VDSL από τον ΟΤΕ

Αυτό λέω ότι η μεγάλη μερίδα του κόσμου, δεν ενδιαφέρεται καθόλου.
Ακόμα κι εγώ, μόνο στην αρχή το χρειάζομαι για να ανεβάσω στο cloud ολα τα αρχεια.
Μετά δεν καίγομαι και τόσο.
Οχι οτι με χαλαει βεβαια

Καραχρήσιμο το upload. Μακάρι να είχαμε πάνω από 5 κι ας χάναμε λίγο από τα 50.

1) στριμάρισμα από NAS (έχεις μαζί τα δικά σου προσωπικά τέρα κι όχι να μας αναγκάζουν να τα ανεβάζουμε στους big brothers)
2) στριμάρισμα live tv ή και δορυφορικού δέκτη μέσω π.χ. slingbox (μην μου πείτε ότι υπάρχουν sites γιατί γελώ με την ποιότητα)
3) στριμάρισμα κάμερες (ειδικά αν είναι HD )
4) άντε και κανά ανέβασμα στο cloud/youtube

Ναι σαφώς για την συντριπτική πλειοψηφία αυτά είναι κινέζικα.

Αυτά τα 4 που λέει ο Τάσος είναι ΠΟΛΥ σημαντικά. Ειδικά το 1 και το 3 για εμένα προσωπικά είναι σημαντικότατα.

θεωρω οτι τα 10upload ειναι το ελαχιστο για καποιον που θελει να χρησιμοποιει cloud υπηρεσιες. Ακομα και αν ο μεγαλος ογκος δεδομενων μεταφερθει μια φορα, το μεγαλο upload χρειαζεται και υστερα. π.χ. αν παω βολτα με τα παιδια και βγαλουμε 5-6 φωτο και 1-2 βιντεακια, καλλιστα μπορει να ειναι 100mb. Οταν παω σπιτι και αρχισει το upload θα ηθελα να τελειωνει γρηγορα.
Για το θεμα να "εχουμε τα media μαζι μας", οταν το upload δεν αρκει, μια λυση ειναι το plex sync σε συνδρομητες plex pass
Οι καμερες και το sling/hdhomerun απαιτουν σιγουρα καλο upload γιατι ειναι realtime δεδομενα.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Θεωρητικά πρέπει σε 3-4 μήνες να είναι διαθέσιμες. Τα έργα του ΟΤΕ τελειώνουν αρκετά πιο γρήγορα. Υπάρχουν περιοχές και συγκεκριμένες καμπίνες -ακόμη και στο χαλάνδρι που λόγω ΔΕΔΗΕ ή άλλου εξωτερικού παράγοντα χρειάζονται 9+ μήνες αλλά θέλω να ελπίζω ότι είναι η εξαίρεση.

Στο αστικό περιβάλλον του Α/Κ Αλυσίδα, υπάρχει ΚΑΦΑΟ ανά τετράγωνο με μέγιστη καλωδιακή απόσταση όχι μεγαλύτερη από 100-150 μέτρα. Επειδή γενικά ο χαλκός στην περιοχή είναι σε καλή κατάσταση και δεδομένης της καλής εσωτερικής εγκατάστασης οι γραμμές έχουν attainable κοντά στα 90-100Mbps και χωρίς vectoring ενώ με vectoring + 35b προφίλ υπερδιπλασιάζονται οι ταχύτητες.

Εάν επιτρέψει η ΕΕΤΤ στον κάθε πάροχο-ανάδοχο των περιοχών να παρέχει ότι καλύτερο μπορεί ανεξαρτήτως εάν οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθήσουν (στο κάτω κάτω ας αγοράσουν bitstream) θα δούμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη των ταχυτήτων.

Φίλε anderm, αυτά τα έγραψες στις 24-1. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε στην Αλυσίδα, καθόμαστε και κοιτάμε τις καμπίνες τι όμορφες που είναι. Όλες οι καμπίνες έχουν τοποθετηθεί εδώ και πάνω από δύο μήνες, αλλά δεν έρχεται ο ΔΕΔΗΕ να τις ηλεκτροδοτήσει. Και γιατί δεν έρχεται; Γιατί πιθανότατα ο Καλογρίτσας δεν έχει φράγκο τσακιστό, μια και η τράπεζα Αττικής του έχει κλείσει εντελώς τη κάνουλα του δανεισμού.

Και μετά είναι και το άλλο. Ο ΟΤΕ έχει δεσμευτεί να δώσει VDSL Vectoring στην Αλυσίδα, σε ποσοστό 80% επί των καμπινών. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Καλογρίτσας βρίσκει από κάπου κανένα νέο δάνειο :flipout: και αποφασίζει να στείλει επιτέλους κανένα συνεργείο για να ηλεκτροδοτήσει τις καμπίνες, και ότι σε κανένα μήνα είναι πλέον ενεργές. Μπορείς να μου εξηγήσεις με ποιον τρόπο ο ΟΤΕ θα διαθέσει στη λιανική πακέτα VDSL των 30 ή των 50Mbps, όταν σε μόλις τέσσερις μήνες από σήμερα θα πρέπει να τα καταργήσει και τα δύο, αφού από τις καμπίνες θα είναι υποχρεωμένος να δίνει αποκλειστικά VDSL Vectoring;

Άρα λοιπόν, αν πάμε με τη λογική, στην Αλυσίδα τουλάχιστον, πολύ δύσκολα θα δούμε να κινείται οτιδήποτε πριν τον Οκτώβριο, στον οποίο υπάρχει η δέσμευση του ΟΤΕ να έχει δώσει VDSL Vectoring...

Καταρχάς έχει ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση των καμπινών του Α/Κ Αλυσίδα. Το ότι θα υποστηρίζεται το G.993.5 δεν σημαίνει ότι δεν θα διατίθενται ταχύτητες 30 και 50 Mbps. Η διαφοροποίηση είναι ότι εκτός αυτών θα διατίθενται και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Να το πω πιο απλά, το ''Vectoring'' είναι ένα extra πάνω στις VDSL, δεν αλλάζει τίποτα πρακτικά ως προς το φάσμα. 17Mhz είχαμε, 17Mhz θα έχουμε, μέγιστη θεωρητική 150Mbps downstream, 50 upstream. Το ''super-vectoring'' που ακούγεται δεν έχει να κάνει με vectoring καν, απλά χρησιμοποιείται το προφίλ 35b του VDSL2 με 35Mhz φάσμα και περίπου διπλάσιες ταχύτητες από το 17a.

Φίλε anderm ξέρουμε που θα δωθεί το vectoring;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Καταρχάς έχει ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση των καμπινών του Α/Κ Αλυσίδα. Το ότι θα υποστηρίζεται το G.993.5 δεν σημαίνει ότι δεν θα διατίθενται ταχύτητες 30 και 50 Mbps. Η διαφοροποίηση είναι ότι εκτός αυτών θα διατίθενται και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Να το πω πιο απλά, το ''Vectoring'' είναι ένα extra πάνω στις VDSL, δεν αλλάζει τίποτα πρακτικά ως προς το φάσμα. 17Mhz είχαμε, 17Mhz θα έχουμε, μέγιστη θεωρητική 150Mbps downstream, 50 upstream. Το ''super-vectoring'' που ακούγεται δεν έχει να κάνει με vectoring καν, απλά χρησιμοποιείται το προφίλ 35b του VDSL2 με 35Mhz φάσμα και περίπου διπλάσιες ταχύτητες από το 17a.

Από τα τεχνικά θέματα είμαι άσχετος, υιοθετώ αυτά που γράφεις. Αλλά αν ξέρεις έστω και έναν αριθμό καμπίνας στην Αλυσίδα που είναι ήδη ηλεκτροδοτημένη, να ακούγονται δηλαδή οι ανεμιστήρες, πολύ θα ήθελα να μου τον πεις, για να το τσεκάρω και να το γράψω στο adslgr, που κάθονται όλοι σε αναμμένα κάρβουνα...

Φίλε anderm ξέρουμε που θα δωθεί το vectoring;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από εδώ, κατέβασε το αρχείο .zip και αποσυμπίεσέ το, θα δεις τρία αρχεία Excel, από τα οποία τα σημαντικά είναι τα δύο πρώτα. Δείχνουν όλες τις καμπίνες σε όλα τα Α/Κ που έχει δεσμευτεί να αναβαθμίσει ο ΟΤΕ σε VDSL Vectoring...

Ανεμιστήρες δεν θα ακούσεις ακόμα, παρα μόνο όταν ενεργοποιηθεί ο εξοπλισμός. Εάν συνεχίσουν όλα φυσιολογικά θα πάρει γύρω στο μήνα.

Για Περιστέρι τι γίνεται βρε παιδιά; Από πέρυσι είπαν σε δύο μήνες θα έχουμε συνδεθεί κι ακόμα τίποτα, έχει κάποιος κάποια ενημέρωση;

Για το Περιστέρι, από ότι γράφουν στο adslgr τουλάχιστον, είναι όλες οι καμπίνες ενεργοποιημένες εκτός από δέκα, και φαίνεται ότι ανήκεις σε μία από αυτές. Κανείς δεν ξέρει τίποτα ούτε για το γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες, ούτε και το πότε θα γίνει αυτό...

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Για το Περιστέρι, από ότι γράφουν στο adslgr τουλάχιστον, είναι όλες οι καμπίνες ενεργοποιημένες εκτός από δέκα, και φαίνεται ότι ανήκεις σε μία από αυτές. Κανείς δεν ξέρει τίποτα ούτε για το γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες, ούτε και το πότε θα γίνει αυτό...

Κλασσικό μαύρο σύννεφο που έχει εγκατασταθεί από πάνω μου... Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Αλήθεια ξέρεις που θα μπορούσα να απευθυνθώ και να μάθω ή και να πιέσω για να γίνει αυτό;

Αυθόρμητα μου έρχεται να σου πω να πας να βρεις τον Καλογρίτσα και να τον πιάσεις από τον λαιμό, :flipout: αλλά θα ήταν μπλακ χιούμορ που δεν θα σε ωφελούσε σε τίποτα.

Από ότι γράφουν στο adsl.gr στο θέμα για το Περιστέρι, οι τελευταίες καμπίνες που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα είναι στη περιοχή του Λόφου των Αξιωματικών, αυτή είναι η περιοχή σου; Αν ανήκεις κι εσύ εκεί, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν ηλεκτροδοτήθηκαν πέρυσι αυτές οι καμπίνες. Ίσως να πάρουν ρεύμα μέσα στο μήνα, ίσως όχι, κανείς δεν ξέρει...

Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος... Εγώ στο νεο ηρακλειο έχω adsl με 3-4 mbps, ενώ λίγα στενά πιο πέρα από μένα έχουν inalan με 100!

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Αυθόρμητα μου έρχεται να σου πω να πας να βρεις τον Καλογρίτσα και να τον πιάσεις από τον λαιμό, :flipout: αλλά θα ήταν μπλακ χιούμορ που δεν θα σε ωφελούσε σε τίποτα.

Από ότι γράφουν στο adsl.gr στο θέμα για το Περιστέρι, οι τελευταίες καμπίνες που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα είναι στη περιοχή του Λόφου των Αξιωματικών, αυτή είναι η περιοχή σου; Αν ανήκεις κι εσύ εκεί, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν ηλεκτροδοτήθηκαν πέρυσι αυτές οι καμπίνες. Ίσως να πάρουν ρεύμα μέσα στο μήνα, ίσως όχι, κανείς δεν ξέρει...

Οχι δεν έχω καμία σχέση με λόφο αξιωματικών, εγώ ανήκω στα άσπρα χώματα.

Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος... Εγώ στο νεο ηρακλειο έχω adsl με 3-4 mbps, ενώ λίγα στενά πιο πέρα από μένα έχουν inalan με 100!

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Όλο το Νέο Ηράκλειο έχει VDSL εδώ και χρόνια, δεν διατίθεται στην περιοχή σου;

Μηπως εσείς τα λαγωνικά που βλέπεται απο μέσα το πλάνο με τις περιοχές μπορείτε να μου πείτε αν έχουμε κάποια εξελίξει στο πλάνο για τον Βοτανικο;