θετικά και μία τρίτη που να γράφει αρνητικά

έτσι ο ακροατής θα γράφει άμεσα αν του αρέσει (σημειώνοντας ένα ν) και μετά θα γράφει τα θετικά 1-2 στοιχεία και τέλος τα αρνητικά

παιδιά, είναι πολλά τα dac και πολλοί οι ακροατές, χρειάζεται να το απλοποιήσετε. Από την εμπειρία μου η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.
Με αυτόν τον τρόπο, με μια ματιά μπορείτε να δείτε τι άρεσε στον καθένα.

Είμαι εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια και αν χρειαστεί. Σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενική πρόσκληση, θέλω πολύ να έρθω αλλά δεν μπορώ λόγω δουλειάς.

Χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους που θα λάβουν μέρος

Συγχαρητήρια για την οργάνωση, την πρωτοβουλία και την όρεξή σας για ακροάσεις. Να περάσετε πολύ όμορφα.

Γράφω γρήγορα και κάπως ¨χύμα" επειδή τρέχω με τη δουλίτσα .....

Last edited:
μολις τελειωσα απο δουλεια. για σημερα γυρω στις 7.30-8 ειναι οκ.
αυριο μετα τις 10 με κατανοηση για οσους ξυπνανε ολη την εβδομαδα νωρις ...
αν ακι το θεμα δεν ειναι τα καλωδια ηθελα να πω οτι σε μετρησεις στο ιδιο μηχανημα απο xlr kai rca πολλες φορες οι διαφορες (των μετρησεων) ειναι τεραστιες.

υγ. το ''καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε'' στην Αγγλικην με επνιξε :flipout: