USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Παρατήρησες διαφορά?

Σταύρο μου,θα ήταν αδύνατο να δω διαφορά,δεν άλλαξα τίποτα.
Η επέμβαση αφορά την πλευρά του υπολογιστή και μόνο,τα υπόλοιπα έτσι τα είχα έτσι κι αλλιώς.

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Εννοώ από διακοπές κατά την αναπαραγωγή, θορύβους, τέτοια...

...αν θέλει να το πάω στο βουνό ολόκληρο και να δέσω τους σκύλους επάνω,ας κάνει τέτοια... :flipout:
Δεν έχω τέτοια,ευτυχώς,ποτέ δεν είχα.

Λογικά τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα (καλά) στριφτό ζεύγος οποιασδήποτε ποιότητας, οποιουδήποτε μήκους με τη λογική ότι οποιοσδήποτε θόρυβος είναι κοινός και στα 2 σύρματα (και άρα αλληλοαναιρούνται στη πλευρά του dac). Πάντα μου άρεσε αυτή η ιδέα.

Και τα καλά / ακριβά καλώδια USB τώρα τι θα τα κάνουμε? :)

Πριν λίγο προσέθεσα κι εγώ το γνωστό πυκνωτάκι στο CLC της εισόδου του Amanero.
Εκ πρώτης όψεως δεν ακούω διαφορά,έτσι κι αλλιώς αυτό υποτίθεται πως μηδενίζει τελείως τα (ελάχιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό) low-level unlocks.
Πιο πολύ με την άψογη λειτουργία έχει να κάνει μιας κι απλώς μεγαλώνει λίγο το φίλτρο.(Από 4.7mF σε 100mF).

Κάπως έτσι.
(Δεν είναι φώτο από το δικό μου,δεν το έχω με φώτο τόσο μικρών αντικειμένων. )

dsc02255.jpg

ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ μάι ντάρλινγκ usb ...

lan stream και τα μυαλά στα δiκτυα ,,

όχι απλά δεν υστερεί απο τα usb ,, απλά μερικά τα σκοτώνει στά ίσα ,, ουτε γαλβανικές ουτε σφικτά usb ουτε δεν με φτάνει το καλώδια ουτε κουβάλα το καλό λαπτοπ,, τίποτα μια ταμπλετίτσα μονο ,, και εάν γουσταρεις βάνεις και ένα στικάκι με μουσικάρες στο δευτερολέπτο και πάιζει ντιρεκτ απο ραμ ,, μόκο απο θόρυβο κάθε είδους ,, απιστευτο μάυρο και λεπτομέρεια στο φουλ !!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΌ !! βγάζεις πχ το τηλ παίζεις ένα τραγούδι και το στριμάρεις καπάκι το dac ... γαμω τα γκατζετάκια !!!

ειμαι ενθουσιασμένος ..

http://www.raspberrypi.org
http://volumio.org

large_raspberry-pi-model-b-plus-02.jpg

όχι απλά δεν υστερεί απο τα usb ,, απλά μερικά τα σκοτώνει στά ίσα ,, ουτε γαλβανικές ουτε σφικτά usb ουτε δεν με φτάνει το καλώδια ουτε κουβάλα το καλό λαπτοπ,, τίποτα μια ταμπλετίτσα μονο ,, και εάν γουσταρεις βάνεις και ένα στικάκι με μουσικάρες στο δευτερολέπτο και πάιζει ντιρεκτ απο ραμ ,, μόκο απο θόρυβο κάθε είδους ,, απιστευτο μάυρο και λεπτομέρεια στο φουλ !!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΌ !! βγάζεις πχ το τηλ παίζεις ένα τραγούδι και το στριμάρεις καπάκι το dac ... γαμω τα γκατζετάκια !!!

ειμαι ενθουσιασμένος ..

Βασίλη μου για την πρακτικότητα δεν έχεις άδικο
Μη ξεχνάμε ότι με μικρά ARM και MIPS και PowerPC σε STB, Πολλοί παίζουν χρόνια.
Με μεγαλύτερο προτέρημα την μικρή κατανάλωση και το μικρό όγκο.
Αλλά με το Pi να είσαι λίγο επιφυλακτικός
Διάβασε τα σχετικά νήματα στην Computer Audio Και θα δεις ότι πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή
ΙΜΗΟ Πήγαινε σε κάτι λίγο πιο ισχυρό, εάν συζητάμε για ARM
Ή ακόμα και σε χ86 χαμηλής κατανάλωσης, που σήμερα πια υπάρχουν

Χάθηκε να του έβαζαν μια στάλα μνήμη ακόμα;
Κι αυτό στα 512Μb το έχουν...

Μπίλι,ο Μιχάλης (tuxx) έχει φτιάξει ολόκληρη κατάσταση γύρω από το R,διανομή για audio,κλπ.
Αλλά έχει τα θεματάκια του ως μηχανάκι.

Τάσο είναι λύση που μπήκε με την μία μπρός απροβλημάτιστα και βγάζει i2s out of the box που λένε ,, πειραματιστικά με διάφορα αλλα αυτο μαζί με το volumio και την i2s anoixt;h ειναι περιπτωση που αξίζει τον κόπο ,,

αβάδιστα απροβλημάτιστα ,, σαν τισ αγγελίες κάτι :flipout:

sok .. ως αναφορά τα προβλήματα γενικά για μηχανάκι με λειτουργικό ναι θα συμφωνίσω δεν ειναι για πολλά πολλά ... αλλα παντρεμένο με το volumio στεγνά ειναι ταμαμ ,, και η κατανάλωση απλά μια σταλιά ,, που σου επιτρέπει άνετα να του φορέσεις και ένα linear τροφοδοτικάκι μέχρι το 1amper ,,

Last edited:

ειμαι ενθουσιασμένος ..

Σε λίγο θα ανακαλύψεις και το Squeezebox... :D

Πλάκα κάνω, έτσι; :p

Σοβαρά όμως, αν το Pie ήταν λίγο πιο δυνατό θα ήταν όλα τα λεφτά.. βγάζει I2S, είναι σε τιμή χώμα και έχει πολύ δυνατό community. Αν είχε και μια σοβαρή υλοποίηση ethernet και λίγη παραπάνω μνήμη θα ήταν ταμάμ..

Τάσο είναι λύση που μπήκε με την μία μπρός απροβλημάτιστα και βγάζει i2s out of the box που λένε ,, πειραματιστικά με διάφορα αλλα αυτο μαζί με το volumio και την i2s anoixt;h ειναι περιπτωση που αξίζει τον κόπο ,,

αβάδιστα απροβλημάτιστα ,, σαν τισ αγγελίες κάτι :flipout:

sok .. ως αναφορά τα προβλήματα γενικά για μηχανάκι με λειτουργικό ναι θα συμφωνίσω δεν ειναι για πολλά πολλά ... αλλα παντρεμένο με το volumio στεγνά ειναι ταμαμ ,, και η κατανάλωση απλά μια σταλιά ,, που σου επιτρέπει άνετα να του φορέσεις και ένα linear τροφοδοτικάκι μέχρι το 1amper ,,

Βασίλη μου φυσικά να δοκιμάσεις,
Αλλά λόγο προβλήματος στην πλατφόρμα
Θα συναντήσεις κάποια αξεπέραστα προβλήματα
Γιατί εκτός του να παίζει, θα πρέπει και από κάπου να τράβα μουσική, Usb / LAN, εκεί δυστυχώς υπάρχουν προβληματάκια

μωρε έχω αυνανιστει ώρες με το stream ,, μόλις τις προάλλες έδιωξα και το UDOO που μου έβγαλε την ψυχή ανάποδα και μουσική δεν έπαιξε ,,, ετούτο ειναι το τρίτο rass που παίρνω και σε συνδιασμό με την 1.4.1 volumio έπαιξε χαλαρά και προπαντώς πολυ όμορφα !! απο κόντρα xmos hp laptop , και mac volumio rass ,, λυπάμαι πρέπει να του ρίχνει το δευτερο στα σημεία ,,,

αυτά

δεν βλέπω ζόρια μέχρι τώρα πάντως Τάσο ,, και έμενα κουφό μου φάνηκε σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία μου ,, αφου το πήρα για τους πιτσιρικάδες μέσα να κάνουν χαβαλέ ,, και τώρα το λυσαω εγώ ..

θα το σκίσω με κάμποσους τρόπους ,, και εάν αξίζει τον κόπο θα του φτιάξω σπέσιαλ κατάσταση .. :firstprize:

Last edited:
μωρε έχω αυνανιστει ώρες με το stream ,, μόλις τις προάλλες έδιωξα και το UDOO που μου έβγαλε την ψυχή ανάποδα και μουσική δεν έπαιξε ,,, ετούτο ειναι το τρίτο rass που παίρνω και σε συνδιασμό με την 1.4.1 volumio έπαιξε χαλαρά και προπαντώς πολυ όμορφα !! απο κόντρα xmos hp laptop , και mac volumio rass ,, λυπάμαι πρέπει να του ρίχνει το δευτερο στα σημεία ,,,

αυτά

Ωραίος, τι καλύτερο από το να παίζεις με αυτά τα μικρούλια .
Πάρε το χρόνο σου
Και καλές εξερευνήσεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χάθηκε να του έβαζαν μια στάλα μνήμη ακόμα;
Κι αυτό στα 512Μb το έχουν...

Μπίλι,ο Μιχάλης (tuxx) έχει φτιάξει ολόκληρη κατάσταση γύρω από το R,διανομή για audio,κλπ.
Αλλά έχει τα θεματάκια του ως μηχανάκι.

Κοίτα δεν έχω δει κανέναν να λέει ‛κρίμα που δεν έχουν 8GB’
Τα ΝΑΙΜ, Bryston, SymAudio, Linn
Που χρησιμοποιούν πλατφόρμα ARM και linux

Οπότε καλά όσα διαβάζουμε κατά περιόδους για λειτουργικά και players, αλλά όταν τα αντιμετωπίζουμε σαν embedded, αλλάζουν αρκετά πράγματα.
Λ.χ. η αλλαγή ενός kernel είναι μεγαλύτερη παράμετρος για ένα σύστημα πάρα η αλλαγή Player ή η προσθήκη RAM, πολλές φορές σε αυτά τα μικρά linuxακια.

Λοιπον λοιπον .. πρακτικά το ρημαδάκι ειναι απροβλημάτιστο μεχρι τώρα ωσ αναφορά το δίκτυο ,, δεν μου σπαέι πουθενά και η απόκριση είναι τάχιστη , οπώς και η μεταφορά αρχείου στο ramplay ειναι σαφως ταχυτερη σε σχέση με το απλό πλακετάκι , σε τουτο το B+ έχουν αλλαξει το έθερνετ με ένα μοντέλο πιο φρεσκο ,, θεωριτικά δεν έχει να κάνει πολλά ,, πρακτικά ´όμως δειχνει να έχει λύσει κάποια ζόρια που τράβαγε το παλιό ...
εξ απαλών ,, η κριτική κα;ι το συμπέρασμα ,, δεν έκανα μετρήσεις άλλα αυτο δείχνει ..

Άλλη μια λύση στα υπόψη...
Βασίλη δεν ξέρω με δαύτα τι ρόλο παίζει η μνήμη όταν τραβά κομμάτια από μια μουσική συλλογή, πάντως στο Synology NAS που δουλεύω και έχει και αυτό 512MB μνήμη, έχουν αναφερθεί προβλήματα σε συλλογές που ξεπερνούν τους 2000 τίτλους - καθυστερεί στην ανανέωση της λίστας.

Έχεις από youtube κανένα πρόχειρο βιντεάκι για να δούμε πως διαχειρίζεται μια μουσική συλλογή από δίκτυο για παράδειγμα;

Δέν έχω γνώση επι τουτου κατα πώς τα πάει με την διαχείριση μεγάλης βάσης αρχείων , επικεντρώθηκα να σου πώ την αλήθεια στην αναπαραγωγή των αρχείων σε θέμα ποιότητας και κατα πόσο στέκετε δίπλα σε usb *λύσεις , ε λοιπόν εκεί απλά είναι υπέρ του δεόντος ,, δλδ το γουστάρω στεγνά πιό καλά απο usb ,,

εάν πήγαινε και hd το airplay , νομίζω ότι θα είχαμε κατάσταση ταμαμ ... στα απλά pcm πάντως μέσω airplay σκοτώνει όμορφα και γλυκά ,, εάν βάλεις hd βλέπεις το downsampling και παθαίνεις μια ψυχολογία ,, αλλα και πάλι τα πάει σπεσιαλ ...

επαναλαμβάνω ότι δεν είναι η πρώτη φορα που ασχολήθηκα με το ρημαδάκι ,, αλλα τώρα μάλλον ωρίμασε και το software , και έχει και βελτιώσεις στα σημεία το hardware .. σου λέω κάπακι σε 10 λεπτά πήρε μπρός και πάιζει ασταματητα χωρίσ ζόρια ,,

εάν κάνει και το airplay μπράφ και ανεβάσει hd για μένα είναι μονοδρομος πλέον ,,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και μου ζάλισε και τον πέο ο πιτσιρικάς που το θέλει μέσα ,, ακόμα ένα ον δε ρόουντ , λεπόν ..

οπώς και τα μισα μνμ στο ebay είναι εάν το mambo παίζει μπάλα με δαυτο ,, έχει ενδιαφέρον σε λέω ,,,

ήδη κάτι μαγειρέυω για λύση mitsubisi ,, :afro: :idea:

βρήκα και τσιπουράκι ,, θα ανοίξω το cad και θα κεντήσω ... σεμεδάκια