VDSL από τον ΟΤΕ

υπάρχει και αυτός ο χάρτης, εμένα με κάλυψε και βρήκα τις καμπίνες κοντά στο σπίτι μου,

απλά είναι από εθελοντική προσπάθεια χρηστών, και πιθανώς υπάρχουν και άλλες καμπίνες μη καταγεγραμμένες

http://fttxgr.eu/map.html

έχει και τις αντίστοιχες φωτογραφίες από τις καμπίνες

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

υπάρχει και αυτός ο χάρτης, εμένα με κάλυψε και βρήκα τις καμπίνες κοντά στο σπίτι μου,

απλά είναι από εθελοντική προσπάθεια χρηστών, και πιθανώς υπάρχουν και άλλες καμπίνες μη καταγεγραμμένες

http://fttxgr.eu/map.html

έχει και τις αντίστοιχες φωτογραφίες από τις καμπίνες

Έχει αρκετές ελλείψεις σε πολλές περιοχές, όπως πχ στη Γλυφάδα, όπου έχω καταγράψει όλες τις καμπίνες από τη Γούναρη και κάτω ενώ αυτές που υπάρχουν στο χάρτη αυτό είναι πολύ λίγες.

Όπως τα λέει ο Βασίλης. Η γραμμή σου πρέπει να είναι πολύ καλή για να παίρνεις 30 με attenuation 22db. Με 22db att. έχω δει γραμμή να συγχρονίζει και στα 19Mbps οπότε να θεωρείς τον εαυτό σου τυχαιρό :D Τι attainable rate γράφει στα στατιστικά του modem? Τέλος, έχεις το speedport ή το ZTE;

26dB είναι το attenuation (όχι 22).
Attainable Rate στο Down βλέπω ότι είναι 30965 Κbps και στο Up 7655 Kbps.

Δεν χρησιμοποιώ τα modems του ΟΤΕ. Είμαι με ένα Draytek Vigor 2760n που πιστεύω ότι κάνει όλη την διαφορά...

Καλά πάω?

CeQ6CXz.jpg

Χάλια μαύρα.
Πάρε τηλ. να δηλώσεις βλάβη, χάνεις 3 και 2 kbps αντίστοιχα :D

47 και κατι ψηλά πιάνω στα τεστ μη νομίζεις..δεν το τερματίζω.
Μήπως το SNM ειναι ψηλό?

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Μήπως το SNM ειναι ψηλό?
47mb είναι 49999kbps τίποτα δεν χάνεις. Και εγώ έχω vdsl και πιάνω ακριβώς τα ίδια. Ταχύτητα κατεβάσματος 3.4mb με 30αρα

1Mbps είναι το overhead.
Αυτό δεν γίνεται να το πάρεις σε data.
Χάνεις 1Mbps στην "διαδρομή".
Αυτό δεν έχει να κάνει με το SnR όμως, από κανονικό download server με multiple connections λογικά θα το πιάνεις και αυτό ( π.χ. nvidia.com )

Μήπως το SNM ειναι ψηλό?

Το SNR είναι ψηλό γιατί περιορίζει τη σύνδεση στα 50 Mbps, δυνητικά υποστηρίζει αρκετά παραπάνω.

Πάντως 5 χρόνια μετά την εμπορική διάθεση του VDSL, στην περιοχή μου τίποτα. Το ADSL είχε έρθει σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Και στη δικιά μου το ίδιο.. όλοι οι τριγύρω δήμοι έχουν βάλει, η #$%^$ενη Ν. Ιωνία τίποτα..

Στο ψάξιμο για περισσότερες πληροφορίες έπεσα πάνω σε αυτή την εταιρεία: http://www.inalan.gr

Κατά διαβολική σύμπτωση, το core τους θα περάσει από τον δρόμο μου, οπότε έχω παραγγείλει μια ινούλα και περιμένω.. Λογικά σε κανά μήνα θα μου την έχουν βάλει. :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εδώ τίποτα ακόμα....

Εσείς Γιάννη νομίζω είστε στο πρόγραμμα να σας βάλουν πολύ σύντομα..

Εγώ πάντως δεν περιμένω σκαψίματα και καμπίνες. Είμαι 400 μέτρα από τηλεφωνικό κέντρο. :smash:

Παλλήνη, έχουν μπει ήδη δυο καμπινες στα 100 & 140 μετρα από το σπίτι μου. Αναμένεται VDSL μέχρι το τέλος της χρονιας.

Από την ημέρα που μπαίνουν οι καμπίνες συνήθως είναι 3-4 μήνες για την διάθεση ( καμπίνες βάλανε... ίνες έχουνε περάσει μέχρι την καμπίνα και εώς το Αστικό Κέντρο που ανήκουν ? )