VFM IEM (και όχι μόνο) - Φθηνά κρυμμένα διαμαντάκια

Λοιπόν έκανα μια σούμα τι έχει το καλάθι του σπιτιού από chi-fi και έχουμε και λέμε:

- Rock Zircon
- KZ-ATE
- 2 x VE Monk Plus
- DZAT DF-10
- VJJB K4S

Παρότι έχω γράψει από δω και από κει διάφορες γνώμες, ακολουθεί πολύ σύντομη άποψη για όλα μετά απο ακροάσεις κυρίως με το παλιό Fiio X1:

1. Rock Zircon

Εμφανής η τάση για ανάδειξη των χαμηλών εις βάρος του υπόλοιπου συχνοτικού εύρους. Γενική απόδοση από μέτρια ως μετριότατη μιας και μου δίνει μια αίσθηση "ψεύτικου" στο σύνολό του. Εξαιρετικό για hands free ή για ακροάσεις όταν δε μας ενδιαφέρει και πολύ η ποιότητα (πχ. εγώ το έχω για το τρέξιμο)

2. ΚΖ-ATE

Πολύ ωράια χαμηλά, επίσης έντονα αλλά όχι υπερβολικά. Πολύ δυσκολοφόρετο για το γούστο μου και έτσι το έχω αφήσει στην άκρη, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη συνολική του απόδοση. Με μια μικρή επιφύλαξη θα αναφέρω ότι έχω την αίσθηση ότι η εικόνα του είναι υποδεέστερη από όσα ακολουθούν.

3. VE Monk Plus

Με πολύ μεγάλη διαφορά το καλύτερο VFM ακουστικό. Είναι το πιο δυσκολοοδήγητο απ' όλα όσα έχω και αυτό φαίνεται όταν το χρησιμοποιώ με το sansa clip + όπου υστερεί πολύ σε ένταση. Έχει με μεγάλη διαφορά την καλύτερη εικόνα απ' όλα τα ακουστικά της λίστας (βέβαια είναι και το μόνο που δεν είναι ΙΕΜ), καθώς και απολαυστικές μεσαίες. Τα μπάσα του είναι λίγα αλλά δεν απουσιάζουν εντελώς. Όσοι νομίζετε ότι δεν έχει καθόλου μπάσα, δεν έχετε ακούσει τα Hifiman Waterline :D Καθαρά υποκειμενικά είναι τα ακουστικά που πλέον χρησιμοποιώ συχνότερα απ' όλα, καθώς με βολεύουν πολύ σε νυχτερινές ακροάσεις πριν τον ύπνο γιατί κάθονται πολύ ωραία στ' αυτιά, είναι ξεκούραστα και αν φωνάξει βοήθεια και κανένας στο σπίτι θα τον ακούσω :P

4. DZAT DF-10

Σε συνολική απόδοση είναι ο νικητής ανάμεσα σε όλα αυτά τα ακουστικά. Έχουν απολαυστικά μπάσα χωρίς να επισκιάζουν το υπόλοιπο συχνοτικό εύρος το οποίο είναι κρυστάλλινο και λεπτομερές. Η εικόνα τους είναι πολύ καλή αλλά χειρότερη σε σύγκριση με τα Monk. H κατασκευή τους είναι υποδειγματική και αν κάποιος δεν ήξερε πόσο κάνουν θα πλήρωνε πολλά μόλις τα έπιανε στα χέρια του.

5. VJJΒ K4S

Ισχύουν όσα ακριβώς έγραψα για τα DZAT με μια διαφορά: εδώ υπάρχει σαφώς μια υπεροχή των χαμηλών συχνοτήτων κατά το άκουσμα, εις βάρος των των υπόλοιπων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι χαμηλές δε θάβουν τις υπόλοιπες, κάνοντας το ακουστικό κατ' εμέ ιδανικό για όποιον θέλει καλό ήχο με έμφαση στο μπάσο. Εργονομικά είναι τα καλύτερα IEM της λίστας αυτής μια που είναι πολύ μικρά και πολύ ελαφριά και πραγματικά είναι σαν να μην τα φοράς.

Συνοψίζοντας, αν έπρεπε να κρατήσω ένα ζευγάρι απ' όλα αυτά, θα επέλεγα τα DZAT DF-10 λόγω της συνολικής τους απόδοσης. Αν μπορούσα να κρατήσω και ένα δεύτερο, αυτά θα ήταν τα VE Monk Plus, γιατί όσο και να έχουν τα θεματάκια τους και να απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν "σοβαρά" ακουστικά, τα απολαμβάνω κάθε ώρα και στιγμή. Στην τελική αυτο μετράει!

Αυτά!

Last edited:
Ευχαριστούμε πολυ γιατί τις πολύ χρήσιμες εντυπώσεις!
Από τα 3 πρώτα πού εχω εμπειρία και γω συμφωνώ 100%

Πολύ ενδιαφέροντα τα Dzat

Μπορώ με σιγουριά να πω ότι τα DZAT είναι τα σοβαρότερα από την παραπάνω λίστα. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να τα συγκρίνω με επισήμως σοβαρές λύσεις της αγοράς, αφού δεν έχω κάποιο IEM/earbud αναφοράς!

Σε βλέπω ασχολείσαι πολύ , κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις κάτι.
Τα VE Zen 2.0 θα σε ξετρελάνουν αφού είσαι φαν τον ear buds , μακάρι να μπορούσα να τα
στερεώσω στα περίεργα αυτιά μου και να μην αναγκαζόμουν να τα πουλήσω.
(Υ.Γ θέλουν ενισχυτή.)

Δεν υπάρχει περίπτωση στη φάση αυτή να μπλέξω με ενισχυτικά καθώς για μένα headfi σημαίνει φορητοτητα!

Παρόλα αυτά κάτι "ψήνω" εδώ και λίγες ώρες. Ελπίζω να ανοίξω νήμα σύντομα :D

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Last edited:
Κρατήθηκα τελευταία στιγμή να μην τα σκάσω σε αυτή τη φάση και έτσι το safari του chi-fi συνεχίζεται.. Σύντομα θα παραθέσω απόψεις για:

- TY Hi-Z HP-32
- Musicmaker TP16

"some of the best mids/vocals performers around"

ΟΚ τώρα έχουν την προσοχή μου...

Κάποιος γενναιος πρέπει να βρεθεί μόνο να μας πει αν ισχύει

"some of the best mids/vocals performers around"

ΟΚ τώρα έχουν την προσοχή μου...

Κάποιος γενναιος πρέπει να βρεθεί μόνο να μας πει αν ισχύει

Και εμένα ακριβώς για τον ίδιο λόγο!
Λες να τα τολμήσω;

Στον ebay τα βλέπω γύρω στα 35 οπότε (σχετικά) μικρό το κακό.
Απο την άλλη δεν πολυεμπιστευομαι αυτό το audiobudget.

Η σατανική μου πλευρά λέει ναι (για να τα πάρουμε και εμείς μετά αν είναι καλά) η υπεύθυνη μου πλευρά λεει όχι από κάπου που δεν έχει πολιτική επιστροφών.

Ρισκο των 35 ευρώ
Και αν σου κάτσει?

@lazaross

Τα πήρα λίγο μετά το Πάσχα. Κοσμηματάκια αλουμινίου σε κατασκευή 1more. Το καλύτερο μικρόφωνο που έχω ακούσει σε hands-free. Ποιοτικά αλουμινένια βύσματα και χειριστήριο.

Τα έχω δουλέψει αρκετά σε μέσες εντάσεις (χωρίς να αλλάξει τίποτα δραματικά όπως σε άλλες ψείρες) και οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

Έχουν καμπύλη V στην απόκριση.

Πολλά και χαμηλά μπάσα για μένα.
(Εδώ κάποιοι διαφωνούν: λένε λείπει [πολύ το sub bass και βρήκαν ότι μπορούν αρκετά καλύτερα αν κλείσει κανείς τις τρύπες στο μαύρο πλαστικό στην πλευρά του αυτιού)

Πολλά και ψιλά πρίμα. Χάνονται λίγο τα ανδρικά φωνητικά και οι κιθάρες είναι πιο ψυχρές. Τα πρίμα σε ορισμένα κρουστά και τα συρριστικά συνήθως γίνονται λίγο ενοχλητικά.
Παίζουν λίγο χαμηλά γενικώς λόγο ευαισθησίας.
Στερεοφωνική εικόνα πολύ καλή. Αναλόγως των κομματιών που ακούς είναι από οκ μέχρι σούπερ.
Εμένα που μου λείπει η μεσαία περιοχή την διόρθωσα με ισοστάθμιση πολύ καλά στον υπολογιστή και μέτρια στο κινητό.

Καλα φιλε δεν εχω ιδεα απο αυτα που λες.. Παντως σε γενικες γραμμες εχεις θετικες εντυπωσεις. Παιζει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα; Αντε μεχρι και 30 ευρω; Απο Κινα, γιατι Ελλαδα ειναι πανακριβα ολα.

Γενικοτερα ακουω μουσικη με μπασο ( dubstep, hiphop, metal ) και δεν ακουω και τα καλυτερα για τα μπασα τους παντως..

https://audiobudget.com/product/Xiaomi/HybridPro

Επισης αλλοι σημαντικοι παραγοντες, να ειναι ανετα στο αυτι και να εχουν καποια προστασια κατα του ιδρωτα, καθως θα τα χρησιμοποιω στο τρεξιμο.

Τελος, κοιταω τα ακουστικα να τα παρω απο το gearbest, καθως θα κανω μια μεγαλη παραγγελια, αλλα δυστυχως δεν εχει μεγαλη ποικιλια απο καλα ακουστικα.. Δλδ απο αυτα που προτεινετε στην 1η σελιδα μεχρι και 30 ευρω, εχει μονο το xiaomi.

Last edited:
Υπάρχει κάτι στα 30 - 40 bluetooth με σπορ εφαρμογή για τρέξιμο ποδήλατο . In ear . Κατα προτίμηση απο gearbest που έχω κάτι πόντους να σκοτώσω
Ευχαριστώ

Από Gearbest σχετικά γνωστά είναι τα
QCY QY8
Meizu EP51
MPow Swift MBH5
Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1

Τώρα ηχητικά και σαν εφαρμογή τι λένε μη με ρωτάς δεν έχω ιδέα.

Θα έχω μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα KZ ZS3 και ΖS5 μαζί με το Bluetooth module που τα κάνει ασύρματα αν θες να περιμένεις για αυτά αλλά δεν νομίζω το φιτ τους να είναι ιδανό για τρέξιμο.

Μετά από πολύ πολύ ΠΟΛΥ υπομονή... Επιτέλους έφτασαν.
Παραγγελία 4 Σεπτέμβρη... Πέρασαν από τελωνείο! (και μάλλον για αυτό καθυστέρησαν τόσο)
Ευτυχώς χωρίς χρέωση.

Chinese Gangstas
by No Hype Fi

Κz ΖS6 vs Kz ZS5 vs Kz ZS3