U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Εισαι εντελώς Λαθος και βγάζεις παντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα.
Δεν σκοπεύω να σέ ακολουθήσω σε αυτά πού γράφεις Αγαπητέ ..
Απλά ήλπιζα πώς ξεκίνησες αυτο το νήμα με Καλή Πρόθεση.
Tελικά αμφιβάλλω άν το νήμα το ξεκινησες για τους U2 ή γιά να ´πιαστείς´απο κάπου και να εκθέσεις προαποφασισμένα συμπεράσματα.
Αν ηθελες να γραψεις ενα Νημα με Υμνους μονον για τους U2 ας εβαζες μιαν Υποσημείωση:Γινονται δεκτές αποψεις μονον υπερ τού Συγκεκριμένου Συγκροτήματος.
Αυτά περί Ελιτισμού τά ακούω βερεσέ και πλέον εδώ και καιρό δεν ιδρώνει το αυτί μου.
Εχουν ενεργοποιηθεί στην Κατηγορια πάμπολλα μέλη με διαφορετικές μουσικες προτιμήσεις και δεν έχει ανοίξει Μύτη.
Αυτά τα γράφω γιατί στο θέμα σου εως τώρα,επι τής ουσίας δεν συμμετείχα,αλλά και οπως γνωρίζεις στήριξα την προσπάθειά σου να συμμετέχεις εδώ μέσα.
Ομως με το παραπάνω κείμενό σου να με συγχωρείς αλλά εισα foul.
Και αν επιθυμείς να κάνεις test drive σε οιαδήποτε Κατηγορία τού φορουμ γιά να βγάλεις συμπεράσματα και μόνον και μετά να δηλώνεις πώς ´δεν ξαναγράφεις´αυτό σημαίνει πώς τον διάλογο τον έχεις βάλει σε δευτερη μοίρα.
Δεν ειναι δνατον να γουστάρουν ολοι τούς U2 η τον Mahler.
Κατά τα άλλα η Τεχνη προφανώς και χωριζεται σέ σκουπίδια και μή ,με το δικαιωμα φυσικά του καθενός να ακουει οτι θέλει.
Αλλά άλλο χρόνο δεν προτίθεμαι να χάσω ,προσωπικά γιά να απαντάω στα περί ´ελιτισμού´..
Αυτά εχουν απαντηθει εδω και χρόνια απο ανθρώπους της Τέχνης μέ τετοιο Ανάστημα πού εμείς ουτε καν μπορούμε να τούς αγγίξουμε.

@ Σ. Σούρλας

Έχεις(τε) αντιληφθεί διαφορετικά τα πράγματα...

Γνωρίζω ότι έχω πάντα καλή πρόθεση και για όσον με αφορά δεν υπάρχουν καν συμπεράσματα, πολύ δε περισσότερο προαποφασισμένα.

Ο παραπάνω δεκάλογος είναι φανερό ότι δεν ασχολείται με τo θέμα του νήματος αλλά κρίνει προσωπικότητες.

Αν ίσχυαν αυτά που γράφεις ο πρώτος που θα τα έβαζα μαζί του, θα ήταν για παράδειγμα ο Κ.Μουκ που ήταν ο πιο ακραίος όλων. Αυτός όμως έκρινε το group και όχι τους συμμετέχοντες.

Γιατί να ιδρώσει το αυτί σου περί ελιτισμού? Αναφέρεσαι κάπου? Βγάζεις κάποια εμπάθεια άσχετη με την παρούσα στιγμή/συζήτηση/ πρόσωπα/νήμα? Γιατί δεν θυμάμαι να αναφέρθηκα καθόλου σε σένα.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι προφανώς είχα και εγώ συμμετοχή στο ότι ήρθε η ώρα να «ανοίξει και καμιά μύτη». Στο μέλλον όμως μπορείτε να συνεχίσετε (όχι όλοι) να κρεμάται κουδούνια στα μη αρεστά σε σας.

ΥΓ1 Τα περί test drive δεν μπόρεσα να τα καταλάβω. λυπάμαι.
ΥΓ2 Ξαναγράφω... Και δεν αποφεύγω μάλιστα ...

Αφού κρινεις προσωπικοτητες πρόβλημά σου.Πάντως ουδείς σου εδοσε τετοιο δικαιωμα.Αλλως τε δεν εχεις γνωρισει και κανεναν προσωπικά.
Τα περί Ελιτισμού εσύ τά ανέφερες και απορρίπτονται Κατηγορηματικά.
Κατά τά άλλα δεν χάνω αλλο τον χρόνο μου στο να απαντάω σε τετοιες υπόνοιες και ´κατηγορίες´γιά ´Ελίτ´και τα τοιαύτα.
Πρίν μερικα χρονια τάβρισκα ´γουστόζικα´.
Τωρα τα βαριέμαι αφόρητα.
Τέλος απο μένα.
Οποιος θέλει να ανοιξει τα ματια του και τα αυτιά και να ρωτήσει και πέντε πράματα,αν μπορώ να βοηθήσω έχει καλώς.Με μεγάλη μου χαρά.
Αν δεν το επιθυμεί ο Καθείς τον δρόμο του και τά ακούσματά του.Και πάλι Καλώς.

Last edited:
Αφού κρινεις προσωπικοτητες πρόβλημά σου.Πάντως ουδείς σου εδοσε τετοιο δικαιωμα.Αλλως τε δεν εχεις γνωρισει και κανεναν προσωπικά.
Τα περί Ελιτισμού εσύ τά ανέφερες και απορρίπτονται Κατηγορηματικά.
Κατά τά άλλα δεν χάνω αλλο τον χρόνο μου στο να απαντάω σε τετοιες υπόνοιες και ´κατηγορίες´γιά ´Ελίτ´και τα τοιαύτα.
Πρίν μερικα χρονια τάβρισκα ´γουστόζικα´.
Τωρα τα βαριέμαι αφόρητα.
Τέλος απο μένα.
Οποιος θέλει να ανοιξει τα ματια του και τα αυτιά και να ρωτήσει και πέντε πράματα,αν μπορώ να βοηθήσω έχει καλώς.Με μεγάλη μου χαρά.
Αν δεν το επιθυμεί ο Καθείς τον δρόμο του και τά ακούσματά του.Και πάλι Καλώς.

Σπύρο δεν μπορώ να γράφω εκθέσεις.
Προσωπικότητες έκριναν αλλοι όχι εγώ! Ο δεκάλογος είναι απόδειξη αυτού. Αυτό γράφω και πιο πάνω.

Περί ελιτισμού: Πότε αναφέρηκα σε σένα?

Η συγκεκριμένη συζήτηση πιθανώς να αποβεί πιο γόνιμη, μην απομακρίνεσαι από το νήμα.

Επειδη μεγάλωσε με τα παιδια,

αν εχετε καποια επικοινωνία μαζι τους θα ηθελα σας παρακαλώ να τους μεταφερετε οτι εχουν να κάνουν καλή παραγωγή από το Joshua tree.

Εγω να εκανα τις παραγωγες τους, καλυτερες θα ηταν

Re: Απάντηση: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές οι απόψεις εκφράζονται με τόσο απόλυτο και υποτιμητικό για τον συνομιλητή τρόπο, που το μόνο που μπορεί να επιφέρουν είναι ανάλογη αντίδραση ή αποχώρηση από την συζήτηση.

Με λίγο ψάξιμο (σε όλες τις κατηγορίες) αντιλήφθηκα το ύφος αρκετών. Σαφώς αποδεκτό για τους φίλους και γνωστούς, αλλά ελιτίστικο, εριστικό και προσβλητικό για κάθε νέο στο club. Αυτή είναι η ένστασή μου και τίποτα παραπάνω.

και ακολουθούν αυτά που μας έγραφε μόλις ενάμισυ μήνα πριν, τότε που, νέο μέλος κι αυτός, μας ...ανθολογούσε στο νήμα AVClub's Best

Καλό θα ήταν σε ένα forum αγνώστων να υπερίσχυε ο πολιτισμός.
Κάποιοι αξιοπρεπείς κύριοι σε αυτό το τόπο συνηγορούν σʼ αυτό, με τις γνώσεις τους, την πρωτοτυπία τους, το χιούμορ τους και εντέλει με την παρουσία τους εδώ.
Ας τους ευχαριστήσουμε …

τα συμπεράσματα δικά σας.

Last edited:
"Καλό θα ήταν σε ένα forum αγνώστων να υπερίσχυε ο πολιτισμός.
Κάποιοι αξιοπρεπείς κύριοι σε αυτό το τόπο συνηγορούν σʼ αυτό, με τις γνώσεις τους, την πρωτοτυπία τους, το χιούμορ τους και εντέλει με την παρουσία τους εδώ.
Ας τους ευχαριστήσουμε …"

Είναι το εισαγωγικό κείμενο από το πρώτο νήμα που άνοιξα: "AVClub best of..."
Είμαι περήφανος για αυτό και ας μην βρήκε κανείς άλλος κάτι καλό για να μεταφέρει εκεί.

Κώστα μου τα γραφόμενα σου, που περιέλαβα στο συγκεκριμένο νήμα, εξακολουθώ να τα θαυμάζω και να τα ασπάζομαι!

Ευχαρίστως δε να μου δάνειζες για μια - δυό εβδομάδες τους "Brad Mehldau Trio" γιατι δεν μπόρεσα να τους βρώ και να τους ακούσω.

Last edited:
Dalanik εάν ήμουν στην θέση σου θα σταματούσα κάθε αντιδικία (δεν βγαίνει τίποτα με το "εγώ είπα και εσύ έκανες...") και θα έκανα μια περιήγηση στα τόσα κείμενα-διαμάντια που υπάρχουν εδώ μέσα περί μουσικής....κερδισμένος θα βγεις..

Κανείς δεν είναι τέλειος πόσο μάλλον μουσικά γκρουπ που όσο γνωστά και να είναι, απαρτίζονται από ανθρώπους με τα καλά τους και τα στραβά τους...

Η μουσική απευθύνεται σε κάποιο κοινό και το κοινό μπορεί να κρίνει ανά πάσα στιγμή την πορεία κάποιου δημιουργού και τις δημιουργίες του παρέα....

Αλλιώς δεν έχει νόημα,,,δεν είναι δυνατόν να ασπαστούν όλοι τις πρακτικές της κινητής τηλεφωνίας και της επιχείρησης που έχει στήσει με τα άσκοπα αλλά κερδοφόρα ringtones του ενός καλοκαιριού....

Το λέω αυτό επειδή ανέφερες ότι είχες σκοπό να κάνεις ένα θέμα με βίντεο κλιπ...θα σου πρότεινα λοιπόν να αναθεωρήσεις την σκέψη σου αυτή και να ανοίξεις ένα άλλο thread κάνοντας ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στην καριέρα και την πορεία των U2...νομίζω πως πολλοί θα το ευχαριστηθούν και θα μάθουν και πτυχές της μπάντας που ίσως αγνοούσαν...

θα χάσεις λίγο απο τον χρόνο σου αλλά νομίζω ότι το πληκτρολόγιο το κατεχεις σε αντίθεση με μένα που ψάχνω τα γράμματα με το δικανο:rifle:

φιλικά πάντα και χωρίς δόλο

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

φιλικά πάντα και χωρίς δόλο

Δεν αμφέβαλα γι'αυτό, το απόδειξες άλλωστε.

Για τα υπόλοιπα αν δεις προσεχτικά πάντα ήμουν σε άμυνα.
Είπα μάλιστα ότι θα αποφύγω να απάντήσω αλλά δεν μπορούσα να είμαι αγενής σε προηγούμενους φίλους που έκαναν τον κόπο και ασχολήθηκαν.

Το γεγονός πάντως ότι σχεδόν όλοι δικαιολογείτε τα γραφόμενα με προβληματίζει. Εννοώ ότι ίσως κάτι δεν έχω "δεί" ή "καταλάβει".
Εντάξει δεν φημίζομαι γι' αυτό ... -bye-

Re: Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο .

Δεν αμφέβαλα γι'αυτό, το απόδειξες άλλωστε.

Για τα υπόλοιπα αν δεις προσεχτικά πάντα ήμουν σε άμυνα.
Είπα μάλιστα ότι θα αποφύγω να απάντήσω αλλά δεν μπορούσα να είμαι αγενής σε προηγούμενους φίλους που έκαναν τον κόπο και ασχολήθηκαν.

Το γεγονός πάντως ότι σχεδόν όλοι δικαιολογείτε τα γραφόμενα με προβληματίζει. Εννοώ ότι ίσως κάτι δεν έχω "δεί" ή "καταλάβει".
Εντάξει δεν φημίζομαι γι' αυτό ... -bye-

όταν είσαι σε άμυνα (που δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι) το καλύτερο φάρμακο είναι το χιούμορ...

Άλλωστε σου ξαναείπα ότι κανείς δεν έχει κακόβουλες προθέσεις για κάποιον άλλον εδώ...δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε...μια παρέα είμαστε που λατρεύει να ακούει μουσική,,,τώρα εάν η μουσική ταυτότητα του καθενός διαφέρει αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

Ίσα ίσα που μας ανοίγει σε υπερθετικό βαθμό τους ορίζοντες:guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά σ

όταν είσαι σε άμυνα (που δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι) το καλύτερο φάρμακο είναι το χιούμορ...

(...?) Διάβασες τον δεκάλογο?

Άλλωστε σου ξαναείπα ότι κανείς δεν έχει κακόβουλες προθέσεις για κάποιον άλλον εδώ...δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε...μια παρέα είμαστε που λατρεύει να ακούει μουσική,,,τώρα εάν η μουσική ταυτότητα του καθενός διαφέρει αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

Ίσα ίσα που μας ανοίγει σε υπερθετικό βαθμό τους ορίζοντες:guitarist:

Σπύρο μακάρι να έχεις δίκιο. Ο καιρός θα δείξει! :grinning-smiley-043 -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξα

Σπύρο μακάρι να έχεις δίκιο. Ο καιρός θα δείξει! :grinning-smiley-043 -bye-

τον δεκάλογο τον διάβασα...δεν βρήκα πουθενά εκείνο το ενοχλητικό ''ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ '' που μου κάθεται στο στομάχι όταν το βλεπω:flipout:

σοβαρά τώρα τον δεκάλογο μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν αφορμή για διάλογο παραθέτοντας τις δικές σου διαφωνίες,σε σχέση πάντα με το θέμα σου

O δεκάλογος και οι λόγοι που παρουσιάζονται σαν επιχείρημα για την ανάρτησή του, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Και είμαι σφόδρα επιεικής στον χαρακτηρισμό.
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, κάποια πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ευδιάκριτα...

Μιας και αναφερθηκες σε ιερά τέρατα (Tool,Porcupine Tree),θα σου πω το εξής..ξέρεις πολύ καλά ότι στο progressive γενικότερα δεν έχει σημασία η περίληψη αλλά το να παραθετεις τα επιχειρήματα σου πάνω στο τραπέζι, όσο χώρο και να σου πιάνουν...

καλά τα λές...
η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο να σε "πειράξω" που έγραψες ότι σκοτώνεις άνθρωπο για αυτούς αλλά έτσι σοβαρά όπως τόγραψα... ούτε καμιά φατσούλα έβαλα... :damnyou:

Πράγματι δεν περιμένω τίποτα ακόμα να πουν αλλά τους εκτιμώ, ειδικά τους porcupine tree. :guitarist:

Βρε dalanik δε μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι ενοχλημένος -bye-

Διάβασες το το νήμα για το master of reality των sabbath? ¨Εγω μόλις το τελείωσα (απολαυστικότατο). Τόσες διαφορετικές απόψεις και ούτε μύτη άνοιξε, ούτε κανένας παρεξηγήθηκε ούτε τίποτα.
Σε ένα άλλο ακόμη κάτι γιά φάλενες διάβασα...
και μάλιστα αυτά τα δύο αυτά νήματα που λέω ήταν στα αφιερώματα και όχι στην υποκατηγορία "συζητήσεις".
Γιατί δηλαδή είμαστε υποχρεωμέναι να συμφωνούμε; Πρέπει να δεχτούμε τους U2 επειδή γεμίζουν στάδια;

Όσο για δίσκους του Mehldau πρίν από λίγο καιρό υπήρχαν σχεδόν όλοι οι δίσκοι του σε κεντρικό δισκοπωλείο της αθήνας σε τιμή κάτω των 10 ευρώ έκαστος. Για ρίξε μια ματιά, ίσως υπάρχουν ακόμη.

Και κάτι για το αντικειμενικό στο χώρο της τέχνης που ειπώθηκε πιο πάνω.

Όσο μεγαλώνω πιστεύω όλο και περισσότερο ότι δεν έχει κανένα νόημα η αντικειμενικότητα. Δε λέω ότι δεν υπάρχει, δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά με ενδιαφέρει όλο και λιγότερο.
Περισσότερη βαρύτητα έχει η υποκειμενική άποψη ατόμων που σέβομαι γενικότερα για τη στάση τους σε αυτό τον κόσμο.

Τελικά την όποια αντικειμενικότητα φαίνεται να την προσδίδει μόνο ο χρόνος. Και δε μιλάω για 10, 20 χρόνια αλλά για γενιές ολόκληρες. Παράδειγμα, γιά τις τραγωδίες του Αισχύλου, τα έργα του Σαίκσπηρ ή τη μουσική του Μότζαρτ ίσως είναι αστείο να πεις ότι δεν αξίζουν αλλά για ένα σύγχρονο ροκ συγκρότημα... δεν ξέρω.
Είμαι πολύ περίεργος για το τι θα λένε οι sonic youth ή οι velvet underground -που εμένα μου αρέσουν τόσο πολύ- στους γιούς μου.
Μετά από 15-20 χρόνια θα το μάθω :D

Απάντηση: Re: U2 To μεγαλύτερο συγκρότημα της εποχής μας βγαίνει ξανά στο δρόμο ...

Καταλαβαίνω ότι είναι κουραστικό και για εσας, τόσο ή συνέχιση του θέματος όσο και τα πολλαπλά quote, αλλα είμαι ένας άγνωστος μεταξύ πολλών, γνωστών και φίλων ...

Υποθέτω ότι ο/(η) Dalanik ανήκει στους/(στις) μεταμοντέρνους/(ες) αποδομητές .

Είμαι "ο" (αν και το ήξερες...).

Μεταμοντέρνος αποδομητής...:chinscratch: με την έννοια ότι προσπαθώ να ερευνήσω / αμφισβητήσω / αποδομήσω / απομυθοποιήσω μέσα μου κάθε νόμο, μύθο ή δοξασία ... γιατί όχι? Το δέχομαι! Μόνο ώς κοπλιμάν θα μπορούσα να το εκλάβω... Για μένα τα πάντα είναι υπό αίρεση.
Πολύ καλό για "υπογραφή" αλλά λίγο φαμφαρίζων. Δεν θα το χρησιμοποιήσω. Απλή μουσικούλα φθάνει...

Βρε dalanik δε μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι ενοχλημένος -bye-

Διάβασες το το νήμα για το master of reality των sabbath? ¨Εγω μόλις το τελείωσα (απολαυστικότατο). Τόσες διαφορετικές απόψεις και ούτε μύτη άνοιξε, ούτε κανένας παρεξηγήθηκε ούτε τίποτα.
Σε ένα άλλο ακόμη κάτι γιά φάλενες διάβασα...
και μάλιστα αυτά τα δύο αυτά νήματα που λέω ήταν στα αφιερώματα και όχι στην υποκατηγορία "συζητήσεις".
Γιατί δηλαδή είμαστε υποχρεωμέναι να συμφωνούμε; Πρέπει να δεχτούμε τους U2 επειδή γεμίζουν στάδια;

Όσο για δίσκους του Mehldau πρίν από λίγο καιρό υπήρχαν σχεδόν όλοι οι δίσκοι του σε κεντρικό δισκοπωλείο της αθήνας σε τιμή κάτω των 10 ευρώ έκαστος. Για ρίξε μια ματιά, ίσως υπάρχουν ακόμη.

Περίμενα από όλους σας περισσότερη ανέχεια στην διαφορετικότητα και γενικότερα ευγένεια. Από την άλλη, μπορεί να είμαι και υπερευαίσθητος ή και σπίρτο στον καυγά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το ψάχνω...

Θα διαβάσω με ενδιαφέρον και άλλα νήματα σαν αυτό που αναφέρεις, αν όμως η συζήτηση γίνεται μεταξύ φίλων και γνωστών είναι φυσικό να μην έχει ανοίξει μύτη... που δεν θα ήταν και κακό να συμβαίνει κι αυτό που και που. Έτσι και καλύτερα γνωριζόμαστε και γρηγορότερα...

Για Mehldau ρώτησα το αντίστοιχο μαγαζί στη Γλυφάδα και δεν υπήρχε σε CD (ούτε καν τον ήξερε ο τύπος). Θα ξαναπάω!
Το Πικάπ δυστυχώς έφυγε από το σπίτι μαζί με καμιά 200-αριά βινύλια στην τιμή των 250 χιλ δραχμών. Έχω καμιά 100-αριά ακόμα που κρατώ για συναισθηματικούς λόγους.

Και πάνω που είχαμε διαγράψει τον δεκάλογο:FSGSFGS4:

Άραγε Σπύρο τώρα θα δώσεις τις ίδιες συμβουλές, που έδωσες και σε μένα? (Ρητορικό είναι το ερώτημα)

Και κάτι για το αντικειμενικό στο χώρο της τέχνης που ειπώθηκε πιο πάνω.

Όσο μεγαλώνω πιστεύω όλο και περισσότερο ότι δεν έχει κανένα νόημα η αντικειμενικότητα. Δε λέω ότι δεν υπάρχει, δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά με ενδιαφέρει όλο και λιγότερο.
Περισσότερη βαρύτητα έχει η υποκειμενική άποψη ατόμων που σέβομαι γενικότερα για τη στάση τους σε αυτό τον κόσμο.

Τελικά την όποια αντικειμενικότητα φαίνεται να την προσδίδει μόνο ο χρόνος. Και δε μιλάω για 10, 20 χρόνια αλλά για γενιές ολόκληρες. Παράδειγμα, γιά τις τραγωδίες του Αισχύλου, τα έργα του Σαίκσπηρ ή τη μουσική του Μότζαρτ ίσως είναι αστείο να πεις ότι δεν αξίζουν αλλά για ένα σύγχρονο ροκ συγκρότημα... δεν ξέρω.
Είμαι πολύ περίεργος για το τι θα λένε οι sonic youth ή οι velvet underground -που εμένα μου αρέσουν τόσο πολύ- στους γιούς μου.
Μετά από 15-20 χρόνια θα το μάθω :D

Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εγώ γνωρίζω το αντικειμενικό. :grinning-smiley-043

-bye- προς όλους