Ειχα διαβασει καποτε στη σελιδα του vdh οτι συνεστηνε κατι τετοιο και μαλιστα αν θυμαμαι καλα μεχρι και 5μμ !!!
Γιατι δεν ξερω,αλλα ισως να εχει τους λογους του που το ειπε :hmmmm2:
Εμ, τι λέμε τόση ώρα.
Μάλλον έχει να κάνει με την κατασκευαστική ιδιαιτερότητα / γεωμετρία της βελόνας (μάλλον είπα).
Τώρα γιατί εγώ προσωπικά έκανα 13 χρόνια να το πάρω χαμπάρι, είναι άλλη ιστορία....
Οι κεφαλές γενικα εχουν καποιο περιθώριο "σφαλματος" στην κατασκευή. Οσο πιο ακριβες αγοραζεις τοσο πιο πολυ αυτο ειναι μικρο (tight tollerance) και σε μια κεφαλη αυτης της κατηγορίας θα επρεπε να ειναι ελάχιστο.
Αν το προτείνει ετσι μπορει να ειναι και σχεδιαστική ιδιοτροπία, δλδ να μην κανει οτι λενε τα industry standards οσων αφορα το rake.
εντιτ: ειχε ανοιξει σχετικη κουβεντα στο vinyl engine
Δυστυχώς, το καλώδιο διαφοροποίησε το τελικό αποτέλεσμα, με το υπάρχων phono (δεν το ήθελα αυτό). Εντυπωσιακότερη εικόνα και μπάσα, αλλά κάπως αυξημένη λαμπρότητα. Μπορεί κάτι τέτοιο να ισοσταθμιστεί από μεταβολή της φόρτισης της κεφαλής?
Α, πα πα! Δεν το πειράζω αυτό. Είδα και έπαθα να το φέρω εκεί που ήθελα. Προτιμώ να το επαναφέρω με το παλιό καλώδιο (αν δεν οφείλεται σε burn-in του καλωδίου ή τα αυτιά μου λόγω στρες ).
Καλημέρα.
Δοκίμασα 120 Ω. Αν αρχικά (πριν το καλώδιο, με R = 158 Ω) ήταν 0 (perception), μετά το καλώδιο +3, τώρα (με φόρτιση 120 Ω) είναι -2 (σκοτείνιασε αρνητικά ο ήχος). Άρα πάμε για 130 - 140 Ω. Πάνο, είχες μεγάλο δίκιο για το φορτίο.
Για πείτε μου ρε παιδιά, εσείς οι αναλογικοί: έχω έναν καινούριο δίσκο (Isaak Hayes, Shaft, Stax) στον οποίο η τρύπα στο κέντρο είναι πολύ μικρή και δεν μπαίνει στο πικάπ. Σας έχει τύχει ποτέ? Τι κάνουμε τώρα?