VELODYNE CHT-Q Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για αυτο μιλούσα οχι για τον ενισχυτη.στον πιονερο το εχω στα 80.οποτε στο velodyne που προτείνεται;

Δύο κροσόβερ θέλεις;

Στο direct θα το βάλεις και η αποκοπή θα ορίζεται από τον ενισχυτή.

Αν και δεν ακούω μεγάλη αλλαγή πειραζοντας και βάζοντας μια 240 μια 40 γρήγορα.πολυ μικρη διάφορα.τελος παντων.....

Για αυτο μιλούσα οχι για τον ενισχυτη.στον πιονερο το εχω στα 80.οποτε στο velodyne που προτείνεται;
Aφου βρε, στον ενισχυτη το εχεις ορισει στα 80 πως περιμενεις να ακουσεις διαφορα βαζοντας το βελο στα 240? Οτι βαλεις στο βελο πανω απο τα 80, αυτο μεχρι 80 θα παιζει. Μονο αν βαζεις κατω απο 80 θα καταλαβεις διαφορα.

Aφου βρε, στον ενισχυτη το εχεις ορισει στα 80 πως περιμενεις να ακουσεις διαφορα βαζοντας το βελο στα 240? Οτι βαλεις στο βελο πανω απο τα 80, αυτο μεχρι 80 θα παιζει. Μονο αν βαζεις κατω απο 80 θα καταλαβεις διαφορα.

Σωστο αυτο εχεις δίκιο βλακεια ειπα :D

Παντως αν μπορω να βοηθησω κ εγω θα σου δωσω ενα παραδειγμα....οταν ειχα τους δορυφορους M1 της B&W ειχα το σαμπ στο 90Hz...μετα με τα 685 B&W κατεβηκα στο 70Hz....και τελος με τα CM8 Β&W και παλι το κατεβασα στο 40Hz γιατι απο εκει και πανω με ενοχλουσε...λερωνε τις μεσαιες...να αναφερω οτι το σαμπακι ηταν το YAMAHA YST SW-515 που ανηκει στην ιδια κατηγορια με το βελο...μεχρι που τελικα το εδωσα σε μελος του φορουμ επειδη ανεβηκα σε ενισχυτικα. Θελω να σου πω παντως πως τα ηχεια σου ειναι πολυ καλα για την κατηγορια τιμης τους. Μηπως φταιει η οδηγηση του ενισχυτη? Γιατι δεν μπορω να φανταστω ενα ηχειο με γουφερ στο πλαι να μη μπορει να δωσει χαμηλο. Μπορει να φταιει κ ο χωρος....πολλα μπορει να συμβαινουν. Οσο για το σαμπακι σου το ηχος εικονα αναφερει πως καλυπτει χωρους εως 20τ.μ....μονος σου θα ανακαλυψεις τι ειναι αυτο που φταιει.....καλη συνεχεια(τα εχω περασει κ εγω κ σε καταλαβαινω απολυτα)...
φιλικα Νικος-Λαρισα

Εχω την εντυπωση πως του φιλου τα jamo δεν ειναι αυτα με το γουφερ στο πλάι. Αλλα και παλι κατεβαινουν αρκετα χαμηλα.

Εχω την εντυπωση πως του φιλου τα jamo δεν ειναι αυτα με το γουφερ στο πλάι. Αλλα και παλι κατεβαινουν αρκετα χαμηλα.

Οχι δεν εχουν στο πλάι τα δικα μου.το αμέσως μεγαλυτερο μοντελο εχει.μια χαρα πανε απο ήχο δεν εχω παράπονο ειμαι χιλιοευχαριστημενος...!!!

Όσο ανεβάζεις συχνότητα τόσο συχνότερα θα το ακούς το sub. Να ξέρεις όμως πάντα το μπάσου του ηχείου ''δένει'' καλύτερα με το ''υπόλοιπο'' ηχείο.

Ένα ηχειο κολώνα, μπορει να κατέβει ας πούμε μεχρι τα 40 hz το δικό σου ας πούμε πως κατεβαίνει μεχρι τα 50. Αλλα τόσο χαμηλά, παιζει με -10db ενταση σε αυτές τις συχνότητες. Επίσης στα 60 αυτο έρχεται σε ενταση αλλα λόγω κατασκευής, υπαρχει πρόβλημα ελεγχου(πλατειασμοι και λάσπες) ή πρόβλημα οδήγησης απο τον ενισχυτη (παρόμοια συμπτώματα). Ισως και λόγω τοποθέτησης να πηγαίνουν στα +10db κάποιες συχνότητες γύρω στα 70 και αυτο να μη σου αρέσει. Τότε, πρέπει προφανώς να αφήσεις το sub να τις παίξει τις συχνότητες αυτές αφου θα ακούγονται καλύτερα απο εκει

Ένα ηχειο κολώνα, μπορει να κατέβει ας πούμε μεχρι τα 40 hz το δικό σου ας πούμε πως κατεβαίνει μεχρι τα 50. Αλλα τόσο χαμηλά, παιζει με -10db ενταση σε αυτές τις συχνότητες. Επίσης στα 60 αυτο έρχεται σε ενταση αλλα λόγω κατασκευής, υπαρχει πρόβλημα ελεγχου(πλατειασμοι και λάσπες) ή πρόβλημα οδήγησης απο τον ενισχυτη (παρόμοια συμπτώματα). Ισως και λόγω τοποθέτησης να πηγαίνουν στα +10db κάποιες συχνότητες γύρω στα 70 και αυτο να μη σου αρέσει. Τότε, πρέπει προφανώς να αφήσεις το sub να τις παίξει τις συχνότητες αυτές αφου θα ακούγονται καλύτερα απο εκει

Συμφωνω πολυ σωστο και λογικο και αυτη ειναι η δουλεια που αναλαμβάνει το υπογουφερ.οποτε με κροσοβερ στα 80-100 απο ενισχυτη ειμαστε μια χαρα και με το υπογουφερ στο direct δηλαδη οτι παίρνει δίνει.
Αλλα ποια η ουσία τότε να εχει και δική του συχνότητα αφου το κανονισουμε την αποκοπη απο τον ενισχυτη;ποιος ο ρόλος του;

Είναι πολύ απλό, μην μπερδεύεσαι. Τα ηχεία σου πάνε μέχρι 50 Hz. Τα βάζεις large και το sub από 50 και κάτω. Σου αρέσει το κρατάς. Δεν σου αρέσει, τα βάζεις small και το sub 10 Hz πάνω, δηλαδή στα 60. Αν πάλι δεν σου αρέσει το βάζεις στα 70 Hz και κάθε φορά ανεβαίνεις 10 Hz μέχρι να σου ''κάτσει'' καλά στο αυτί.

Είναι πολύ απλό, μην μπερδεύεσαι. Τα ηχεία σου πάνε μέχρι 50 Hz. Τα βάζεις large και το sub από 50 και κάτω. Σου αρέσει το κρατάς. Δεν σου αρέσει, τα βάζεις small και το sub 10 Hz πάνω, δηλαδή στα 60. Αν πάλι δεν σου αρέσει το βάζεις στα 70 Hz και κάθε φορά ανεβαίνεις 10 Hz μέχρι να σου ''κάτσει'' καλά στο αυτί.

Αυτο νομίζω και εγω.και καπως ετσι θα βρεις και την χρυσή τομή.
Νομίζω γυρω στο 90 μου κάθεται καλα απλα ρωτω να ξέρω και ποιο ειναι το σωστο μήπως υπαρχει κάποιος στάνταρ τρόπος και κανόνας....

Η θεωρία λέει ότι για να κροσάρεις σωστά, κροσάρεις μια οκτάβα πάνω από το σημείο που έχουν -3db τα L-R ηχεία σου.

Δηλαδή, αν τα L-R σου έχουν -3db στους 80Hz, πρέπει να κροσάρεις στους 160Hz. Έτσι θα έχεις σωστό ταίριασμα στο σημείο cross.

Επειδή όμως ο ήχος δεν είναι μόνο το σημείο cross, στην πράξη πρέπει να πειραματιστείς..

Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί η σωστή θέση στο χώρο (για το sub). Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίζονται...

Η θεωρία λέει ότι για να κροσάρεις σωστά, κροσάρεις μια οκτάβα πάνω από το σημείο που έχουν -3db τα L-R ηχεία σου.

Δηλαδή, αν τα L-R σου έχουν -3db στους 80Hz, πρέπει να κροσάρεις στους 160Hz. Έτσι θα έχεις σωστό ταίριασμα στο σημείο cross.

Επειδή όμως ο ήχος δεν είναι μόνο το σημείο cross, στην πράξη πρέπει να πειραματιστείς..

Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί η σωστή θέση στο χώρο (για το sub). Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίζονται...

Πάνω απο ολα ειναι πως θα καθίσει στο χώρο σου το σαμπ πιστεύω και επειτα τα υπόλοιπα.το λέω γιατι με αυτο παλεύω και εχω αρκετές ακυρώσεις σε στο σημείο που με βολεύει να το τοποθετισω.
Τωρα αυτο που λες για το κρός πως μπορω να ξέρω για τα δικα μου ηχεία;που να το δώ;