VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Έχει να προτείνει κανείς κάποιο δοκιμασμένο οικονομικό βιντεοτηλέφωνο για τo ISDN του ΟΤΕ;

Αναλογικα κεντρα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν εδω και σχεδον μια δεκαετια. Tα τελευταια ξηλωθηκαν αν θυμαμαι καλα γυρω στο 2002.
Το ISDN λογω των δυο γραμμων που εχει πουλαει ακομη και σε σπιτια . Και μαλιστα καποιοι που θελαν την δευτερη γραμμη για Fax ειναι σχεδον μονοδρομος και πιστεψε με υπαρχουν αρκετα σπιτια που εχουν τηλεφωνο και FAX.

Μία DSL με 1mbit upload μπορεί να υποστηρίξει δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις και όχι μόνο 2! Αρκεί να βρεις ένα voip πάροχο να σου επιτρέπει περισσότερες από μία κλήσεις (εισερχόμενες ή εξερχόμενες). Όσο για τα εικονοτηλέφωνα, την εποχή του video conferencing μέσω Skype ή voip δικτύων είναι ξεπερασμένα. Το ISDN ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το πρόβλημα είναι πως οι πάροχοι δεν έχουν εκσυγχρονιστεί ώστε να δώσουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο κόσμος. Έχουν μπλοκαριστεί στη λογική μίας γραμμής "ως 24mbit" και υπηρεσιών συμβατικής τηλεφωνίας, ενώ θα μπορούσαν να πουλάνε άλλου είδους υπηρεσίες σε αυτούς που τις χρειάζονται. Για παράδειγμα, ενώ το Annex M μπορεί "εδώ και τώρα" να δώσει ως 3mbit upload σε όσους το χρειάζονται, κανείς πάροχος δε το προσφέρει (εκτός νομίζω της On που σε κάποιο πακέτο δίνει 2Mbit upload μέσω Annex M)

Για παράδειγμα, ενώ το Annex M μπορεί "εδώ και τώρα" να δώσει ως 3mbit upload σε όσους το χρειάζονται, κανείς πάροχος δε το προσφέρει (εκτός νομίζω της On που σε κάποιο πακέτο δίνει 2Mbit upload μέσω Annex M)

Και η forthnet αν καταφέρεις να το εντοπίσεις στις πληροφορίες του site της, γιατί καμιά διαφήμιση δεν έχω δει. Κανονικά σε όποιον το ζητάει θα έπρεπε να το δίνουν τζάμπα αφού κατάφερε και το έμαθε.

Έχει να προτείνει κανείς κάποιο δοκιμασμένο οικονομικό βιντεοτηλέφωνο για τo ISDN του ΟΤΕ;

Οικονομικό;;Δεν...τα καλά είναι της cisco...και μοιάζουν κάπως έτσι http://www.cisco.com/en/US/products/ps8538/prod_view_selector.html (μην λάβεις υπόψην το συγκεκριμένο,αυτό είναι για να το συνδέσεις πάνω σε τηλεφωνικό κέντρο).

Και η forthnet αν καταφέρεις να το εντοπίσεις στις πληροφορίες του site της, γιατί καμιά διαφήμιση δεν έχω δει. Κανονικά σε όποιον το ζητάει θα έπρεπε να το δίνουν τζάμπα αφού κατάφερε και το έμαθε.

H forthnet στο κάνει μόνο εάν πληρώνεις το έξτρα κόστος της σταθερής ip...

Νομίζω κιόλας ότι το κάνουν μόνο στα επαγγελματικά προγράμματα

Επίσης θέλεις και router που να υποστηρίζει Annex M...

Last edited:

Οικονομικό;;Δεν...τα καλά είναι της cisco...και μοιάζουν κάπως έτσι http://www.cisco.com/en/US/products/ps8538/prod_view_selector.html (μην λάβεις υπόψην το συγκεκριμένο,αυτό είναι για να το συνδέσεις πάνω σε τηλεφωνικό κέντρο).

αυτό δεν είναι videoτηλέφωνο... στο λέω με σιγουριά γιατί το έχω στο γραφείο μου :laugh:

δεν αξίζει να δώσεις ούτε cent σε κάτι τέτοιο εκτός αν βρεις σε κανενα παλιατζίδικο.

αυτό δεν είναι videoτηλέφωνο... στο λέω με σιγουριά γιατί το έχω στο γραφείο μου :laugh:

Το γνωρίζω,την μορφή περίπου που θέλει να έχει ρώτησα.

Υ.Γ. Τέτοια έχω στο σπίτι

ok οk αν και απόσο θυμάμαι η cisco δεν είχε ποτε videoτηλέφωνο isdn (μονο VoIP) παρα μόνο teleconference isdn.

ps.για να συντηρείς έναν πανάκριβο cisco callmanager server συν τα πανάκριβα 7975 για εσωτερικό VoIP telephony μάλλον οι ανάγκες τις κατοικίας σου είναι εξαιρετικά αυξημένες...ή έχεις πλέον το γραφείο για πρωτεύοντα κατοικία! :laugh:

ps.για να συντηρείς έναν πανάκριβο cisco callmanager server συν τα πανάκριβα 7975 για εσωτερικό VoIP telephony μάλλον οι ανάγκες τις κατοικίας σου είναι εξαιρετικά αυξημένες...ή έχεις πλέον το γραφείο για πρωτεύοντα κατοικία! :laugh:

Σιγά.. Για το σπίτι δεν χρειάζεται να στήσεις ολόκληρο CM.. και ένα μικρομεσαίο router της Cisco την κάνει τη δουλειά.. :D

Με 2-3 χιλιαρικάκια καθαρίζεις.. :p

Πάντα είχα μια τρέλα με αυτά...και μου άρεσε ιδιέταιρα να πειραματίζομαι μπορώ να πω!!! :flipout:

Σιγά.. Για το σπίτι δεν χρειάζεται να στήσεις ολόκληρο CM.. και ένα μικρομεσαίο router της Cisco την κάνει τη δουλειά.. :D

Με 2-3 χιλιαρικάκια καθαρίζεις.. :p

Ακριβώς...:a0210:

Υ.Γ. τα 7975 580 τα είχα πάρει θυμάμαι...(2).

Last edited:
Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

εγώ δεν βλέπω ακόμα σκαψίματα στην γετονιά μου και ανησυχώ.....

δυό περιοχές είναι όλες κι όλες η Ελλάδα;

Στην Αθήνα,έχετε υπόψην ότι στο κέντρο,στην περιοχή της Άνοιξης όπως και στην Αργυρούπολη υπάρχει ήδη δίκτυο...οπότε πιλοτικά μέχρι στιγμής μόνο...(υπάρχει δίκτυο και σε περιοχές εκτός Αττικής όπως πχ αυτό που φτιάχνεται στην κομοτηνή.)

http://www.capital.gr/News.asp?id=1119833

Δύσκολα τα πράγματα....
Αν και ο ΟΤΕ έχει κατακλέψει στο παρελθόν την Ελλάδα, εδώ θα διαφωνήσω με την ΕΕΕΤ. Έκανε την επένδυση και νομίζω ότι δεν δικαιούνται οι άλλοι να πάρουν πόρτες... το δίκτυο οπτικών ινών δεν έγινε με χρήματα εναλλακτικών, γιατί να τους δοθεί πρόσβαση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αν και ο ΟΤΕ έχει κατακλέψει στο παρελθόν την Ελλάδα, εδώ θα διαφωνήσω με την ΕΕΕΤ. Έκανε την επένδυση και νομίζω ότι δεν δικαιούνται οι άλλοι να πάρουν πόρτες... το δίκτυο οπτικών ινών δεν έγινε με χρήματα εναλλακτικών, γιατί να τους δοθεί πρόσβαση?

Kαι άντε να πάρουν πόρτες ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο (η λέξη μονοπώλιο δεν υπάρχει βέβαια για την Νόβα) πχ . Αλλά αυτοί θέλουν να πουλάει ο πάροχος και πιο φθηνά από τον ΟΤΕ που είναι δικό του.
Θέλουν με το στανιό να πλουτίσουν οι κολλητοί τους μέτοχοι των παρόχων .

Δεν υπάρχει προδιάθεση για να πάρουν το 30% οι εναλλακτικοί.Επίσης δεν είναι λογικό να κάνει κάποιος μια επένδυση τέτοιου ύψους,το κάνει προφανώς για να καινοτομήσει μπροστά στους άλλους.Οπότε και δεν μπορεί η ΕΕΕΤ να σου λέει όχι,πρέπει να υπάρχει και ανταγωνισμός.Ειδικά όταν δίνουν γραμμές κάτω του κόστους...πχ τώρα πολλές εταιρίες τηλεπικοινωνιών δίνουν πακέτα που πληρώνουν πιο πολλά στον ΟΤΕ για την ενοικίαση των γραμμών παρά παίρνουν από τους πελάτες τους.Αυτό γίνεται επειδή οι υποψήφιοι αγοραστές αυτών των εταιριών θέλουν απλά να δουν μεγάλο αριθμό πελατών...τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Συγνώμη για το offtopic στο τέλος.

Φιλικά,
Ανδρέας

Γιατί οι γραμμές δεν είναι ιδιοκτησία του! Είναι Εθνικό Δίκτυο! Εθνικό αγαθό δηλαδή. Και σύμφωνα με την νομοθεσία, επειδή ο ΟΤΕ είναι πάροχος δεσπόζουσας θέσης είναι υποχρεωμένος να συντηρεί αλλά ταυτόχρονα και να εκμεταλλεύεται το Εθνικό Δίκτυο!
Το ότι ο ΟΤΕ είναι πάροχος δεσπόζουσας θέσης δεν είναι κάτι που δεν το θέλει ο ΟΤΕ γι' αυτό άλλωστε φτιάχνει και το VDSL, για να προλάβει το FTTH όπου εκεί μπορεί και να χάσει τη δεσπόζουσα θέση μιας και το προσχέδιο νόμου για το FTTH προέβλεπε ότι ο πάροχος δικτύου που θα αναλάμβανε το έργο δημιουργίας FTTH δεν μπορούσε να ήταν και τηλεπικοινωνιακός πάροχος! Άρα ο ΟΤΕ ερχόταν έτσι στην ίδια μοίρα με τους εναλλακτικούς παρόχους. Τώρα που το θέμα FTTH είναι παγωμένο παρατηρείται και μια αργοπορία στο VDSL...

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Γιατί οι γραμμές δεν είναι ιδιοκτησία του! Είναι Εθνικό Δίκτυο! Εθνικό αγαθό δηλαδή. Και σύμφωνα με την νομοθεσία, επειδή ο ΟΤΕ είναι πάροχος δεσπόζουσας θέσης είναι υποχρεωμένος να συντηρεί αλλά ταυτόχρονα και να εκμεταλλεύεται το Εθνικό Δίκτυο!
Το ότι ο ΟΤΕ είναι πάροχος δεσπόζουσας θέσης δεν είναι κάτι που δεν το θέλει ο ΟΤΕ γι' αυτό άλλωστε φτιάχνει και το VDSL, για να προλάβει το FTTH όπου εκεί μπορεί και να χάσει τη δεσπόζουσα θέση μιας και το προσχέδιο νόμου για το FTTH προέβλεπε ότι ο πάροχος δικτύου που θα αναλάμβανε το έργο δημιουργίας FTTH δεν μπορούσε να ήταν και τηλεπικοινωνιακός πάροχος! Άρα ο ΟΤΕ ερχόταν έτσι στην ίδια μοίρα με τους εναλλακτικούς παρόχους. Τώρα που το θέμα FTTH είναι παγωμένο παρατηρείται και μια αργοπορία στο VDSL...

Kαλά τα λές αλλά ο ΟΤΕ γιαυτό βάζει τις ίνες. Για να έχει αποκλειστικό δίκτυο δικής του εκμετάλλευσης. Μετά δεν υπάρχει λογική σε αυτά για συν-εκμετάλλευση. Τον τελικό χαλκό ούτως η άλλως δεν πρόκειται να τον αρνηθεί σε κανέναν ούτε τα παλιά καφάο αφού δεν είναι δικά του.