USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Kυριοι Lemon - Dalanik , καλα σας εκοψα απο την αρχη:

Κυριοι ειστε πειραχτηρια με μεγαλη μου ευχαριστηση!!!

Οτι θελει Lemonis μου.Oριστε και η φωτο .

Ενα που θα τροφο την Αμανερα και την μια πλευρα του isolator
Eνα που θα τροφο τα 3,3 V του dac DVCC και την αλλη πλευρα του isolator
Ενα που θα τροφο τα 3,3 V του dac AVCCR/AVCC_L

Attachments

• 29y1oom.jpg
    29y1oom.jpg
    92.6 KB · Views: 226
  • dsc04764.jpg
    dsc04764.jpg
    136.5 KB · Views: 225
Όταν γνωρίζεσαι με κάποιους ανθρώπους, πίνεις ένα κρασί μία μπύρα στο σπιτικό τους, το πληκτρολόγιο είναι "φτωχό" πλέον για να διαταράξει την οποιαδήποτε σχέση...έχω μάθει...αλλά το ίδιο και τα παιδιά να εκτιμούμε την ελληνική φιλοξενία και να τη σεβόμαστε, αυτό μας κάνει διαφορετικούς από πολλούς σημερινούς οικονομικά εξελιγμένους που κάποτε ήταν στα δένδρα όταν εμείς είχαμε κατέβει από αυτά και φιλοσοφούσαμε!

Έχω την εντύπωση ότι κοινή τροφοδοσία στις δύο πλευρές του αμανέρο δεν μπορείς να δώσεις, νομίζω ότι δεν παντρεύεται η τροφοδοσία της απομόνωσης με εκείνη της λοιπής πλακέτας. Εάν είναι σωστή η σκέψη μου προτίμησε μία τροφοδοσία όπως έγραψα πρωτύτερα.
Η άλλη πλακέτα που βάζεις τι είναι; Βλέπω το DVcc 3,3V να πηγαίνει και σε ρολόι...οπότε καθαρά ψηφιακή, Reflektor ταμάμ.
To AVcc-L/R τι στο καλό είναι αναλογική τροφοδοσία του τσιπ;
Πας δηλαδή για BiB εδώ; Αυτό ταυτίζεται με την έξοδο των ενός LLVB (αυτά τα ξέρω από τη CMedia6631A του diyinhk, 250mA καλούλια dc-dc reg χαμηλού θορύβου). Ίσως να έχεις θέμα με τους μικρούς αποσυζευκτικούς με το BiB εδώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ορίστε και δύο φώτο, ελπίζω να φαίνεται η λογική διότι δεν βγήκαν καλές οι φωτογραφίες.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28104585/usb1.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28104585/usb2.jpg

Μπράβο Στέφανε, ωραία φώτο.
Στην ουσία αυτό που έβαλε ο Σωκράτης, ενώ βγάζει την τροφοδοσία εξωτερικά δεν σχίζει την μόνωση του usb καλωδίου, οπότε δεν γίνεται επιρρεπής προς το θόρυβο.
Μάλιστα, ωραία λύση για αποφυγή κανιβαλισμού της πλακέτας.

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Μπράβο Στέφανε, ωραία φώτο.
Στην ουσία αυτό που έβαλε ο Σωκράτης, ενώ βγάζει την τροφοδοσία εξωτερικά δεν σχίζει την μόνωση του usb καλωδίου, οπότε δεν γίνεται επιρρεπής προς το θόρυβο.
Μάλιστα, ωραία λύση για αποφυγή κανιβαλισμού της πλακέτας.

Σωστό. Ο τρόπος με τον οποίο είναι φτιαγμένος ο κοννέκτορας επιτρέπει το στρίμωγμα του καλωδίου τροφοδοσίας χωρίς να "σπάσει" η θωράκιση.

ΥΓ. Ο Σωκράτης ποιος είναι? :P

Έχω την εντύπωση ότι κοινή τροφοδοσία στις δύο πλευρές του αμανέρο δεν μπορείς να δώσεις, νομίζω ότι δεν παντρεύεται η τροφοδοσία της απομόνωσης με εκείνη της λοιπής πλακέτας.

Mανολη κοιτα τι λεει εδω η τροφοδοσια του Η/Υ μπορει να χρησιμοποιηθει και για την πλευρα του isolator γιαυτο και καταληγει στο 20πινο ποδι 9-10 που τροφοδοτει και το isolator συναμα , γιατι οχι και ενα D-Reflector ?

Attachments

• amanero-.jpg
    amanero-.jpg
    114.6 KB · Views: 194
  • amanero2-.jpg
    amanero2-.jpg
    32.7 KB · Views: 189
  • amanero3-.jpg
    amanero3-.jpg
    52.9 KB · Views: 188
Last edited:
Το γράφει ο κατασκευαστής του Amanero, έτσι;
Να το δεχτώ τότε, αν και δεν εννοεί την τροφοδοσία του υπολογιστή, αλλά την τροφοδοσία που ναι μεν την αρχική τη δίνει ο υπολογιστής αλλά μεσολαβεί δε ένα άλλο 3,3V dc-dc reg.
Εάν πιστεύει ότι τα 3.3V που βγαίνουν από το τοπικό reg, είναι τόσο καθαρά που μπορούν να πάνε και στον απομονωτή, να το δεχτώ γιατί ως κατασκευαστής οφείλει να ξέρει.
Στην αντίστοιχη πλακέτα του Βούλγαρου, αναφέρεται ρητώς ότι δεν μπορείς με μία τροφοδοσία να τροφοδοτήσεις και τις δύο πλευρές της πλακέτας, ήθελε ανεξάρτητες!

Κάπου όμως έχω μπερδευτεί γιατί στο μήνυμά σου (301) αναφέρεις για δύο τροφοδοσίες ανά πλευρά του απομονωτή, μία που θα έρχεται από το αμανέρο και άλλη από το dac (DVcc)

Κάπου όμως έχω μπερδευτεί γιατί στο μήνυμά σου (301) αναφέρεις για δύο τροφοδοσίες ανά πλευρά του απομονωτή, μία που θα έρχεται από το αμανέρο και άλλη από το dac (DVcc)

Σωστα +5V αρχικα μετα οπο το τοπικο reg +3,3V απο ενα D-R (1)
και μια που θα έρχεται από το dac (DVcc) απο αλλο D-R (2)
τωρα εκει που λεει analog και δεν εννοω τις τασεις του opamp αλλα που τις ονομαζει AVCCR/AVCC_L δεν μπορει να μπει ενα τριτο D-R ? ή θελει αλλου ειδους τροφοδοτικο ?

Tα Reflektor-D είναι φτιαγμένα για ψηφιακές τάσεις, εκεί τουλάχιστον τα προσανατολίζει ο Salas, μάλλον λόγω περιορισμένου εύρους τάσης, αλλά αποδίδουν και πιο σταθερά.
Για τις αναλογικές τάσεις που έχουν πολύ μεγάλο εύρος έχει τα άλλα τροφοδοτικά του BiB 1.1/1.2

Δεν ξέρω εάν παρακολουθεί αυτό το νήμα, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει "κακό" στη σύλληψη της υλοποίησής σου.
Σαφώς και μπορείς να βάλεις και reflektor-d στο σημείο αυτό, εφόσον υπάρχει και βολεύει.

Ως ιστορική εξέλιξη, τα BiB ως γενικά τροφοδοτικά προσανατολίστηκαν σε αναλογικές τροφοδοσίες και εκεί προτιμούνται, στην πορεία ο Salas εξέλιξε και τo Ref-D περισσότερο για τις ψηφιακές ανάγκες, τα οποία θέλουν περισσότερη σταθερότητα και περιορισμένο εύρος τάσης.

Καλημέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά ενός USB to Ι2S που θα συνδεθεί σε Buffalo II.
Δεν με ενδιαφέρει το DSD. Θα ήθελα απλά να είναι δοκιμασμένο και να παίζει απροβλημάτηστα 24/192 με το Buffalo II χωρίς modifications και να έχει drivers για win 7.
Αν είναι και οικονομικό, ακόμα καλύτερα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν είμαι εκτός θέματος.

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Καλημέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά ενός USB to Ι2S που θα συνδεθεί σε Buffalo II.
Δεν με ενδιαφέρει το DSD. Θα ήθελα απλά να είναι δοκιμασμένο και να παίζει απροβλημάτηστα 24/192 με το Buffalo II χωρίς modifications και να έχει drivers για win 7.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν είμαι εκτός θέματος.

Amanero all the way!

Σαφώς είναι και το Amanero στα υπόψη, αλλά εφόσον βάζεις και τον παράγοντα οικονομικό, CMedia6631A με κλειστά τα μάτια σε δύο εκδόσεις με σειρά τιμής, άνευ γαλβανικής απομόνωσης, με γαλβανική απομόνωση. Δεν χάνεις σε τίποτα, από θέμα απόδοσης.
Εάν πας σε γαλβανική κοίτα από diyhnik (http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...if-cm6631a-pcb-for-es9018-ak4399-pcm1794.html) - θα χρειαστείς και τροφοδοσία 3.3V
Εάν δεν πας σε γαλβανική, κοίτα σε αυτό το νήμα στις πρώτες σελίδες για την πράσινη πλακέτα απο Κίνα.

Ποιο καλό παλλικάρι που έχει amanero, θα μας πει τι γράφει το Maintenance Tool στο Device Name (όταν πρωτοανοίγει)?

Attachments

• 2015-01-09_100246.png
    2015-01-09_100246.png
    35.9 KB · Views: 83

Ποιο καλό παλλικάρι που έχει amanero, θα μας πει τι γράφει το Maintenance Tool στο Device Name (όταν πρωτοανοίγει)?

Θα μπορέσω να σου πω για το δικό μου (πολύ) αργά σήμερα ή αύριο..

Οπότε το 071a δεν είναι η έκδοση του fw (πίστευα), αλλά απλά ένα όνομα της συσκευής (την 1080 δεν έχεις περάσει;).
Δεν βρίσκω κάπου στο tool, να λέει ποια έκδοση fw, φορά επάνω του. Και στις ιδιότητες των συσκευής που κοίταξα στα win, δεν μπόρεσα να βρω την πληροφορία που αναζητώ.

Εν τω μεταξύ, Σωκράτη, είδες πόσες επιλογές έχει στην επιλογή του fw...
CPU Firware Selection
1080
1080a
1084
1082a
1094b
1095b
1074
1082_USB10e
bitckl_test
i2s_4ch

Οπότε το 071a δεν είναι η έκδοση του fw (πίστευα), αλλά απλά ένα όνομα της συσκευής (την 1080 δεν έχεις περάσει;).
Δεν βρίσκω κάπου στο tool, να λέει ποια έκδοση fw, φορά επάνω του. Και στις ιδιότητες των συσκευής που κοίταξα στα win, δεν μπόρεσα να βρω την πληροφορία που αναζητώ.

Εν τω μεταξύ, Σωκράτη, είδες πόσες επιλογές έχει στην επιλογή του fw...
CPU Firware Selection
1080
1080a
1084
1082a
1094b
1095b
1074
1082_USB10e
bitckl_test
i2s_4ch

Τις έχω δει,ναι.
Στο νήμα του στο diyaudio,λέει να μην αγγίξουμε τίποτα από τις υπόλοιπες,είναι μάλλον ειδικού σκοπού.
Οπότε άστο όπως είναι,αυτό είναι και το προτεινόμενο.