Λοιπόν έκανα μια σούμα τι έχει το καλάθι του σπιτιού από chi-fi και έχουμε και λέμε:
- Rock Zircon
- KZ-ATE
- 2 x VE Monk Plus
- DZAT DF-10
- VJJB K4S
Παρότι έχω γράψει από δω και από κει διάφορες γνώμες, ακολουθεί πολύ σύντομη άποψη για όλα μετά απο ακροάσεις κυρίως με το παλιό Fiio X1:
1. Rock Zircon
Εμφανής η τάση για ανάδειξη των χαμηλών εις βάρος του υπόλοιπου συχνοτικού εύρους. Γενική απόδοση από μέτρια ως μετριότατη μιας και μου δίνει μια αίσθηση "ψεύτικου" στο σύνολό του. Εξαιρετικό για hands free ή για ακροάσεις όταν δε μας ενδιαφέρει και πολύ η ποιότητα (πχ. εγώ το έχω για το τρέξιμο)
2. ΚΖ-ATE
Πολύ ωράια χαμηλά, επίσης έντονα αλλά όχι υπερβολικά. Πολύ δυσκολοφόρετο για το γούστο μου και έτσι το έχω αφήσει στην άκρη, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη συνολική του απόδοση. Με μια μικρή επιφύλαξη θα αναφέρω ότι έχω την αίσθηση ότι η εικόνα του είναι υποδεέστερη από όσα ακολουθούν.
3. VE Monk Plus
Με πολύ μεγάλη διαφορά το καλύτερο VFM ακουστικό. Είναι το πιο δυσκολοοδήγητο απ' όλα όσα έχω και αυτό φαίνεται όταν το χρησιμοποιώ με το sansa clip + όπου υστερεί πολύ σε ένταση. Έχει με μεγάλη διαφορά την καλύτερη εικόνα απ' όλα τα ακουστικά της λίστας (βέβαια είναι και το μόνο που δεν είναι ΙΕΜ), καθώς και απολαυστικές μεσαίες. Τα μπάσα του είναι λίγα αλλά δεν απουσιάζουν εντελώς. Όσοι νομίζετε ότι δεν έχει καθόλου μπάσα, δεν έχετε ακούσει τα Hifiman Waterline

Καθαρά υποκειμενικά είναι τα ακουστικά που πλέον χρησιμοποιώ συχνότερα απ' όλα, καθώς με βολεύουν πολύ σε νυχτερινές ακροάσεις πριν τον ύπνο γιατί κάθονται πολύ ωραία στ' αυτιά, είναι ξεκούραστα και αν φωνάξει βοήθεια και κανένας στο σπίτι θα τον ακούσω
4. DZAT DF-10
Σε συνολική απόδοση είναι ο νικητής ανάμεσα σε όλα αυτά τα ακουστικά. Έχουν απολαυστικά μπάσα χωρίς να επισκιάζουν το υπόλοιπο συχνοτικό εύρος το οποίο είναι κρυστάλλινο και λεπτομερές. Η εικόνα τους είναι πολύ καλή αλλά χειρότερη σε σύγκριση με τα Monk. H κατασκευή τους είναι υποδειγματική και αν κάποιος δεν ήξερε πόσο κάνουν θα πλήρωνε πολλά μόλις τα έπιανε στα χέρια του.
5. VJJΒ K4S
Ισχύουν όσα ακριβώς έγραψα για τα DZAT με μια διαφορά: εδώ υπάρχει σαφώς μια υπεροχή των χαμηλών συχνοτήτων κατά το άκουσμα, εις βάρος των των υπόλοιπων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι χαμηλές δε θάβουν τις υπόλοιπες, κάνοντας το ακουστικό κατ' εμέ ιδανικό για όποιον θέλει καλό ήχο με έμφαση στο μπάσο. Εργονομικά είναι τα καλύτερα IEM της λίστας αυτής μια που είναι πολύ μικρά και πολύ ελαφριά και πραγματικά είναι σαν να μην τα φοράς.
Συνοψίζοντας, αν έπρεπε να κρατήσω ένα ζευγάρι απ' όλα αυτά, θα επέλεγα τα DZAT DF-10 λόγω της συνολικής τους απόδοσης. Αν μπορούσα να κρατήσω και ένα δεύτερο, αυτά θα ήταν τα VE Monk Plus, γιατί όσο και να έχουν τα θεματάκια τους και να απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν "σοβαρά" ακουστικά, τα απολαμβάνω κάθε ώρα και στιγμή. Στην τελική αυτο μετράει!
Αυτά!