U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δ

κεκτημένη κακοπιστία Πέτρο;
καμία Απαγόρευση - φιλική παράκληση έγινε ...την οποία ο αποδέκτης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Oχι μωρε, απλα μου φανηκε πως του βαλατε χερι του ανθρωπου. Για συναυλιες μιλαει, γιατι να μη βαλει και κανα βιντεακι?

Καλημερα

δεν έβαλε ένα.
Εβαλε 3 ...και μετά άλλα 3 ...κι όταν τον παρακαλέσαμε να σταματήσει, μας είπε να ...αλλάξουμε κανάλι και μετά ξαναέβαλε άλλα 2-3.

... Οι μουσικές μας επιλογές εξαρτούνται από
το πόσο άσχημος, πόσο περιθωριακός, πόσο εκτός συστήματος, παντελώς
άγνωστος είναι ο καλιτέχνης. Αν δε κυκλοφορήσει και μανιοκατάθληψη...
Εύγε στον αρχηγό. Ο καλυτερότερος! ...

Μας παρεξηγάς αδερφέ!
Οι μουσικές μας επιλογές αναφέρονται σε ασχήμιες, τέλματα και αδιέξοδα της εποχής, συχνά δε σαν καταγγελτικές που είναι χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία με τους θύτες τους, όχι εκδικητικά αλλά ενδεικτικά.
Στην ζεστασιά της μαζικής ασφάλειας που μας προτείνει το καταναλωτικό μας σύμπαν συνήθως δείχνουν περιθωριακές. Είναι όμως βαθιά ανθρώπινες. Αν κάποιος φαντάζει στ'αυτιά μας μανιοκαταθλιπτικός επειδή δεν ακολουθεί την αυστηρώς ορίζουσα (από ποιούς?) πεπατημένη, ίσως το κάνει για να μας επιστήσει την προσοχή να κοιτάξουμε με διαύγεια την θέση μας μέσ'τον κόσμο. Όσο για τον αρχηγό, με καλύπτουν σαν απάντηση τα λόγια του J.G.Thirlwell:
I'm the cockroach in your tinseltownCRY YOU MERCY! I AM THE LAW!When the time runs outWhen the money runs outI CAN DO ANY GODDAMN THING I WANT!
Εναλλακτικά, για το αγνό των προθέσεων των άσχημων, δές και την άποψη του Κάρπεντερ εδώ

Τέχνη είναι η προσπάθεια μας να πλησιάσουμε στον όποιο θεό.. Η τέχνη μαζί με τους προσωπικούς κώδικες αξιών και ηθικής ορίζει εκείνο το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ενίοτε καταφεύγουμε, για να μπορούμε στην συνέχεια να ανταπεξέλθουμε στην οδυνηρή συλλογή ασήμαντων στιγμιοτύπων καθημερινότητας και ρουτίνας, που συνήθως καταντήσαμε να θεωρούμε και ονομάζουμε 'ζωή' .

Για μένα το να εκτιμάται η τέχνη με τους ίδιους όρους χρηστικής αξίας και καταναλωτισμού με τα γιουβαρλάκια δεν είναι σωστό. Δεν αμφιβάλλω ότι υφίστανται συνάνθρωποι (άλλωστε περιβάλλομαι από στρατιές αντιστοίχων) που εισπράττουν μεγαλύτερη απόλαυση από την βίσση σε σχέση με τους Walkabouts, από τον φοίβο σε σχέση με τον Μάλερ, από την μεϊμαρίδη σε σχέση με τον Ντοστογιέφκσι... Δεν αμφιβάλλω επίσης ότι αυτοί οι ίδιοι μπορεί να διαθέτουν εκτιμητέες ποιότητες και ιδιότητες, πχ. καλοί επαγγελματίες, στοργικοί γονείς, εγκρατείς φίλαθλοι, νομιμόφρονες πολίτες, κλπ. κλπ. ...

Ωστόσο, όταν θέλω να πραγματοποιήσω το 'ταξίδι' προς τον ιδιωτικό θεό μου, δεν πρόκειται να ζητήσω την γνώμη τους για το όχημα που θα χρησιμοποιήσω ....

Επί του θέματος, ουδείς αρνείται στον Dalanik το δικαίωμα να τρελλαίνεται (και πολύ καλά κάνει) με τους Ιρλανδούς. Κατατέθηκαν κάποιες απόψεις για την καλλιτεχνική (πλέον) αξία τους. Η συζήτηση γενικώς είναι ενδιαφέρουσα... Θεωρώ άδικο συνεχώς να προσάπτονται πρακτικές εφαρμοσμένου ελιτισμού σε κάθε ειλικρινή παρέμβαση.

Έχω ανεβάσει, κατά καιρόν, παρουσιάσεις στις οποίες ουδεμία απόκριση υπήρξε (βέβαια τι να πει και ο Λύμπε... ). Μεταξύ μας, θα προτιμούσα οιαδήποτε αντίδραση, (όπως τι παπάρες είναι αυτοί οι ασχετίδηδες που μας παρουσίασες ρε δικέ μου ... ) από το τίποτε... Γιαυτό είναι το φόρουμ, για να γίνεται συζήτηση ...

Nice!

Για τους U2 λοιπον...

Τους εχω ακουσει μεχρι το "Pop". Ποτε δεν ηταν μεσα στο top 10 μου αλλα παντα τους ειχα σε μια συμπαθεια. Το πιθανοτερο γιατι μου θυμιζουν σχολικα μου παρτυ, που καναμε "αντισταση" στη Βιση και τον Καρρα, αλλα δεν μπορουσαμε να βαλουμε και Blues Magoose (που λεει ο λογος) γιατι θα μας επαιρναν με τα πορτοκαλια οι "λαικοι"...

Επισης μου αρεσε, το οτι περασαν, προχωρησαν λιγο τη μουσικη τους, σε λιγο διαφορετικους δρομους, εβαλαν λιγα ηλεκτρονικα στοιχεια την αλλαξαν λιγο βρε αδερφε (αν και παντα ξεχωριζει οτι ειναι U2 αυτο που παιζει).
Ας μην ξεχναμε οτι τη δεκαετια του 90 ειχε δημιουργηθει μια μικρη κοντρα "U2 ή REM ποιος ειναι καλυτερος?" στους mainstream "rock" κυκλους (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν πιστευω στον ορο γενικοτερα). Αλλα δε σημαινει και κατι τελικα...
Για το τι κανανε στη προσωπικη τους ζωη (βλ. Bono), δεν εχω γνωμη γιατι για μενα, και μονο για μενα, η προσωπικη ζωη του καλλιτεχνη ειναι σημαντικη για να τον κρινω σαν ανθρωπο αλλα οχι σαν μουσικο...
Τωρα για το αν ειναι το μεγαλυτερο band απο εμπορικης αποψης ή κοινωνικης αποδοχης(γιατι αυτο φανταζομαι οτι λεει ο φιλος Dalanic) για μενα δεν εχει και πολυ μεγαλη σημασια/αξια, αλλα μπορει και να ειναι ετσι.

Για την τεχνη τωρα γενικοτερα, επειδη θιχτηκε και αυτο το θεμα, περι της "καλης" και "κακης" τεχνης...

Πρεπει μαλλον να ορισουμε πρωτα την τεχνη για να μπορεσουμε να απαντησουμε σε αυτο...

Εγω (και μιλαω μονο για μενα) δεν πιστευω οτι υπαρχει κακη τεχνη. "Αυτο που για μενα ειναι κακο για καποιον αλλο ειναι οντως διαμαντι" (HE6).
Το προβλημα μου ομως σε ολο αυτο το συλλογισμο (εννοω τις συγκρισεις στα Βιβλια και τους Αοιδους) ειναι οτι για μενα τετοια συγκριση, οπως ετεθη δηλαδη, δεν υπαρχει.
Και ο λογος ειναι οτι, καποια πραγματα, παρωτι εχουν την αποδοχη πολλων, δεν μπορω να τα θεωρησω/αναγνωρισω ως τεχνη. Εκει ειναι και το μεγαλο μου προβλημα.

Δε με νοιαζει αν ο/η αλλος/η "ανατριχιαζει" με τις επιτυχιες του οποιου Φοιβου ουτε αν "συγκλονιζεται" το ειναι του απο τα βιβλια της οποιας κυριας Μεϊμαριδη.
Δεν ειναι τεχνη αυτο το μορφωμα, αυτη η κακεκτυπη προβολη του κιτς, ειναι κατι αλλο. Και δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις με ανομοια πραγματα (σε μια ισσοτητα ή ανισσοτητα, οπως λενε και τα μαθηματικα, τα μεγεθη και απο τις δυο πλευρες πρεπει να ειναι στις ιδιες μοναδες αλλιως δεν εχουμε συγκριση).

Βεβαια, ενω στα μαθηματικα ολα ειναι ευκολα και σαφη, στην τεχνη δυστυχως τα ορια και οι αξιες ειναι vague (οπως λενε και στο χωριο μου :flipout:). Οι γραμμες ειναι ασαφεις γιατι τα κριτηρια ειναι υποκειμενικα τις περισσοτερες των περιστασεων.
Και η υποκειμενικοτητα αυτη ειναι που κανει αυτες τις διαμαχες.
Και εκει ειναι το σημειο που θα "ερθει" ο "Βανδακιας" και θα μου πει "ποιος εισαι εσυ ρεφιλε που θα μου υπαγορευσεις τι θα μου αρεσει?"
Η απαντηση ειναι οτι δεν ειμαι τιποτα, αλλα το οτι σου αρεσει δεν το κανει και τεχνη.
Και λεγοντας τεχνη εννοω την εννοια οπως την εχω ορισει εγω στο ξερο μου το κεφαλι, και μονον εγω.
Και ισως ακουστει και λιγο ελιτιστικο αλλα πιστευω οτι εχω καλυτερη γνωμη απο αυτον... ακομα και αν τελικα κανω λαθος...

[EDIT: Σε καποια πραγματα με προλαβε ο φιλος Δημοκηδης :grinning-smiley-043 ]

Για τα βίντεο τα έχουμε ξαναπεί. Μόνο σ´εξαιρετικές περιπτώσεις μέσα στα θέματα (εδώ δεν υπήρχε τέτοια) ,αν και καλό θα ήταν όποιος επιθυμεί να ανεβάζει, να το κάνει στην σωστή υποκατηγορία.
Κανονικά έπρεπε να τα μεταφέρω αλλά για λόγους ευγένειας ,τ´άφησα.

Ο φίλος που άνοιξε το θέμα, μας το είπε από την αρχή και μάλιστα με επιχειρήματα ότι γι αυτόν οι U2 είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα των καιρων μας.
Θα έλεγα ότι μας έπεισε.

Κάποιοι άλλοι φίλοι (ανάμεσα τους και εγώ) είπαν ότι οι τύποι είναι τελειωμένοι πολλά χρόνια τώρα και κατά την άποψη τους δεν είναι.

Όλες οι απόψεις σεβαστές.

Το να επιμένουμε ότι ντε και καλά είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα, είναι ανούσιο πλέον και κουραστικό.
Οι απόψεις έχουν καταγραφεί.

Λοιπον τα πραγματα ειναι τοσο απλα οσο και συνθετα μαζι.
Αυτη εδω η παρεα εχει διαμορφωθει μεσα απο ισχυρες "συγκρουσεις" χωρις να εχουμε καταληξει μαλιστα πουθενα , τις πιο πολλες φορες.
Ουτε ο Λυμπε επεισε εμενα να ακουω τις μουσικες του ουτε εγω αυτον για τις δικες μου.
ΑΛΛΑ....
οταν τον γνωρισα απο κοντα .....απο τοτε και σκατα να μου πει να φαω ,θα το κανω
Γιατι???
Γιατι ειναι γλυκυτατος ανθρωπος και προσπαθει να μεταδωσει ανιδιοτελως την τεραστια μουσικη του παιδεια.
Εχει παθος και γνωσεις που δεν τις κραταει για τον εαυτο του.
Το πιο πιθανο ειναι αν και μεις ακουγαμε τοσους τοννους μουσικη που εχει ακουσει ,καπου εκει να καταληγαμε και μεις .
Ειναι ασυλληπτο για το καθενα το τι γνωριζει και τι εχει ακουσει.
Ειναι σε δικη του κλαση ο ανθρωπος, πως να το κανουμε????

Γνωμη μου φιλε Dalanik ειναι να κατσεις στην παρεα μας και να γραφεις για τις μουσικες που σου αρεσουν (εισαι και αριστος στα γραπτα) ή να διαβαζεις οπως κανω εγω (ειμαι εντελως αχρηστος στις παρουσιασεις δισκων) και να ερχεσαι στις συγκεντρωσεις οπου οταν γινονται ,περναμε φινα.

Εξ αλλου οπως ειπε και ενας φιλος απο δω μεσα "ειναι πολυ μοναχικο αθλημα τελικα αυτο που διαλεξαμε"

Φίλε Dalanic , αν έχεις τη διάθεση γράψε σε παρακαλώ τις 10 πιο αγαπημένες σου μπάντες. Με κριτήρια μουσικά και όχι εμπορικά.
Ευχαριστώ.

Τα μπλέκετε λίγο τα πράγματα και συνηθίζω όταν βλέπω μπλέξιμο να τα μπλέκω και εγώ λίγο περισσότερο.
Ελιτισμός για μένα είναι ένας όρος ο οποίος τον χρησιμοποιούν άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν γνώση αλλά το βασικότερο δεν βιώνουν τις αναζητήσεις τους, προκειμένου να προσάψουν σε αυτούς που τις βιώνουν μια υπεροψία η οποία για μένα δεν υπάρχει. Όταν η μουσική βιώνεται άδολα δεν καταλήγει ποτέ σε ελιτισμό, όταν την χρησιμοποιείς δευτερευόντως τότε μάλλον είσαι σε κακό δρόμο.

Συγκρίνεται σκυλά με Ιγκυποπάκια. Για να δείτε την αλήθεια με περισσότερο φως πρέπει να συγκρίνετε σκυλά με σκυλά. Γνωρίζω σκυλά ο οποίος ακούει κομμάτι και σσυ λέει δίσκο, χρονολογία, πλευρά δίσκου στην οποία βρίσκεται το κομμάτι, συντελεστές, κλπ.Εχει κυκλοφορήσει σε όλα τα γαβγάδικα της Αθήνας από τα πολύ σικ έως τα πιο underground έχει ποτίσει και το τελευταίο κύτταρο του σώματος του με τόνους μπόμπας. Τον εκτιμώ βαθύτατα. Ακούει κομμάτι που δεν γνωρίζει και τρέχει σαν παλαβός προς τον dj.Στην ουσία μέσα από αυτήν την διαδικασία ψάχνει ένα τρόπο για να την βγάλει καθαρή και την επόμενη μέρα.

Όταν ο άλλος ο σκυλάς θα τον χαρακτηρίσει ελιτιστή επειδή πχ μπορεί ο πρώτος να του πει κάποια στιγμή ότι η Λίτσα Διαμάντη είναι καλύτερη από την Βανδή, θα τσαντιστώ πολύ άσχημα, και ο λόγος δεν θα είναι ότι ο ένας γνωρίζει όλη την σκυλοδισκογραφία και ο άλλος όχι, αλλά το ότι αυτός που χρησιμοποιεί την μουσική ως μέσο για να επιδείξει την καινούργια του αμαξάρα το καινούργιο του ρόλεξ και την καινούργια του συλλογή από ντεκαπαζαρισμένες δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει αυτόν που ζει όλη μέρα με την μουσική.

Δεν ξέρω ποιος είναι ελιτιστής .Ξέρω ότι αυτός που έχει ψάξει όλο το σκυλολοί έχει κάποιο δικαίωμα να αναφέρει ποια είναι τα καλύτερα και μάλιστα σε αυτόν που δεν γνωρίζει θα κάνει και χάρη στην ουσία, απλά ο άλλος δεν θα τσιμπήσει επειδή απλούστατα το καινούργιο του ρόλεξ το επιδεικνύει και με την δευτεράντζα

Και κάτι ακόμα όσο περισσότερα μαθαίνει κανείς τόσο λιγότερο απόλυτος γίνεται.

Γιατί μπλεχτήκαμε με τον ελιτισμό βρε παιδιά?
Με τους U2 τα πράγματα είναι απλά. Έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον να παράγουν καλή μουσική και επικεντρώθηκαν μόνο στη ταμειακή είσπραξη. Εκείνοι που συμπονούν συνεχίζουν να καταθέτουν, ενώ οι άλλοι που θέλουν μουσική τους έχουν κλείσει οριστικά τη πόρτα με καμιά ελπίδα να την ανοίξουν πάλι.

Αναφέρθηκαν προηγουμένως μερικά "καλά τραγούδια" από τις τελευταίες δουλειές τους. Εμ δεν είναι καλά όπως και να γίνει, με το ζόρι καλό δεν είναι τίποτα. Κάτι έρπεπε να βγάλουν ώστε να ξαναβγούν στο δρόμο και να γεμίσει η τσέπη. Δεν χρειάζεται να είσαι μαέστρος ή μέγας μουσικοκριτικός για να το καταλάβεις. Το αποπνέουν από χιλιόμετρα.
Ο ορισμός της πλήξης και της μυρωδιάς νεκρής σάρκας.

Γιώργο τα είπες όλα. Καλά αυτό με τον ελιτισμό δεν στέκει ούτε για αστείο.
Οι απόψεις πολλών φίλων που έχουν καταγραφεί εδώ μέσα είναι γνωστό πλέον πως έχουν διαμορφωθεί.

Το να επιλέγω να ''προσέχω'' περισσότερο απόψεις του Μουκ για π.χ. το κάνω γιατί ξέρω πόσο το έχει ψάξει, πόσο διευρυμένα είναι τα όρια του, πόσο έχει ματώσει οικονομικά, ψυχικά, συναισθηματικά.
Στο μήκος κύμματος που εκπέμπει θέλω να συντονιστώ.

Δεν μπορώ να κάνω το ίδιο σε μουσική άποψη φίλου που για π.χ. η δισκοθήκη του είναι από περιοδικά και εφημερίδες.
Γι αυτόν μπορεί η δική του να έχει ισόποση αξία με του Μουκ, για μένα όχι.

Και εδώ μέσα δεν κάνουμε μονολόγους. Μοιραζόμαστε κυρίως.

Αυτός δεν είναι ελιτισμός είναι επιλογή και άποψη.

Να προσθέσω πως, όσοι εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την τρέχουσα καλλιτεχνική αξία των U2, υπήρξαμε πριν χρόνια, θερμοί ακροατές τους (οι περισσότεροι). Καλό είναι να μην θεοποιούμε κανέναν. Το γεγονός της εμπορικής τους επιτυχίας δεν λέει από μόνο του τίποτα. Και η J.Lopez έχει τεράστια παγκόσμια εμπορική επιτυχία.
Μπαίνεις σε σούπερ μάρκετ και ακούς από τα ηχεία U2. Κάθε πρωτοχρονιά, τα ραδιόφωνα, ανάμεσα σε George Michael, Sinatra βάζουν και το New Years day (που κάθε άλλο παρά σε χαρούμενη πρωτοχρονιά αναφέρεται...). Θα μπορούσατε βέβαια να μου πείτε πως δεν έπεσαν οι U2 στο επίπεδο του σούπερ μάρκετ, αλλά το σούπερ μάρκετ ανέβηκε σε γούστο, αισθητική και παιδεία μουσική και μας προτείνει τις προσφορές του υπό τους ήχους του Beautiful day. Αμ δε...

Last edited:
Γιώργο τα είπες όλα. Καλά αυτό με τον ελιτισμό δεν στέκει ούτε για αστείο.
Οι απόψεις πολλών φίλων που έχουν καταγραφεί εδώ μέσα είναι γνωστό πλέον πως έχουν διαμορφωθεί.

Το να επιλέγω να ''προσέχω'' περισσότερο απόψεις του Μουκ για π.χ. το κάνω γιατί ξέρω πόσο το έχει ψάξει, πόσο διευρυμένα είναι τα όρια του, πόσο έχει ματώσει οικονομικά, ψυχικά, συναισθηματικά.
Στο μήκος κύμματος που εκπέμπει θέλω να συντονιστώ.

Δεν μπορώ να κάνω το ίδιο σε μουσική άποψη φίλου που για π.χ. η δισκοθήκη του είναι από περιοδικά και εφημερίδες.
Γι αυτόν μπορεί η δική του να έχει ισόποση αξία με του Μουκ, για μένα όχι.

Και εδώ μέσα δεν κάνουμε μονολόγους. Μοιραζόμαστε κυρίως.

Αυτός δεν είναι ελιτισμός είναι επιλογή και άποψη.

επέτρεψε μου να σου πω ότι τα τελευταία χρόνια και αυτοί ματώνουν οικονομικά..το ξέρω από πρώτο χέρι..

το θέμα είναι πως ματώνουν άδικα,γιατί πρωτίστως τρώνε κονσέρβες με σκουριασμένο το "τσίγκινο κουτί" που τις περιβάλει.(υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια),και κατά δεύτερο λόγο έχουν στην καβαντζα 25 πανομοιότυπα αντίγραφα του ίδιου καλλιτέχνη με διαφορετική φωτογραφία στο εξώφυλλο που παίρνουν μια σταθερή θέση στο ράφι κάποιας βιβλιοθήκης,μέχρι να καταλήξουν (λόγο παλαιότητας και έλλειψης χώρου) σε κάποια χωματερή του Ασπροπύργου...

Με λίγα λόγια,ανακύκλωση να γίνεται..:guitarist:

Σπύρο συμφωνώ αλλά το έγραψα με άλλη διάσταση.

Για να μη χαθεί και η πρόταση στον φίλο Dalanic...

Αν επιθυμείς γράψε μας τις 10 αγαπημένες σου μπάντες,
Έτσι πρόχειρα χωρίς κόπο.

Last edited:
Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Καλλιτεχνικά οι Big Business είναι μπροστά από τους U2 όσο τα Σπάτα με το κέντρο του Γαλαξία. Το καλλιτεχνικά όμως έχει νόημα όταν μιλάμε για τέχνη και δεν είναι άδειο κουτί. Τέχνη δεν είναι οι ομάδες και η μπάλλα εν προκειμένω.

Ο όρος "μεγαλύτερο γκρουπ'' είναι μια κενή έννοια των περιοδικών για να ψαρώσουν το κοινό. Τέτοιοι ας είναι και η Οπισθοδρομική Κομπανία. Από τη στιγμή που δεν έχει ουσιαστικό μουσικό αντίκτυπο, δεν υπάρχει καρφί να καίγεται. Περισσότερο κιόλας όταν καλλιτεχνικά είναι σε πλήρη αφασία.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

χώθηκες τελικά στο garage?;)-bye-

:flipout:Βασικά είμαι χωμένος γενικώς.Σιγά σιγά μπαίνω κι εκεί.Ξανάκουσα Puscifer,κατέβασα το 'Monsters A go go' και έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τους Sonics...

Να σου εξομολογηθώ όμως ότι επειδή θα πάω σε μία συναυλία jazz τώρα και ακούω κάτι avant guarde και γενικά επειδή είμαι κάπου κολλημένος μεταξύ ''Kill em all'' και ''Master of Puppets'' από τη μία και ''Faceless'' από την άλλη, έχω δώσει παράταση στο θέμα...:blush:

:flipout:Βασικά είμαι χωμένος γενικώς.Σιγά σιγά μπαίνω κι εκεί.Ξανάκουσα Puscifer,κατέβασα το 'Monsters A go go' και έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τους Sonics...

Να σου εξομολογηθώ όμως ότι επειδή θα πάω σε μία συναυλία jazz τώρα και ακούω κάτι avant guarde και γενικά επειδή είμαι κάπου κολλημένος μεταξύ ''Kill em all'' και ''Master of Puppets'' από τη μία και ''Faceless'' από την άλλη, έχω δώσει παράταση στο θέμα...:blush:

Βρίσκεσαι σε σταυροδρόμι αλλά διαβλέπω άνετη διάβαση.
Λόγω καλοκαιριού πιάσε ό,τι από αυτά νομίζεις πως ταιριάζει στην εποχή και άσε το χρόνο να κυλήσει μέχρι να σε βρουν και τα υπόλοιπα. Νομίζω πάντως ότι με Metallica σιγά σιγά ξεμπερδεύεις και πάς παρακάτω.
Άνοιξες καλό deal ούτως ή άλλως:grinning-smiley-043