Τυφλό Συγκριτικό DAC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ρε κουφάλες,διάβασα την πρώτη πρόταση και έφυγα από τον υπολογιστή παραμιλώντας...Σας πίστεψα αρχικά..:flipout:..

Χαχαχαχα...
Λοιπόν, όντως, νομίζω πως όλοι περάσαμε πολύ ωραία, όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά και χάρηκα πολύ που τους γνώρισα και από κοντά (όσους δεν ήξερα). Κάνοντας μια μικρή εισαγωγή να αναφέρω πως λάβαμε συνολικά μέρος οι εξής:

wind (οικοδεσπότης)
dalanik
internet king
lemon
caraudiotest
dolfon
chris167
dipie
magellan
theodosisq
modright
κι η χάρη μου...
(δε νομίζω να ξέχασα κάποιον....)

Ο dalanik έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα της επιτροπής αξιολόγησης η οποία αποτελείτο από 6 νοματέους, και όταν τα επεξεργαστεί (και τα διαμορφώσει όπως κανονίσαμε...:devil-smiley-029:) θα γίνει παρουσίαση!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βλάσση που μας διέθεσε το σπίτι του και το υπέροχο σύστημά του για να γίνει αυτή η δοκιμή, καθώς και στον dol fon που έσωσε το βουβάλι:flipout: με τον pure balanced προ του, στον internet king (ξέρει αυτός...) καθώς και ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά που με την συμβολή τους ο καθένας βοήθησε στην όλη φάση, ειδικά στον lemon και στον dalanik!!

....to be continued

ps. Να μην ξεχάσω να αναφέρω την φιλότιμη διάθεση του sonus naturalis να έρθει να βοηθήσει και να ηχογραφήσει τα dac που παίζαν, δυστυχώς όμως, λόγο κάποιων απρόοπτων γεγονότων που τον καθυστέρησαν, καθώς και του λίγου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας (έπαιζε και ο γαύρος σήμερα...), αυτό δεν ήταν τελικά εφικτό.

Last edited:
1. Xindac DAC9 (internet king)
2. Buffalo II (exp4nder)
3. Benchmark modified (χορηγία του database error)
4. Beresford Dac TC-7520 modified (lemon)
5. Wolfson Dac (dalanik)
6. Musical Fidelity M1 DAC (νέα προσθήκη) (chris1967)

Last edited:
Επέστρεψα!

Με φωτογραφίες και εντυπώσεις..Οχι πως ήταν κάτι που δεν
ήταν γνωστό- και αναφέρομαι στις διαφορές μεταξύ των dac's- αλλά
είχε ενδιαφέρον και για όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Διαφορές υπάρχουν και μάλιστα έντονες και ακουστότατες

Ενα ευχαριστώ στον Βλάσση, για την φιλοξενία, τα μπινελικάκια( άσχετα αν δεν
πρόλαβα, λόγω του ότι κάποιος έπεσε σαν γλάρος και τα κατασπάραξε!)
και ένα εύγε στα παιδιά που έφαγαν ώρες για να το στήσουν όσο πιό
σωστά γινόταν..

Επέστρεψα!

Με φωτογραφίες και εντυπώσεις..Οχι πως ήταν κάτι που δεν
ήταν γνωστό- και αναφέρομαι στις διαφορές μεταξύ των dac's- αλλά
είχε ενδιαφέρον και για όσους πιστεύουν το αντίθετο.

Διαφορές υπάρχουν και μάλιστα έντονες και ακουστότατες

Ενα ευχαριστώ στον Βλάσση, για την φιλοξενία, τα μπινελικάκια( άσχετα αν δεν
πρόλαβα, λόγω του ότι κάποιος έπεσε σαν γλάρος και τα κατασπάραξε!)
και ένα εύγε στα παιδιά που έφαγαν ώρες για να το στήσουν όσο πιό
σωστά γινόταν..

Αφού υπήρχαν ακουστότατες -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις- διαφορές, να περιμένουμε σαφή αποτελέσματα αναφορικά με την κατάταξη των dac και ομοφωνία μεταξύ των ακροατών ?

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αφού υπήρχαν ακουστότατες -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις- διαφορές, να περιμένουμε σαφή αποτελέσματα αναφορικά με την κατάταξη των dac και ομοφωνία μεταξύ των ακροατών ?

Μμμμμ, δεν θα το έλεγα κι έτσι...από όσο είδα υπήρχαν αρκετές διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες από ακροατή σε ακροατή, κάτι που μου έκανε και εμένα μεγάλη εντύπωση να σου πω την αλήθεια...πάντως ακουστές διαφορές υπήρχαν, τώρα το πως τις αντιλαμβανόμαστε ο καθένας είναι άλλο θέμα...πάντως υπήρχε κάποια σχετική ομοφωνία αναφορικά με κάποια ντακ. Λεπτομέρειες όταν ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Μμμμμ, δεν θα το έλεγα κι έτσι...από όσο είδα υπήρχαν αρκετές διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες από ακροατή σε ακροατή, κάτι που μου έκανε και εμένα μεγάλη εντύπωση να σου πω την αλήθεια...πάντως ακουστές διαφορές υπήρχαν, τώρα το πως τις αντιλαβάνεται ο καθένας είναι άλλο θέμα...

Θα μπορέσουμε να μάθουμε ποιός ψήφισε ποιό στο τέλος για να βγάλουμε κι εμείς κάποιο συμπέρασμα μιας και με μερικούς ακροατές έχουμε κοινό γούστο συνήθως στις ακροάσεις..? :AFADF0:

Μιας που εγώ δεν ήθελα να ψηφίσω και δεν ψήφισα, αυτό θα πρέπει να το συνεννοηθείς καλύτερα με τα παιδιά που ψήφισαν...αλλά φυσικά όλοι έχουμε τις εντυπώσεις μας ανεξάρτητα αν ψηφίσαμε ή οχι και φυσικά θα τις μοιραστούμε!

Last edited:
Λοιπόν, μόλις μίλησα με τον έχοντα τις βαθμολογίες, δυστυχώς του έτυχε κάτι απρόοπτο και πρέπει να φύγει άμεσα για εξωτερικό, αλλά θα έρθει σε καμιά 15αριά μέρες μου είπε, λίγη υπομονή ε!!!

Ευχαριστώ τον Wind για τη φιλοξενία στον όμορφο και αφιερωμένο χώρο που διαθέτει για ακρόαση μουσικής. Ενας χώρος με καλές αναλογίες, σε ότι αφορά τις διαστάσεις. Ο ήχος του συστήματος με το CD player της Cary ήταν ήδη πολύ καλός και αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε ως ένα πολύ θετικό στοιχείο αλλά ταυτόχρονα και ως πρόκληση για τα υπόλοιπα dac της δοκιμής. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ένα DAC αξίας από 400 έως 1.000 να παίξει καλύτερα από ένα ολοκληρωμένο CD player τετραπλάσιας ή και δεκαπλάσιας αξίας. Το σύστημα του Wind πιστεύω ότι διέθετε όλα τα καλά στοχεία ομοιογένειας και ανάλυσης που αναζητώ και εγώ. Ο προενισχυτής δε της Cary SLP-05 χάρισε με το ξεκίνημα της δοκιμής από 10 πόντους σε κάθε DAC και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ με αυτό.
Χάρηκα πολύ που γνώρισα και από κοντά όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Last edited:
Λοιπόν, μόλις μίλησα με τον έχοντα τις βαθμολογίες, δυστυχώς του έτυχε κάτι απρόοπτο και πρέπει να φύγει άμεσα για εξωτερικό, αλλά θα έρθει σε καμιά 15αριά μέρες μου είπε, λίγη υπομονή ε!!!

Δεν έχει Paypal ?

:flipout:

Τα κανονίσαμε αλλιώς...εντάξει!!:a0210:

Μια επισήμανση, το εύρος τιμής που κυμαίνονται τα dac, είναι από 250-1200 περίπου και καθορίζονται από wolfson έως benchmark modified με ενδιάμεσα να παίζουν στη σειρά
beresford, mf1,buffalo,xindak.

Last edited:
To σύστημα

attachment.php

attachment.php

Παιδιά είναι κατανοητό ότι υπάρχει λίγο αγωνία και περιέργια για τα αποτελέσματα αλλά είναι δύσκολο να ασχοληθώ πριν την Δευτέρα το πρωί (μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες και ελέγξω την επιταγή που μου έδωσε ο Άλεξ (exp4nder).... :BDGBGDB55:

Xωρίς πλάκα τώρα... περάσαμε φανταστικά και φάνηκε αυτό σε όλα τα παιδιά.
Τα αστεία πήγαιναν και έρχονταν, συζητήθηκαν τα πάντα, ότι έγινε έγινε με την σύμφωνη γνώμη όλων και τα συμπεράσματα που έβγαλε ο καθένας μας πιστεύω ότι θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Χίλια ευχαριστώ στο Βλάση για την προσφορά του σπιτιού και των αγαπημένων του μηχανακίων, όπως και στον Mιχάλη (DolFon) για τον Pro και την τεχνική βοήθεια, όπως και στα παιδιά που έφεραν τα DACs, όπως και στον Mανώλη (Lemon) για την τρομερή τεχνική υποστήριξη (η ψυχή της εκδήλωσης), όπως και στον Nικόλα (caraudiotest) που μας έβαλε σε μια σειρά με την εμπειρία που διαθέτει πάνω στο θέμα, όπως και στα επιφανή μέλη του forum Captain Kώστα και Διονύση (Dipie), Γιώργο (Internet King) που προσφέρθηκαν να βαθμολογήσουν... (εγώ ήμουν σίγουρος και το είχα γράψει προ καιρού!)...

Δεν αναφέρω ονομαστικά τα υπόλοιπα παιδιά και καλά φιλαράκια από εδώ και εμπρός... μόνο respect και σε αυτούς για όλα...

Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε σε μια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και γιατί όχι σε ένα ακόμα συγκριτικό!

Τέλος να ευχαριστήσω τον Mιχάλη (Sonus) για την ευγενική προσφορά του να γράψει τα DACs... Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι και δεν έγινε εφικτό κάτι τέτοιο... την άλλη φορά Μιχάλη!

Τώρα λίγο υπομονή, σε δύο-τρείς ώρες το πολύ θα αρχίσω να ασχολούμαι γιατί έχω επισκέψεις... Οι παρόντες βέβαια νομίζω ότι πάνω κάτω ξέρουν...

ps1. Τα αποτελέσματα θα έχουν την μορφή αναλυτικής και συνολικής βαθμολογίας, καθώς και επί μέρους βαθμολογίας ανά κατηγορία αξιολόγησης...
Θα παρουσιαστεί και μια δεύτερη βαθμολογία που δεν θα έχει λάβει υπόψιν τις δύο ακραίες τιμές ανά κατηγορία αξιολόγησης, για όσους δίνουν κάποια σημασία στα στατιστικά.

ps2. Ονόματα κριτών δεν θα αναφερθούν, το έχουμε συμφωνήσει αυτό (ούτε εγώ τα γνωρίζω αφού οι βαθμολογήσεις είναι ανώνυμες...)

ps3. H δική μου εντύπωση από το event ήταν ότι υπάρχουν διαφορές και σε μερικές περιπτώσεις αρκετά σημαντικές! Όμως αυτό που κυρίως άκουγα εγώ ήταν το σύστημα του Bλάση και όχι τα DACs...
Αν κάποτε αποφασίσω να ανέβω κατηγορία τιμής στα μηχανάκια, σαφώς θα προτιμήσω να δώσω τα χρήματά μου σε ηχεία και ενισχυτή παρά σε DAC...
Η επιρροή των DACs πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα ήταν σαφώς μικρότερη από αυτή των ηχείων και του ενισχυτή. Aκόμα και καλώδια που αλλάξαμε σε κάποιες δοκιμές επιρρέασαν (θετικά ή αρνητικά) το αποτέλεσμα.
Φυσικά αυτή είναι μόνο η γνώμη μου και μόνον......

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

.................................................

ps. Να μην ξεχάσω να αναφέρω την φιλότιμη διάθεση του sonus naturalis να έρθει να βοηθήσει και να ηχογραφήσει τα dac που παίζαν, δυστυχώς όμως, λόγο κάποιων απρόοπτων γεγονότων που τον καθυστέρησαν, καθώς και του λίγου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας (έπαιζε και ο γαύρος σήμερα...), αυτό δεν ήταν τελικά εφικτό.
Δυστυχώς, άλλα μεν οι άνθρωποι βούλονται, άλλα δε οι θεοί κελεύουν!
Πέρα από τα απρόοπτα υπήρχε και η έλλειψη χρόνου...

Πάντως αν υπάρξει δυνατότητα να ηχογραφηθούν οι DAC's, έστω και μεταγενέστερα, "με την ησυχία μας", χωρίς άγχος και βιασύνη, δεν έχω καμμία αντίρηση...

Εν πάση περιπτώσει συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά του Forum για τις παρέες που φτιάχνουν, αυτό είναι το σημαντικότερο! :smile:

Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση... -bye-