USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

@ Βασίλης = για hd αναφέρεσαι στα αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης; Δηλαδή τι γίνεται με αυτά, πως συμπεριφέρεται.

Βλέπω ότι οι προσπάθειές σου γίνονται μέσω λειτουργικών της apple, για αυτό αναφέρεσαι σε airplay.
Κάποιος άλλος μήπως έχει δοκιμάσει και σε άλλα λειτουργικά όπως android που είναι πολύ συχνά σε ταμπλέτες;
Για παράδειγμα ποιο λογισμικό χρησιμοποιούν για android για τη διαχείριση της μουσικής συλλογής;

Λέτε να αρχίσω πάλι τον βομβαρδισμό με e-mail στην Gigabyte,όπως όταν τους έπρηζα να φτιάξουν audiophile μητρική;:flipout:
Μια έξοδος i2s,δεν θα ταν κακό...

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Λέτε να αρχίσω πάλι τον βομβαρδισμό με e-mail στην Gigabyte,όπως όταν τους έπρηζα να φτιάξουν audiophile μητρική;:flipout:
Μια έξοδος i2s,δεν θα ταν κακό...

Χμμμμμ
Κοίτα τα σημερινά όλα σε ένα τσιπακια πάνω στις mobo δεν είναι εύκολο να κλέψεις i2s
Σε περιπτώσεις που υπάρχει codec και στην συνέχεια dac chip, τότε μπορείς να κλέψεις
Σε πιο απλές περιπτώσεις κατι μπορεί να κλέψεις

Βασίλη, για να καταλάβω, μιας και λές airplay
Τι κάνεις βάζεις τον mpd να στέλνει airplay σε apple συσκευές, οι οποίες παίζουν τη μουσική?
Για transcoder και διαμοιρασμό δηλαδή?

Lemon, όταν λες ότι αργεί όταν η βάση/συλλογή είναι μεγάλη, ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς, λες για μεγάλη βάση σε mpd για παράδειγμα ή για squeezeboxserver?

Απάντηση: Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Χμμμμμ
Κοίτα τα σημερινά όλα σε ένα τσιπακια πάνω στις mobo δεν είναι εύκολο να κλέψεις i2s
Σε περιπτώσεις που υπάρχει codec και στην συνέχεια dac chip, τότε μπορείς να κλέψεις
Σε πιο απλές περιπτώσεις κατι μπορεί να κλέψεις

Οοχι,εγώ δεν λέω να κλέψουμε,λέω να φτιάξει μητρική που να μας την δίνει έτοιμη.
(Έστω και εσωτερικά. )
((Χλωμό όμως γαμώτο,δεν βλέπω να ψήνονται. ))

@ Τάσο = η διαχείριση της μουσικής συλλογής στα Synology γίνεται από φορητές συσκευές ή υπολογιστές. Είναι αυτό που είχα αναφέρει στο http://avclub.gr/forum/showthread.php/113284-Synology-Audio-Station

Για τους υπολογιστές Win, τρέχει μια εφαρμογή μέσω browser που λέγεται Audio Station
Για φορητές συσκευές με λειτουργικά android, ipad, λειτουργίες airplay και δεν συμμαζεύεται έχει μια άλλη εφαρμογή DSAudio.

Όλη η δουλειά γίνεται μέσω του ασύρματου δικτύου σου (ο έλεγχος), η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει είτε απευθείας από τη usb του NAS είτε από την ethernet του σε κατάλληλη συσκευή που υποστηρίζει DLNA και όλα τα σχετικά...

Έχει αναφερθεί, στη γνωσιακή βάση της Synology, ότι χρήστες με πολύ μεγάλη συλλογή έχουν μια καθυστέρηση στα DSAudio ή Audio Station, δηλ. καθυστερεί η δημιουργία λιστών ή η ανανέωσή της. Κάπου είχα διαβάσει ότι γύρω στα 2000 άλμπουμ αρχίζουν τα προβλήματα, άλλοι χρήστες με βάση γύρω στα 1000 άλμπουμ πάνε σφαίρα.
Προσωπικά έχω μια βάση με 2110+ άλμπουμ που αντιστοιχεί σε 26000 tracks και παρατηρώ το εξής:
Όταν έχεις φορτώσει λίστες ή tracks προς αναπαραγωγή τα πάντα πάνε ρολόι.
Όταν πας πίσω και σκρολάρεις για να δεις τις λίστες της μουσικής συλλογής κατά άλμπουμ, κατά συνθέτη και ότι άλλο έχει σε ταξινόμηση, βλακωδώς και υποχρεωτικά φορτώνει και τα thumbnails αυτών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση.
Θα μπορούσες να είχες την επιλογή "μη φορτώνεις μικρογραφίες στις λίστες, παρά μόνο στην αναπαραγωγή" και όλα να πήγαιναν σφαίρα αλλά δεν...

Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με τα 512MB μνήμης του NAS ή είναι βλακεία του software.
Κάποια στιγμή βρήκα ένα πρόγραμμα για την ταμπλέτα μου (android) που σε άφηνε να ψάξεις στα αρχεία του δικτύου σου. Λοιπόν με αυτή την εφαρμογή η επικοινωνία με το NAS και τα περιεχόμενά του (όχι thumbnails) ήταν σφαίρα, ακαριαία...αλλά δεν σε άφηνε να κάνεις αναπαραγωγή...

HD λέω ότι είναι πάνω απο 16/44.1

η διαχείριση της βάσης γίνεται μέσω browser χτυπώντας απλά την διέυθυνση που έχει πάρει το πλακετίδιο στο τοπικό δύκτιο , και σου βγαίνει ένα λιτό μενό απο το volumio , οπότε ότι λειτουργικό ή οποιοδήποτε μηχανάκι τρέχει κάτι σε browser ειναι οκ ..

για το airplay τώρα ,, είναι πρωτόκολο συμβατό με το UPNP/DLNA ,, πρακτικά ,, πάς στο μενού της κάρτας ήχου και βλέπεις επιλογές ποια έξοδο θα δουλέψεις για audio out και τσουπ ,,, βλέπεις επιλογή VOLUMIO και στριμάρει τα πάντα εκεί ,, ΑΛΛΑ λόγω συμβατότητας και σιγουριάς στριμάρει μόνο 16/44.1 οπως και η aplle υποστιρίζει ότι δίνει pure digital έτσι , τώρα που έψαξα λιγάκι κάνουν κάτι κόλπα και πειράγματα στον κώδικα του airplay και ... χαλάνε το μηχανάκι μετα ...

alsoυπάρχουν διάφοροι client που ειναι συμβατοί με το VOLUMIO , αλλα βαρέθηκα πάλι ,, θα κάνω αγρανάπαυση λιγο και πάλι μετά ,, προς την δόξα τραβα ..

lemon,
Η εφαρμογή βιβλιοθήκης αρά μπορεί όντως να είναι βαριά
Και από όσο καταλαβαίνω πιο βαριά η βιβλιοθήκη , πάρα ο player.

Καταλαβαίνω ότι στο έτοιμο nas , προτιμάς την έτοιμη λύση.
Σε μικρά λινουξόκουτα μπορούμε να επιλέξουμε πιο ελαφριές βάσεις και εφαρμογές
Το rPi άλλωστε μάλλον δε θα έχει και το ρόλο του nas, τουλάχιστον όχι συνήθως. Σε nas άλλωστε όση μνήμη και να τους δώσεις κάλο κάνει.

Όσο πιο ‛embeded’ το κάνουμε το λινουξόκουτο τόσο πιο μικρές ανάγκες έχει σε επεξεργαστική ισχύ κ.ο.κ.
Για αυτό λέω όταν τόσοι Ultra Hi End μπορούν να έχουν για ‛player’ ένα μικρό λινουξόκουτο με λιλιπούτειους ARM (μικρότερους από κινητό τηλέφωνο των 250 ευρώ) και ελάχιστη μνήμη, δεν είναι απαραίτητο εμείς να κάνουμε Overdesign.

Τάσο, σίγουρα μία εφαρμογή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου είναι πάντα η καλύτερη.
Το ίδιο και το υλικό, εάν το κόψεις μόνο για audio χρήση και πάλι θα πάρεις το μέγιστο από τις υπάρχουσες λύσεις.

Βλέπω αυτό που περιγράφει ο Βασίλης, ως τρόπο διαχείρισης για το volumio, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που περιγράφω για την περίπτωση της Synology.
Για αυτό θα ήθελα να δω μέσω κάποιου βίντεο, το πόσο φιλικά λειτουργεί!

Άλλωστε κανείς από αυτούς δεν γράφει κώδικα, έχουν τρίτους για αυτό το ρόλο, θυμάμαι σε ένα ticket που είχα ανοίξει μεταξυ των οποίων και αυτή η καθυστέρηση στην ανανέωση, μου είπαν "ενδιαφέροντα τα όσα μας υποδυκνείεται, θα ενημερώσουμε τον κατασκευαστή που μας φτιάχνει το λογισμικό για το εάν μπορεί να τα ενσωματώσει σε νέα έκδοση". Κομπιουτερίστικη νοοτροπία έχουν στη Synology, το audio τους πρόκυψε στην πορεία και είπαν να το εκμεταλλευτούν.

Υπάρχει ανοιχτή κοινότητα και σε αυτά, που γράφει κώδικα (άλλωστε πάνω σε παραλλαγές του Linux είναι) για τρίτα προγράμματα συμβατά, αλλά σπανίως συναντάς μία ομάδα που να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο audio από την πλευρά της ύψιστης ποιότητας...τα περισσότερα από αυτά είναι συνήθως πιασάρικες εφαρμογές με στόχο την ευκολία.

Δεν ξέρω θα σας γελάσω ,, εγω αυτό που είδα ειναι ότι την τηλεοραση του γείτονα την ειδε ( ειμαστε στο ιδιο δικτυο )

αλλά και το κερατάκι με αυτο τον τρόπο το βλέπει αφου στο 1.4 verson ειναι και τέτοιο ,,αυτο πως το είδε ?
μάλον έχουν παντρέψει τεχνικές , και στέλνει και dlna ,

η πολύ απλά το airplay δεν το λές πρωτόκολο ,,, αλλα τεχνική που παίζει και με τα 2 UPNP/DLNA

εγω μολίς τις προάλλες το ανακάλυψα το κόλπο , πεστε μου εσεις ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=73ZAsBLErm8

"This interface functions and looks waaaay better than the interface on my Marantz AV separates, at $6000"

μωρε έχω αυνανιστει ώρες με το stream ,, μόλις τις προάλλες έδιωξα και το UDOO που μου έβγαλε την ψυχή ανάποδα και μουσική δεν έπαιξε ,,, ετούτο ειναι το τρίτο rass που παίρνω και σε συνδιασμό με την 1.4.1 volumio έπαιξε χαλαρά και προπαντώς πολυ όμορφα !! απο κόντρα xmos hp laptop , και mac volumio rass ,, λυπάμαι πρέπει να του ρίχνει το δευτερο στα σημεία ,,,

αυτά

δεν βλέπω ζόρια μέχρι τώρα πάντως Τάσο ,, και έμενα κουφό μου φάνηκε σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία μου ,, αφου το πήρα για τους πιτσιρικάδες μέσα να κάνουν χαβαλέ ,, και τώρα το λυσαω εγώ ..

θα το σκίσω με κάμποσους τρόπους ,, και εάν αξίζει τον κόπο θα του φτιάξω σπέσιαλ κατάσταση .. :firstprize:

Αν είχες το udoo quad έκανες μεγάλο σφάλμα που το έδωσες. Από ότι έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα είναι η πλατφόρμα που κερδίζει και σε ήχο αλλά και σε απόδοση και είναι και από τις γνωστές embedded με wifi που δουλεύει χωρίς να θες ψυχοφαρμακα

Ναι σίγουρα είναι καλό , αλλα δεν μπορέσα με την καμία να βγάλω i2s ουτε εγω ουτε οι Γερμανοί που το παιδέυαμε παράλληλα , και ήθελε xmos usb και πάλι με ζόρια ,, άσε που ανεβαινε το κόστος στο διάστημα και έχανε και σε απλοτητα πλέον ,,

Όσον αφορά στο i2s πάω πάσο γιατί δεν έχω ασχοληθεί. Αναφορικά με το usb, δεν απαιτεί συγκεκριμένο τσιπάκι από τη μεριά του DAC για να παίξει σωστά, εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος.

Καλησπέρα

Προσπαθώ να συνδέσω το mambo v3 με μια Wave I/O και απο ότι βλέπω η κάρτα έχει και ένα pin MC (Master Clock)
Το mambo δεν έχει αντίστοιχο pin, τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση ? το αφήνουμε χωρίς σύνδεση ?
Επίσης για να μην κάνω καμία πατάτα, το GND παει απο το mambo στο Isolated I2S GND pin, στο ίδιο pin ουσιαστικά θα συνδέσω και το - απο την τροφοδοσία 5v της isolated, σωστά ?
Σας ευχαριστώ πολύ:)

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Καλησπέρα

Προσπαθώ να συνδέσω το mambo v3 με μια Wave I/O και απο ότι βλέπω η κάρτα έχει και ένα pin MC (Master Clock)
Το mambo δεν έχει αντίστοιχο pin, τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση ? το αφήνουμε χωρίς σύνδεση ?
Επίσης για να μην κάνω καμία πατάτα, το GND παει απο το mambo στο Isolated I2S GND pin, στο ίδιο pin ουσιαστικά θα συνδέσω και το - απο την τροφοδοσία 5v της isolated, σωστά ?

Mclk δεν χρειάζεται να συνδέσεις.
Για τα υπόλοιπα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς,η τροφοδοσία της Ι/Ο δεν έχει καμία σχέση με τη σύνδεση i2s.

Καλησπέρα

Δες στο ίδιο νήμα την απάνηση 137.

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο:)
Όλα ήταν στο πόστο 137
Ακόμα μαθαίνω
Σε ευχαριστώ πολύ