unico se η krell s300i? γνωμες....

Re: Απάντηση: unico se η krell s300i? γνωμες....

Κοίτα άνοιξες ένα θέμα...Αρα ζητάς γνώμες...

Λοιπόν Krell και Klipch δεν κολλάνε.Τώρα άν εσένα σου αρέσει ένας τέτοιος ακραίος,σκληρός συνδυασμός πάσσο.

Οι πηγές σου δεν είναι καλές κι ο ποιοτικός ήχος δεν είναι μόνο παραπάνω ένταση και καλύτερη οδήγηση.Xρειάζονται όλα για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Για μένα σε πρώτη φάση κρατάς τον πολυκάναλο σαν AV πρε και προσθέτεις ένα καλό φθηνό δικάναλο τελικό-επιμένω στον NAD- για τα κύρια L,R κανάλια.Mε τα χρήματα που θα περισσέψουν παίρνεις ένα καλό DAC γύρω στο χιλιάρικο(Hegel,Aqvox,Xindak,Benchmark,Apogee).Αργότερα προσθέτεις κι έναν καλό δικάναλο πρε.

φιλε dipie συμφωνω περι ισορροποιας κτλ. αλλα γιατι να μην ταιριαζει ηχητικα ,υπο προηποθεσεις παντα,ο συνδιασμος δυο ανωμιων συσκευων εισαγωγικων μοντελων...?...αν μιλαγαμε για μεγαλα κρελλ με ενα μεγαλο κλιπσ δεν θα το συζηταγα....αλλα στα εισαγωγικα τους μοντελα αλλαζουν καπως τα πραγματα...δεν ειναι το ιδιο...ο συγκεκριμενος κρελλ δεν παιζει οπως τα μεγαλα αδερφακια του...το ηχειο περα απο SENSITIVITY 102dB @ 2.83 volts/1 meter εχει και φτιαχτει να αντεχει POWER HANDLING 250 w max continuous (1000 w peak)....φυσικα δεν τα συνδεεις και παιζεις , θελει πηγη και καλωδια....αυτα τα λεω επειδη τον προηγουμενο κρελλ τον ειχα και ο καινουριος ειναι πιο λυρικος απο τι διαβαζω...απο κει και περα ο ηχος σιγουρα θα ειναι ακρεως οπως ειπες αλλα ο φιλος ειπε οτι θελει ''αναλυση μουσικοτητα διαφανια αλλα και η υσχης'' .... γιαυτο λεω οτι μπορει να κατσει το αποτελεσμα....φυσικα υπαρχουν κι αλλοι ενυσχητες που κολανε,αλλιμονο....

Δεν είναι τόσο ο ενισχυτής,όσο τα ηχεία του φίλου...Τυπικά αμερικάνικα με μπόλικο τσαμπουκά(περισσότερο για home cinema) κι όλα στην μούρη...

Oσο εισαγωγικός και νάναι ο μικρός Krell,δεν παύει νάναι Krell...Με τέτοια παρέα,φοβάμαι πως δεν θα είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα...

λες να πηγαινει για ξυρισμα...?..:behead: χε,χε
τι να πω μπορει,ειναι ενα ρισκο...το κακο ειναι οτι δεν μπορει να τα ακουσει...και δεν τα εχω ακουσει και γω τα ηχεια για να κρινω....απο τις εκθεσης δεν το μετραω...

Αν θέλετε την γνώμη μου, σε ενισχυτικά μέχρι 2.500 Ευρώ, παίρνεις το πακέτο των μονομπλόκ Xindak 8800 ( http://www.auditorium.gr/index.php?productID=9 ) είτε με τον προ τους, είτε με κάτι σαν τον Προμηθέα και ξεχνάς όλα τα άλλα σε ποιότητα, ισχύ, διαφάνεια, πιστότητα, κλπ.

'Οποιος τα έχει ακούσει ( και κάποιοι συνφορουμίτες που τα κατέχουν ) ξέρουν ...

Δεν θέλω να είμαι τραχύς, αγενής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι όλα τα άλλα είναι (όπως έλεγε και η παλαιά διαφήμιση) ... οδοντόκρεμες ....

Παντως φιλε DIPIE και οι ενυσχυτες που θελω μπορουν να οδηγηθουν σαν τελικοι απο τον a/v μου μιας και διαθετουν και οι 2 by pass. Τωρα για τα RF-7 μη ξεχνας οτι ειναι ενα κατεξοχην μουσικο ηχειο και ισως απο τα πιο πετυχημενα της klipsch και για το λογο αυτο σημερα εχει ξεκινησει ξανα η παραγωγη του... δεν ηταν ενα ηχειο απλα για home cinema.
Επισης βρηκα και εναν τελικο densen τον b300xs στα 1400 ευρω και εναν b340 στα 1740 ευρω και οι δυο με υσχη 2x120 και τροφοδοσια 750va 110.000μf. Εχω ακουσει πολλες φορες densen και λατρευω τη διαφανια τους!

Χωρις να ειμαι ειδικος, και χωρις να εχω ακουσει καποια απο τα παραπανω προτεινομενα μηχανηματα, μια λυση του τυπου προ και δυο μονομπλοκ της audiolab, στην συνολικη τιμη των 1225 ευρω, θα αποτελουσε μια προταση, ή απλα μια επιβεβαιωση της παροιμιας "η φτωχεια τρωει τον παρα" ??

http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=4#
http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=2#

Αν θέλετε την γνώμη μου, σε ενισχυτικά μέχρι 2.500 Ευρώ, παίρνεις το πακέτο των μονομπλόκ Xindak 8800 ( http://www.auditorium.gr/index.php?productID=9 ) είτε με τον προ τους, είτε με κάτι σαν τον Προμηθέα και ξεχνάς όλα τα άλλα σε ποιότητα, ισχύ, διαφάνεια, πιστότητα, κλπ.

'Οποιος τα έχει ακούσει ( και κάποιοι συνφορουμίτες που τα κατέχουν ) ξέρουν ...

Δεν θέλω να είμαι τραχύς, αγενής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι όλα τα άλλα είναι (όπως έλεγε και η παλαιά διαφήμιση) ... οδοντόκρεμες ....

φιλε μου μηπως εισαι λιγο υπερβολικος...?....σιγουρα θα ειναι καλα λογο υλοποιησης και μονο αλλα υπαρχουν εταιριες με παραδοση που διαθετουν ηχητικη σφραγιδα στον ηχο τους...σε αυτα τα λεφτα συνηθως οι ολοκληρωμενοι παιζουν καλητερα , τουλαχιστον αυτοι που εχω ακουσει σε vs με προ-τελικο....φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις οπως λες....τι να πω μπερδεμενο αυτο το hi-end....αβυσος.....

απλώς προσπαθήστε να τα ακούσετε .... εάν αυτά τα μηχανάκια είχαν το ταμπελάκι της Krell, θα κόστιζαν 10Κ ....

χωρις να τα εχω ακουσει το θεωρω κομματακι δυσκολο αυτο....αν ηταν ετσι θα κλεινανε ολοι οι αλλοι....ασε που δεν θα υπηρχε hi-end αν δεχτουμε οτι η Xindak ''καπελωνει'' ολες τις εταιριες.....και ο κρελλ που ειχα ηταν value for money αλλα ειχε βρει τον μαστορα του απο αλλες εταιριες του χωρου με διαφορετικη προσεγγισει....πολλα μηχανιματα ειναι καλα και παιζουν παρα πολυ ωραια....σιγουρα θα ειναι καλα τα Xindak αλλα μεχρι ενα σημειο , νομιζω.....

Δεν ειπα οτι καπελωνει καμια εταιρεια, και δοξα το θεο ανα τον κοσμο υπαρχουν πολλες αξιολογες εταιρειες στο χωρο του hifi που απευθυνονται σε ολα τα γουστα. Απο κατασκευαστικης αποψεως εκρινα για την τιμη που θα μπορουσε να ειχε και μονο.

O Krell 300 δεν φτιάχνεται στην Κίνα; Όσο καλός και να είναι δεν θα τον αγόραζα μόνο και μόνο γι' αυτό. Άμα είναι να τα σκάω για Krell να είναι τουλάχιστον αμερικάνικος ως το κόκκαλο!

O Krell 300 δεν φτιάχνεται στην Κίνα; Όσο καλός και να είναι δεν θα τον αγόραζα μόνο και μόνο γι' αυτό. Άμα είναι να τα σκάω για Krell να είναι τουλάχιστον αμερικάνικος ως το κόκκαλο!

Στην Αμερική στα εργοστάσια αμερικανοί νομίζεις ότι δουλεύουν ?
Viva Mexico!:hahaha:

αν δεν τον εφτιαχναν κινεζοι δεν θα τον επερνες στα 2.500...ασε που υπαρχει νομος που λεει οτι ενα προιον που φτιαχνετε π.χ στην κινα και απλα μονταρετε-βιδωνετε π.χ στην usa , ο κατασκευαστης μπορει να γραψει ''made in USA''....οποτε αντε να ξερουμε τι φτιαχνετε που.....

Re: Απάντηση: unico se η krell s300i? γνωμες....

Πολύ καλά για τα λεφτά τους,αλλά όχι και 10000 Krell...:grinning-smiley-043

Βασικά εννοούσα ότι αντίστοιχα, σε ποιότητα κατασκευής και ήχου, δυτικά προϊόντα τιμολογούνται στα 10 Κ, ...

αν δεν τον εφτιαχναν κινεζοι δεν θα τον επερνες στα 2.500...ασε που υπαρχει νομος που λεει οτι ενα προιον που φτιαχνετε π.χ στην κινα και απλα μονταρετε-βιδωνετε π.χ στην usa , ο κατασκευαστης μπορει να γραψει ''made in USA''....οποτε αντε να ξερουμε τι φτιαχνετε που.....
Όχι πια στις ΗΠΑ. Έχω δει Assembled in USA using components manufactured in China and Mexico. Νομίζω ότι η νέα αυτή σήμανση είναι υποχρεωτική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: unico se η krell s300i? γνωμες....

Βασικά εννοούσα ότι αντίστοιχα, σε ποιότητα κατασκευής και ήχου, δυτικά προϊόντα τιμολογούνται στα 10 Κ, ...

Εχουν αναμφισβήτητα υψηλά στάνταρντς(τα κινέζικα αυτού του επιπέδου),αλλά δεν είναι έτσι.Κατ' αρχήν σε ηχεία και πικάπ οι κινέζοι είναι πολύ μακρυά ακάμη,απο κάθε άποψη.

Υπάρχουν ακόμα πολλά "δυτικά-δυτικά" προϊόντα,σε ενισχυτές-ψηφιακά, που έχουν σαφώς καλύτερη σχεδίαση και κατασκευή και κοστολογούνται το ίδιο ή και λιγότερο π.χ Copland,Pathos,Luxman, T+A,Parasound,NuForce,Naim,Electrocompaniet,Ηegel,Leema,Audia Flight,Meridian,Cyrus,Unico,Tsakiridis,.................................χωρίς να συζητήσουμε και το
πώς ακούγονται όλα αυτά(ασφαλώς καλύτερα απο τα κινέζικα).

Last edited: