U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

Ο όρος "μεγαλύτερο γκρουπ'' είναι μια κενή έννοια των περιοδικών για να ψαρώσουν το κοινό. Τέτοιοι ας είναι και η Οπισθοδρομική Κομπανία. Από τη στιγμή που δεν έχει ουσιαστικό μουσικό αντίκτυπο, δεν υπάρχει καρφί να καίγεται.

Ειδες που αν είμαστε εντός θέματος μπορεί και να συμφωνούμε κάπου κάπου ...

Από το '94 δεν έχω χάσει περιοδεία τους.

Wembley('94) - Θεσσαλονίκη('97) - Βαρκελώνη('01) - Νίκαια('05)

Φέτος?

Wembley Stadium 14 Αυγούστου. I will follow......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

Ο πυρήνας της κουβέντας μας είναι αλλός.Αν υποθέσουμε πως οι U2 είχαν την ίδια "cult" αισθητική,αντίληψη,αποδοχή(όπως θέλεις πες το) με τον Captain Beefheart τότε προφανώς όχι μόνο θα σου ήταν εξίσου αγαπητοί με τον ήρωα σου αλλά θα τους υπερασπισόσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος.Η γνωστή μονομάνια των μουσικόφιλων...

:blink:

είσαι σίγουρος ότι μιλάς για εμένα εδώ; γιατί εγώ, δεν είμαι καθόλου...:chinscratch: :popcorn:

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Από το '94 δεν έχω χάσει περιοδεία τους.

Wembley('94) - Θεσσαλονίκη('97) - Βαρκελώνη('01) - Νίκαια('05)

Φέτος?

Wembley Stadium 14 Αυγούστου. I will follow......

Για μένα φέτος σχεδόν Αδύνατον ...:grinning-smiley-043 -bye-

Έλα οι γιουτούδες ...

Το μεγαλυτερο συγκροτημα?
Rhys Chatham: A Crimson Grail - For 400 Electric Guitars

400 ειναι μονο οι κιθαρες
βαλτε και αλλα τοσα μπασσα, ντραμς, αντε πιαστους
το μεγαλυτερο!!
e

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Παντως κανεις δεν ειπε το γιατι οι U2 δεν ειναι "τo μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας". Και ξαναρωταω, λεει καποιος "η μεγαλυτερη ομαδα του πλανητη ειναι η Ρεαλ ή η MANU". Εχει κανει λαθος? Γιατι? Επειδη καποιοι θα τις εβαζαν 2ες ή 3ες ή 5ες? Προσπαθηστε να ξεχωρισετε τις συμπαθειες σας απο την αντικειμενικοτητα. Μιλαμε για τα τελευταια 25-30 χρονια. Ποιοι ειναι μεγαλυτεροι ρε Δημητρη? Οι Big Business? Σοβαρα το λες? Αν ισχυριστει καποιος πως η μεγαλυτερη ομαδα της Ελλαδος ειναι η Λαρισα, επειδη δεν εχει κανει τις ασχημιες των αλλων, τι θα του πεις? Μεγαλυτερη λεμε, οχι τιποτα αλλο. Οτι κανει τον Ολυμπιακο και τον ΠΑΟ μεγαλες ομαδες, το ιδιο πραγμα κανει τους U2 μεγαλο συγκροτημα.

Πετρο η Ρεαλ παίρνει και κάνα τίτλο( η Μπαρτσα και πάει λέγοντας),παίζει και "μπαλίτσα" που και που....-bye-

@ ecodrifter: Ναι καλά ... Που να έβλεπες με τους Passengers τι ορχήστρα έπαιζε :flipout:

Μιας και απαγορεύσατε τα video μπείτε στον κόπο να ακούσετε και
τα κάτωθι λαικά άσματα της νεότερης (μετά Achtung Baby) εποχής ...

Οι γιουτούδες τα θεωρούν καλά τραγουδάκια ...

"Last Night on earth" (POP),
"Kite" (ALL THAT YOU CAN'T LEAVE BEHIND),
"Crumbs from your table" (HOW TO DISMANTLE AN ATOMIC BOMB)

"The evolution of U2's music is ongoing, and each record seems
to bring a never-before-encountered style to their oeuvre."

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

.Η αξία στην Τέχνη δεν έχει όρια.Η κατανάλωση λοιπόν επιφέρει μια χρησιμότητα-απόλαυση.Έδω λοιπόν δεν έχουμε πλαίσια.Ο Ντοστογέφσκι όσο μεγάλος κι αν είναι μπόρει σε έναν αναγνώστη να μην του λέει τίποτα.Δεν εξετάσουμε τους λόγους, μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα.Το πόνημα όμως της Μεϊμαρίδη ενδέχεται να της λέει πολλά.Στο συγκεκριμένο λοιπον αναγνώστη η αξία της Μεϊμαρίδη είναι πολύ μεγαλύτερη απο του Φ.Ν.Είναι απλό όμως θέλει σεβασμό.

.

Η Κατανάλωση μπορεί να επιφέρει στιγμιαία ικανοποίηση..Καμιάν αντίρρηση.
Και εγώ διάβασα το παραλογοτεχνικό βιβλιο ´Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα´τής Παπαθανασοπούλου σε μισή ώρα στην Παραλία κάποιο καλοκαίρι.
Μετά μου το πήρε το κύμα.
Ουτε που ενδιαφέρθηκα να το ψάξω.
Τώρα ποιος θα θυμάται την Μάϊρα και τήν Μεϊμαρίδου σέ δέκα χρόνια και ποιός θυμάται τον Ντοστογιέφσκι εδώ και έναν αιώνα ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλια.
Αλλά αυτά τα δυό δεν μπερδεύονται.
Αμα μπερδεύονται αλλοίμονο στούς Λαούς πού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν Δυό Γαϊδουριών Αχυρα.

Σπύρο εδώ και τρείς ημέρες και 23 σελίδες posts, όλος ο καλός ο
κόσμος έχει περάσει απ' εδώ για να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.

1) Μου αρέσανε παλιά..., ναι μεν αλλά..., οι άλλοι είναι καλύτεροι...,
πιάσαν τον ποπό του πλανητάρχη ... κοκ.

Αν το ποστ ήταν για την Βανδή ή την Παπα...τέτοια (πώς την πάτησες
έτσι βρέ παιδί μου...) θα είχε γίνει η σχετική καζούρα και τέλος ...
Εδώ συγκρίθηκαν οι Πιξ Λαξ με τους ACDC σε δημοτικότητα!

2) Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Οι μουσικές μας επιλογές εξαρτούνται από
το πόσο άσχημος, πόσο περιθωριακός, πόσο εκτός συστήματος, παντελώς
άγνωστος είναι ο καλιτέχνης. Αν δε κυκλοφορήσει και μανιοκατάθληψη...
Εύγε στον αρχηγό. Ο καλυτερότερος!

3) Α! Η τέχνη... Ποιός την έχασε? Την βρήκα! Τι λέτε ωρέ σύντροφοι...
Αυτά μάθατε στο σχολείο? Οτι η τέχνη έχει όρια... Οτι το πόνημα αποκαλύπτει
την προσωπηκότητα του καλλιτέχνη? Οτι αυτός ο πίνακας είναι καλός και
αυτός κακός επειδή ανήκει σε άλλο είδος?
Εδώ δεν ειναι σουπερμάρκετ φίλοι μου. Δεν πρόκειτε για λάχανα και μαρούλια
να ψάξω τα βιολογικά!

Ούτε ξέρω ούτε θέλω να μάθω αν το επίπεδο "τέχνης" των U2 είναι ανώτερο
ή κατώτερο από κάποιον άλλο._
Ξέρω όμως ότι είναι το μεγαλύτερο εν ενεργεία group και ότι τη βρίσκω να
ακούω την κιθάρα του Edge και την ιρλανδέζικη προφορά του Βονο. Να βαράν
τα τύμπανα και τα μπάσα του Ανταμ και του Λαρυ.
Αυτά... και επειδή ξαναβγήκαν για συναυλίες είπα να ποστάρω...
Και βγήκαν και 5-6 παιδιά, και τους αρέσουν δεν τους αρέσουν είπαν την γνώμη
τους, σεμνά και ταπεινά.

Αυτά Σπύρο. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός γιατί 23 σελίδες δεν διαβάζονται πλέον.

Το άχυρο είναι καλά χωρισμένο μη φοβάσαι... :grinning-smiley-043

Last edited:

Η Κατανάλωση μπορεί να επιφέρει στιγμιαία ικανοποίηση..Καμιάν αντίρρηση.
Και εγώ διάβασα το παραλογοτεχνικό βιβλιο ´Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα´τής Παπαθανασοπούλου σε μισή ώρα στην Παραλία κάποιο καλοκαίρι.
Μετά μου το πήρε το κύμα.
Ουτε που ενδιαφέρθηκα να το ψάξω.
Τώρα ποιος θα θυμάται την Μάϊρα και τήν Μεϊμαρίδου σέ δέκα χρόνια και ποιός θυμάται τον Ντοστογιέφσκι εδώ και έναν αιώνα ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλια.
Αλλά αυτά τα δυό δεν μπερδεύονται.
Αμα μπερδεύονται αλλοίμονο στούς Λαούς πού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν Δυό Γαϊδουριών Αχυρα.

Δεν εξετάσω τον δημιουργό.Δεν με ενδιαφέρει αυτη την στιγμή.Στέκομαι στον αποδέκτη και τι αυτός λαμβάνει απο οποιονδήποτε δημιουργό.

Όπως είπα και πιο πάνω πάντα αυτού του είδους οι κουβέντες έχουν το στοιχείο του προσωπικού το οποίο κρύβει έναν υποκριτικό ελιτισμό.Αυτό είναι το ζουμί της κουβέντας που κάνουμε.

Δεν εξετάσω τον δημιουργό.Δεν με ενδιαφέρει αυτη την στιγμή.Στέκομαι στον αποδέκτη και τι αυτός λαμβάνει απο οποιονδήποτε δημιουργό.

Όπως είπα και πιο πάνω πάντα αυτού του είδους οι κουβέντες έχουν το στοιχείο του προσωπικού το οποίο κρύβει έναν υποκριτικό ελιτισμό.Αυτό είναι το ζουμί της κουβέντας που κάνουμε.

Καθολου υποκριτικός ελιτισμός.
Απλά δεν μπαίνουν ολα στο ιδιο τσουβάλι.
Και δεν ειναι ντροπή κάποιος απο τά να τα τσουβαλιάζει όλα(π.χ.Παπαδιαμάντη με Βαμβουνάκη)να πεί ´Δεν ξέρω και θα προσπαθήσω να μάθω´.

@Dalanik.
Καλά κάνεις και σού αρέσουν οι U2..Και σε οποιον άλλον.
Kαι εγώ τούς άκουγα μέχρις το Αchtung..
Aλλά προφανώς και ήθελες και εσύ συζήτηση και οχι μονον αναφορές απο τούς φανατικούς τους φίλους.
Μια χαρά το πέτυχες και ειχες και αντίλογο.
Πετυχημένο το θέμα.

οι u2 ήταν ένα γκρουπ που γιγαντώθηκε υπέρμετρα και αφύσικα.
Πέρασε σχεδόν σταχτοπουτικά από την αφάνεια στον καθωσπρεπεισμό και την πολιτικώς ορθότητα χωρίς να περάσει τα στάδια της ροκ εφηβείας ή μετεφηβείας.
Μάλλον δεν ήταν ποτέ ροκ.

οι floyd είχαν πολύ πιό απλωμένη θητεία... (δεν τους ακούω φανατικά πλέον επίσης).

Απο ποτε απαγορευονται τα βιντεο μεσα στα θεματα? Μια χαρα ειναι οταν ειναι εντος θεματος και βοηθανε τη συζητηση.

Καθολου υποκριτικός ελιτισμός.
Απλά δεν μπαίνουν ολα στο ιδιο τσουβάλι.
Και δεν ειναι ντροπή κάποιος απο τά να τα τσουβαλιάζει όλα(π.χ.Παπαδιαμάντη με Βαμβουνάκη)να πεί ´Δεν ξέρω και θα προσπαθήσω να μάθω´.

Μου φαίνεται πως δεν θέλεις να καταλάβεις.Το ξαναλέω για μια τελευταία φορα.Δεν έχει σχέση με την Φονισσα και την Κραταία Αγάπη.Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.Έχει να κάνει πως το αποδέχεται ο καθένας.Το διαμάντι το δικό σου είναι το σκουπίδι του άλλου.Και τα δύο όμως έχουν ισόποση αξία για τον καθένα.Και τα δύο αξίζουν σεβασμό.Έδω δεν έχουμε σεβασμο αλλά μια προσπάθεια έμμεσης επιβολής με πρόσχημα την "γνώση","τριβή","αποδοχή","δημοτικότητα".

Ο υποκριτικός ελιτισμός ισχύει στο έπακρο μιας και το διαρκές συγκριτικό γίνεται μεταξύ του κλασσικού(π.χ Ιggy Pop,) και του ευτελές(π.χ Bανδη).Κάτι πολύ απλό σαν συλλογιστική.Το παράδοξο είναι πως έχει και απήχηση...

Μου φαίνεται πως δεν θέλεις να καταλάβεις.Το ξαναλέω για μια τελευταία φορα.Δεν έχει σχέση με την Φονισσα και την Κραταία Αγάπη.Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.Έχει να κάνει πως το αποδέχεται ο καθένας.Το διαμάντι το δικό σου είναι το σκουπίδι του άλλου.Και τα δύο όμως έχουν ισόποση αξία για τον καθένα.Και τα δύο αξίζουν σεβασμό.Έδω δεν έχουμε σεβασμο αλλά μια προσπάθεια έμμεσης επιβολής με πρόσχημα την "γνώση","τριβή","αποδοχή","δημοτικότητα".

Ο υποκριτικός ελιτισμός ισχύει στο έπακρο μιας και το διαρκές συγκριτικό γίνεται μεταξύ του κλασσικού(π.χ Ιggy Pop,) και του ευτελές(π.χ Bανδη).Κάτι πολύ απλό σαν συλλογιστική.Το παράδοξο είναι πως έχει και απήχηση...

Δεν οφείλω να σεβαστώ οποιοδήποτε πραγματικό σκουπίδι πού με ταϊζουν και μάλιστα μου βαζουν και ´λούστρο´και συχνά μου το διαφημίζουν και ως Σημαντικό.
Εχω σταματήσει να συγκρίνω, απλούστατα γιατί τά σκουπίδια τάχω προ πολλού κατατάξει στά σκουπίδια.
Και φυσικά δεν σέβομαι τον ´κόπο´´ούτε τής κυρίας Βαμβουνάκη ,ούτε τού Φοίβου,πού τυφλώνουν ένα ήδη απαίδευτο Κοινό.
Αλλά πλέον μου ειναι παντελώς αδιάφορο το τί ακούει ή το τί διαβάζει κανείς.Το δέχομαι και απλά εάν διακρίνω πώς θέλει και μιά διαφορετική γνώμη του την λέω.Αν δείχνει πώς δεν θέλει συνεχίζω τον δρόμο μου.
Υ.Γ.
Και ασφαλώς δεν αναφέρομαι στούς U2.

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Οι μουσικές μας επιλογές εξαρτούνται από
το πόσο άσχημος, πόσο περιθωριακός, πόσο εκτός συστήματος, παντελώς
άγνωστος είναι ο καλιτέχνης. Αν δε κυκλοφορήσει και μανιοκατάθληψη...
Εύγε στον αρχηγό. Ο καλυτερότερος!

ευχαριστούμε για τη διάγνωση και για το ψυχογράφημα.
είσαι, όμως, μακριά νυχτωμένος...-bye-

Απο ποτε απαγορευονται τα βιντεο μεσα στα θεματα?

κεκτημένη κακοπιστία Πέτρο;
καμία Απαγόρευση - φιλική παράκληση έγινε ...την οποία ο αποδέκτης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

οι u2 ήταν ένα γκρουπ που γιγαντώθηκε υπέρμετρα και αφύσικα.

καθόλου 'αφύσικα' chief. Οι U2 σαρκώνουν το καθωσπρέπει πρόσωπο του ροκ, αυτό που έχει ...'προτάσεις' - το ροκ όπως το αντιλαμβάνονται τα Υπουργεία Νέας Γενιάς, η Εκκλησία ή οι Τράπεζες: Good Clean Fun.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

Ο υποκριτικός ελιτισμός ισχύει στο έπακρο μιας και το διαρκές συγκριτικό γίνεται μεταξύ του κλασσικού(π.χ Ιggy Pop,) και του ευτελές(π.χ Bανδη).

θα σου ήμουν ευγνώμων αν μας έλεγες Πώς ακριβώς ορίζεις το Κλασσικό: αν ο ορισμός σου είναι ο Iggy :blink: τότε πες μας Πού ακριβώς κατατάσσεις τους Pink Floyd ή τους U2. :popcorn: