USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Μισό Νικόλα (Nikosokey) γιατί σε χάνω.
Για ποια πλευρά απομόνωσης αναφέρεσαι. Δεν θυμάμαι να είχει απομονωτή το Amanero.
Στου άλλου Νίκου που είχα δει, θυμάμαι ότι το κύριο σημείο παράκαμψης των 5V από το usb βύσμα, ήταν κάπου εκεί στο U2, αφαιρώντας το L1. Από κει και πέρα η πλακέτα χρησιμοποιούσε δύο dc-dc reg για τις απαραίτητες δύο άλλες τάσεις που χρειάζεται (3,3V και 1+V).
Γνώμη μου, εάν φάει αρχική τροφοδοσία από Reflektor θα βοηθήσει πάρα πολύ τη δουλειά των τοπικών reg και η χρήση επιπλέον αποσύζευξης μάλλον θα είναι περιττή.

Τώρα για το ροζαλί του Σωκ, τι να πω, τρελό πράγμα, τρελές τάσεις...κορίτσια να φύγουμε!

Mανολη κοιτα το σχεδιο και πες μου μετα το LDO ή πριν?

Εχεις δικιο αφαιρωντας το L1.

Attachments

• usb.JPG
    usb.JPG
    17.6 KB · Views: 187
Ποιο είναι το LDO Νικόλα; Το σχήμα μου φαίνεται λίγο θολό...δεν βλέπω αναγραφή LDO...

Τώρα για το ροζαλί του Σωκ, τι να πω, τρελό πράγμα, τρελές τάσεις...κορίτσια να φύγουμε!

Δεν είναι ροζαλί βρε συκοφάντες,κόκκινο,βαμμένο με πορφύρα και αίμα είναι,για καλύτερο χαμηλό.
(Αμ πως φτιάχνουμε ήχο νομίζεις νταλανίκο;Με τον σταυρό στο χέρι; :violent-smiley-008: )

Mανολη κοιτα το σχεδιο και πες μου μετα το LDO ή πριν?

Εχεις δικιο αφαιρωντας το L1.

Αν θυμάμαι καλά αφαιρώντας το L1 κόβεις πριν το πρώτο regulator, οπότε δεν το καταργείς και πρέπει να δώσεις κοντά στα 5V για να δουλέψει σωστά.

Όπως το βλέπω, πρέπει όντως να κόψεις trace για να απομονώσεις το πρώτο LDO.

Δεν είναι ροζαλί βρε συκοφάντες,κόκκινο,βαμμένο με πορφύρα και αίμα είναι,για καλύτερο χαμηλό.
(Αμ πως φτιάχνουμε ήχο νομίζεις νταλανίκο;Με τον σταυρό στο χέρι; :violent-smiley-008: )

Πας να χρυσώσεις το χάπι, το amanero σου είναι απόχρωση του ροζ. :FSGSFGS4:
αλλα δεν θα επεκταθώ γιατί η κουβέντα έχει ενδιαφέρον...

Αν αφαιρεσουμε μονο το L1 το τοπικο reg θα δεχθει τα 3,3 απο το D-Reflector στο output .Mono με απαλαγη του τοπικου reg ειναι ενταξει το οποιο ειναι ψειρα .Αρα ειναι προτιμοτερο ενα cut trace και jumper.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aρα αφαιρουμε το L1 και ρυθμιζουμε το D-Reflector sta 5V και βαζουμε την ταση αυτη στην εισοδο του reg (στην εξοδο του L1) και τελειωσε .:hmmmm2:

Εγώ του έδωσα ανεξάρτητο +5V από το USB.
Δεν νομίζω να έχει νόημα να πειράξεις την πλακέτα, είναι και πολύ λεπτεπίλεπτα τα pads.

Aνεξαρτητη απο τον υπολογιστη εννοεις ή απο τροφοδοτικο ξεχωριστο ?Εβγαλες extra καλωδιακι για τα +5V στο βισμα που μπανει στην Αμανερα αφου εκοψες πρωτα τα +5V πανω στο καλωδιο του USB απο τον υπολογιστη?
Γιατι αν δεν θελοθμε να κανουμε μοντιφιες πανω στην πλακετα αυτη ειναι μια καλη λυση .

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Aνεξαρτητη απο τον υπολογιστη εννοεις ή απο τροφοδοτικο ξεχωριστο ?Εβγαλες extra καλωδιακι για τα +5V στο βισμα που μπανει στην Αμανερα αφου εκοψες πρωτα τα +5V πανω στο καλωδιο του USB απο τον υπολογιστη?

Κι εγώ τα ίδια έχω κάνει.

Ναι... Πήρα αυτά τα δύο

http://grobotronics.com/usb-male-type-b-connector-for-cable.html
http://grobotronics.com/panel-mount-usb-b-to-4-pin-female-header-cable-1m.html

και το +5V το έδωσα από ένα δικό μου regulator.

Δεν ήθελα να κάνω καγκουριές πάνω στο amanero χωρίς σοβαρό λόγο.

Aρα αφαιρουμε το L1 και ρυθμιζουμε το D-Reflector sta 5V και βαζουμε την ταση αυτη στην εισοδο του reg (στην εξοδο του L1) και τελειωσε .:hmmmm2:

Είτε κάνεις αυτό (5V πριν το LDO) είτε το άλλο, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις για ταλαντώσεις στο τέλος.

Σωκρατη σε ευχαριστω που το επιβεβαιωνεις .Κοιταζοντας το σκατουλακι απο την κατω πλευρα εχει τις αποληξεις του USB εκει μαλλον ειναι το καλυτερο σημειο για να κοτσαρεις τα +5V, εφοσον εχεις κοψει τα +5V απο τον Η/Υ.

Είτε κάνεις αυτό (5V πριν το LDO) είτε το άλλο, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις για ταλαντώσεις στο τέλος.

Δημητρη πανω σε τι ?
Πανω στη ταση +5V του REFLECTOR?

Ναι... Πήρα αυτά τα δύο

http://grobotronics.com/usb-male-type-b-connector-for-cable.html
http://grobotronics.com/panel-mount-usb-b-to-4-pin-female-header-cable-1m.html

και το +5V το έδωσα από ένα δικό μου regulator.

Δεν ήθελα να κάνω καγκουριές πάνω στο amanero χωρίς σοβαρό λόγο.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου ,very very detail η αναφορα σου ,

Στο Amanero, στο σημείο που θα εφαρμόσεις την τάση από το Reflektor.

Ok DimDim.

Ξαναβλέπω, το τι έχουμε γράψει και κατάφερα να δω σωστά το σχήμα που έχεις ανεβάσει.
Έχεις επιλογές όπως σωστά είδες και μόνος σου, όπως σωστά γράφει και ο Δημήτρης.

Με 5V reflektor, θα προτιμούσα να σήκωνα την L1 και να έδινα εκεί την τάση των 5V. Θα απέφευγα επιπλέον χωρητικότητες από περιττές διαδρομές. Το L1 το έχει για περιορισμό θορύβου, αλλά μη ξεχνάς ότι περίμενε τάση από υπολογιστή με όλα τα αρνητικά του, με reflektor αλλάζουν τα πράγματα μόνο προς το καλύτερο! Το reflektor είναι και πιο σταθερό, πιο γαιδούρι όπως λέει και ο Salas σε απομεινάρια αποσύζευξης (σε σύγκριση με BiB). Έλεγχο και πάλι όμως.

Τώρα ότι είναι λιλιπούτεια τα μεγέθη εκει, σίγουρα. Νομίζω 603 μέγεθος εάν θυμάμαι καλά την πλακέτα. Ότι πρέπει για καταστροφές!
Εάν πας στη λύση τη ροζαλί του Σωκράτη, καλά πράγματα, πρόσφατα έκοψα ένα usb καλώδιο 10cm πριν την απόληξη και έβγαλα από εκεί τα καλώδια για εξωτερική τροφοδοσία της Amanero (είχα στα χέρια μου την αντρίκια πλακέτα του Dalanik και δεν ήθελα να την πειράξω, όχι την ημίαιμη του Σωκ...με τις πορφύρες στυλ βασιλική με τρούλο)...είδα όμως αύξηση αιχμών θορύβου που δεν υπήρχαν πριν το κόψιμο, αυτά με έβαλαν σε ενδοιασμούς για τροφοδοσία με κόψιμο του καλωδίου usb, προς αποφυγή επεμβάσεων επί της πλακέτας.

Έχω δει στον παλμογράφο ότι το Amanero αρπάζει εύκολα θόρυβο, στο FFT τραβάει κορυφώσεις περιοδικές στο Noise Floor ανεξήγητές, οπότε προσοχή σε ότι επέμβαση γίνεται να διπλοελέγχεται μετρητικά.
Έπρεπε σε αυτήν την πλακέτα να είχαν αναμονές εξωτερικής τροφοδοσίας και όχι όποιος θέλει ας σηκώνει εξαρτήματα ή να κόβει διαδρομές για να κάνει τη δουλειά του...δεν έπρεπε γιατί τις θεωρώ ντιούηκες προσεγγίσεις και θα έπρεπε να ήταν πιο ευέλικτες.

Μανολη στην κατω πλευρα οπως ειπα αποληγουν οι επαφες του USB , ισως ειναι μια καλη λυση
((((Εάν πας στη λύση τη ροζαλί του Σωκράτη))

Τι ενοειτε με λεξη ΡΟΖΑΛΙ.

Attachments

• P151214_18.500003.jpg
    P151214_18.500003.jpg
    109.9 KB · Views: 149
  • P151214_19.470001.jpg
    P151214_19.470001.jpg
    129.3 KB · Views: 147
  • P151214_19.480003.jpg
    P151214_19.480003.jpg
    115.6 KB · Views: 148
Kαι αυτο που καταλαβαινω μαλλον χρειαζομαι 3 D-Reflector .

θα γινει εδω του shunt....το καγκελο..:flipout:

Με το "Ροζαλί" πειράζουμε με τον Dalanik τον Σωκράτη, επειδή πήρε κόκκινη πλακέτα amanero, του την έχουμε ξεβάψει λιγουλάκι για εύκολο πείραγμα, ροζαλί=απόχρωση του ροζ, θηλυκά πράγματα δηλαδή!
Εάν δεν έχουμε και λίγο πείραγμα μεταξύ μας, τι στο καλό, έτσι; Αρκεί βέβαια να έχουμε άτομα που να μην ενοχλούνται, να υπάρχει κάποια "ανοχή" στο χιούμορ και ο Σωκράτης είναι αστέρι σε αυτό.

Να, εφαρμόσεις και τη μέθοδο το Σωκράτη, δεν αντιλέγω...τουλάχιστον δεν επεμβαίνεις επί της πλακέτας.
Αυτή η πλακέτα απομόνωσης, πότε την έβγαλε ο diyhnik? Έχεις βγάλει από την πλευρά του τσιπ κάποια φώτο καλής ανάλυσης;
Εδώ και λίγο καιρό, έτρεχε στο diyaudio, πλακέτα απομόνωσης, επαναχρονισμού με ειδικό αποτύπωμα για amanero...από τον acko ... αλλά πηγαίνει υψηλά λόγω υλικών που τα βρίσκεις μόνο digikey και λίγο παραέξω, αρκετά προχωρημένη πλακέτα.

Γιατί 3 reflektor?

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Τι ενοειτε με λεξη ΡΟΖΑΛΙ.

Αυτό το καλό δεξιά εννοούν αγαπητέ Νίκο.
Ξεχνάνε όμως να πουν πως και του Dalaνίκου έτσι ήταν και στην πορεία πρασίνισε από την ζήλια του.

IMGP1175.jpg

(Μπογιά για πλακέτες υπάρχει αλήθεια,ή να το πλακώσω με ένα σπρέι μαύρο μίνιο που έχω εύκαιρο; :flipout: )

Να σου πω μια σκέψη, έτσι όπως βλέπω το σάντουιτς? Άψογη τροφοδοσία στην πλακέτα του diyinhk, μέσω reflektor που την έχεις έτοιμη και απλή μέσω του υπολογιστή για τη λοιπή πλακέτα amanero.
Είδα από diyinhk, περίπου πως είναι η πάνω πλευρά της πλακέτας σου, δίνεις την "καθαρή" τροφοδοσία στον απομονωτή και νομίζω, ότι είσαι απολύτως εντάξει.

Σωκράτη, έχω υπόλοιπο από σπρέι Νικελίου...θα περιορίσει και την ΕΜΙ που εκπέμπει! Έχω και γαλβανιζέ ένα πράγμα, θα γίνει ασορτί και με το κουτί...