U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα τ

Δεν είπα ότι έχω δίκιο κ εσύ άδικο ή το ανάποδο...εκτός αν παρερμηνεύτηκα...

Απλά είπα ότι, κανείς δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη, αφού ο καθένας άλλα αρέσει να ακούει...άποψή μου είναι ότι στην μουσική πρωταρχικό ρόλο παίζει το συναίσθημα...μετά ακολουθούν άλλα, όπως η πολυπλοκότητα, η ερμηνευτικότητα, ο στίχος, κ.α. πολλά...ο καθένας ας προσθέσει τα δικά του...

Το όποιο συναίσθημα δεν προκαλείται χωρίς τα υπόλοιπα, άρα λοιπόν τα άλλα που ανέφερες συνθέτουν το αποτέλεσμα που ονόμασες "συναίσθημα". Ξερό συναίσθημα δεν υπάρχει στη μουσική. Μόνο προκύπτει.

Κατ εμέ οι U2 έγραψαν μέχρι και το Achtung Baby.

Μετά δεν μπόρεσεα να τους ακολουθήσω,δεν είχαν να μου πούν τίποτα.

Αναιρώ την μέχρι τοτε προσφορά τους? Οχι βέβαια..

Είναι σήμερα,ακόμα, το μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας?

Εμπορικά και διαφημιστικά , ΝΑΙ.
Ετσι είναι οι νόμοι της Βιομηχανίας της Μουσικής.
Το αν είναι οι καλύτεροι ή ακόμα καλοί δεν το σχολιάζω.Το οτι δεν τους ακολουθώ σημάινει κάτι..

Υ.Γ. Οπως ο Μιχαλάκης με τα 2 άλμπουμ και τις τρείς φιγούρες που είπε και ο Μάριος..:flipout::grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συ

Το όποιο συναίσθημα δεν προκαλείται χωρίς τα υπόλοιπα, άρα λοιπόν τα άλλα που ανέφερες συνθέτουν το αποτέλεσμα που ονόμασες "συναίσθημα". Ξερό συναίσθημα δεν υπάρχει στη μουσική. Μόνο προκύπτει.

Σωστό, αποδεκτό κατ' εμέ, αλλά κ πάλι, για εμένα το συναίσθημα ερμηνεύετε διαφορετικά. Δεν χρειάζομαι Τον στίχο, Τα πολύπλοκα riffs...ένας ρυθμός αρκεί...

Είναι σήμερα,ακόμα, το μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας?

Εμπορικά και διαφημιστικά , ΝΑΙ.
Ετσι είναι οι νόμοι της Βιομηχανίας της Μουσικής.
Το αν είναι οι καλύτεροι ή ακόμα καλοί δεν το σχολιάζω.

Άλλος ένας που μπήκε στο θέμα ...

Σε 100-200 σελίδες ακόμα θα το αναφωνήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο ...

Υπο αυτή την έννοια, μέρος της οποίας έχουμε εξηγήσει άπειρες φορές οι u2 είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας.

ποίος έχει σειρά ? Για να προχωρήσουμε το λέω ...

Και μετά ελπίζω να κάνουμε και ένα team να πάμε να τους δούμε και από κοντά σαν καλά παιδάκια ...

Last edited:

Υπο αυτή την έννοια, μέρος της οποίας έχουμε εξηγήσει άπειρες φορές οι u2 είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας.

Και μετά ελπίζω να κάνουμε και ένα team να πάμε να τους δούμε και από κοντά σαν καλά παιδάκια ...

Συμφώνησα ως προς το "Μέγεθος".

Αν πρόσεξες,έγραψα οτι πλέον δεν μου λένε τίποτα εξ ού και δεν τους παρακολουθώ.
Αρα να παω να τους δω live αποκλείεται.

Αλλωστε οι περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν οτι προτιμώ αυτους που τους κάνουν support στην Αμερικάνικη Tour !!:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερ

Σωστό, αποδεκτό κατ' εμέ, αλλά κ πάλι, για εμένα το συναίσθημα ερμηνεύετε διαφορετικά. Δεν χρειάζομαι Τον στίχο, Τα πολύπλοκα riffs...ένας ρυθμός αρκεί...

Μιχάλη, ακόμα κι ο απλός ρυθμός που αρκεί όπως λες, είναι κι αυτός μια σύλληψη και έχει την εκτελεστική της διάσταση. Το with or without you είναι από τις συλλήψεις που ο εγκέφαλος είναι ικανός να γεννήσει πανεύκολα. Εκτελεστικά δε, δεν χρειάζεται τίποτα.
Είναι κομμάτι που ο καθένας που ασχολείται με μουσική θα μπορούσε να είχε φτιάξει. Δεν έχει απαιτήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To

Μιχάλη, ακόμα κι ο απλός ρυθμός που αρκεί όπως λες, είναι κι αυτός μια σύλληψη και έχει την εκτελεστική της διάσταση. Το with or without you είναι από τις συλλήψεις που ο εγκέφαλος είναι ικανός να γεννήσει πανεύκολα. Εκτελεστικά δε, δεν χρειάζεται τίποτα.
Είναι κομμάτι που ο καθένας που ασχολείται με μουσική θα μπορούσε να είχε φτιάξει. Δεν έχει απαιτήσεις.

Μη γνωρίζοντας τεχνικά, ασπάζομαι ότι λες. Άλλωστε κ εγώ καταλαβαίνω ότι είναι 'απλό' κομμάτι.
Δεν παύει όμως να είναι μια μεγάλη επιτυχία στην λίστα τους, εμπορική πάντα, που προσωπικά μου αρέσει πολύ.
Αν το έφερνε στην επιφάνεια άλλο συγκρότημα, πάλι θα μου άρεσε. :grinning-smiley-043

ποίος έχει σειρά ? Για να προχωρήσουμε το λέω ...

Συμφώνησα ως προς το "Μέγεθος".

Αν πρόσεξες,έγραψα οτι πλέον δεν μου λένε τίποτα εξ ού και δεν τους παρακολουθώ.
Αρα να παω να τους δω live αποκλείεται.

Αλλωστε οι περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν οτι προτιμώ αυτους που τους κάνουν support στην Αμερικάνικη Tour !!:antlers:

Είναι προφανές ότι δεν σου αρέσουν πλέον αλλά ότι αναγνωρίζεις το μέγεθος της αποδοχής τους (έστω και λόγω διαφήμησης). Αυτό έγραψα!

Δεν εννοούσα ότι θα πήγαινες εσύ συγγεκριμένα να τους δείς (αν και κάτι μου λέει ότι μερικοί από εσάς που θάβεται σήμερα κρυφοθέλετε μια βολτίτσα στο Δουβλίνο (εντός συναυλίας, για να προλάβω καμιά εξυπνάδα ...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

μην ορκίζεσαι...
ξέρω τι σου λέω

Κ το Black Magic Woman ο Santana το έκανε να παίζετε στα ραδιόφωνα συνέχεια, αλλά εγώ το προτιμώ από τους Fleetwood Mac...:operator:

Πρί πάω για ύπνο να ζητήσω συγνώμη δημοσίως από τον Κώστα Λυμπερόπουλο για την μ#λ#κία που έγραψα στο post #142.

Eλπίζω όμως να πήρε απάντηση στο:
"τι σου είπανε βρε και κάνεις σαν το γάτο που του πάτησαν την ουρά;" (post#20).

Καλό βράδυ.

ΥΓ. Καλή διασκέδαση αύριο όσοι πάτε στον P.Weller. Aκούστε και για μένα ...

Από το 85 περίπου έως τα μέσα της δεκαετίας του 90 παρακολουθούσα στενά τα charts και είδα και σχεδόν σιχάθηκα τον τρόπο που το Billboard και όλη η μουσική βιομηχανία έστηνε hits από το πουθενά.To Billboard άλλαξε τρεις τέσσερις φορές τον τρόπο αξιολόγησης κατά όπως το συνέφερε και αρκετές φορές υπέρ του aiplay έναντι των πωλήσεων.

Το κόλπο ήταν περίπου κάπως έτσι. Μια πάρα πολύ ψηλή νέα είσοδος(hot shot debut) συνήθως λίγο έξω από τα σαράντα(αν ήταν μεγάλο όνομα κατευθείαν στα σαράντα), μία δεύτερη εβδομάδα με μεγάλη άνοδο συνοδευμένη με bullets και power play( κοινώς κλύσμα) και καπάκι μία power pick sales(κοινώς μασάνε τα ζώα).και τέλος μια φιλολογία του τύπου το κομμάτι πάει σφαίρα για ένα με αυτά που κάνει. Ο κόσμος λοιπόν έτρεχε και τι λέτε ότι αγόραζε? Ολόκληρο το lp.Γιατί?????...γιατί αυτή η διαδικασία είτε είχε προηγηθεί είτε επρόκειτο να γίνει με πολλά κομμάτια από το ίδιο lp.Δημιουργήθηκαν έτσι άλμπουμ μαμούθ με την λογική των κατασκευασμένων single.
Αυτή λοιπόν η διαδικασία είχε όπως καταλαβαίνεται προεπιλεχθεί για το που θα ακολουθηθεί για αυτό και όταν έβγαινε μεγάλο όνομα όλη η σκορδοκαίλα ήταν πόσα single θα βγάλει το lp.

Και εννοείται ότι μια τέτοια τακτική απαιτούσε ένα τουλάχιστον συνολικά μέτριο αν όχι καλό άλμπουμ

Από το The Joshua Tree και μετά το γκρουπ μπήκε πάρα πολύ σωστά σε αυτήν την διαδικασία και απέδωσε τα μέγιστα(σε χρήμα), πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει, ασχέτως το ότι εγώ γενικώς δεν τους πάω και πολύ, ότι μπορεί να έκαναν καλες δουλειές, τόσο καλές όμως όσο το σύστημα απαιτούσε προκειμένου να τις χειριστεί κατάλληλα

Όταν το with or without you πήγαινε Νο 1 στην Αμερική ως single ολόκληρο το μαύρο top 40 πουλούσε τα μαλλιά της κεφαλής του αλλά λόγω airplay οι πόρτες ήταν κλειστές στα γενικά top.και έτσι κανένας ραπης όχι μόνο δεν το σταμάτησε αλλά και με δυσκολία είδε τοπ τεν.

Και μιας και αναφέρθηκε δεν το θεωρώ μεγάλο κομμάτι. Τετριμμένη βαρετή μπαλάντα. ….

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To

Oπως το Yesterday ας πουμε, ετσι? Εχει καμια σημασια αυτο?

Aπο το συγκεκριμενο αλμπουμ για μενα η κομματαρα ειναι το Bullet the blue sky.

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Αναφέρθηκε πιο πάνω το συγκριτικό Βανδής Iggy Pop.Aνώφελο.Η ουσία είναι ποια η χρησιμότητα του κάθε μουσικού στον κάθε ακροατή.Ένδεχεται ένας θαυμαστής της Βανδής να αποδέχεται ικανοποιήση μεγαλύτερης απο αυτής του Iggy Pop.Πράγμα που σημαίνει πως η Βανδή είναι σπουδαιότερη απο τον Iggy Pop no matter what.

Kαλά παίδες, ό τι πείτε: δηλαδή σύμφωνα με τις δικές σας σολιψιστικές αντιλήψεις, το Εγώ είναι το κέντρο του κόσμου, Αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχουν, όλα είναι υποκειμενικά και στα πλαίσια αυτής της θεώρησης ο Ντοστογιέφσκυ εξισώνεται κάλλιστα με τα βίπερ Νόρα - το μόνο που διαφοροποιεί αυτά τα δύο είναι η ...χρησιμότητά τους και αυτή μόνο σε σχέση με τον κάθε αποδέκτη χωριστά.:blink:
Αυτό θέλετε να πείτε;

Επίτηδες τα λέτε αυτά βρε ή σας ξεφεύγουν; :icon15:

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Πρί πάω για ύπνο να ζητήσω συγνώμη δημοσίως από τον Κώστα Λυμπερόπουλο για την μ#λ#κία που έγραψα στο post #142.

Eλπίζω όμως να πήρε απάντηση στο:
"τι σου είπανε βρε και κάνεις σαν το γάτο που του πάτησαν την ουρά;" (post#20).

Don't flatter yourself, fellow :D: τη 'συγνώμη' σου δεν τη χρειάζομαι, μου έχουν πεί και χειρότερα, δεν βγήκα από ...Παρθεναγωγείο.-bye-
Απάντηση Δεν πήρα και, μεταξύ μας, πιστεύω πως έχεις μπλέξει τα σώβρακα με τις γραβάτες: άλλο η αποδοχή και ο ντόρος και τελείως άλλο η καλλιτεχνική προσφορά. Θα μπορούσα να γίνω κακός και να σου πώ πως οι άδειοι τενεκέδες είναι αυτοί που κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο. Ολη μου τη ζωή τενεκέδες αγαπούσα και οι περισσότεροι είναι πέρα για πέρα ξεγάνωτοι. Χρησιμότητα; μάλλον μηδενική: με φόρτωσαν μ ένα σωρό υπαρξιακά και άλλους, κάθε λογής εφιάλτες. Τουλάχιστον έμαθα να ξεχωρίζω ποιοί είναι γεμάτοι και ποιοί (είναι) άδειοι. Κατά την αυστηρά προσωπική μου γνώμη, άξιζε τον κόπο ;) :rolleyes: