Vantage HD 8000TS

Μπορεί κάποιος να μου θυμήσει ,αν τα κανάλια στον Vantage HD 8000 μπορούμε να τα πάρουμε με στικάκι ή χρειάζεται με υπολογιστή και σειριακό καλώδιο .

Μπορείς να μου πεις αν προγραμματισεις το τηλεκοντρόλ, το κουμπί tv ανοίγει και κλείνει την τηλεόραση η μπορείς και με τα αλλά κουμπιά να αυξομειώσεις την ένταση η να αλλάξεις τα κανάλια κλπ κλπ ;
Όταν είχα τον 7100 δεν το είχα δοκιμάσει και έχω μείνει με την απορία.
Ευχαριστώ.

Μπορεί κάποιος να μου θυμήσει ,αν τα κανάλια στον Vantage HD 8000 μπορούμε να τα πάρουμε με στικάκι ή χρειάζεται με υπολογιστή και σειριακό καλώδιο .

Μπορείς με USB μέσα από το σχετικό μενού του δέκτη.

Μπορείς να μου πεις αν προγραμματισεις το τηλεκοντρόλ, το κουμπί tv ανοίγει και κλείνει την τηλεόραση η μπορείς και με τα αλλά κουμπιά να αυξομειώσεις την ένταση η να αλλάξεις τα κανάλια κλπ κλπ ;
Όταν είχα τον 7100 δεν το είχα δοκιμάσει και έχω μείνει με την απορία.
Ευχαριστώ.

Μπορείς μόνο να ανοιγοκλείνεις την τηλεόραση (εκπληκτικά χρήσιμη λειτουργία, εμένα με έσωσε). Δεν χρειάζεται κάτι άλλο γιατί με τα υπόλοιπα κουμπιά του δέκτη πετυχαίνεις όλα αυτά που περιγράφεις (έχεις αφήσει την ένταση της τηλεόρασης περίπου στο μισό της)!

Last edited by a moderator:
Είχα πρόβλημα με τα επίγεια ,δεν μου έβγαζε σήμα το τελευταίο καιρό .Πίστεψα ότι είναι θέμα καλωδίου ή κάτι στην σύνδεση του δέκτη .
Δοκίμασα μια πιο παλιά λίστα καναλιών και μου έδειξε τα επίγεια κανονικά .

Μπορείς με USB μέσα από το σχετικό μενού του δέκτη.
Μπορείς μόνο να ανοιγοκλείνεις την τηλεόραση (εκπληκτικά χρήσιμη λειτουργία, εμένα με έσωσε). Δεν χρειάζεται κάτι άλλο γιατί με τα υπόλοιπα κουμπιά του δέκτη πετυχαίνεις όλα αυτά που περιγράφεις (έχεις αφήσει την ένταση της τηλεόρασης περίπου στο μισό της)!

Πώς γίνεται να το προγραμματίσεις ,έστω να ανάβει και να κλείνει την tv ;

Πολύ εύκολα, σου παραθέτω όλες τις οδηγίες σχετικά με τις έξυπνες οδηγίες του τηλεχειριστηρίου του Vantage όπως αυτές περιγράφονται στο manual (σελ. 7):

31 Additional function
1. Learning Method
• If there is no further action within 30 seconds in LEARN MODE, the remote control turns to normal operation mode switching LED off.
• TV Power key doesn’t have Default key data.

The Learning Method
• Only the key of “TV Power”has Learning function.
• Toggle Learning (Continuous 2 codes should be learned in TV Power key)
• 1st Learned data is produced upon 1st press and then 2nd Learned data will be produced upon next pressing on the TV Power key.
 If you press [TV Power + OK] KEYs at the same time for 1.5 seconds, the remote goes into leaning mode. => Then LED ON will be “ON’ for 30 seconds.
If there is no further action, it will automatically turn back to normal mode after 30 seconds switching LED off.
 Press TV Power key one more time. LED blinks one time and then LED will be “ON”.
 Press 1st SOURCE KEY (Power key of the original key)
 If it learns correctly, --- LED will be “ON”after blinking Two Times.
- If it does not learn correctly, --- LED will be “ON” after blinking 5 Times
- If there is no input Signal for 30 seconds, the remote will stay in learning mode after blinking 5 times.
- If no further input signal for another 30 seconds, the remote will return to normal operation mode. LED will be OFF.
- If you want to teach it again, then you need to press TV Power key. --- LED will stay “ON”after blinking one time.
 Now you learned one code from your original TV power key. Please press TV Power key one more time. --- LED will stay ON after blinking one time. => If the first TV Power code is learned correctly (after LED Blinking two times), 2nd code can be taught.
 Please press 2nd SOURCE KEY(Any numeric key from the original remote control. For example Number 1)
 If it learns correctly, --- LED will be “ON” after blinking Two Times. If it does not learn correctly, --- LED will be “ON” after blinking 5 Times => If there is no input Signal for 30 seconds, the remote will stay in learning mode after blinking 5 times. If no further input signal for another 30 seconds, the remote will return to normal operation mode. LED will be OFF. => If you want to teach it again, then you need to press TV Power key. --- LED will stay “ON” after blinking one time.
 If you press [TV Power + OK] Keys at the same time, it turns back to normal operation mode after LED blinking 3
times.
2. Low Battery Warning Function
It is the fuction to check if the battery has LOW VOLTAGE
 If you press [STB Power] KEY at the level that IC’s OPERATING VOLTAGE is as low as “2.2V ~ 2.3V”, power code will be produced blinking LED 3 times.
 At that LOW VOLTAGE level, you can not go into LEARNING MODE.

Έχω το εξής πρόβλημα τελευταία : μπερδευονται τα δεδομένα για τα επείγια κανάλια και όταν πηγαίνω από δορυφορικό σε επείγιο κανάλι, μου βγάζει 0 σήμα.
Δοκίμασα και άλλα firm το ίδιο .

Δοκίμασα και στον 7100 και στον 8000 , μου βγάζει το ίδιο πρόβλημα .

Μου το έχει εμφανίσει και εμένα κατά καιρούς αυτό το πρόβλημα ο 7100ts αλλά με ένα re-boot ξαναερχόταν στα φυσιολογικά του. Πιστεύω ότι μάλλον είναι θέμα firmware.

Χρησιμοποίησα τον Vantage HD 8000TS τον τελευταίο καιρό λόγω mundial.
Το παραπάνω πρόβλημα συνεχίζονταν.
Παρατήρησα όμως ότι υπήρχε και στα δορυφορικά κανάλια , όπου σε ελεύθερα κανάλια , ενώ είχε δυνατό σήμα , δεν μου έδειχνε εικόνα .
Από ότι κατάλαβα δεν μπορούσε να εντοπίσει τα pid των περισσότερων καναλιών .

Η λύση που βρήκα ήταν να σβήσω όλα τα κανάλια , και να κάνω τυφλή αναζήτηση σε όλους τους δορυφόρους .
Δεν μου το ξανά έκανε μετά από αυτό .

Μήπως μπορεί να ενημερώσει κάποιος αν υπάρχει τρόπος ο δέκτης να μην ανοίγει μετά από διακοπή και επαναφορά του ρεύματος ;
Με άλλα λόγια να παραμένει κλειστός αν ήταν κλειστός πριν τη διακοπή και να ανοίγει μετά την επαναφορά του ρεύματος μόνο αν ήταν ανοικτός και πριν.
Ζητάω πολλά;

Εδώ λέει: Der HD 8000TS verfügt über einen HD-faehigen Satelliten-Tuner und zusätzlich über einen SD-faehigen DVB-T-Tuner. Δηλαδή ο δορυφορικός δέκτης είναι HD και ο επίγειος SD. Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, τα HD της DIGEA δε θα πιάνουν.

Last edited:
Ποιοτικότατοι δέκτες αλλά λίγα πράγματα από υποστήριξη. Ας μας επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος τι γίνεται με τα επίγεια hd κανάλια.

Ως κάτοχος του μικρότερου αδερφού HD 7100TS επιβεβαιώνω ότι η λήψη HD καναλιών (π.χ. ERT HD) γίνεται κανονικά με εικόνα που ...τα σπάει όπως ακριβώς και στην DVB-S2 λήψη !!! Υποθέτω ότι η περιγραφή στην οποία αναφέρεσαι ήταν πριν την έναρξη της μετάδοσης επίγειων HD καναλιών και έκτοτε η ιστοσελίδα δεν έχει ανανεωθεί.
Είχα κάνει την ερώτηση αυτή πριν τον παραγγείλω και η απάντηση του κατασκευαστή μεταξύ άλλων έλεγε: "with the 7100TS its possible to decode MPEG4 terrestrial signals. We already sell the devices to hungary, where this signal is used for HD programmes."

Αν θυμάμαι καλά οι δέκτες αυτοί είναι μοντέλα του 2008.

Ευχαριστώ! Ελληνικό μενού υπάρχει;
Θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος σε πόση ώρα ανοίγει;
Από ότι βλέπω στην Ελλάδα δεν πωλείται, οπότε μόνο παραγγελία από έξω;

Last edited:
Δεν τον έχω μετρήσει ακριβώς αλλά νομίζω ότι χρειάζεται περίπου μισό λεπτό μέχρι να εμφανίσει εικόνα καναλιού. Αλλά γιατί το ρωτάς αυτό;
Από Ελλάδα τον έφερνε παλιά ο Μπέσκας. Επειδή είναι παλαιότερο μοντέλο (νομίζω 2008 ή 2009) θα έλεγα να κοιτάξεις στο e-bay.
Πάντως αν τον πετύχεις η ποιότητα εικόνας αξίζει με το παραπάνω τα χρήματά του ακόμη και σήμερα...

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις άμεσες απαντήσεις. Ελληνικό μενού υπάρχει; Εξακολουθεί να αναβαιμίζεται το λογισμικό του;