USB Audio από Android devices (smartphones/tablets) σε USB DAC's

Τώρα με το odac θα το ψάξω. Η "φορητή" τάση αυτή τη στιγμή είναι η χρήση του κινητού σαν transport σε λειτουργία USB out (USB OTG). Η ασυμβατότητα βρίσκεται στην μπαταρία (3.7V) του κινητού που δεν μπορεί να τροφοδοτήσει επαρκώς ένα USB DAC, αλλά και στους περιορισμούς του λειτουργικού.
Όμως με τη χρήση εξωτερικού τροφοδοτικού και κατάλληλης εφαρμογής που παρακάμπτει το αντίστοιχο υποσύστημα android (USB audio recorder, googple play).....
Η λύση του κινητού ως player είναι πολλά υποσχόμενη (βλέπε προσπάθεια NeutronMP).

Σταύρο το neutron είναι πολύ καλό (αν κ με έχει εξοργησει με την επιλογή source) αλλά δεν μπορεί να δει εξωτερικό DAC. Το έχω δοκιμάσει κ τουλάχιστον με το δικό μου κινητό δεν...

Ωραιο θεμα μπραβο, το σκεφτομουνα κι εγω. Βεβαια αυτο το θεμα με την τροφοδοσια δεν το επιασα. Εκτος απο αρχεια αποθηκευμενα στην εσωτερικη μνημη μιλαμε και για αναπαραγωγη flac απο dlna κλπ; Player ποιο για bitperfect κλπ;

Μιλάμε για αναπαραγωγή flac / wav / mp3 και δρομολόγηση audio stream στο USB του κινητού και από κει σε USB DAC / Headphone amp (π.χ. O2/ODAC). Στην ουσία το κινητό παίζει το ρόλο του φορητού PC σε "καθαρότερο" ίσως περιβάλλον, με το έξτρα προσόν της φορητότητας. Οι τελευταίες εκδόσεις android υποτίθεται ότι έχουν εγγενή τη δυνατότητα USB out. Την έχουν όλα τα κινητά? Μάλλον όχι.
Και για το λόγο αυτό προωθήθηκαν apps τύπου USB audio recording.

Last edited:
Πολλά USB DACs δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν από το κινητό σε ρυθμό USB out όπου το host (κινητό) παρέχει τάση μέσω του καλωδίου USB OTG στο DAC, με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένα PC/Laptop. To ODAC π.χ. απαιτεί τάση 5V.

Λοιπόν... κάποια USB DAC τροφοδοτούνται από μόνα τους και κάποια από την θύρα... τα αυτοτροφοδοτούμενα είναι κατάλληλα αρκεί να είναι συμβατά (βλ. λίστα).

Τα άλλα μπορεί με πατέντες, αλλά για μένα ποιο το νόημα να έχεις τόσα κουτάκια παρακουτάκια μαζί σου... το θέμα είναι να έχεις ένα andoid και ένα DAC/amp και να απολαμβάνεις άνετα και με υψηλή ποιότητα την μουσική σου.

Σωστό... αλλά ποιο από τη λίστα είναι DAC/amp με μπαταριά; Από μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν είδα κάποιο.... ή δεν αναγνωρησα .. μάλλον σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να βγαίνουν κ τέτοια...
Βεβαία στην παρούσα φάση ακόμα κ να παίζει το πρόγραμμα με εξωτερικοί DAC είναι κάπως άβολο μιας και είναι εργαλείο ηχογράφησης κ όχι αναπαραγωγής.. δλδ δεν ξέρω αν μπορείς να του φορτώσεις ενα ολοκληρο άλμπουμ κ να το παίξει ή αν θέλει ένα ένα τα κομμάτια!

Δηλαδή μιλάμε για αναπαραγωγή αρχείων από το κινητό?

Μήπως έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα?

Τι χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτό για τον καθημερινό χρήστη?

Προσωπικά το κινητό εξυπηρετεί ένα φανταστικό remote control αλλά τίποτε παραπάνω.

Ένα πάμφθηνο νετμπουκάκι μπορεί να κάνει άψογα τη δουλειά, γιατί να φορτώνουμε και τα κινητά μας???

Και τελος πάντων έχουμε αποφασίσει που θα βρίσκεται η δισκοθήκη μας? σε cd? σε σκληρούς? στο cloud? που?

Μην ξεχνάς ότι είμαστε στην ενότητα των ακουστικών, και μια παράμετρος εδώ είναι η φορητότητα με δυνατότητα αναπαραγωγής χωρίς πολλούς συμβιβασμούς, ή και ένα σύστημα μικρό σε μέγεθος αλλά με δυνατότητα hiend...

επίσης να έχεις υπόψη σου ότι τα στεγανά των συσκευών αρχίζουν να καταρρίπτονται... οπότε μην το βλέπεις σαν "τι άλλο θα κάνουμε με το κινητό μας"... υπάρχει αναβρασμός στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού/λειτουργικού ώστε να απελευθερωθεί η δυνατότητα usb audio κατευθείαν από το λειτουργικό τώρα πια... που θα σημάνει ότι όλες οι συσκευές android θα μπορούν να αναπαράγουν χωρίς περιορισμούς μουσική ψηφιακά... αυτό δεν είναι λίγο πράγμα... και ελπίζω να ακολουθήσει και η apple...

Επιπλέον, αν διαβάζεις τις ενότητες με τα music players... σπάμε το κεφάλι μας ποια θα είναι η καλύτερη μέθοδος... δεν θα ήταν όνειρο αν το κινητό σου θα συνδεόταν με το server σου και θα αναπαρήγαγε (ως drive) όλα τα μουσικά αρχεία σου να πάνε στο DAC σου...?

Ήδη υπάρχει δισκοθήκη με αποθηκευτικό χώρο για τα android... εγώ τα έχω σε σκληρούς, NAS,... αλλά νομίζω ότι τα CD βαδίζουν προς τον θάνατό τους...

Last edited:
Όσο περνά ο καιρός τόσο καλύτερα τα νέα :-)
Και σίγουρα η επεξεργαστική ισχύς ενός μοντέρνου κινητού είναι αρκετή…

Απάντηση: Re: USB Audio από Android devices (smartphones/tablets) σε USB DAC's

... και ελπίζω να ακολουθήσει και η apple...

Συγγνώμη Χρήστο για το πετσόκομμα αλλά δεν κρατήθηκα :flipout:
Ευσεβείς πόθοι. -bye-

Σε αυτά τα πράγματα όποιος κοιμάται χάνει... πολλά δισεκατομμύρια... οπότε αν υπάρχουν συσκευές που κάνουν κάτι και ως αποτέλεσμα τούτου η apple χάνει έναν σκασμό λεφτά, πίστεψε με θα το κάνει... ή θα βρει τον τρόπο της...

Το θετικό είναι ότι το Android ανοίγει τον δρόμο...

Απάντηση: Re: USB Audio από Android devices (smartphones/tablets) σε USB DAC's

Μην ξεχνάς ότι είμαστε στην ενότητα των ακουστικών, και μια παράμετρος εδώ είναι η φορητότητα με δυνατότητα αναπαραγωγής χωρίς πολλούς συμβιβασμούς, ή και ένα σύστημα μικρό σε μέγεθος αλλά με δυνατότητα hiend...

επίσης να έχεις υπόψη σου ότι τα στεγανά των συσκευών αρχίζουν να καταρρίπτονται... οπότε μην το βλέπεις σαν "τι άλλο θα κάνουμε με το κινητό μας"... υπάρχει αναβρασμός στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού/λειτουργικού ώστε να απελευθερωθεί η δυνατότητα usb audio κατευθείαν από το λειτουργικό τώρα πια... που θα σημάνει ότι όλες οι συσκευές android θα μπορούν να αναπαράγουν χωρίς περιορισμούς μουσική ψηφιακά... αυτό δεν είναι λίγο πράγμα... και ελπίζω να ακολουθήσει και η apple...

Επιπλέον, αν διαβάζεις τις ενότητες με τα music players... σπάμε το κεφάλι μας ποια θα είναι η καλύτερη μέθοδος... δεν θα ήταν όνειρο αν το κινητό σου θα συνδεόταν με το server σου και θα αναπαρήγαγε (ως drive) όλα τα μουσικά αρχεία σου να πάνε στο DAC σου...?

Ήδη υπάρχει δισκοθήκη με αποθηκευτικό χώρο για τα android... εγώ τα έχω σε σκληρούς, NAS,... αλλά νομίζω ότι τα CD βαδίζουν προς τον θάνατό τους...

προφανώς είναι πολλά που μου διαφεύγουν και φυσικά δε πρόσεξα ότι είμαστε στην ενότητα των ακουστικών.

Σκέφτηκα απλά με βάση την χωρητικότητα των 32gb ή 64gb που μπορεί να έχει ένα κινητό και είπα μέσα μου ότι δε μπορεί να χωράνε και πολλά "καλά" αρχεία εκεί.

Μα το μήλο ήδη έχει αυτή την δυνατότητα.... άσχετα με το πόσο την πληρώνεις! Βλέπε cyber labs algorythm solo μαιστα σε δυο νέα μοντέλα και fostex hp-p1!

Στέργιο ΟΚ μπορεί να χρειάζεται να κανείς πιο συχνά φορτοεκφορτώσεις μουσικής σε ένα κινητό αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί κ πολύ αυτό και σε πρώτη φάση ακόμα κ με ποιότητα cd είναι καλυμμένος!

...cyber labs algorythm solo ...

Ωπα Ωπα Αρχηγέ
Αυτό δε το κάνει το μήλο
Το κάνει το περιφερικό

Τεράστια απόσταση

Εδώ συζητάμε ότι θές ένα usb καλώδιο μόνο για να συνδέσεις το κινητό σου με οπουδήποτε usb dac…

ΠΑΙΔΕΣ το Samsung Galaxy Nexus με το Μ2Τech Hiface2 μέσω ενεργου hub ΠΑΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!
Aλλα δυστυχως με διάφορα τσικ τσακ (glitching)!!!! Το αναφέρει εδω: http://www.extreamsd.com/USBAudioRecorderPRO/ πως με κάποια interfaces μπορει να το κάνει αυτό!
Λετε να ειναι θεμα τροφοδοσίας;

Με την prodigy cube δεν δοκίμασα ακομα γιατι δεν την έχω στο σπίτι... μαλλον το ΣΚ!!!! Ευτυχως εχω ενα εξωτερικό τροφοδοτικό ....

Last edited: