VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Κάνε μία δοκιμή τοποθετώντας το υπογούφερ ακριβώς μπροστά απ' το καλοριφέρ να κοιτάζει προς το γραφείο......

Το δοκίμασα στον αντίστοιχο μακρόστενο χώρο μου (βασικά ακόμα πιό μακρόστενο) και αναγκάστηκα να κατεβάσω την ένταση του sub κατά 20-30%. Τέτοια βελτίωση! Αν και τελικά το ξαναπήγα πίσω στη γωνία για λόγους χωροταξίας και δυνάμωσα την ένταση του. Σίγουρα αξίζει σα δοκιμή αν και στο χώρο σου επειδή υπάρχει και το βάθος που φαίνεται στις φωτογραφίες παίζει να μην έχεις τα αναμαινόμενα αποτελέσματα.

Το δοκίμασα στον αντίστοιχο μακρόστενο χώρο μου (βασικά ακόμα πιό μακρόστενο) και αναγκάστηκα να κατεβάσω την ένταση του sub κατά 20-30%. Τέτοια βελτίωση! Αν και τελικά το ξαναπήγα πίσω στη γωνία για λόγους χωροταξίας και δυνάμωσα την ένταση του. Σίγουρα αξίζει σα δοκιμή αν και στο χώρο σου επειδή υπάρχει και το βάθος που φαίνεται στις φωτογραφίες παίζει να μην έχεις τα αναμαινόμενα αποτελέσματα.

Ναι εχει πολυ χόρο.πισω απο τον υπολογιστη ξεκινάει κουζίνα καθιστικό και τετοια και ειναι αλλα 40τμ και απο εκει....
Και απλα εβαλα μια γυψωσανιδα πίσω απο υπολογιστη να το ξεχωρίζω σαν σαλόνι με το τζάκι.
Θα το κανω ετσι και θα δουμε.μακαρι να δουλεψει και σε μένα ετσι...

Σταύρο άλλο να δίνουμε συμβουλές από μακριά κι άλλο η πραγματικότητα γιατί μόνο εσύ ξέρεις πραγματικά το χώρο όπως είναι. Καλό θα ήταν να χαμε ένα σχέδιο με διαστάσεις και του υπόλοιπου χώρου και γενικά της χωροταξίας για να το μελετήσουμε λιγάκι τι θα κάναμε αν ήταν δικός μας χώρος. Μια κάτοψη θα ήταν ό,τι πρέπει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο sub σε ταλαιπωρεί τόσο πολύ. Ο χώρος σου γενικά είναι ''εύκολος''.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο sub σε ταλαιπωρεί τόσο πολύ. Ο χώρος σου γενικά είναι ''εύκολος''.

Δυστυχώς στο νήμα που άνοιξε κι έβαλε σχέδιο και φωτό, μόνο εύκολος δεν είναι.

Παιδια παρατήρησα οτι πίσω το κροσοβερ-ενισχυτης ειναι παρα πολυ ζεστος παρόλο που ειναι στο standby και δεν εχει δουλεψει το σαμπ όλο το βραδυ.να ανησυχώ για μελλοντικά προβλήματα και πρέπει να το κλείνουμε απο τον διακόπτη και οχι να το εχουμε μόνιμα στο standby?

Με τέτοια ζέστη που έχει αυτές τις μέρες... Νομίζω πως το χειμώνα δε θα σου κάνει τόση εντύπωση.

Σιγουρα αλλα σχεδόν δεν βάζεις χέρι πίσω απο την ζέστη που βγάζει και ας ειναι κλειστο όλο το βραδυ....

Σιγουρα αλλα σχεδόν δεν βάζεις χέρι πίσω απο την ζέστη που βγάζει και ας ειναι κλειστο όλο το βραδυ....

Εγώ τα κλείνω όλα από το διακόπτη (όταν έχουν). Sub, A/V και TV. Τα players μου έχουν μόνο standby.

Παιδια παρατήρησα οτι πίσω το κροσοβερ-ενισχυτης ειναι παρα πολυ ζεστος παρόλο που ειναι στο standby και δεν εχει δουλεψει το σαμπ όλο το βραδυ.να ανησυχώ για μελλοντικά προβλήματα και πρέπει να το κλείνουμε απο τον διακόπτη και οχι να το εχουμε μόνιμα στο standby?

Φυσιολογικό είναι με την ζέστη των ημερών. Καλύτερα να το κλείνεις απ' τον διακόπτη πίσω......

Κάποιοι λένε ότι πρέπει από 80Hz και κάτω να παίζει μόνο το sub. Άλλοι πάλι είναι της άποψης να αφήνεις τα ηχεία να κατεβαίνουν όσο χαμηλότερα μπορούν και μετά να αναλαμβάνει το sub. Προσωπικά το έχω από 60Hz και κάτω. Μάλλον πρέπει και εδώ να πειραματιστείς.

Η συχνότητα αποκοπής εξαρτάται από (α) τα front (πόσο καλό έλεγχο/ατάκα και ευαισθησία στις χαμηλές συχνότητες έχουν), (β) το sub (αν είναι καλύτερο, κυρίως από τα front, στις ίδιες συχνότητες), (γ) τον ενισχυτή (αν έχει τα ρεύματα να οδηγήσει σωστά όλα τα ηχεία - όσο πιο υψηλή η αποκοπή, τόσο λιγότερα ρεύματα δίνει ενισχυτής) και (δ) και σπουδαιότερο, το προσωπικό γούστο του καθενός στα μπάσα (μπούγιο ή έλεγχος/ατάκα, αλλά σε κάθε περίπτωση η λάθος τονικότητα του συστήματος στο τέλος γίνεται αντιληπτή και ενοχλεί όλους)

Συνήθως στα μικρομεσαία συστήματα τα 80-100Hz είναι η ενδεδειγμένη συχνότητα. Στα καλύτερα συστήματα πάμε και χαμηλότερα.

Last edited:
Η συχνότητα αποκοπής εξαρτάται από (α) τα front (πόσο καλό έλεγχο/ατάκα και ευαισθησία στις χαμηλές συχνότητες έχουν), (β) το sub (αν είναι καλύτερο, κυρίως από τα front, στις ίδιες συχνότητες), (γ) τον ενισχυτή (αν έχει τα ρεύματα να οδηγήσει σωστά όλα τα ηχεία - όσο πιο υψηλή η αποκοπή, τόσο λιγότερα ρεύματα δίνει ενισχυτής) και (δ) και σπουδαιότερο, το προσωπικό γούστο του καθενός στα μπάσα (μπούγιο ή έλεγχος/ατάκα, αλλά σε κάθε περίπτωση η λάθος τονικότητα του συστήματος στο τέλος γίνεται αντιληπτή και ενοχλεί όλους)

Συνήθως στα μικρομεσαία συστήματα τα 80-100Hz είναι η ενδεδειγμένη συχνότητα. Στα καλύτερα συστήματα πάμε και χαμηλότερα.

Το'πιασα το υπονοούμενο... :(
Βάζω 90 λοιπον!!!

Και εγώ στα 80 το έχω.
Κανένα υπονοούμενο. Δεν το έχω ακούσει καν το σύστημα...

Χαριτολογώντας το ειπα βρε...!!! :)
Αν και δεν ακούω μεγάλη αλλαγή πειραζοντας και βάζοντας μια 240 μια 40 γρήγορα.πολυ μικρη διάφορα.τελος παντων.....

Ελπίζω αλλάζοντας τη συχνότητα να ακούς στη θέση ακρόασης και η αποκοπή στο velo να είναι στο τέρμα... σωστά?

Ελπίζω αλλάζοντας τη συχνότητα να ακούς στη θέση ακρόασης και η αποκοπή στο velo να είναι στο τέρμα... σωστά?

Για αυτο μιλούσα οχι για τον ενισχυτη.στον πιονερο το εχω στα 80.οποτε στο velodyne που προτείνεται;