Tελικά η v6 μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Μετά από κάποιες μέρες απροβλημάτιστης λειτουργίας ξαφνικά παγώνει όλο το σύστημα, όταν προσπαθήσω να γράψω κάτι στον server. Δεν μπορώ να το επαναφέρω με τίποτα (WebUI, Shares, κλπ είναι όλα νεκρά) παρά μόνο αν κλείσω το κομπιούτερ ή πατήσω το reset. Ούτε καν η εντολή
powerdown -r από την κονσόλα δεν δουλεύει!
Εδώ και ένα μήνα που έχω βάλει την 6 έχω κάνει πολλά hard reboots στο μηχάνημα γιατί κρεμάει σε τυχαίες στιγμές (δηλ. δεν μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα, όμως συμβαίνει μετά από κάποιες ημέρες uptime). Το κακό είναι ότι λόγω του παγώματος πρέπει να κλείσω το διακόπτη στο κουτί, πράγμα που κάνει ΜΗ καθαρό powerdown (εφόσον δεν μπορώ να σταματήσω το array) για να ακολουθήσει Parity Check στην επόμενη εκκίνηση. Aυτό είναι που με ανησυχεί πιο πολύ, γιατί φοβάμαι για την ακεραιότητα των δεδομένων...
Είναι αρκετά κοινό αυτό το θέμα ειδικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν
ReiserFS. Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο θέλουν να πιστεύουν οι υπεύθυνοι στη Limetech. Mετά από
επικοινωνία μαζί τους, η μόνη λύση είναι να μετατρέψω όλους τους δίσκους σε XFS αλλά χρειάζεται να έχω αρκετό χώρο για να μετακινήσω τα data, που εγώ δεν έχω (είμαι 80% γεμάτος). Επίσης δεν μπορώ και να προσθέσω νέο δίσκο γιατί πρέπει να πληρώσω για Pro license key που αυτή τη στιγμή δεν χρειάζομαι (στο μέλλον βλέπουμε)..
Επιστροφή στην v5 λοιπόν, η οποία ήταν και είναι σταθερή σαν βράχος (από το 2009 που χρησιμποιώ το unRAID)!
Κρίμα γιατί η 6 είναι πολύ καλύτερη από κάθε άποψη αλλά χρειάζεται μετατροπή σε XFS για να παίξει σωστά..