Unraid Home Server

το βαζω εδω γιατι ειναι σχετικο..

με το Docker στο synology, μπορω να εχω καποιον internet browser ωστε να μπω στο GUI του unRAID server;
πχ θελω να κλεισω το unRAID (τελειωσε το parity check), δεν ειμαι σπιτι και δεν εχω σετάρει ουτε εχω μάθει πως λειτουργει το OpenVPN..
Ρε συ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να στήσεις του openvpn του Synology router?? :)

Δεν έχω ασχοληθεί μαζί του και θέλω κάτι γρήγορο πρόχειρο απλά για να κλείσω το unraid. Έχω κλειστά τα πάντα και θα έχει πολύ ζέστη να μην ταλαιπωρω τους δίσκους τσάμπα.

Ρε συ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να στήσεις του openvpn του Synology router?? :)

τι ειναι καλύτερο και ποιες διαφορές του να στησω VPN Plus Server στο synology router
από το να στησω openVPN στο unRAID οπως στο video παρακατω;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τις επομενες μερες θα ασχοληθω με remote access στο unRAID οποτε θελω να βρω τον πιο ευχρηστο και αξιοπιστο τροπο.
ευχαριστω

Υποθέτω ότι στο sinology θα είναι πιο εύκολο. Εγώ το έχω στήσει πάνω στο Asus router

Υποθέτω ότι στο sinology θα είναι πιο εύκολο. Εγώ το έχω στήσει πάνω στο Asus router

ευχαριστω

μια τελευταια ερωτηση..
μηπως ειναι ακομα καλύτερα να στησω openVPN στο synology nas αντι για το synology router;
παιζει ρολο η cpu/ram στο openVPN για να κανω κατι τετοιο;

Δεν νομίζω ότι τρώει ιδιαίτερα πόρους. Νομίζω θα είναι πιο εύκολο να το στήσεις στο ρούτερ γιατί θα σου ανοίξει μόνο του, φαντάζομαι, και τις αντίστοιχες πόρτες.

Δεν νομίζω ότι τρώει ιδιαίτερα πόρους. Νομίζω θα είναι πιο εύκολο να το στήσεις στο ρούτερ γιατί θα σου ανοίξει μόνο του, φαντάζομαι, και τις αντίστοιχες πόρτες.

ναι με το που εγκατεστησα (χωρις να ζητησει storage device οπως τα αλλα apps) με ρωτησε να ανοιξει κατι port και συμφωνησα σε ολα.
οκ οποτε προχωραω με αυτο και βλεπουμε..

1. Προσωπικα εχω βαλει τα ακολουθα
- advanced buttons
- command line tool
- community applications (προφανως!)
- nerd tools
- preclear disks
- unassigned devices
- unbalance
- user scripts

docker apps
- btsync
- cops
- couchpotato
- deluge
- sickrage
- dolphin
- handbrake
- jdownloader2
- plex
- rdp-calibre
- sabnzbd
- ubooquity

Θεωρω οτι το μονο πραγμα που θα επρεπε να φτιαξει η limetech ειναι ενας επισημος filemanager με γραφικο interface. Το θεωρω γελοιο να πρεπει να εξαρτασαι για απλα file commands ειτε σε πρωτογονα εργαλεια οπως ο midnight commander ειτε σε docker apps τριτων (dolphin, krusader).

εβαλα τα

- advanced buttons
- community applications
- nerd tools
- preclear disks
- unassigned devices
- unbalance
- fix common problems
- s3 sleep
- system stats
- system temperature
- system buttons

χρειαζομαι και τα παρακατω;
- command line tool
- user scripts

το hardware μου.

Model: Custom
M/B: Gigabyte Technology Co., Ltd. - GA-870A-UD3
CPU: AMD Athlon™ II X2 260 @ 3200
HVM: Enabled
IOMMU: Disabled
Cache: 128 kB, 1024 kB
Memory: 6 GB (max. installable capacity 16 GB)
Network: eth0: 1000 Mb/s, full duplex, mtu 1500
Kernel: Linux 4.9.30-unRAID x86_64
OpenSSL: 1.0.2k

Ευχαριστούμε Χάρη για τη λίστα με τα apps/plugins. Αγνοούσα πολλά απ' αυτά γιατί μετά τη μετάβαση στην 6 δεν έχω ασχοληθεί...
Βλέπω κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία (πχ fix common problems) για τα οποία δεν είχα ιδέα. Εγώ είχα μείνει στην εποχή του unMenu!

Μια ερώτηση. Μετά τη (χειροκίνητη) μετατροπή των δίσκων μου σε XFS έχω μόνιμα έναν δίσκο (τον μικρότερο, 1μιση ΤΒ) τελείως άδειο.
Στη συνολική χωρητικότητα είμαι κατά 55% γεμάτος και προφανώς το unraid θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ακόμα να βάλει data σ' αυτόν τον δίσκο.
Όμως δεν θα έπρεπε να κάνει μια σχετική ισοκατανομή των δεδομένων;
Γιατί έτσι αυτός ο δίσκος είναι συνέχεια στο "ψυγείο" αφού δεν χρησιμοποιείται.. Δεν ξέρω αν είναι και το καλύτερο αυτό.

Το unbalance κάνει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα;

Καλησπερα!
Δες μηπως εχει αλλαξει κατι στις επιλογες των user shares (fill settings και ποιοι δισκοι ειναι allowed) μηπως εχει γινει καμμια χαζομαρα εκει. Εχω την εντυπωση οτι καποια στιγμη σε update μου αλλαξε καποιες και ειχε βγει ενας σκληρος εκτος απο τους allowed.

Το unbalance ειναι ενας "χειροκινητος" τροπος να μεταφερεις αρχεια, με ευκολο τροπο και στο background, απο το εναν σκληρο στον αλλο. Ειναι φοβερα χρησιμο αλλα θελει προσοχη να υπαρχει ΠΑΝΤΑ διαθεσιμος χωρος για την μεταφορα που πρεπει να γινει. Καποια στιγμη δεν το ειχα προσεξει και δυστυχως δεν βγηκε πουθενα καποιο error και ειναι η μονη φορα που εχω χασει δεδομενα στο unraid.

βεβαιωσου επισης οτι ο 1.5 τερρα σκληρος που ανεφερες ειναι τσεκαρισμενος και στα global share settings εκτος απο τα User share settings

216 προς πρ με οθωμανικη διάσπαση 3 προς 1.
με ακτίνα 2χρ σε τριγωνικό ραντάρ και κάτω απο πιλοτική διάβαση 217
και αυτη την στιγμή ο σημαιοφόρος Στριψίδης λείπει για ψαροντούφεκο.

Καπετάν Χάρη, κάτι γίνεται και τα παιδιά εδώ πέρα είναι όλοι άσχετοι,

χαθηκε ενα teamviewer?

Lol... Δευτέρα βράδυ που θα έχει φύγει η οικογένεια και θα είμαι solo καριέρα κάνουμε τρελλιτσες στο TeamViewer :)
Μέχρι τότε όμως είμαι πηγμενος

προσπαθώ να σεταρω το OPENVPN για να βλεπω το unRAID και εκτός του τοπικού μου LAN.

στο παραπάνω βιντεο αναφέρει οτι πρεπει να κανουμε DDNS account στο Duck DNS το οποιο ειναι δωρεάν.

μήπως ύπαρχει κάποιος οδηγός step-by-step Ooh baby για όλους τους New Kids on the unRAID?

The Complete UnRAID reverse proxy, Duck DNS (dynamic dns) and letsencrypt guide

αυτος ο cyanlabs τι φτιάνει;
μπορω να ακολουθήσω μόνο το 1 STEP?
Settings up the DuckDNS docker container

Για ποιον λογο να φτιαξεις ddns με το unraid οταν εχεις ηδη απο τα synology σου;
ο τυπος δεν φαινεται να φτιαχνει κατι αλλο περα απο youtube videos. Εχει φτιαξει και καποια προγραμματακια, οποτε ισως το παει προς συνδυασμο διαφημισεων στο youtube + banner ads στη σελιδα του.

Χάρη δεν δουλεύει με το port. Καταρχήν δεν γνωρίζω ποιο port χρησιμοποιεί το unraid, και με το default που βρήκα μετά από Google search δεν...

Ενώ το κόλπο με τα port στον safari μου χάλασε και την απομακρυσμενη διαχείριση του nas μου.
Πλέον από safari βλέπω μόνο το router..

Ευτυχώς από τον chrome λειτουργούν και τα δύο.

το unraid ΔΕΝ θα το βλεπεις απο εκτος lan, εκτος αν στησεις vpn. Δεν εχει τα μετρα προστασιας που εχουν τα synology που ειναι φτιαγμενα για εξωτερικη χρηση. Το κακομοιρο το unraid εχει μονο ενα user/pass screen της πλακας. Ο λογος που δεν το βλεπεις με το ddns σου ειναι επειδη χρησιμοποιει την πορτα 80 που ειναι η κλασσικη για web και ετσι γινεται ο κακος χαμος. Θεωρητικα θα μπορουσες να βαλεις το unraid σε καποια "ασχετη" πορτα και να το βλεπεις ετσι εκτος lan, αλλα σε παρακαλω ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!

αν θελεις, στο σκ μιλαμε και στηνουμε vpn.

Το video του space invader δείχνει αυτό ακριβώς, πως να στεισουμε open vpn στο unraid. Αυτό πήγα να κάνω αλλά κόλλησα στο DDNS account, αυτός το κάνει με ενα paid αλλά προτείνει σαν free DDNS το duck dns. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν πρέπει να εγκαταστήσω και να σεταρω το duck dns όπως ο cyanlabs.

Ισως τα κατεφερω..
Αλλιώς μιλάμε ξανά για να υο στήσουμε στο vpn του router μου. Κςι πάλι ευχαριστώ

αλλο πραγμα το vpn αλλο το ddns. Χρειαζονται και τα δυο, αλλα δεν ειναι αναγκη να τρεχουν στην ιδια συσκευη. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω παντως.. οτι μπορεις να κανεις με τα synology θα το κανεις απο εκει. Ειναι πολυ πιο ευκολο και για αυτο τα αγορασες! Ασε το vpn στο unraid, θα το κανεις ειτε απο το router ειτε απο το 815, και κατα προτιμηση απο το ρουτερ.

αλλο πραγμα το vpn αλλο το ddns. Χρειαζονται και τα δυο, αλλα δεν ειναι αναγκη να τρεχουν στην ιδια συσκευη. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω παντως.. οτι μπορεις να κανεις με τα synology θα το κανεις απο εκει. Ειναι πολυ πιο ευκολο και για αυτο τα αγορασες! Ασε το vpn στο unraid, θα το κανεις ειτε απο το router ειτε απο το 815, και κατα προτιμηση απο το ρουτερ.
Ναι γνωρίζω ότι άλλο το vpn και αλλο το ddns. Έχω ήδη εγκατεστημένο το open vpn στο unraid και το ερώτημα μου ήταν αν θα πρέπει να εγκαταστήσω και το Duck dns app ή απλά κάνω ένα account και βάζω το ddns address στο open vpn του unraid.

Αν είναι το κάνουμε με το vpn plus app του synology router μου. Απλά παιδευόμουν μόνος μου (για να μην παιδεύω εσένα) μήπως μπορέσω να το φτιάξω αφού υπάρχει το video του space invader.