U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

Don't flatter yourself, fellow :D: τη 'συγνώμη' σου δεν τη χρειάζομαι, μου έχουν πεί και χειρότερα, δεν βγήκα από ...Παρθεναγωγείο.-bye-

To χρειαζόμουν εγώ όμως ...

Απάντηση Δεν πήρα και, μεταξύ μας, πιστεύω πως έχεις μπλέξει τα σώβρακα με τις γραβάτες:

Έχεις άδικο σ'αυτό. Συνεχίζω να "φορώ" τις γραβάτες στα αρχ### μου και τα σώβρακα στο σβέρκο ...

άλλο η αποδοχή και ο ντόρος και τελείως άλλο η καλλιτεχνική προσφορά.

Δεν έχω γράψει ούτε λέξη γ' αυτό ...

Θα μπορούσα να γίνω κακός και να σου πώ πως οι άδειοι τενεκέδες είναι αυτοί που κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο.

Μόλις έγινες κακός ... (και εγώ έχω ακούσει διάφορα και συνεχίζω να ακούω, μην στεναχωριέσαι) :slapface:

Ολη μου τη ζωή τενεκέδες αγαπούσα και οι περισσότεροι είναι πέρα για πέρα ξεγάνωτοι. Χρησιμότητα; μάλλον μηδενική: με φόρτωσαν μ ένα σωρό υπαρξιακά και άλλους, κάθε λογής εφιάλτες. Τουλάχιστον έμαθα να ξεχωρίζω ποιοί είναι γεμάτοι και ποιοί (είναι) άδειοι. Κατά την αυστηρά προσωπική μου γνώμη, άξιζε τον κόπο ;) :rolleyes:

Τα υπαρξιακά προβλήματα συνήθως τα δημιουργούν πιο σοβαρά και αξιόλογα "πράγματα", άμεσα συνηφασμένα με το βίο μας. Εκτός έαν θέλεις να πείς κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα εγώ.

-bye-

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Από το 85 περίπου έως τα μέσα της δεκαετίας του 90 παρακολουθούσα στενά τα charts και είδα και σχεδόν σιχάθηκα τον τρόπο που το Billboard και όλη η μουσική βιομηχανία έστηνε hits από το πουθενά.To Billboard άλλαξε τρεις τέσσερις φορές τον τρόπο αξιολόγησης κατά όπως το συνέφερε και αρκετές φορές υπέρ του aiplay έναντι των πωλήσεων.

Το κόλπο ήταν περίπου κάπως έτσι. Μια πάρα πολύ ψηλή νέα είσοδος(hot shot debut) συνήθως λίγο έξω από τα σαράντα(αν ήταν μεγάλο όνομα κατευθείαν στα σαράντα), μία δεύτερη εβδομάδα με μεγάλη άνοδο συνοδευμένη με bullets και power play( κοινώς κλύσμα) και καπάκι μία power pick sales(κοινώς μασάνε τα ζώα).και τέλος μια φιλολογία του τύπου το κομμάτι πάει σφαίρα για ένα με αυτά που κάνει. Ο κόσμος λοιπόν έτρεχε και τι λέτε ότι αγόραζε? Ολόκληρο το lp.Γιατί?????...γιατί αυτή η διαδικασία είτε είχε προηγηθεί είτε επρόκειτο να γίνει με πολλά κομμάτια από το ίδιο lp.Δημιουργήθηκαν έτσι άλμπουμ μαμούθ με την λογική των κατασκευασμένων single.
Αυτή λοιπόν η διαδικασία είχε όπως καταλαβαίνεται προεπιλεχθεί για το που θα ακολουθηθεί για αυτό και όταν έβγαινε μεγάλο όνομα όλη η σκορδοκαίλα ήταν πόσα single θα βγάλει το lp.

Και εννοείται ότι μια τέτοια τακτική απαιτούσε ένα τουλάχιστον συνολικά μέτριο αν όχι καλό άλμπουμ

Από το The Joshua Tree και μετά το γκρουπ μπήκε πάρα πολύ σωστά σε αυτήν την διαδικασία και απέδωσε τα μέγιστα(σε χρήμα), πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει, ασχέτως το ότι εγώ γενικώς δεν τους πάω και πολύ, ότι μπορεί να έκαναν καλες δουλειές, τόσο καλές όμως όσο το σύστημα απαιτούσε προκειμένου να τις χειριστεί κατάλληλα

Όταν το with or without you πήγαινε Νο 1 στην Αμερική ως single ολόκληρο το μαύρο top 40 πουλούσε τα μαλλιά της κεφαλής του αλλά λόγω airplay οι πόρτες ήταν κλειστές στα γενικά top.και έτσι κανένας ραπης όχι μόνο δεν το σταμάτησε αλλά και με δυσκολία είδε τοπ τεν.

Και μιας και αναφέρθηκε δεν το θεωρώ μεγάλο κομμάτι. Τετριμμένη βαρετή μπαλάντα. ….

Τα ιστορικά δέδομένα ακριβή και αντικειμενικά.

Απλά να μας θυμήσω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι τίτλων top 40, top 10 κτλ δεν έιχαν (έχουν) την διαχρονικότητα των U2. :grinning-smiley-043

Αρκεί η ανάγνωση κάποιων compilation που κυκλοφορούν πολλά χρόνια τώρα για του λόγου το αληθές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

To χρειαζόμουν εγώ όμως ...

έτσι μπράβο! είδες που αρχίζουμε και συνεννοούμαστε;

Έχεις άδικο σ'αυτό. Συνεχίζω να "φορώ" τις γραβάτες στα αρχ### μου και τα σώβρακα στο σβέρκο.

και παρόλα αυτά συνεχίζεις να ακούς U2; :speechless-smiley-0
Χμμμ...Να το κοιτάξεις αυτό, μην το αφήσεις ...
:cool:

..

Φιλε Dalanik αν σου περισσευει λιγος χρονος ,περνα απο την συναντηση στης Πεμπτης ...
Θα χαρω πολυ να σε γνωρισω (οπως ,και ειμαι σιγουρος γι αυτο, θα χαρουν και οι υπολοιποι φιλοι που θα ειναι εκει)-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U

Oπως το Yesterday ας πουμε, ετσι? Εχει καμια σημασια αυτο?

τώρα βάζεις στα ίδια την γιρλάντα του yesterday με τη φλαταδούρα που κάνει για το κούρδισμα?
σε είχα ότι αντιλαμβανόσουν τα διαφορετικά επίπεδα βρε Πέτρο..

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Kαλά παίδες, ό τι πείτε: δηλαδή σύμφωνα με τις δικές σας σολιψιστικές αντιλήψεις, το Εγώ είναι το κέντρο του κόσμου, Αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχουν, όλα είναι υποκειμενικά και στα πλαίσια αυτής της θεώρησης ο Ντοστογιέφσκυ εξισώνεται κάλλιστα με τα βίπερ Νόρα - το μόνο που διαφοροποιεί αυτά τα δύο είναι η ...χρησιμότητά τους και αυτή μόνο σε σχέση με τον κάθε αποδέκτη χωριστά.:blink:
Αυτό θέλετε να πείτε;

Επίτηδες τα λέτε αυτά βρε ή σας ξεφεύγουν; :icon15:

Τα νούμερο ενα περιοδικά σε πωλήσεις είναι του στυλ "Μαο" και "UP DOWN" (δεν χρειάζεται να αναφέρω τα πραγματικά τους ονόματα)...

Ενώ υπάρχουν τόσα θεματικά,που το καθένα με τον τρόπο του εχει να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τα προαναφερθέντα

αυτό απο μόνο του σαν γεγονός δεν μας λέει τίποτα??

Και αν μας λέει κάτι θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι είναι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U

Oπως το Yesterday ας πουμε, ετσι? Εχει καμια σημασια αυτο?

Aπο το συγκεκριμενο αλμπουμ για μενα η κομματαρα ειναι το Bullet the blue sky.

να το ακούσεις από Boys ii Men να πεις "τύφλα να χει το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι":damnyou:

Μας λέει πρώτα απ'ολα ότι το πασπαλιψατέρ είναι το άθλημά μας...
Λίγο απ'όλα για να μη μας θεωρήσουν ανημέρωτους. Ξεχνάμε όμως ότι ο πραγματικά ενημερωμένος είναι εκείνος που ασχολείται σε βάθος.

p.s. Η μουσική για πολλούς δεν είναι απλά ενα χόμπυ, αλλά ασχολία. Η διαφορά είναι τεράστια

Mα οι μπάντες που έχουν αναφερθεί είναι ''μαζικές''. Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Αφού μιλάμε για εμπορικότητες.

Σεβαστή ή άποψη του Dalanic ,μόνο θα σε παρακαλέσω τα video να τα ανεβάζεις στη σωστή υποκατηγορία.

Για την 14χρονη και τον Ρουβά, ο απόλυτος σεβασμός μας. 14χρονη είναι εξάλλου. Για τί θα ήθελες να γράφει, για Big Business;

''ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΣ Ή ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΡΟΖ ΚΥΛΟΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟΥ.''

2055 μχ
Ο Γιώργος και ο Γιάννης ήταν κολλητοί φίλοι μεγαλωμένοι με όλες τις απαραίτητες ανωμαλίες μιας νορμάλ εφηβικής ζωής.
Τους ένωναν πάμπολλα πράγματα λες και ήταν δίδυμοι.
Το βασικότερο όμως από όλα, ήταν ότι και οι δύο λάτρευαν την ροζ κυλότα με άρωμα νυχτολούλουδου. Πίστευαν πως είναι η σημαντικότερη στις μέρες τους. Εξάλλου είχε πουλήσει τόσο, που είχε σχεδόν εξαφανιστεί για πολλά χρόνια.

Το δυσάρεστο γι' αυτούς ήταν το γεγονός ότι μόνο δύο είχαν απομείνει στον πλανήτη γη.
Αυτό που έκανε τα πράγματα αλλόκοτα είχε να κάνει με το ότι η μία μόνο ήταν προς πώληση στο απέναντι πολυκατάστημα SMELL MY UNDERWEAR co.
H άλλη είχε πωληθεί σ´άγνωστη αθλήτρια στη χώρα πριν από καιρό.

Ο Γιώργος και ο Γιάννης ύστερα από ένα μεθύσι με εμπλουτισμένες τεκίλες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να αποκτήσουν τα αντικείμενα του πόθου τους. Έδωσαν και όρκο τιμής.

Στο λεκτικό με αυτοθυσία πινγκ πονγκ, ο Γιώργος υποχώρησε για χάρη του φίλου του.
Έτσι λοιπόν ο Γιάννης την επόμενη μέρα ήταν κάτοχος της ροζ κυλότας με άρωμα νυχτολούλουδου την οποία απέκτησε από το γνωστό πολυκατάστημα.

Ο Γιώργος έπρεπε και αυτός να πραγματοποιήσει το όνειρο. Το πήρε απόφαση.
Αθλήτρια....μάλιστα.
Ξεκίνησε από τα ομαδικά αθλήματα.
Στον πρώτο αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Αμαζόνων Παγκρατίου (η γειτονιά του) και των Ζωντοχήρων Βύρωνα, μόλις τελείωσε ο αγώνας και ο φύλακας έσβησε τα φώτα, ο Γιώργος καλά κρυμένος μπήκε στα αποδυτήρια. Το καλάθι με τα άπλυτα εντοπίστηκε. Το άνοιξε και ξεκίνησε το ψάξιμο και μαζί ένα ταξίδι σε μυρωδιές και χρώματα.
Η τύχη του πρωτάρη δεν επιβεβαιώθηκε.

Μετά από ατελείωτα ματς όλων σχεδόν των αθλημάτων και ύστερα από μία πενταετία ψαξίματος, ο Γιώργος καθώς κοίταζε ψηλά κάπου στους αμπελόκηπους, τη βλέπει. Ανεμίζει ανέμελη πάνω στα σχοινιά μιας αξιοθαύμαστης μπουγάδας. Αθλητικά σουτιέν , κάλτσες άσπρες, μία κίτρινη κυλότα με άρωμα λεμόνι, η μπλούζα της ομάδας των κοριτσιών της Αγίας Μαγδαληνής Αμπελοκήπων...και αυτή. Η λατρεμένη.

Χτυπάει το κουδούνι σαν τρελός, χτυπάει η καρδιά του σαν τρελή. Του ανοίγουν δεν μιλάει στο θυροτηλέφωνο και ανεβαίνει στην πολυκατοικία.

Την έχει δικιά του. Μυρίζει ακόμη νυχτολούλουδο. Είναι ευτυχισμένος.

Οι δυο φίλοι και η παρέα τους γιόρτασαν το γεγονός στο γνωστό μπαρ Αλτσχάϊμερ.
Εξάλλου οι δύο κάτοχοι έπρεπε να κεράσουν για το σημαντικότερο απόκτημα τους.
Και ξαφνικά το κακό έγινε. Ο Γιώργος σχεδόν βουρκωμένος τους λέει να κάνουν ησυχια γιατί κάτι έχει να τους πει.
''Φίλοι μου λυπάμαι γι αυτό που θα πω. Για όλους σας η σημαντικότερη κυλότα είναι η ροζ με άρωμα νυχτολούλουδου. Για μένα όμως είναι η κόκκινη με άρωμα κανέλας.''

Μία φιλία 30 χρόνων έλαβε τέλος. Δεν ξαναμίλησαν ποτέ.

Από το διήγημα με τίτλο ''Το άρωμα της Αθανασίας (Μπαλαφούτη)'' Δ.Μ.2000

Last edited:
Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Φιλε Dalanik αν σου περισσευει λιγος χρονος ,περνα απο την συναντηση στης Πεμπτης ...
Θα χαρω πολυ να σε γνωρισω (οπως ,και ειμαι σιγουρος γι αυτο, θα χαρουν και οι υπολοιποι φιλοι που θα ειναι εκει)-bye-

Θέλω να είμαι ειληκρινής.
Στο forum βρίσκομαι για αν μαθαίνω δύο πράγματα όσον αφορά τις AV εξελίξεις και τεχνολογίες.

Η ενασχόλησή μου σε συζητήσεις τύπου chat προέκειψε αργότερα και την έχω καταχραστεί ποικιλοτρόπως...
Συμμετέχω σε συζητήσεις που (προφανώς) με ενδιαφέρουν και δεν έχω την ευκαιρία να τις κάνω με τη γυναίκα μου και συγγενείς και φίλους.

Έιναι επίσης προφανές ότι με ενοχλεί η αγένεια, οι κακότροποι και απόλυτοι άνθρωποι.

Aν γνωριστούμε (το εύχομαι) θα διαπιστώσετε ότι το πολλές φορές επιθετικό ύφος μου προκύπτει μόνο από το αντιστοιχο άλλων φίλων (και μή) στη ζωή και στο forum.

Θα ήταν βολικό για μένα μια συνάντηση μεταξύ 18:30 και 20:00 στη γλυφάδα όπου δουλεύω. Δυστυχώς δεν περισσεύει καθόλου χρόνος, ελπίζω οι περισσότεροι να με καταλαβαίνετε ...

Παρόλα αυτά, στείλτε μου ένα pm για την ώρα και το σημείο συνάντησης και θα κάνω ότι είναι εφικτό.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά.

Re: Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο .

Έιναι επίσης προφανές ότι με ενοχλεί η αγένεια, οι κακότροποι και απόλυτοι άνθρωποι.

Aν γνωριστούμε (το εύχομαι) θα διαπιστώσετε ότι το πολλές φορές επιθετικό ύφος μου προκύπτει μόνο από το αντιστοιχο άλλων φίλων (και μή) στη ζωή και στο forum.

Που υπάρχει αγένεια στο παρόν thread?
Μήπως θεωρούμε αγένεια τη διατύπωση μιας αντίθετης γνώμης μέσα σε μια παρουσίαση, αναφορά ή κριτική για κάποιο δίσκο ή συγκρότημα?
Αν ναι, δες καλύτερα τι είδους κουβέντες γίνονται εδώ μέσα με τη παραμικρή αφορμή. Ψάξε στα παλιά να βρεις τι έχει ειπωθεί μεταξύ μας και πως τελικά η αντιπαράθεση γίνεται παραγωγική.
Το βρίσκω γόνιμο και είναι η κύρια αιτία που η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ίσως η πιο πετυχημένη σε ολόκληρο το φόρουμ.

Mα οι μπάντες που έχουν αναφερθεί είναι ''μαζικές''. Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Αφού μιλάμε για εμπορικότητες.

Ευχαριστώ... :grinning-smiley-043

Σεβαστή ή άποψη του Dalanic ,μόνο θα σε παρακαλέσω τα video να τα ανεβάζεις στη σωστή υποκατηγορία.

Είχα την εντύπωση ότι στο νήμα που άνοιξα για την νέα περιοδεία των U2 θα ηταν σχετικά τα video me κλιπ από προηγούμενες συναυλίες τους.
Δεν επιμένω όμως. Σαφώς ώς συντονιστής που είσαι θα ξέρεις καλύτερα.

Το τελευταίο που έβαλα ήταν το pride, όπου όσοι μπήκαν στον κόπο να το δούν μέχρι το τέλος, θα είδαν τον bono να ξαπλώνει στη σκηνή ...
Άλλοι βέβαια προτιμούν τις κολοτούμπες της τραγουδίστριας των Sonic και άλλοι αυτές των peppers. Σκηνικά η καλή και η κακή τέχνη έχουν τόσες μα τόσες ομοιότητες ... Μουσικά δε ... Είπαμε όμως αυτό είναι υποκειμενικό.

Για την 14χρονη και τον Ρουβά, ο απόλυτος σεβασμός μας. 14χρονη είναι εξάλλου. Για τί θα ήθελες να γράφει, για Big Business;

Περίμενα να πείτε ότι θα άρχιζε η κατήχηση για την επαναφορά στο σωστό δρόμο :argue: :flipout:

Μην πυροβολείτε (άλλο) τον πιανίστα ...
:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

Που υπάρχει αγένεια στο παρόν thread?
Μήπως θεωρούμε αγένεια τη διατύπωση μιας αντίθετης γνώμης μέσα σε μια παρουσίαση, αναφορά ή κριτική για κάποιο δίσκο ή συγκρότημα?
Αν ναι, δες καλύτερα τι είδους κουβέντες γίνονται εδώ μέσα με τη παραμικρή αφορμή. Ψάξε στα παλιά να βρεις τι έχει ειπωθεί μεταξύ μας και πως τελικά η αντιπαράθεση γίνεται παραγωγική.
Το βρίσκω γόνιμο και είναι η κύρια αιτία που η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ίσως η πιο πετυχημένη σε ολόκληρο το φόρουμ.

Μουκ προφανώς αστειεύεσαι ...
Αν πάλι όχι στείλε pm (να μην ενοχλούμε και άλλους) και θα μπώ στο κόπο να μαζέψω όλες τις κακοτοπιές και να στις στείλω.

ΥΓ προφανώς δεν αναφερομουνα σε σένα, έτσι?