Unipivot + πικαπ αναρτησης

Σαφώς γιαυτό έγραψα "μου ακούστηκε" Το μειωμένο crosstalk και κάποιες ελείψεις στα μακρο και μίκρο δυναμικά πάνε πακέτο με το βινύλιο που μπορεί να ξεγελάει το αυτί εύκολα όμως η διαφορά ακούγεται σε άμεση σύγκριση χωρίς να σημαίνει οτι είναι πάντα του γούστου μας.

Άσχετο όλα αυτά με το νήμα όμως γιαυτό και επιστρέφω στην άποψη μου στο post 199. Tρείς χιλιάδες ώρες και δεκα χρόνια σε χρήση είναι απλά πάρα πολλά, ακόμα και πεντακόσιες ώρες να έχει γράψει η κεφαλή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχει πολυμεριστεί η ανάρτηση του Cantilever μετα απο τόσα χρόνια, με δραμματική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για τον βραχίονα δεν έχει νόημα να επανέλθω. Απλά περιμένω γεμμάτος περιέργεια τα αποτελέσματα απο τις παρατητήσεις του φίλου μας του Σταύρου με το πρόβλημα.

Last edited:
21 σελίδες μέχρι τώρα για το θέμα!! Νομίζω ότι,γενικά, τέθηκε "υποκειμενικά" από το Σταύρο.
Τι θα έκανα:
1.Έλεγχο με τον προτράκτορα,που δίνει ο κατασκευαστής του βραχίωνα, για διαπίστωση ότι η κεφαλή είναι σωστά βαλμένη πάνω του.
2.Έλεγχος με σοβαρή ζυγαριά του βάρους ανάγνωσης που συνιστά ο κατασκευαστής της κεφαλής.
3.Με Δίσκο Τέστ (Ortofon/Clear Audio κλπ.) έλεγχος αναγνωστικότητας και περιοχής συντονισμού της κεφαλής με τον συγκεκριμένο βραχίωνα.
4.Έλεγχος στροφών/λεπτό
Αν όλα τα προηγούμενα είναι σωστά,τότε σημαίνει πως η κεφαλή ή κάτι άλλο στην αλυσίδα αναπαραγωγής δεν ταιριάζει στα αφτιά του Σταύρου.
ΥΓ. Ζυγαριά και Δίσκους έχω....-bye-

Όντως...
Αν δεν γίνουν οι ρυθμίσεις από την αρχή και σωστά, δεν έχουμε από που να πιαστούμε.
Τώρα οι αναφορές στα νουμεράκια είναι σαν να λέμε ότι κυκλοφορεί punto με περισσότερα κυβικά από την τάδε Lotus, άρα είναι καλύτερο αυτοκίνητο...

Απάντηση: Re: Unipivot + πικαπ αναρτησης

Όντως...
Αν δεν γίνουν οι ρυθμίσεις από την αρχή και σωστά, δεν έχουμε από που να πιαστούμε.
Τώρα οι αναφορές στα νουμεράκια είναι σαν να λέμε ότι κυκλοφορεί punto με περισσότερα κυβικά από την τάδε Lotus, άρα είναι καλύτερο αυτοκίνητο...

Οοοχι,καθόλου,άλλο είπα.
Εγώ μίλησα για την διαδρομή που προτιμάει κανείς.
Είπα πως κυκλοφορεί κάτι που είναι καλό για χώμα.
Πάει το Lotus;Δεν πάει.Το Niva,πάει.
Αμ κι αυτοί τι τα δημοσιεύουν για νούμερα,αφού δεν έχουν σημασία...:operator:

Εντάξει, δεν είπα.
Για να αντικαταστήσει την κασέτα (όπως και έκανε) μια χαρά είναι το CD.
Γράφεις και τις επιλογούλες σου, είσαι και jet...
Για τη δουλειά του είναι άψογο.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς... :flipout:

Απάντηση: Re: Unipivot + πικαπ αναρτησης

Εντάξει, δεν είπα.
Για να αντικαταστήσει την κασέτα (όπως και έκανε) μια χαρά είναι το CD.
Γράφεις και τις επιλογούλες σου, είσαι και jet...
Για τη δουλειά του είναι άψογο.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς... :flipout:

:flipout:
Πρώτο τραγούδι,πρώτης μου κασέτας ever,Mover over-Janis Joplin και καπάκι kim Carnes-Bette Davis Eyes.Πριν ..εχμ,γκουχ-γκουχ χρόνια.
Πως να πω κακό;
Σταματάω,θα φάμε ξύλο απ' το off topic.

Μια σωστη ΜΜ θα ηταν κατι που θα εψαχνα πολυ σοβαρα.
Οπως φαινεται να ειναι τα πραγματα τωρα, (με μια κεφαλη με 3000 ωρες χρησης που οπωσδηποτε χρειαζεται σερβις, εναν βραχιωνα που ισως δεν ειναι και ο καταλληλοτερος τοσο για το πικαπ οσο και για την κεφαλη ) μια ΜΜ ειναι χρυση τομη.Επιλογες πολλες.

Για όσους θέλουν να ακούσουν γράφω:

Τέσσερα είναι τα βασικά σε ένα αναλογικό σύστημα!(με σειρά προτερεότητας)

1.Στήριξη
2.Κεφαλή
3.Πλατώ-βραχίωνας
4.Phono stage

Εάν δεν καταφέρεις να τα δαμάσεις ασχολήσου με ψηφιακά( σημ. και αυτά έχουν πονοκέφαλο!)

Αν οι αλλαγές είναι του στυλ : Αφαιρούμε τα μάρμαρα (που δεν νομίζω) δεν τίθεται θέμα...
Δηλαδή το συγκεκριμένο πικάπ δεν θα παίξει καλά πάνω σε μαρμάρινο τραπέζι;
Αφού ο τρόπος που κάνει απόσβεση στους κραδασμούς είναι διαφορετικός, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα.
Ίσα ίσα που του δίνουμε λιγότερη "δουλειά" να κάνει. :p

Αν οι αλλαγές είναι του στυλ: Αγόρασε εκείνο, τότε έχουμε θέμα.
Και δεν νομίζω να είναι δύο ακριβές.
Στη χειρότερη, αν φταίει ο βραχίωνας, κάνει μία τράμπα.
Αν υπάρχει συμφορουμίτης που μπορεί να μεταφέρει τον βραχίονά του θα έλυνε όλο το μυστήριο.
(ο δικός μου καταλήγει σε RCA box βιδωμένο στο πικάπ και δεν μπορώ να τον μεταφέρω)

Θα προτιμουσα να τα εβλεπα ολα σαν συνολο/πακετο σε σχεση παντα με την κατηγορια του υπολοιπου συστηματος.

Προτεραιοτητες θα εβαζα μονον αν θα εκανα πολυ συντομα αναβαθμισεις καπου στο πικαπ οπου αρχικα θα εκανα συμβιβασμο για διαφορους λογους .

Στην περιπτωση αυτη που συζηταμε ειναι καπως πολυπλοκο το θεμα. Που και ποια/ποιες θα ειναι οι αλλαγες και οχι τι θα παρουμε απο την αρχη.

Καλό είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας που και που για να μην ... τρελαθούμε.

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα ερώτημα που έθεσα στο Audio Asylum πριν από 13(!) χρόνια:

Posted on Audio Asylum, February 19, 2001:

“ I own the black cube which i modified a little bit. Upgrades include omission of output cap (2200nF), new power supply (with duplicated series regulation) and beefier transformer (50VA from Talema).

Rest of analog rig include: Gyrodec modified (seperate plinth for motor, new springs and belt, etc.), Morch UP-4 arm and VDH Frog (MC, 0.65mV).

Cabling is from DNM, amp is McCormack DNA 0.5 (with an ALPS black beauty 10Kohm in front) and Audio Physic Step SLE (phenomenal speaker)!

Now about the sound! This phono is quiet, it sounds very transparent and seems almost totally uncolored. Bass is very strong as is dynamics, transients shocking.

Problems include a lack of naturalness in mid and treble that reminds me of good CD playback (that is a bad thing). But harmonic content of music is good.

But what it really annoys me is the lack of openess, depth and three-dimensionality of this unit compared to a good CD player. My speakers, that tend to dissappear even with a mono signal, show it easily.”

Μετά από τόσο καιρό, το πρόβλημα φαίνεται να παραμένει, κάτι που αποκλείει μάλλον τη περίπτωση να είχε - έχει πρόβλημα η κεφαλή. Θα δείξει...

Κάτι έκαναν (θετικό) αλλά όχι επί της ουσίας. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα δοκίμασα άλλο phono (ASR MB Excl.) χωρίς γενικά "μετασχηματισμό" του ήχου.

Και εγένετο μουσική!!!

Επιτέλους! Εντοπίστηκε ο βασικός υπαίτιος που "φυλάκιζε" το βατράχι στα έγκατα της γης και το μαύρο σκοτάδι για πολλά χρόνια. Τι δεν έφταιγε:
- Το phono
- Τα "μάρμαρα"
- Το καλώδιο ρεύματος.:bang:
- Η γεωμετρία της κεφαλής
- Κάποιος περίεργος συντονισμός κεφαλής - βραχίονα
- Η "φθαρμένη" κεφαλή

Το βινυλιακό μου σύστημα παίζει πλέον ΜΟΥΣΙΚΗ - και στα λεφτά του παρακαλώ - και αυτό συνέβη λόγω:
- Διόρθωσης VTA (δηλ. αρκετό "σήκωμα")
- Ιδεατής φόρτισης κεφαλής (150 Ω)
- Αναδιάταξης των βαρυδίων του βραχίονα

Η στερεοφωνική εικόνα "ήρθε" πανηγυρικά από το πουθενά μαζί με ένα σωρό άλλα εντυπωσιακά στοιχεία.
Για πρώτη φορά διαβάζω review της Frog και δεν ξύνω το κεφάλι μου από απορία.

Είναι μάλλον δύσκολο να ακούσω σύντομα από ψηφιακό μέσο!

Στο μυαλό μου τώρα σχέδια για προ, phono και... άλλα (με δική σας συμβουλή Χρήστο + Πάνο).
Λεπτομέρειες στην πορεία...