VDSL από τον ΟΤΕ

Το ΑΚ ειναι μακρυα 2+ χλμ , δικαιολογειται το 50 σε 40 ?

αν ναι τοτε η λογικη λεει πως για να δινουν τωρα 100 και 200 , πρεπει να εχουν καποιο ρολο οι καμπινες ...

αμα δε πιασω τα 90 που υποσχονται , εννοειται !!

Με τίποτα δεν έχεις VDSL 40 από ΑΚ στα 2χλμ. VDSL δίνουν έως τα 800μ.
Το ΑΚ ειναι μακρυα 2+ χλμ , δικαιολογειται το 50 σε 40 ?

αν ναι τοτε η λογικη λεει πως για να δινουν τωρα 100 και 200 , πρεπει να εχουν καποιο ρολο οι καμπινες ...

αμα δε πιασω τα 90 που υποσχονται , εννοειται !!

ειναι και αυτος ο χαρτης αλλα μαλλον ενημερωνεται απο χρηστες

https://www.adslgr.com/features/map/dslams.php?id=349

τις καμπινες δεν τις εχει στους δρομους μου και το κεντρο VDSL ειναι στο Μουσειο Τηλεπικοινωνιων ΟΤΕ στη Ν. Κηφισια 1,9χλμ με αυτοκινητο

Στην καλύτερη φάση βρίσκονται οι συνδρομητές που έπαιρναν από καμπίνα παλαιού τύπου και έγινε αναβάθμιση των καμπινών σε VDSL.
Όσοι είμαστε πάνω σε ΑΚ είμαστε ξεχασμένοι από τον Θεό. Απολαύσαμε πρώτοι VDSL αλλά για δεν ξέρω αν ποτέ θα δούμε πότε καλύτερες ταχύτητες.

Τα έχεις μπλέξει λίγο φίλε μου.
Όλων οι γραμμές περνάνε από 1 KV (Καφάο) πρίν φτάσουν στο ΑΚ.
Μπορεί βεβαίως αυτό να βρίσκεται και στα 100 μέτρα από το Α/Κ.
Δεν έχει σημασία αυτό για την VDSL γιατί είσαι FTTC και δεν έχεις απώλειες σε τέτοιες αποστάσεις.
Το θέμα είναι να μπεί και να ενεργοποιηθεί VDSLAM στην καμπίνα που πέφτεις.

ρευμα εχουν , τα καλοκαιρια οι ανεμιστηρες μεσα δουλευουν full ...

αρα η ελπιδα ειναι οτι τοσο καιρο επαιρνα απο AK ? και τωρα θα με γυρισουν στις καμπινες ?

δε ξερω εχω μπερδευτει ..

Πού είσαι φίλε μου στην Ν. Ερυθραία ?
Αν δεν απατώμαι είναι πάνω από χρόνο που έχουν δωθεί στην εμπορική διάθεση οι VDSL εκεί από τον πΟΤΕ μέσω των νέων καμπίνων VDSL2AM.

Πιθανοτατα να τα εχω μπλεξει. Δεν διεκδικω το αλαθητο και απο μονος μου ζητησα βοηθεια για διευκρινιση πραγματων απο καποιον που ξερει. Ο,τι αναφερεις ομως, το οποιο δεν αμφισβητω καθολου οτι ειναι τεχνικα σωστα, δεν αναιρει το γεγονος οτι α. ολοι οι φιλοι μου που ειναι συνδεδεμενοι πανω σε καμπινες συγχρονιζουν στα 50.000 (49.998 στην χειροτερη) και αρκετοι απο αυτους βλεπουν attainable >50.000 σε καμπινες που ειτε ηδη προσφερουν πακετα 100 και 200 ειτε θα τα προσφερουν συντομα, β. οτι δεν βλεπω κινηση για αναβαθμιση των ΑΚ ή των καφαο που ειναι συνδεδεμενα με τα ΑΚ ή τελος παντων των συνδρομητων, τελικα, αφου ειναι αυτο πο με ενδιαφερει, σε 100αρες και 200αρες. Στο excel που ειχε κυκλοφορησει και εδειχνε το χρονοδιαγραμμα αναβαθμισης των καμπινων σε supervectoring δεν ειχα δει πουθενα ΑΚ.

Vectoring σε προφίλ 17a και 35b προσφέρεται μόνο από τις υπαίθριες καμπίνες και όχι από τα Αστικά Κέντρα. Οι καμπίνες που αναβαθμίζονται είναι αυτές πέραν από τα ~500 καλωδιακά μέτρα από το ΑΚ. Για τις υπόλοιπες συνδέσεις το τοπίο είναι ακόμα θολό. Είτε θα πάνε κατευθείαν σε FTTH, είτε σε μελλοντικό χρόνο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναβάθμισης του δημόσιου δικτύου πρόσβασης.

Δεν πρέπει να συγχέουμε μια ανάπτυξη FTTC σε μια αστική περιοχή με μια ημιαστική ή και αγροτική περιοχή. Ακόμη και σε αστικές περιοχές με ήπια δόμηση, οι καμπίνες δεν απέχουν πάνω από ~200 μέτρα από το σπίτι, με αποτέλεσμα, ταχύτητες τουλάχιστον των 50Mbit να είναι εξαιρετικά εύκολα επιτεύξιμες. Αντιθέτως, στην επαρχία, υπάρχουν καλωδιακές αποστάσεις από τις καμπίνες ακόμη και άνω του χιλιομέτρου, με τα 30Mbps να είναι το ταβάνι, πολλές φορές και χαμηλότερα.

Όπως στα είπε ο Ανδρέας από πάνω.

Το τι θα γίνει με τις γραμμές που πρός το παρών σερβίρουν από το Α/Κ με δυνατότητες 30 για τους "μακρινούς" και 50 για τους πολύ κοντινούς δεν έχει γίνει γνωστό.
Δεν πολυκαίγονται και στον πΟΤΕ.
Θεωρούνε πως αφού προσφέρουν δυνατότητα για καθαρή (24+ Mbps ) 30αρα ότι καλύπτουν τον κόσμο.

Παρέλαβα σήμερα το speedport plus ,
αλλα δεν θυμάμαι το username password που εχω στην τρέχουσα σύνδεση (ή δε χρειάζεται) ?? Για να κάνω την αλλαγή ..
Και δεν εχω καμία όρεξη βραδιάτικα να το αλλάζω και βρεθώ ξαφνικά να μην εχω Ίντερνετ

και η κατάσταση χειροτερεύει , απο χθες η σύνδεση είναι στα στα 35 ...

Παρέλαβα σήμερα το speedport plus ,
αλλα δεν θυμάμαι το username password που εχω στην τρέχουσα σύνδεση (ή δε χρειάζεται) ?? Για να κάνω την αλλαγή ..
Και δεν εχω καμία όρεξη βραδιάτικα να το αλλάζω και βρεθώ ξαφνικά να μην εχω Ίντερνετ

και η κατάσταση χειροτερεύει , απο χθες η σύνδεση είναι στα στα 35 ...

να μας ενημερωσεις για την ποιοτητα του speedport plus μιας και εχω ασχημα συναισθηματα απο το συγκεκριμενο.....

θα το βαλω σημερα το βραδακι
αλλα για πες εμπειριες ,
ενα που με ενδιαφερει ειναι η ισχυς του σηματος αν ειναι ιδιο με το απλο τοτε οκ

επισης διαβαζοντας το manual βλεπω οτι αντι για 4 ports , χανω ενα γιατι το χρησιμοποιει για αποκωδικοποιητή ? ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω ?

Πας στο μενού και το βγάζεις από το STB/IPTV association και το χρησιμοποιείς κανονικά για LAN.

ωραια ..

εμπειρικα ,
πιστευετε οτι αν αγοραζα ενα switch για τα περιφεριακα και αφηνα το speedport μονο για το internet - wifi θα βοηθουσε καθολου στην απροσκοπτη λειτουργία του ή μπα ...

Αν πάρεις ας πούμε powerline θα ισχύει το πρόβλημα με το power drain του ρουτερ

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

να μας ενημερωσεις για την ποιοτητα του speedport plus μιας και εχω ασχημα συναισθηματα απο το συγκεκριμενο.....

Αν πάρεις ας πούμε powerline θα ισχύει το πρόβλημα με το power drain του ρουτερ

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μπηκα και διαβασα στο adsl gr (δεν πολυδιαβαζω το συγκεκριμενο forum) για το ρουτερ , ωχ παναγια μου που παω να μπλεξω ...

παρακαλω για τις γνωσεις σας

στο σπιτι στα normal του θα ειναι συνδεδεμενα στο
wifi : 4 κινητα , 2 ταμπλετες , 2 λαπτοπ , 1 ps3 , 1 alexa , 7 tp-link smart plugs , 2 smart λαμπες
wired : 1 tv , 1 mini pc , 1ps4 , philips hue hub με χχ λαμπες

με αυτα που διαβασα καταλαβαινω οτι με περιμενει μεγαλη ηττα με το συγκεκριμενο speedport plus
ηδη το υπαρχων απλο speedport υποφερει , ανα 2 μερες χανεται το wifi , η internet συνδεση , παγωμα του modem , και χειροκινητες ενεργειες για να συνεφερω τα παντα..

πειτε μου τι προτεινετε για ενα αξιοπιστο , δοκιμασμενο μηχανημα και να μην ασχοληθω με αυτο του ΟΤΕ .. ?

μπηκα και διαβασα στο adsl gr (δεν πολυδιαβαζω το συγκεκριμενο forum) για το ρουτερ , ωχ παναγια μου που παω να μπλεξω ...

παρακαλω για τις γνωσεις σας

στο σπιτι στα normal του θα ειναι συνδεδεμενα στο
wifi : 4 κινητα , 2 ταμπλετες , 2 λαπτοπ , 1 ps3 , 1 alexa , 7 tp-link smart plugs , 2 smart λαμπες
wired : 1 tv , 1 mini pc , 1ps4 , philips hue hub με χχ λαμπες

με αυτα που διαβασα καταλαβαινω οτι με περιμενει μεγαλη ηττα με το συγκεκριμενο speedport plus
ηδη το υπαρχων απλο speedport υποφερει , ανα 2 μερες χανεται το wifi , η internet συνδεση , παγωμα του modem , και χειροκινητες ενεργειες για να συνεφερω τα παντα..

πειτε μου τι προτεινετε για ενα αξιοπιστο , δοκιμασμενο μηχανημα και να μην ασχοληθω με αυτο του ΟΤΕ .. ?

δεν θυμαμαι αν το εχεις αναφερει παλαιοτερα, αλλα σε τι ταχυτητα συγχρονιζει το speedport; κοινως, παιρνει απο καμπινα ή απο ΑΚ; Επισης θελεις να αντικαταστησεις το speedport με μια συσκευη (δηλαδη να υποστηριζει και voip) ή δεν σε ενοχλει να αφησεις το speedport να αναλαβει την voip πισω απο οποιο ρουτερ παρεις ;