@ Τάσο = η διαχείριση της μουσικής συλλογής στα Synology γίνεται από φορητές συσκευές ή υπολογιστές. Είναι αυτό που είχα αναφέρει στο
http://avclub.gr/forum/showthread.php/113284-Synology-Audio-Station
Για τους υπολογιστές Win, τρέχει μια εφαρμογή μέσω browser που λέγεται
Audio Station
Για φορητές συσκευές με λειτουργικά android, ipad, λειτουργίες airplay και δεν συμμαζεύεται έχει μια άλλη εφαρμογή
DSAudio.
Όλη η δουλειά γίνεται μέσω του ασύρματου δικτύου σου (ο έλεγχος), η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει είτε απευθείας από τη usb του NAS είτε από την ethernet του σε κατάλληλη συσκευή που υποστηρίζει DLNA και όλα τα σχετικά...
Έχει αναφερθεί, στη γνωσιακή βάση της Synology, ότι χρήστες με πολύ μεγάλη συλλογή έχουν μια καθυστέρηση στα DSAudio ή Audio Station, δηλ. καθυστερεί η δημιουργία λιστών ή η ανανέωσή της. Κάπου είχα διαβάσει ότι γύρω στα 2000 άλμπουμ αρχίζουν τα προβλήματα, άλλοι χρήστες με βάση γύρω στα 1000 άλμπουμ πάνε σφαίρα.
Προσωπικά έχω μια βάση με 2110+ άλμπουμ που αντιστοιχεί σε 26000 tracks και παρατηρώ το εξής:
Όταν έχεις φορτώσει λίστες ή tracks προς αναπαραγωγή τα πάντα πάνε ρολόι.
Όταν πας πίσω και σκρολάρεις για να δεις τις λίστες της μουσικής συλλογής κατά άλμπουμ, κατά συνθέτη και ότι άλλο έχει σε ταξινόμηση, βλακωδώς και υποχρεωτικά φορτώνει και τα thumbnails αυτών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση.
Θα μπορούσες να είχες την επιλογή "μη φορτώνεις μικρογραφίες στις λίστες, παρά μόνο στην αναπαραγωγή" και όλα να πήγαιναν σφαίρα αλλά δεν...
Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με τα 512MB μνήμης του NAS ή είναι βλακεία του software.
Κάποια στιγμή βρήκα ένα πρόγραμμα για την ταμπλέτα μου (android) που σε άφηνε να ψάξεις στα αρχεία του δικτύου σου. Λοιπόν με αυτή την εφαρμογή η επικοινωνία με το NAS και τα περιεχόμενά του (όχι thumbnails) ήταν σφαίρα, ακαριαία...αλλά δεν σε άφηνε να κάνεις αναπαραγωγή...