Τυφλό Συγκριτικό DAC

Νικο και λοιποι γενναιοι, μην ξεχασετε να λαβετε υπ'οψιν σας οτι το bencmark (ξερετε, το heavily modified ντε), ειναι πολυ συναισθηματικα δεμενο μαζι μου, και μπορει να του παρει λιγο χρονο μεχρι να συνηθισει αγνωστα προσωπα.
Ειναι και ντροπαλουτσικο... :D

Kαλα να περασετε -bye-

Παιδιά η αξιολόγηση εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ καλή.

Ουσιαστικά είναι από το 1 έως το 6 με τα σύν και πλήν. Επίσης σημειώσεις θα μπορεί να κρατάει ο κάθε "κριτής"

Για παράδειγμα το 5 μπορεί να αντιστοιχεί στο 25-27.
Αν κάποιος θεωρεί αυτό που άκουσε ότι είναι προς τα πάνω θα βάλει 27... αν προς τα κάτω τότε 25 και φυσικά αν δεν είναι σίγουρος για τα λάθη που άκουσε το 26 θα είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικό...

Mε αυτή τη βαθμολογία (η οποία δεν βγήκε από το κεφάλι κάποιου από εμάς) θα δοθεί επίσης η δυνατότητα σε κάποιο DAC να ξεχωρίσει (αν το αξίζει).

Αν είχαμε για παράδειγμα βαθμολογία από το 1-5 τότε το πιθανότερο θα ήταν να πάιζουν όλα στο 3-4... άντε να βγάλεις καθαρό νικητή μετά...

Η ιδέα του: "μου αρέσει", "θετικά-αρνητικά", Ηλία νομίζω ότι δεν θα έβγαζε ποτέ νικητή... Και καλώς ή κακώς το κάναμε γαργαλιστικό για αυτό το λόγο.
Να αναδειχτεί ένα ή δύο DAC τα οποία ξεχωρίζουν.

Το μυστικό είναι το κατα πόσον οι κριτές θα προσαρμοστούν στο σύστημα του Βλάση, κατά τη γνώμη μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για να μάθουμε τις αντηχήσεις του χώρου αλλά και τα πλην και σύν των μηχανημάτων, οπότε...

Όπως και να έχει, όλα αυτά (και πολλά άλλα) θα συζητηθούν, να είστε σίγουροι...

ps. Αυτό που λέει ο Ντίνος παραπάνω δεν είναι ένα θέμα? Τα DACs θα παίζουν κρύα? Είναι εντάξει αυτό?

Last edited:
Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

ps. Αυτό που λέει ο Ντίνος παραπάνω δεν είναι ένα θέμα? Τα DACs θα παίζουν κρύα? Είναι εντάξει αυτό?

Οχι βρε που λεω οτι θελει προθερμανση !!!

Παρτε και καμια counterpain καλου κακου, ποτε δεν ξερεις :D

Αν και το θέλω πολύ δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ αύριο.Μπορεί κάποιος απόψε να αναρτήσει την λίστα με τους μονομάχους?Θέλω να είμαι ψυχολογικά έτοιμος παρακολουθώντας τις εξελίξεις από μακριά..:popcorn::food-smiley-005:..

.........................................................

@sonus

Mιχάλη, πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η ηχογράφηση τωn DACs, όπως και αυτή στον Ανδρέα.
Δεν ξέρω μόνο από χρόνο τι θα χρειαστεί, γιατί δεν θα έχουμε αύριο όλη τη μέρα και σήμερα θα πάμε κάπως αργά.

Νομίζω ότι αύριο θα έχουμε 1-2 θέσεις κενές οπότε κάνε την συνεννόηση απ' ευθείας με τον Βλάση (με pm). Ακόμα και αν δεν γίνει η ηχογράφηση θα περάσουμε ωραία!

-bye-

Η ηχογράφηση χρειάζεται κάποιο χρόνο, όχι όμως πάρα πολύ. Θα πάρουμε έξοδο από την Tape Out του προενισχυτή. Αν υπάρχουν adapters από XLR σε καρφί Balanced θα είναι χρήσιμα. Αλλοιώς θα γράφουμε από RCA σε καρφί (Unbalanced - έχω adapters).

Ο εγγραφέας ρυθμίζεται είτε για Consumer στάθμες -10 dBV, είτε για Professional +4dBu, Balanced ή Unbalanced, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι πως στην είσοδο έχουμε βύσματα τύπου καρφί, όπως σε πολλά επαγγελματικά μηχανήματα.

************​

Θα χρειαστώ διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας. Αν τελικά υπάρχει χώρος και δεν υπάρχει πρόβλημα (δεν θα ήθελα να προκαλέσω συνωστισμό) στείλτε p.m. απόψε... -bye-

sonus ωραια θα ηταν αν μπορουσατε να τα γραφατε να παρουμε μια γευση και εμεις απο μακρια.
Το ελπίζω. Η εμπειρία μου έχει δείξει, ότι οι ηχογραφημένες διαφορές φαίνονται ακόμα και σε πολύ διαφορετικά συστήματα! :smile:

Από δείγματα wav/mp3 έχω ετοιμάσει αρκετά... ρίξτε καμιά ιδέα σχετικά...

κάποια απο αυτά είναι τα παρακάτω (όλα είναι πολύ γνωστά μη σας προβληματίζουν οι τίτλοι):

- Sunrise - Richard Strauss - London Philarmonic Orchestra (2001- A Space Odyssey theme)

- The ride of the Volkyries - Wagner - Oslo Philarmonic Orchestra (Apocalypse now theme) The ride of the Valkyries

- Jazz Suite No.2 , Waltz No.2 - Shostakovich - Philadelphia Orchestra

- "Ode to Joy" Symphony No9 Op.125 'Choral' - Bethoven - Philadelphia Orchestra

- Alegro conbrio opening - Mozart - Academy of St. Martin in the Fields Symphony No.25 in G minor

- Piano cocerto No1 - Tchaikovsky

- The heart asks pleasure - Michael Nyman

- Morcheeba - Friction

- Massive Attack - Karmakoma

- Rolling Stones - Little Red Rooster

- Fleetwood Mac - Albatross

τικ τοκ... τικ-τοκ
-bye-

δυο μικρες παρατηρησεις , απαραιτητες ομως για οσους αναγνωστες μας πιθανον αναζητησουν να ακουσουν τα σχετικα μουσικα κομματια

Καλα να περασετε

Thanks Larry!

@ Sonus
Μιχάλη σου στέλνω pm με διεύθυνση! :a0210:

+++
H λίστα με τα DACs είναι:
1) Βencmark (modified)
2) buffalo (μπαμπα)
3) ΜF M1 (μαμά)
4) wolfson (μαμα)
5) Χindak DAC 9 (μαμα)

Εφόσον υπάρξει χρόνος το Σάββατο, μετά το τέλος του τεστ, θα ακούσουμε όποιο άλλο DAC φέρουν οι συμμετέχοντες.

τικ-τοκ.... τικ τοκ...
:ernaehrung004:

edit. χωρίς πλάκα τώρα... προθέρμανση των DACs δεν χρειάζεται? Εγώ γιατί το αφήνω να παίζει (με το transport, χωρίς ένταση ) όσο προθερμαίνω τον ενισχυτή? :bigcry:

Last edited:
Πολύ ησυχία έχει πέσει από χθες το βράδυ ....... τι να παίζει τώρα εκεί άραγε? :guitarist:

-έχει κανείς άλλος αγωνία για τα αποτελέσματα? :antlers:

Μόλις τους πήρα τηλ ... τώρα ξεκινούν... βλέπω να τους παίρνει το βράδυ !

Τρομερή παρέα πάντως, μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να ήμουν εκεί... :(

Λοιπόν... δυστυχώς δεν έχουμε ούτε φωτογραφίες, ούτε ακούσαμε τίποτα γιατί είχε ένα πρόβλημα ο τελικός του Βλάσση, αυτά....

....Μουχαχαχαχα...εντυπώσεις σε λίγο!!

Λοιπόν... δυστυχώς δεν έχουμε ούτε φωτογραφίες, ούτε ακούσαμε τίποτα γιατί είχε ένα πρόβλημα ο τελικός του Βλάσση, αυτά....

....Μουχαχαχαχα...εντυπώσεις σε λίγο!!

Ρε κουφάλες,διάβασα την πρώτη πρόταση και έφυγα από τον υπολογιστή παραμιλώντας...Σας πίστεψα αρχικά..:flipout:..