stavroslam
AVClub Addicted Member
Σταύρο καλορίζικο και καλά μουσικά ταξίδια. Όταν τα πούμε από κοντά (ελπίζω Αύγουστο) θα σου φέρω μουσική 5.1 με πολλά μπάσα (enigma) για να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις. Θα ήθελα πάντως να πω αν επιτρέπεις κάποια πραγματάκια.
Καταρχάς μη βιάζεσαι. Άσε τον pionner να κάνει την πρωταρχική δουλειά να καταλάβεις (ακουστικά εννοώ) αυτό που σου λέει και μετά προχώρα στις δικές σου ρυθμίσεις.
Για π.χ σε ευχαριστεί όλα small?? Η δικιά μου γνώμη πάντως είναι όταν υπάρχουν δαπέδου ηχεία τα βάζεις large στα 80hz.
Από αυτά που λένε οι ειδικοί το μπάσο κυρίως σε ταινίες δεν πρέπει να το καταλαβαίνεις από που έρχεται, και γενικά να μη καλύπτει με την παρουσία του τον χώρο αλλά να τον περιβάλλει ομοιόμορφα. Οι χαμηλές έτσι κι αλλιώς θα γεμίσουν τον χώρο από όπου και αν προέρχονται μέσα στο χώρο. Άρα λοιπόν η ένταση για αρχή στο 1/3. Βέβαια σε πολλούς δεν αρέσει αυτό και προτιμούν να το αισθάνονται περισσότερο. Είναι καθαρά θέμα γούστου που δεν με βρίσκουν βέβαια σύμφωνο.
Μπορείς ακόμα αν θέλεις να το βάλεις από την πλευρά του δεξιού σου ηχείου να δεις διαφορές και αν μπορείς δώσε λίγο (20 πόντους) ακόμα προς τα μπροστά. Σιγά - σιγά θα κάνεις τους δικού σου πειραματισμούς.
Τέλος πάντων, δεν θα επεκταθώ περισσότερο ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.
Σε ευχαριστω πολυ!!!
Μωρε και εγω ετσι ειμαι υπέρ του μεγάλου για τα μπροστα.τωρα δεν ξέρω γιατι επιμένουν οι ειδικοί και για να το λένε ετσι εκανα και εγω.παντως σε δοκιμές που εκανα παίζοντας ένα jazz τραγούδι τα αλλαζα μια μικρα μια μεγαλα γρήγορα για να ακούω διάφορες.αυτο που παρατήρησα ειναι οτι σε εναλλαγή σε μεγαλα γέμιζε το ηχειο,καθάρισαν οι μεσαίες οι φωνές τραγουδιστή και αρκετα όργανα.το γυρνούσα αμέσως σε μικρα συνεχίζοντας το τραγούδι και είδα οτι έχανα ήχους και συχνότητες αρκετές πέρα απο τις χαμηλές που το περίμενα.σαν να χαμηλώνει το μικρόφωνο του τραγουδιστή και κόρνετες και τετοια θαμπωσαν....
Τελος παντων.
Τωρα σήμερα θα βάλω ταινια να δώ αντιδράσεις και τα σχετικά.....