Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Τώρα πλέον την έχω στο card reader του δέκτη (το Slot A).
Δεν ξέρω αν είναι η κάρτα μου είναι zeta version. Γεγονός είναι ότι την έχω κάμποσα χρόνια. Πως θα την ξεχωρίσω;
Εχω παρατηρήσει ότι τα παγώματα αυτά τα κάνει μόνο τις απογευματινές/βραδυνές ώρες. Την υπόλοιπη μέρα παίζει μια χαρά.

Τώρα, αντιμετωπίζω ένα άλλο πρόβλημα σχετικό με τις συνδέσεις μου. Από την ώρα που έβγαλα τον Panasat και ξανασύνδεσα τα καλώδια μου παρουσιάζεται το πρόβλημα ότι το DVD-R (Pioneer LX-60D) δεν συντονίζει στα κανάλια και συνεπώς δεν μπορώ να γράψω από κεραία. Εχω μόνο σύνδεση σταθερού πιάτου (δεν υπάρχει άλλη κεραία) και οι συνδέσεις είναι ως εξής: Πρίζα>Vantage in.Vantage out (από loop) > DVD-R in. Είναι επίσης μεταξύ τους συνδεδεμένα με scart. H σύνδεση από loop > DVD-R in έχει γίνει με καλώδιο που έφτιαξα σε μαγαζί με ηλεκτρονικά (βιδώνει στην έξοδο loop και αρσενικό κεραίας στη είσοδο RF in), γιατί φαντάζομαι πως τέτοιου τύπου καλώδια δεν υπάρχουν (?) .Τι πάει στραβά; Απόψεις παρακαλώ...
Τι δεκτη εχεις, combo ή δορυφορικό μονο? Μηπως το loop προερχεται απο το δορυφορικο tuner? Γιατι τοτε δε γινεται να το συνδεσεις στο DVD-R, δεν εχει νοημα.

wolfmandmin εγώ έχω την τελευταία κάρτα της nova τη zeta version που θεωρείται και η πιο δύσκολη να διαβαστεί και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.Πάντως αυτό που λες με τα παγώματα να γίνονται μόνο τις απογευματινές/βραδυνές ώρες είναι πολύ περίεργο.Εγώ αν και την έχω σε irdeto module την έχω βάλει εδώ και μια ώρα στο slot A του δέκτη και δεν έχει πρόβλημα.Για βάλτη και στο slot Β να δεις τι γίνεται.

Κύριοι, ο δέκτης που έχω είναι ο combo. η έξοδος που έχω βγάλει είναι από την δορυφορική πλευρά γιατί δεν έχω αλλη κεραία στην ταράτσα. Συνεπώς από την πλευρά του αναλογικού δέκτη δεν μπορώ να συνδέσω κάτι. Αυτό που με μπερδεύει είναι το ότι ο Panasat έδινε κανονικά σήμα πριν αλλάξω δέκτη..
Η δε κάρτα της Nova που χρησιμοποιώ είναι 4 ετών. Κάλεσα την τεχνική υποστήριξή τους και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν zeta version κάρτες. Μου είπαν ότι κάνουν κάποιες αναβαθμίσεις μέσω σήματος από καιρού εις καιρόν.Θα δοκιμάσω να ρωτήσω στο μαγαζί που τον αγόρασα, μήπως βγάλω άκρη.
Κάθε συμβουλές ευπρόσδεκτες κύριοι!

Last edited:
Απάντηση: Re: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Κύριοι, ο δέκτης που έχω είναι ο combo. η έξοδος που έχω βγάλει είναι από την δορυφορική πλευρά γιατί δεν έχω αλλη κεραία στην ταράτσα. Συνεπώς από την πλευρά του αναλογικού δέκτη δεν μπορώ να συνδέσω κάτι. Αυτό που με μπερδεύει είναι το ότι ο Panasat έδινε κανονικά σήμα πριν αλλάξω δέκτη..
Η δε κάρτα της Nova που χρησιμοποιώ είναι 4 ετών. Κάλεσα την τεχνική υποστήριξή τους και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν zeta version κάρτες. Μου είπαν ότι κάνουν κάποιες αναβαθμίσεις μέσω σήματος από καιρού εις καιρόν.Θα δοκιμάσω να ρωτήσω στο μαγαζί που τον αγόρασα, μήπως βγάλω άκρη.
Η σύνδεση loop through που έχεις κάνει νομίζω πως δεν είναι σωστή. Ο μοναδικός τρόπος να πάρεις σήμα στο recorder είναι μέσω της εισόδου scart. Με αυτόν τον τρόπο πάντα θα κάνεις εγγραφή του καναλιού που είναι επιλεγμένο στον δέκτη. Το recorder δεν γίνεται να συντονίσει κανάλια χωρίς καλώδιο επίγειας κεραίας.

Συγγνωμη, αλλα προσπαθω να καταλαβω για να σε βοηθησω. Μας λες οτι εχεις ΜΟΝΟ δορυφορικη κεραια και καθολου επιγεια VHF/UHF? Γιατι αν ισχυει αυτο, πως μεχρι τωρα επιανες τα επιγεια στο DVD-R?

Εχω μόνο δορυφορική κεραία κι όχι VHF/UHF επίγεια. Στο σπίτι αυτό έχω περίπου 2 μήνες. Με τον Panasat έπιανα όλα τα κανάλια δορυφορικά μέσω της Nova και τα έστελνα στο DVD-R μέσω RF out. Ετσι μπορούσα να γράφω στον σκληρό. Από την στιγμή που αγόρασα και συνέδεσα τον Vantage, δυστυχώς δεν μπορώ να το καταφέρω αυτό. Απευθύνθηκα στον Μπέσκα και μου υπέδειξαν να κάνω χρήση του RF out > DVD-R in. Μου είπαν ότι ο Vantage διαθέτει demolulator και ότι μπορεί να γίνει αυτό. Εκανα τις συνδέσεις ... και δεν έγινε!
Εχω αρχίσει και απογοητεύομαι. Μου φαίνεται αδιανόητο να έπιανα με τον Panasat και να μη βγάζω άκρη με μηχάνημα ανωτέρας κλάσης. Ti να κάνω ρε παιδιά;

Θα καταργήσεις αυτή την σύνδεση loop through που έχεις. Θα συνδέσεις το dvd-r με τον δέκτη μόνο με καλώδιο scart. Είναι ενδεχόμενο να υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος scart στο dvd-r για δορυφορικό δέκτη. Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο οτι πάρεις σήμα στην συγκεκριμένη είσοδο. Και εγώ στην αρχή δεν μπορούσα να δώσω σήμα στο dvd-r αλλά έπαιξα με τις εισόδους και τις επιλογές video του δέκτη (ypbr - rgb κλπ) και τελικά τα κατάφερα.

Εχω μόνο δορυφορική κεραία κι όχι VHF/UHF επίγεια. Στο σπίτι αυτό έχω περίπου 2 μήνες. Με τον Panasat έπιανα όλα τα κανάλια δορυφορικά μέσω της Nova και τα έστελνα στο DVD-R μέσω RF out. Ετσι μπορούσα να γράφω στον σκληρό. Από την στιγμή που αγόρασα και συνέδεσα τον Vantage, δυστυχώς δεν μπορώ να το καταφέρω αυτό. Απευθύνθηκα στον Μπέσκα και μου υπέδειξαν να κάνω χρήση του RF out > DVD-R in. Μου είπαν ότι ο Vantage διαθέτει demolulator και ότι μπορεί να γίνει αυτό. Εκανα τις συνδέσεις ... και δεν έγινε!
Εχω αρχίσει και απογοητεύομαι. Μου φαίνεται αδιανόητο να έπιανα με τον Panasat και να μη βγάζω άκρη με μηχάνημα ανωτέρας κλάσης. Ti να κάνω ρε παιδιά;
Τωρα το 'πιασα. Λοιπον, ο Panasat, οπως και αλλοι παλιοτεροι δεκτες, ειχαν RF εισοδο και εξοδο, ωστε να μπορεις μεσω του ομοαξονικου της κεραιας να τους συνδεσεις σε μια παλια ενδεχομενως τηλεοραση χωρις scart. Οι πιο συγχρονοι δεκτες, οπως ο Vantage ή ο Dreambox - θες λογω οικονομιας, θες λογω τεχνολογιας - δεν εχουν πια αυτη τη συνδεσμολογια. Θα κανεις αυτο που σου ειπαν και παραπανω. Θα καταργησεις το Loop through (δεν εχει νοημα) και θα συνδεσεις το Scart 1 ή Scart TV του δεκτη με το Scart 2 ή Scart VCR του DVD-R. Εαν δε θες να "σκλαβωσεις" το scart του δεκτη, θα παρεις ενα καλωδιο Scart-to-RCA, και θα συνδεσεις τα τρια RCA του δεκτη με το Scart 2 ή Scart VCR του DVD-R. Με αυτες τις συνδεσεις δε χρειαζεται να συντονισεις κατι στο DVD, αρκει να επιλεξεις τη σωστη εισοδο. Ελπιζω να σε βοηθησαμε.
Υ.Γ. Η συνδεση που εκανες με τον Panasat ήταν επιεικως απαραδεκτη, αφενος λογω σημαντικων απωλειων στην εικονα, αφετερου ο ηχος μεταφεροταν παντοτε μονοφωνικος στο DVD.

Για σας,

Σκοπεύω σύντομα να αγοράσω ένα HD δέκτη σε αντικατάσταση του HUMAX 5400 που έχω. Τα πιθανά μοντέλα είναι ο VT-ΗD7100, o IPBOX9000 και o DM800.

Λόγο των διαφόρων προβλημάτων των IPBOX & DM τείνω προς τον VT-ΗD7100

Αν κάποιοι φίλοι έχουν δει τα άλλα δυο μοντέλα θα εκτιμούσα τα σχόλια τους σχετικά με την ποιότητά της εικόνας.

Επίσης θα ήθελα πληροφορίες για τα ακόλουθα
1. Τι λειτουργικό σύστημά χρησιμοποιεί
2. Αν υπάρχουν διάφορα teems που τον υποστηρίζουν
3. Αν μπορεί να δικτυωθεί όπως ο DM & IPBOX
4. Αν μεταφέρουμε στο σκληρό δίσκο από HD camera αρχεία MP4 αν τα παίζει

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

1. Τι λειτουργικό σύστημά χρησιμοποιεί
2. Αν υπάρχουν διάφορα teems που τον υποστηρίζουν
3. Αν μπορεί να δικτυωθεί όπως ο DM & IPBOX
4. Αν μεταφέρουμε στο σκληρό δίσκο από HD camera αρχεία MP4 αν τα παίζει
1. Δεν υποστηριζει καποιο λειτουργικο συστημα, εχει δικο του λογισμικό
2. Πολυ καλη ανεπισημη υποστηριξη, καθε μερα κλειδια και καθε βδομαδα ανανεωμενο λογισμικο.
3. Μπορει, εχει ενεργοποιημενη ethernet.
4. Δεν ξερω, καλη ερωτηση, θα το ψαξω. Παντως .mkv HD δεν παιζει.

Η ethernet λειτουργει αλλα ΔΕΝ ειναι ανοικτη, ειναι μονο για τοπικη χρηση και για το site της Vantage..

O δεκτης προτεινεται για οσους δεν θελουν linux δεκτη και ψαχνουν για ενΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ δεκτη και στην εικονα και στην κατασκευη

Vantage VT-HD 7100 PVR ready - VT-HD8000

Αυτός ο δέκτης μου φαίνεται για πολύ καλός αλλά υστερεί λίγο προς το παρόν στο θέμα δικτύωσης (ελπίζω σύντομα να υποστηρικτή πλήρως) και στο θέμα ανεπίσημης υποστήριξης, μόνο από μια ομάδα.

Ψάχνοντας έχω βρει ένα νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το VT-HD8000 πληροφορίες στα Γερμανικά εδώ.

Re: Απάντηση: Vantage VT-HD 7100 PVR ready

Η ethernet λειτουργει αλλα ΔΕΝ ειναι ανοικτη, ειναι μονο για τοπικη χρηση και για το site της Vantage..

O δεκτης προτεινεται για οσους δεν θελουν linux δεκτη και ψαχνουν για ενΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ δεκτη και στην εικονα και στην κατασκευη
Καλησπερα. Ποιους θεωρεις καλυτερους δεκτες απο πλευρας δικτυωσης (περα απο Dreambox), αλλα να μην ξεπερνουν τα 400 ευρω? Ευχαριστω

παιδια οταν γραφω στο σκληρο ενα hd προγραμμα δεν μου δινει την δυνατοτητα να βλεπω αλλο καναλι απο αλλη fav λιστα.μηπως δεν κανω κατι καλα η ειναι bug του δεκτη;;

παιδια οταν γραφω στο σκληρο ενα hd προγραμμα δεν μου δινει την δυνατοτητα να βλεπω αλλο καναλι απο αλλη fav λιστα.μηπως δεν κανω κατι καλα η ειναι bug του δεκτη;;
Δεν κανεις κατι λαθος, ουτε προκειται περι bug. Ειναι δυστυχως ο περιορισμος που οφειλεται στην υπαρξη ενος μονο tuner. Οταν γραφεις καποιο καναλι, μπορεις να δεις μονο καποιο αλλο του ιδιου transponder.

Εγώ του έχω συνδέσει στη usb αυτό το κουτί με σκληρό δίσκο 80 GB sata στις 5400' της Western Digital και δουλεύει μια χαρά.Το συγκεκριμένο κουτί εκτός από usb έχει και e-sata σύνδεση που όμως δε τη βλέπει ο δέκτης.