Unipivot + πικαπ αναρτησης

Μπράβο Σταύρο!! Επιτέλους ακούς αυτό πρέπει να ακούς από την πολύ καλή αναλογική πηγή σου!! -bye-

Ευχαριστώ όλους! Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι τέτοιες "κατακλυσμιαίες" αλλαγές επέρχονται με αλλαγές στις ρυθμίσεις...

Ευχαριστώ όλους! Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι τέτοιες "κατακλυσμιαίες" αλλαγές επέρχονται με αλλαγές στις ρυθμίσεις...

Όσο καλύτερο και ακριβότερο βινυλιακό rig έχουμε τόσο μεγαλύτερη γίνεται η απαίτηση να το στήσουμε ακριβώς για να απολαύσουμε τους δίσκους μας. Καλοάκουστα όλα!

Όσο καλύτερο και ακριβότερο βινυλιακό rig έχουμε τόσο μεγαλύτερη γίνεται η απαίτηση να το στήσουμε ακριβώς για να απολαύσουμε τους δίσκους μας. Καλοάκουστα όλα!

Ευχαριστώ πολύ! Εντελώς υποκειμενικά, η απόδοση ανέβηκε από το επίπεδο "πλαστικό παιδικό cd player" σε επίπεδο "dCS", χωρίς υπερβολές.

Ακούω τώρα μονοκοπανιά κάτι RCA Victor κλασσική και έχω μείνει με ανοικτό το στόμα...

Καλοάκουστο το αμφίβιο. Αλήθεια, γιατί δεν περνάς και από το νηματάκι "Μαύρα Διαμάντια"; http://www.avclub.gr/forum/showthre...ές-ηχογραφήσεις-κλασσικής-μουσικής-σε-βινύλιο
Έχουμε ανεβάσει μερικές προτάσεις για βινύλια, για να ταΐσεις το βατραχάκι σου.

Πολυ καλα, εξαιρετικα θα ελεγα.

Βεβαια οταν πριν αρκετο καιρο σου ειχα πει να αλλαξεις το loading στα 200-250 Ohm απο τα 500 μου ειχες πει οτι το εκανες και δεν ακουσες διαφορα. Τωρα στα 150 ειναι τοσο μεγαλη? Το VTA συνήθως ειναι κατι που φαίνεται με το ματι και απο τα πρωτα που τσεκάρουμε.

Περιμενουμε εντυπωσεις και στο νημα των ακουστικων, θα εχει πολυ ενδιαφερον ο συνδυασμός.

Ναι Πάνο. Η διαφορά από τα 500 στα 200 (240 για την ακρίβεια) ήταν ΠΟΛΥ μικρότερη από τη διαφορά από τα 240 στα 150 τώρα!
Δεν είπα ότι δεν άκουσα διαφορά τότε, αλλά ότι αυτή ήταν μικρή. Επίσης αν θυμάσαι, με δική σου παρότρυνση άλλαξα το loading.
Βέβαια, θα δοκιμάσω και με 100 για να δω τι θα αλλάξει.

Τώρα για το αποτέλεσμα? Το ότι ακούω συμφωνική σε βινύλιο από ακουστικά / ηχεία, από κει που δεν άκουγα παρά ελάχιστα κλασσική, και μάλιστα αποσπασματικά (και όχι όλο το έργο), νομίζω λέει πολλά!

Η βελτίωση είναι σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς - κάτι σαν ένα άλλο σύμπαν - πράγμα που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση...

Για την συγκεκριμενη κεφαλη θεωρω ιδανικο καπου στο 200, αλλα φυσικα η μπιλια μπορει να κατσει και στο 150-250. Αν κατεβεις και αλλο θα παρεις μια μικρη ασάφεια στο χαμηλο και θα χασεις λιγο λεπτομερεια ψηλα. Επειδη ομως ειναι και system dependent κανε τις δοκιμες σου, απλα ασε λιγο χρονο σε καθε θεση γιατι οσο μικροτερες οι διαφορες τοσο πιο δυσκολα τις εντοπίζεις.

Αναδρομή από το ποστ #188:

"Λοιπόν...
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η "εξέταση" με ένα ενδεχομένως έξοχο phono (ASR mini basis exclusive).
Έχουμε βελτίωση στο μπάσο, μελωδικότερη μεσαία, μαλακότερος ήχος, λίγο περισσότερο βάθος.
Όλα αυτά συγκριτικά με την ιδιοκατασκευή μου. Ο ASR μου έδωσε τη δυνατότητα να πειραματιστώ με την φόρτιση της κεφαλής.
Όντως τα 470 Ω είναι πολλά. Τα 220 Ω πολύ σωστότερα. Καλύτερο μπάσο, μαλακότερος ήχος, περισσότερη απόλαυση.
Η αλλαγή σε 240 Ω στην ιδιοκατασκευή μου έδωσε ένα boost παραπάνω και μείωσε τη διαφορά με το αναφοράς (ASR).
H δοκιμή είχε ένα θετικό και ένα αρνητικό. Θετικό ότι η ιδιοκατασκευή μου είναι όντως αρκετά καλή και τώρα δεν στεναχωριέμαι τόσο που θα επιστρέψω το ASR. Το αρνητικό είναι ότι ένα phono αναφοράς (ASR) ανέδειξε ότι δεν ευθύνεται το ίδιο για το ηχητικό "πρόβλημα"."

Ναι, αλλα η δικια σου εχει χρυσα πηνια? γιατι αν αλλαζει το dc resistance αλλαζει και το loading.

η προσωπικη μου εκτιμηση θα ηταν στα 200 για την δικια σου, αυτο δεν σημαινει οτι εχω 100% δικιο, οπως ειπα και πιο πανω εχει να κανει και με το συστημα.

Άρχισα να τρώγομαι τώρα με βελτιώσεις (τα έλεγα εγώ).

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα (εδώ και καιρό) που δεν ξέρω κατά πόσο επιβαρύνει τον ήχο. Μάλλον πολύ.

Παναγιώτη, σε είχα ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά μάλλον δεν σου περίγραψα σωστά το πρόβλημα (δικό μου σφάλμα).

Κατά την περιστροφή στις 33 στροφές, η ταχύτητα δεν είναι σταθερή αλλά παρουσιάζει ένα "πολυ-αρμονικό" πάτερν (πως να το εκφράσω αλλιώς? :) ).

Κάτι σαν να επιταχύνει / φρενάρει σε περιοδικό ρυθμό.

Το φαινόμενο είναι άμεσα αντιληπτό σε στροβοσκοπικό δίσκο (το στίγμα επιταχύνει και επιβραδύνει ανά δευτερόλεπτο), ενώ η ταχύτητα είναι πέραν (+) της κανονικής, κάτι που αν συνέβαινε θα μεταφραζόταν σε "ακίνητο" στίγμα.

Το φαινόμενο στις 45 στροφές είναι εντονότερο.

Πόσο σοβαρό λες να είναι αυτό Παναγιώτη?

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό. Και μιάς και το QC της Michel (για τα Papst) δεν υφίσταται πλέον, πάω για DC μοτέρ / τροφοδοτικό.

Ειναι drift, εχω οργανο μετρησης. Αλλαζει οταν σταθεροποιηθει η θερμοκρασια?