Velodyne - Subwoofer Management System

το ακριβο εχω, λιγο φτιαγμενο εσωτερικα. Με ιντερκονεκτ καλωδιο audioquest sub3 και ρευματος ultralink για την ωρα

Άρα το φλάτ πολλοί εμίσησαν...
Και τα 'βαλαν με την μουσικότητα...
Με την ανάλυση...
Τις πηγές...
Τα καλώδια...
Με τα SE και PP.
Με τα μονόδρομα...............
Και τέλος με τον στύλο της ΔΕΗ...

Τασσάρα εύχομαι να το χαρείς το καμπινάκι.

Ωραίος ο Τάσος. Χαίρομαι που ελκά τα κατάφερες και δεν είδα το μηχάνημα στην κατηγορία buy & sell.
Αρα είχα δίκιο ότι κανει δουλειά αλλά θέλει ψάξιμο.:grinning-smiley-043

Λοιπόν παιδιά έχουμε και συνέχεια (βρήκε τον μπελά του ο Αμερικάνος μ' έμενα)

:grinning-smiley-043

κοιτάζοντας το manual , πρόσεξα ότι σε όλα τα παραδείγματα που δείχνει , η γραμμή ξεκινάει ΕΜΦΑΝΩΣ ψηλότερα από τα 15hz, ενώ εμένα είναι εμφανως "καρφωμένη" στον πάτο, ούτε κιχ δεν κάνει πριν τα 20hz. :chinscratch: Ρωτώντας τον αμερικάνο γιατί δεν συμβαίνει σ' εμένα αυτό, μου απάντησε το εξής:

You have a subsonic filter engaged either somewhere in your front end electronics or perhaps within your subwoofer itself or its amplifier. That's why you have no low end information below 25 HZ, you can clearly see the slope of the filter cutting off all of the information from 25 Hz & below. Eliminate that & you'll be on your way to a nice flat response curve from end to end.

Το θέμα είναι ότι είχα βγάλει OFF και το crossover του προενισχυτή και το crossover του subwoofer. Αρα κάτι έχει να κάνει με τις επιμέρους ρυθμίσεις του Velodyne post #18 τις οποίες έχω αφήσει "μαμά". Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα , ας την μοιραστεί μαζί μας.

Μετα απο προτροπη του Τασου και του Μανωλη (Καστρουνη) αγορασα και εγω το SMS-1 απο Αμερικη.
Ο λογος; Η διαχειριση χαμηλων ειναι στο συστημα μου τεραστιας σημασιας, διοτι τα ηχεια μου (Elac IW30) δεν κατεβαινουν χαμηλα, οποτε το sub μου ("τροποποιημενο" Yamaha SW800) αναλαμβανει απο τους 80 κυκλους και κατω..
Περιμενα ομως τον "μαστορα" (Μανωλη), να ανοιξουμε το κουτι, και να κανει την πρωτη ρυθμιση αφου πρωτα τον ειχα ποτισει μπολικο καφε:

velo3rd9.jpg

Το SMS-1 φαινεται ποιοτικης κατασκευης και στην συσκευασια περιλαμβανει και ενα μικροφωνο XLO με την βασουλα και το καλωδιο του.
Η προσοψη ειναι λιτη (ενα power switch, η εισοδος μικροφωνου και ενα volume control) ενωη οθονη αναβει και σβυνει απο το remote:

velo1nn6.jpg

Μια οψη της πισω πλευρας:

velo2mx3.jpg

Για να μην σας κουραζω, το συμπερασμα που εβγαλα μετα την τριωρη ενασχοληση μας με το μαραφετι ειναι οτι κανει δουλεια αρκει αυτος που το ρυθμιζει να ξερει τι κανει!
Σε εναν καθημερινο χωρο σαλονιου (και οχι dedicated οπως του Τασου) ειναι απαραιτητο να γινει διαχειριση χαμηλων για να εχουμε ενα καλο αποτελεσμα.
Εχουν περασει 5 μερες απο τοτε που εγινε η ισοσταθμιση και καθημερινα ακουω κομματια μουσικα αλλα και απο ταινιες που γνωριζω και διαπιστωνω οτι ο ηχος στις μεσαιοχαμηλες γεμισε, ανεξαρτητου εντασης!
Σιγουρα σηκωνει και αλλο fine-tuning (ειναι αδυνατον να το φερεις τελεια σε ενα απογευμα) αλλα η διαφορα που ηδη βιωνω ειναι πολη σημαντικη!
Επομενως, το προτεινω με μια μονο επιφυλαξη: Για να παιξει οπως πρεπει χρειαζεται ειτε πολυ διαβασμα (Manual κλπ) ειτε καποιον ειδικο ο οποιος να ασχοληθει με την ρυθμιση.
Αυτα απο εναν ανθρωπο που εκτιμα τον ποιοτικο ηχο αλλα δεν εχει καμμια διαθεση να ασχοληθει ενεργα με το αθλημα!
icon10.gif

Εγώ πάλι που το πήρα (αφού διάβασα τα του Τάσου και ζήλεψα τον Κούλη :p) και το έβαλα στο ‛αυτόματο’ δεν παρατήρησα την παραμικρή διαφορά στον ήχο.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά και αναμένω Κάστρο για τα περαιτέρω (και όχι μόνο του sub).

ΥΓ Πριν πεταχτεί ο (κουλός) Κούλης να πει τα περί λάθος συνδέσεων :p, να πω ότι η σύνδεση είναι σίγουρα σωστή αλλά απλώς η απλή (sub in – sub out) χωρίς τα extra ‛option’ που δίνει.

Θα περίμενα όμως έστω και σε αυτή την περίπτωση να αλλάζει κάτι στον ήχο κάτι, που με μεγάλη μου έκπληξη, δεν παρατήρησα να κάνει. Αυτό το απολύτως τίποτα είναι που μου κάνει την μεγάλη εντύπωση.

Σημειωτέον ότι χώρος μου είναι σαφώς προβληματικός στο χαμηλό και με δεδομένη την ύπαρξη 2 καλών sub (B&W PV1) θα περίμενα κάποια αλλαγή.

Τεσπά, είδωμεν.

Πιστευω θελει δουλιτσα περαν του auto. Πρωτα auto και μετα χερακι ματακι & αυτακι.

Παντως στον Τασο που το ακουσα , εκανε πολυ καλη δουλεια !!

Πιστευω θελει δουλιτσα περαν του auto. Πρωτα auto και μετα χερακι ματακι & αυτακι.

Παντως στον Τασο που το ακουσα , εκανε πολυ καλη δουλεια !!

Με το "ματάκι" τι ακριβώς κάνεις;
icon10.gif

@ Browser: Thanks!

@ Roulis: Βαζω στοιχημα τον τελικο σου, οτι εχεις κανει κοτσανα στην συνδεσμολογια! :D

Με το "ματάκι" τι ακριβώς κάνεις;
icon10.gif

Καλα, ημουν σιγουρος....:flipout:.

Αμα διαβαζες το θεμα απο την αρχη θα εβλεπες οτι συνδεεις το μηχανακι στην οθονη σου και βλεπεις τι μετραει το μικροφωνακι ,....:antlers: ( αν δεν ακους )