Valerion vision master Μax- Δοκιμή και Εντυπώσεις

Όπως σωστα διαπίστωσες Δημήτρη είναι απλά σχόλια επί μιας φωτογραφίας και όχι τελική κρίση / διαπίστωση της πραγματικης του αξίας σαν προβολικό.......χειρότερος σε εικόνα πχ αποκλείεται να είναι ο παραπάνω JVC από κοντα...ετσι δεν είναι??Και χρώματα έχει και μαυρα τελεια εχει και αποτυπώθηκε αυτό στον φακό...έτυχε???

Να ρωτήσω τωρα κάτι για να καταλάβω...

Όταν ένα προβολικό έχει τελεια χρώματα και εικόνα αυτο θα βγεί σε κάποιο μικρό βαθμό στον φακό....όπως συνεβη και πιο πάνω στον JVC....???

Όταν ένα προβολικό παίξει την μέρα θα μπορει κάποιος να βγαλει πόρισμα αν ειναι ικανό μέσα από μια φώτο και αν η εικονα του φαινεται ξεθωριασμένη η ευδιάκριτη ?? Όπως το δικο μου πειραμμα που εκανα με 2 προβολικά και εχω ποσταρει παραπάνω..

Όταν ειναι της πλακας και ξεθωριασμένα τα χρώματα ...από ένα προβόλι των 500 ευρώ...αυτο θα βγει στον φακό....??

Με όλα τα παραπάνω θα πάρει μια πρώτη αίσθηση συγκρίνοντας 2 προβολικα face 2 face ή ειναι το απόλυτο 0....μια τρύπα μστο νερό??

πχ. Από το παρακάτω VS ποιο προβολι θεωρείτε καλύτερο και γιατί ???

( Aμα το χωνέψω καλα θα σταματησω προσωπικα να ανεβάζω ξανα φωτο...:LOL: )

View attachment 264848View attachment 264849
Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.
Βλέπεις την 2η εικόνα με την τύπισσα στο αμάξι και τον μπλε ουρανό με τα σύννεφα πίσω;

Στην δεξιά εικόνα έχουμε πιο πολύ φωτεινότητα, αλλά και καμμένη πληροφορία (κοίτα τα σύννεφα στα αριστερά).
Αυτό μπορεί να είναι από τον προβολέα (έτσι να φαίνεται στην οθόνη εκείνη την στιγμή in real life), ή από λάθος ρύθμιση στην φωτογραφική.

Και στις 2 περιπτώσεις, κάτι θα άλλαζε και με πιο σωστή ρύθμιση, αλλάζουν οι απόλυτες τιμές και το δυναμικό εύρος.
Όσο έμπειρος τεχνικά και να είναι κάποιος στην φωτογραφία, και την καλύτερη φωτογραφική μηχανή να έχει, δεν γίνεται (τεχνικά και ανθρωπίνως) να απεικονιστούν οι διαφορές δύο προβολέων όπως είναι στην πραγματικότητα, έτσι και στην εικόνα (συν ότι εσύ έχεις άλλη οθόνη, άλλες συνθήκες θέασης όταν βλέπεις στο PC/κινητό τις συγκριτικές φωτογραφίες, οπότε πάλι κανονικό συμπέρασμα δεν βγαίνει :D )

Όπως επίσης σωστό συμπέρασμα δεν βγαίνει αν δεν είναι και οι 2 καλιμπραρισμένοι στο ίδιο πρότυπο.

• Like
Reactions: djmnv81 and takisot
Γιατί τελικά κάποιος που "ξέρει" κάθεται και τα βλέπει/ακούει...χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την ζωή του...έστω και για μια φορά?? :LOL:

Για να μαθει τις εντυπώσεις του reviewer.
Αλλά είναι αδύνατον να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα από φωτογραφίες και βίντεο ενός προβολέα εν λειτουργία.

• Like
Reactions: djmnv81
Πάντως την πρώτη και τελευταία φορά που αγόρασα προβολέα, 20 χρόνια πίσω, είδα με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τι παίρνω, σε σωστό χώρο, με συγκρίσεις άμεσα με χειρότερους και καλύτερους, άνεση χρόνου να δοκιμάσω ο,τι υλικό ήθελα,και γενικότερα με φοβερά επαγγελματική αντιμετώπιση τότε που με είχε πείσει να μην ασχοληθώ καν να ψάξω για λίγο καλύτερη τιμή αλλού (παρά το ότι ήμουν φοιτητής και το παραρμικρο ευρω

• Like
Reactions: djmnv81
(παρά το ότι ήμουν φοιτητής και το παραμικρό ευρω
…το ένιωθα τότε (συμπληρώνω αφού συνεχίζω ανεξήγητα να μην έχω δυνατότητα edit μόνο σε αυτό το thread!)

…το ένιωθα τότε (συμπληρώνω αφού συνεχίζω ανεξήγητα να μην έχω δυνατότητα edit μόνο σε αυτό το thread!)
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν παζαρεύουν μέχρι τελευταίου eurocent.
Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος, και δεν με πειράζει για τους "κοινούς θνητούς" (ασχέτως πως δεν το έχω κάνει ποτές μου ως καταναλωτής πουθενά), αλλά για αυτούς που ο τραπεζικός λογαριασμός μετράει 8 ψηφία τουλάχιστον... Να σου κάνει παζάρι, να σε τελικιάζει και στο τέλος να ζητάει και ένα 5ευρω ακόμα... λες και αυτό του έλειπε.
Μετά δουλεύουν τα καταστήματα με μικρά περιθώρεια κερδών, και που να δοθούν φράγκα για "demo" units, κλπ. (δεν θα σχολιάσω για τον τραπεζικό κλάδο που στηρίζει μόνο την επιχειρηματικότητα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη :D )

Πάντως την πρώτη και τελευταία φορά που αγόρασα προβολέα, 20 χρόνια πίσω, είδα με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τι παίρνω, σε σωστό χώρο, με συγκρίσεις άμεσα με χειρότερους και καλύτερους, άνεση χρόνου να δοκιμάσω ο,τι υλικό ήθελα,και γενικότερα με φοβερά επαγγελματική αντιμετώπιση τότε που με είχε πείσει να μην ασχοληθώ καν να ψάξω για λίγο καλύτερη τιμή αλλού (παρά το ότι ήμουν φοιτητής και το παραρμικρο ευρω
Αλλες εποχες (με ότι αυτο σημαίνει)....

Κάνοντας όμως τον δικηγόρο του διαβόλου, θα πω ότι δεν ξέρω αν θα έκανες το ίδιο και σήμερα.....

Δεν αναφέρομαι σε εσενα προσωπικά αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (ακόμα και σε αυτούς με σχετική οικονομική άνεση).

Το (κάθε) skroutz και γενικότερα ο σημερινός τρόπος ζωής, δεν μας έχει κάνει πιο ώριμους καταναλωτικά (μάλλον το αντίθετο, θα έλεγα). Και ως Έλληνες δεν είμασταν και ποτέ τέτοιοι....

Εδω καθόμαστε και κοιτάμε το μισό cent σε κάτι που κάνει 10 € και δίνουμε τα χιλιάρικα στην (κάθε) Apple χωρίς δεύτερη σκέψη.

• Like
Reactions: vlad66

Κάνοντας όμως τον δικηγόρο του διαβόλου, θα πω ότι δεν ξέρω αν θα έκανες το ίδιο και σήμερα.....

Δεν αναφέρομαι σε εσενα προσωπικά αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (ακόμα και σε αυτούς με σχετική οικονομική άνεση).

Το (κάθε) skroutz και γενικότερα ο σημερινός τρόπος ζωής, δεν μας έχει κάνει πιο ώριμους καταναλωτικά (μάλλον το αντίθετο, θα έλεγα). Και ως Έλληνες δεν είμασταν και ποτέ τέτοιοι....

Εδω καθόμαστε και κοιτάμε το μισό cent σε κάτι που κάνει 10 € και δίνουμε τα χιλιάρικα στην (κάθε) Apple χωρίς δεύτερη σκέψη.
Από το .... keyboard μου το πήρες :D

• Haha
Reactions: spcav
Επιτέλους χύθηκε λίγο παραπάνω και ουσιαστικο μελάνι. Για να καταλάβω και ευχαριστώ.

Και οι δύο ειναι καλιμπραρισμένοι και προβάλλονται σε πανι με τα ίδια χαρακτηριστικά διπλα διπλα στις ιδιες συνθηκες χωρου και φωτισμού , από ένα σοβαρό site που θεωρώ δεν θα εκανε πατατιές με την φωτογραφική τους και που ξερει από VERSUS.

Μπορεί ο αριστερός να γίνει οσο φωτεινος ειναι ο δεξιός ?
Μπορεί ο αριστερός να αποκτήσει τα έντονα τελεια χρωματα του δεξιου?

Δηλαδή με καποιες μικροδιορθώσεις θα φτιαξουν σ ενα 20% οι προβολεις αυτοι και συγκεκριμένα εκει που πονάνε... Αλλα με την καμια δεν θα γίνει ο αριστερος δεξιος.

Γι αυτό είπα πως μια αισθηση την παίρνεις εξαρχής...ποιος εχει τα λουμενσ , ποιος εχει τα έντονα χρώματα κτλ . Ας αφήσουμε το μαύρο απ΄εξω. Ουσιαστικη παρατηρηση θα κανεις μονο από κοντα και μονο μετα απο καλιμπρατορα...αστα να πανε στο διαολο δηλαδή... :LOL:

Ακόμα και o user Pas αν θυμάστε με τον Επσον των 5500 ευρώ....τον ειδε πρώτα από κοντα και μετά τα έσπρωξε ευλαβικά...αλλιώς αμφιβάλλω αν θα εσκαγε 5.5Κ....τρελο ρίσκο...

Για τα πρακτικά ο δεξιός είναι ο Epson QL3000 των 6000 λουμενς. Ο αριστερός δεν αναφερει ενασ των 2500

Για να μαθει τις εντυπώσεις του reviewer.
Αλλά είναι αδύνατον να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα από φωτογραφίες και βίντεο ενός προβολέα εν λειτουργία.
Τάκη αντιλαμβάνομαι αυτο που γραφεις...αλλά εγώ μιλούσα και εννοούσα κάτι διαφορετικό για το εν προκειμένω quote που έκανες...!!

Εγω προσωπικά θεωρώ τρελό χάσιμο χρόνο την θεαση reviews στο youtube.

Μόνο γραπτά (που μπορείς να βγάλεις άκρη πολύ γρήγορα / χωρις να φας στη μάπα αχρείαστο μπλα μπλα) και εννοείται μόνο από όσους ξέρεις (ή καταλάβεις) ότι ξέρουν (ελάχιστοι δλδ).

Οπως την βρισκει ο καθένας, βεβαια.

Εγω προσωπικά θεωρώ τρελό χάσιμο χρόνο την θεαση reviews στο youtube.

Μόνο γραπτά (που μπορείς να βγάλεις άκρη πολύ γρήγορα / χωρις να φας στη μάπα αχρείαστο μπλα μπλα) και εννοείται μόνο από όσους ξέρεις (ή καταλάβεις) ότι ξέρουν (ελάχιστοι δλδ).

Οπως την βρισκει ο καθένας, βεβαια.
Παρακολουθώ το νήμα με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν έχω προβολέα αν και θα ήθελα. Κυρίως για ταινίες το βράδυ οικογενειακά. Αλλά...

Εγώ σαν άσχετος μια χαρά παρακολουθώ τους youtubers . Ειδικά σε προβολείς που αντέχει η τσέπη μου ( ως 1500€) . Και μετρήσεις κάνουν σε φωτεινότητα και χρώματα και κοντράστ και μαύρο. Και τελικά έχω αποφασίσει ότι μου αρέσει να έχει φως και χρώμα πάρα μαύρο ένας προβολέας.

Όχι ότι δεν είναι ωραίο να έχεις καλό μαύρο. Αλλά ότι με σειρά καταταξης το μαύρο είναι τελευταίο.

Η δια ζώσης εμπειρία μου είναι με έναν Sony των 5000€ συγγενή που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα λεφτά με αυτό που είδα...

Τώρα σε προβολείς με 5ψηφιες τιμές αυτά τα review να είναι περιττά, αλλά στο βίντεο που έβαλε ο Τάσος για εμένα ο valerion ανέβηκε σε υπόληψη ακόμη περισσότερο.

Παρακολουθώ το νήμα με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν έχω προβολέα αν και θα ήθελα. Κυρίως για ταινίες το βράδυ οικογενειακά. Αλλά...

Εγώ σαν άσχετος μια χαρά παρακολουθώ τους youtubers . Ειδικά σε προβολείς που αντέχει η τσέπη μου ( ως 1500€) . Και μετρήσεις κάνουν σε φωτεινότητα και χρώματα και κοντράστ και μαύρο. Και τελικά έχω αποφασίσει ότι μου αρέσει να έχει φως και χρώμα πάρα μαύρο ένας προβολέας.

Όχι ότι δεν είναι ωραίο να έχεις καλό μαύρο. Αλλά ότι με σειρά καταταξης το μαύρο είναι τελευταίο.

Η δια ζώσης εμπειρία μου είναι με έναν Sony των 5000€ συγγενή που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα λεφτά με αυτό που είδα...

Τώρα σε προβολείς με 5ψηφιες τιμές αυτά τα review να είναι περιττά, αλλά στο βίντεο που έβαλε ο Τάσος για εμένα ο valerion ανέβηκε σε υπόληψη ακόμη περισσότερο.

Δεδομένου ότι το μαύρο είναι (μακράν) το σημαντικότερο στην εικόνα (και αυτό δεν είναι υποκειμενικό) και δεδομένου ότι, από τα reviews, απ' ότι λες, εχεις καταλήξει στο ότι ειναι το το λιγότερο σημαντικό, θα σου πρότεινα (αν μπορείς, βέβαια) να αποκτήσεις και live εμπειρία απο μερικά μηχανάκια (δεν ξέρω βέβαια τι / πως είδες από τον Sony του συγγενή σου / η εμπειρία εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα). ;)

Το παραπανω δε ειναι και μία ακόμη, απόδειξη του σε πόσο λάθος συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει κάποιος μόνο από (online και μη) reviews.

btw τα χρωματα ''ερχονται'' όπως θες, το φως το βρισκεις πανεύκολα, το καλό μαύρο όμως όχι / ή το έχει το μηχάνημα ή όχι.

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν παζαρεύουν μέχρι τελευταίου eurocent.
Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος, και δεν με πειράζει για τους "κοινούς θνητούς" (ασχέτως πως δεν το έχω κάνει ποτές μου ως καταναλωτής πουθενά), αλλά για αυτούς που ο τραπεζικός λογαριασμός μετράει 8 ψηφία τουλάχιστον... Να σου κάνει παζάρι, να σε τελικιάζει και στο τέλος να ζητάει και ένα 5ευρω ακόμα... λες και αυτό του έλειπε.
Μετά δουλεύουν τα καταστήματα με μικρά περιθώρεια κερδών, και που να δοθούν φράγκα για "demo" units, κλπ. (δεν θα σχολιάσω για τον τραπεζικό κλάδο που στηρίζει μόνο την επιχειρηματικότητα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη :D )

It goes both ways. Προφανώς ο καθένας κοιτάζει (και) την τσέπη του, και όταν ένα κατάστημα είναι πχ 100 ευρώ ακριβότερο από ένα άλλο διαδικτυακό, θα πρέπει κάπως να το δικαιολογεί αυτό. Είτε με καλά demo rooms και προσωπικό που ξέρει τι του γίνεται, είτε με υποστήριξη μετά, ή κάπως αλλιώς. Αν η εμπειρία που εισπράττει ο πελάτης είναι να μπαίνεις στο κατάστημα και σου δείχνει ο άλλος τον προβολέα στο φυλλάδιο και να σου λέει "θα στον έχω διαθέσιμο σε 2-4 βδομάδες αν τον παραγγείλεις τώρα", γιατί να μην τον πάρεις από το (κάθε) Amazon και να φας το κατοστάρικο σε πικάνιες;

It goes both ways. Προφανώς ο καθένας κοιτάζει (και) την τσέπη του, και όταν ένα κατάστημα είναι πχ 100 ευρώ ακριβότερο από ένα άλλο διαδικτυακό, θα πρέπει κάπως να το δικαιολογεί αυτό. Είτε με καλά demo rooms και προσωπικό που ξέρει τι του γίνεται, είτε με υποστήριξη μετά, ή κάπως αλλιώς. Αν η εμπειρία που εισπράττει ο πελάτης είναι να μπαίνεις στο κατάστημα και σου δείχνει ο άλλος τον προβολέα στο φυλλάδιο και να σου λέει "θα στον έχω διαθέσιμο σε 2-4 βδομάδες αν τον παραγγείλεις τώρα", γιατί να μην τον πάρεις από το (κάθε) Amazon και να φας το κατοστάρικο σε πικάνιες;
Προφανώς, δεν είπε κανείς κάτι διαφορετικό.

Είναι ένας κύκλος, το κατάστημα πρέπει να δίνει και ο πελάτης (να μπορεί και να θέλει) να εκτιμά (και να αποτιμά) το κάτι παραπάνω.

Συγνώμη, πως το βρίσκεις το φως πανεύκολα;
Μας τρολάρεις, πες την αλήθεια :ROFLMAO:

Εννοω βρε συ ότι (όπως εχουμε πει 100 φορές την τελευταία εβδομάδα :p ) οτι το φως ειναι το πιο ευκολο να επιτευχθεί τεχνικά / το βρισκεις στα περισσότερα low / mid level μηχανήματα (δεν έχουν άλλωστε και τι άλλο να ''πουλήσουν'')

Δεν λέμε για τέτοια φάση όμως εμείς.

Ας πούμε ένα παράδειγμα:

Προβολέας που κάνει 15.999€. Όλα τα καταστήματα τον έχουν τόσο γιατί είναι αυστηρή η πολιτική της εταιρίας στο να τηρείται το MSRP.
Επειδή ο πελάτης θα πάρει και υπηρεσίες σου (εγκατάσταση, καλιμπράρισμα, πέρασμα καλωδίων), του κάνεις μια έκπτωση και τον αφήνεις στα 15.000€.

Και εκεί... αρχίζει το παζάρι, παίρνει τηλέφωνο κάθε κατάστημα και αρχίζει "μου τον δίνουν 15, εσύ τον κάνεις 14.800€ ?".
Βρίσκει κάποιον πρόθυμο να μην βγάλει σχεδόν τίποτα και του λέει, οκ στα 14.800€.
Βουρ στο επόμενο τηλεφώνημα, μου τον δίνουν 14.800€, εσείς πόσο μου τον δίνετε;
κ.ο.κ.
Με τον πρώτο που εκτός από την καλή τιμή (15.000 έναντι 14.800) του έκανε και demo στον χώρο του, και του εξήγησε πράγματα και του έδειξε και διαφορές με άλλης εταιρίας μοντέλο, κ.ο.κ.
Μετά θα φταίνε τα καταστήματα αν αρχίσουν να χρεώνουν επίσκεψη για demo :D