Unipivot + πικαπ αναρτησης

Οι τελευταιες εμπειριες με μια καινουργια MC ONE που ειχα δεν ηταν και τοσο εντυπωσιακες παντως .......

το πιο απλο ειναι να δανειστεις ενα αξιοπρεπες φωνο, εμπορικο, με δυνατοτητες ρυθμισης, να το σεταρεις στα 200 περιπου ομ και να δεις πως παει.

η να πας την κεφαλη σε καποιο καλοστημενο αναλογικο συστημα, που ξερουμε οτι "παιζει" και να δεις εκει τι κανει.

και τα δυο ειναι εφικτα

Για phono συμφωνω κι εγώ. Δοκίμασε κάποιο με ρυθμίσεις impedance και gain. Mε 56 dB gain θα είναι Ο.Κ. πιστεύω. Ξεκινα από τα 100 Ohms και μετά πας στα 200 και βλέπεις. Τουλάχιστον το phono να είναι κατηγορίας τιμής 2000 .

x1 το κινητό μου και πολύ είναι. :)

Πάντως δεν νομίζω να έπαθε κάτι η κεφαλή (εκτός από φυσιολογική φθορά) και δεν παίζει. Ανέκαθεν με απογοήτευε...

Τότε ίσως να μην σου τιριάζει η ηχητική της υπογραφή.

Πάντως φίλε Σταύρο έχεις στήσει κάτι τόσο ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο όσο ένα πικάπ αξιώσεων με επιλογές (DIY phono,unipivot βραχιονας σε πλατώ με ελατήρια) οι οποίες είναι ότι χειρότερο για τον δραστικό πολλάπαλσιασμό των πιθανοτήτων αστοχίας και πραγματικά δεν θα ήξερα απο πού να αρχίσω στην θέση σου.

Η κεφαλή σου μετα απο 3000 ώρες είναι σίγουρα φθαρμένη, αν θέλεις κάτι πιό ζωηρό και δυναμικό σίγουρα είσαι για αλλού αλλα πρώτα θές συμμάζεμα, εγώ θα ξεκινούσα απο τον βραχίονα όπως σου πρωτοέγραψα..

Καλό κουράγιο..

Last edited:
ειναι ευαισθητο θεμα η αποεμφαση. και στην επιλογη των υλικων (ποιοτητα, χαρακτηριστικα), και στις αναλογιες (γιατι μπορεις να την πετυχεις στα χαρτια και με πολλαπλασια μεγεθη), και στον σχεδιασμο (ενεργη, παθητικη, μικτη, LCR, CR) και φυσικα στο να μετραει σωστα, δλδ να μην απεχει πανω απο +-0.25 ανα τιμη RIAA.

θα μεταφερω κατι που ειχε βγει σαν γενικη παρατηρηση σε φορουμ του εξωτερικου, η αναλογια τιμης μεταξυ κεφαλης και φωνο ειναι 1/2 με 1/3 δλδ η κεφαλη κοστιζει το ενα τριτο του φωνο για πολλους. η λογικη ειναι οτι ενα καλο φωνο μπορει να το κρατησεις για πολλα χρονια (ενω μια κεφαλη φθειρεται με τον χρονο) και στο ιδιο φωνο μπορεις να βαλεις πολλες κεφαλες.

επιπλεον, το πολυ καλο φωνο θα αναδειξει μια μετρια κεφαλη ενω το μετριο φωνο θα θαψει και την καλυτερη

δλδ ενα καλο φωνο ειναι επενδυση για τον αναλογικο χομπιστα, καθοτι δεν χαλαει και η τεχνολογια του θα ειναι σταθερη για παντα..

Μία ερώτηση: γιατί πιστεύετε ότι θα μπορούσε να φταίει το phono? Τι χρεώνεται (ηχητικά) ένα "κακό" phono?

Δε θα ελεγα "κακό" phono, αλλά "λίγο". Η κεφαλή σου είναι πολύ ανώτερης κατηγορίας από το phono.
Να δοκιμάσεις π.χ. το ASR mini basis exclusive, που έχει πληθώρα ρυθμίσεων gain & impedance ή κάποιο άλλο στην ίδια κατηγορία.

Κάνε τις δοκιμές σου αλλάζοντας μια συσκευή κάθε φορά. ξεκίνα από το phono και μετά δοκιμάζεοις και το βραχίονα.

Έχω όμως την αισθηση ότι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσεις και το πλατό με ακριβότερο αν θες να ξεπεράσεις το ψηφιακό σου. Εσύ θα κρίνεις.

Δε θα ελεγα "κακό" phono, αλλά "λίγο". Η κεφαλή σου είναι πολύ ανώτερης κατηγορίας από το phono.
Να δοκιμάσεις π.χ. το ASR mini basis exclusive, που έχει πληθώρα ρυθμίσεων gain & impedance ή κάποιο άλλο στην ίδια κατηγορία.

Κάνε τις δοκιμές σου αλλάζοντας μια συσκευή κάθε φορά. ξεκίνα από το phono και μετά δοκιμάζεοις και το βραχίονα.

Έχω όμως την αισθηση ότι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσεις και το πλατό με ακριβότερο αν θες να ξεπεράσεις το ψηφιακό σου. Εσύ θα κρίνεις.

Υπάρχουν αρκετά phono stage που δεν είναι στην κατηγορία των δύο χιλιάδων (δικά σου λόγια) που είναι αξιόλογα και έχουν αρκετές ρυθμίσεις...

Δεν μπορείς να πεις αν είναι λίγο το phono stage του, αν δεν το έχεις ακούσει... το μόνο που μπορεί να πει κανείς (μιας και είναι DIY) είναι ότι πιθανόν να μην λειτουργεί σωστά και βλέπεις ότι ασχολούνται κάποιοι (μεταξύ αυτών και εγώ) να εξακριβώσουν του λόγου το αληθές...

Το πλατό δεν έχει κάποιο κουσούρι και είναι κορυφαίο... και όπως σου είπα σε προηγούμενο ποστ ακόμα και όπως είναι,... πολλά dacάκια (και όχι φτηνά) που συζητιούνται εδώ δεν πιάνουν τίποτε μπροστά του...

Το θέμα μας δεν είναι εάν είναι ανώτερο ηχητικά το ψηφιακό του σύστημα σε σύγκριση με το αναλογικό, είναι κάτι άλλο... το γεγονός ότι υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στην αναλογική του πηγή...

Η δικιά μου αίσθηση, είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί πολύ εύκολα αφού γίνουν οι δοκιμές που έχουμε προτείνει στον Σταύρο... κυρίως και με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο, αφού αυτό είναι και του Σταύρου η επιθυμία...

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Eφόσον ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος απο το αναλογικό του και όπως ανέφερε το ψηφιακό του rig outclasses his analog, κι ότι άνοιξε η ψαλίδα με την αναβάθμιση του τελικού του, δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω.

Το phono του είναι σχεδίασης σαν του lehmann Black cube (όπως είπε) άρα δε νομίζω ότι it does full justice στην κεφαλή που έχει.

Κοίταξε, αυτό που είπε το είπε για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι έχει πρόβλημα το πικάπ του... το dac που έχει, το έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο.

Θεωρώ ότι δεν είναι πρέπων για ακόμα μια φορά από σένα, να καταλήγει η συζήτηση ξέρεις που...

Από την δική μου πείρα (και πολλών άλλων εδώ) δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα outclass...

Δυό φορές σου το είπα, και στο λέω και τρίτη φορά... με αυτό το πικάπ/βραχίονα/κεφαλή/phono υπάρχει κάποιο πρόβλημα δυσλειτουργίας και όχι ματσαρίσματος... όταν το βρούμε... και στο λέω και τρίτη φορά δεν είναι πολλά τα DAC που θα παίζουν καλύτερα... σε παρακαλώ κατάλαβε το αυτό... μας διαβάζει κόσμος...

Κοίταξε, αυτό που είπε το είπε για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι έχει πρόβλημα το πικάπ του... το dac που έχει, το έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο.

Θεωρώ ότι δεν είναι πρέπων για ακόμα μια φορά από σένα, να καταλήγει η συζήτηση ξέρεις που...

Από την δική μου πείρα (και πολλών άλλων εδώ) δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα outclass...

Δυό φορές σου το είπα, και στο λέω και τρίτη φορά... με αυτό το πικάπ/βραχίονα/κεφαλή/phono υπάρχει κάποιο πρόβλημα δυσλειτουργίας και όχι ματσαρίσματος... όταν το βρούμε... και στο λέω και τρίτη φορά δεν είναι πολλά τα DAC που θα παίζουν καλύτερα... σε παρακαλώ κατάλαβε το αυτό... μας διαβάζει κόσμος...

Θα σε παρακαλέσω να διαβαζεις τις απόψεις μου μόνο. Δικαίωμά σου να μη συμφωνείς αλλά τις παρατηρήσεις κράτα τες για τον εαυτό σου.
Ευχαριστώ.

Κανοντας μια γενικη αναγνωση οσων ειπαμε ως τωρα , νομιζω οτι δυο πραγματα φαινονται "υποπτα".
1. Η ακιδα με τις πολλες ωρες χρησης που εχει,αρα καλο ειναι ο Σταυρος να ακουσει την κεφαλη σε ενα αλλο συστημα που ξερει οτι ολα λειτουργουν ενταξει.

2. Να συγκρινει το phono του με ενα αλλο γνωστης ποιοτητας.Μπορει να ειναι καλοφτιαγμενο και βασισμενο σε phono γνωστης εταιρειας,αλλα οπως και ναχει, ενα phono 300 ων ευρω δεν μπορει να αξιοποιησει επαρκως μια κεφαλη/πικαπ/βραχιοοοοονα της κατηγοριας αυτης.

Τα πιο πανω,τα συμπεραινω εφ'οσον λεχθηκε απο τον Σταυρο οτι ηδη δοκιμασε αλλα load για την κεφαλη, βαριδια, ρυθμισεις κλπ......

Μεχρι να γινουν αυτες οι δοκιμες νομιζω δεν εχει μεινει κατι που να μην λεχθηκε.

Θα σε παρακαλέσω να διαβαζεις τις απόψεις μου μόνο. Δικαίωμά σου να μη συμφωνείς αλλά τις παρατηρήσεις κράτα τες για τον εαυτό σου.
Ευχαριστώ.

Εφόσον ακολουθώ και συμμορφώνομαι με τους κανονισμούς του φόρουμ θα κάνω οποιεσδήποτε παρατηρήσεις θέλω αγαπητέ μου...

Δεν κατάλαβα ότι το φόρουμ είναι ένα μέρος στο οποίο καταθέτει κάποιος τις απόψεις στου, στις οποίες αν έχει κάποιος διαφωνίες θα πρέπει τις κρατάει για τον εαυτό του... που ακούστηκε αυτό?

Το ξαναλέω άλλη μια φορά τέτοιο αναλογικό σύστημα εξουδετερώνει τα περισσότερα DAC που υπάρχουν... αν δεν έχεις ακούσει τέτοια συστήματα κρίμα, πολύ κρίμα φίλε quevedo...

Δεν θα συνεχίσω άλλο, αλλά σε παρακαλώ μην πετάς γνώμες αν δεν έχεις ακούσει πρώτα, διότι εδώ είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα ενός ανθρώπου που ζητάει βοήθεια... δεν είναι μια γενική συζήτηση με τις πεποιθήσεις του καθενός...

Κανοντας μια γενικη αναγνωση οσων ειπαμε ως τωρα , νομιζω οτι δυο πραγματα φαινονται "υποπτα".
1. Η ακιδα με τις πολλες ωρες χρησης που εχει,αρα καλο ειναι ο Σταυρος να ακουσει την κεφαλη σε ενα αλλο συστημα που ξερει οτι ολα λειτουργουν ενταξει.

2. Να συγκρινει το phono του με ενα αλλο γνωστης ποιοτητας.Μπορει να ειναι καλοφτιαγμενο και βασισμενο σε phono γνωστης εταιρειας,αλλα οπως και ναχει, ενα phono 300 ων ευρω δεν μπορει να αξιοποιησει επαρκως μια κεφαλη/πικαπ/βραχιοοοοονα της κατηγοριας αυτης.

Τα πιο πανω,τα συμπεραινω εφ'οσον λεχθηκε απο τον Σταυρο οτι ηδη δοκιμασε αλλα load για την κεφαλη, βαριδια, ρυθμισεις κλπ......

Μεχρι να γινουν αυτες οι δοκιμες νομιζω δεν εχει μεινει κατι που να μην λεχθηκε.

Ναι, όλες οι παράμετροι έχουν αναφερθεί, αλλά το phonο είναι η πιο κρίσιμη. Αυτό θα του προσδώσει ανάλυση, δυναμικά, headroom που τα ενισχυτικά του are craving for.

Συν το οτι, ενα καλο phono θα ειναι εκει οτι κεφαλη αποφασισει στο μελλον να χρησιμοποιησει.

Εφόσον ακολουθώ και συμμορφώνομαι με τους κανονισμούς του φόρουμ θα κάνω οποιεσδήποτε παρατηρήσεις θέλω αγαπητέ μου...

Δεν κατάλαβα ότι το φόρουμ είναι ένα μέρος στο οποίο καταθέτει κάποιος τις απόψεις στου, στις οποίες αν έχει κάποιος διαφωνίες θα πρέπει τις κρατάει για τον εαυτό του... που ακούστηκε αυτό?

Το ξαναλέω άλλη μια φορά τέτοιο αναλογικό σύστημα εξουδετερώνει τα περισσότερα DAC που υπάρχουν... αν δεν έχεις ακούσει τέτοια συστήματα κρίμα, πολύ κρίμα φίλε quevedo...

Δεν θα συνεχίσω άλλο, αλλά σε παρακαλώ μην πετάς γνώμες αν δεν έχεις ακούσει πρώτα, διότι εδώ είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα ενός ανθρώπου που ζητάει βοήθεια... δεν είναι μια γενική συζήτηση με τις πεποιθήσεις του καθενός...

Το να απαξιώνεις με άκομψο τρόπο τους συνομιλητές σου δεν είναι και το καλύτερο πάντως. Αν νομίζεις ότι δεν πρέπει να έχω άποψη, τα παράπονά σου στον topic starter που ζήτησε βοήθεια σε δημόσιο forum. Τέλος από εμένα.

Δεν μιλάω άκομψα ούτε απαξιώνω κανέναν...

Απλά εκτίθεται εκείνος που λέει πράγματα που δεν στέκουν... αν εκτίθεμαι εγώ...υπόδειξε μου που ακριβώς...

Αν λοιπόν ένα φτηνούλη DAC (ODAC Salas diy 200 ευρώ, και σου είπα ότι το έχω κι εγώ και ξέρω πως παίζει) κάνει outclass ένα Mitchel/VanDenHul Frog/Morch/Lehmann Black Cube, είναι η άποψη σου λυπάμαι αλλά δεν εκτίθεμαι εγώ...

Εγώ προσπάθησα με πολύ ωραίο τρόπο να σου πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα... ωραία και ευγενικά... δεν έχω δε, κανένα παράπονο να πάω να παραπονεθώ κάπου, από που σου ήρθε πάλι αυτό?

Εσύ εκνευρίστηκες χωρίς να υπάρχει λόγος...

και αν θες σου ζητάω και συγνώμη...

αλλά στα παραπάνω επιμένω...

Σταύρο μάλλον θα συμφωνήσω και για το phono. Από τη δική μου πείρα, ένα diy phono θέλει αρκετό πειραματισμό με διαφορετικά υλικά σε σύστημα που παίζει ήδη καλά. Ειδικά οι πυκνωτές της RIAA και οι εξόδου μπορούν πανεύκολα να σου χαλάσουν τον ήχο. Ακόμα και αν δεν είναι της σειράς. Όπως επίσης και η τροφοδοσία. Γενικά το phono είναι πολύ επηρρεπές και δεν σηκώνει συμβιβασμούς ή τυφλές παραδοχές στα υλικά.
Μεγαλο ρόλο παίζει και η θωράκιση που κόβει όχι μόνο ακουστό θόρυβο ή παρεμβολές