Vodafone ..... Βάλτε ότι χαρακτηρισμό θέλετε δίπλα

Καλημέρα,

Ναι το έχω δηλώσει επίσης έχω απευθυνθεί με έντονο ύφος καθώς κατά περιόδους παίρνουν τηλέφωνο 2 φορές την εβδομάδα τους λέω ότι εργάζομαι και συνεχίζουν το ίδιο βιολί..δεν βγαίνει κάτι την επόμενη φορά θα πάρει άλλος υπάλληλος απλά

στην τελευταία επικοινωνία ο αντιπρόσωπος που πήρε λίγο πολύ με "απείλησε" ότι βάσει του νέου ΦΕΚ όταν λήξει η σύνδεση μου δεν μπορεί να γίνει ανανέωση με χαλκό οπότε θα χρεώνομαι μεγάλα ποσά εκτός παγίου.

Επειδή στο σπίτι δεν έχω σταθερό...είμαι στο τσακ να τους πω τι να κάνουν και να πάω σε αυτό το δορυφορικό του έλον μασκ...μιλάμε για επιθετικό μάρκετινγκ χωρίς λόγο...εν τω μεταξύ για να γίνει η δουλειά αυτή πρέπει να φέρω στο σπίτι το συνεργείο τους να τρυπάνε τοίχους και να τραβάνε την οπτική μέχρι το ρούτερ...

και γιατί? για 300άρα σύνδεση ενώ τώρα έχω 200άρα....
Κανε μπλοκ τα νουμερα τους.

Κανε μπλοκ τα νουμερα τους.
Της cosmote το 4ψήφιο δεν θέλω να το κάνω μπλοκ έχω και άλλες γραμμές που δεν αφορούν το σπίτι αλλά και οι εταιρείες που παίρνουν για να προωθήσουν την οπτική από διάφορα τηλέφωνα παίρνουν καμιά φορά από σταθερά άλλη από κινητά κτλπ

Θα μπορούσα να το κλείνω με το που ακούω ότι είναι από cosmote

απλά το καυτηριάζω γιατί στην Ελλάδα ο καταναλωτής είναι έρμαιο...πραγματικά απροστάτευτος...ειδικά το θέμα με τον αριθμό ταυτότητας που ζητάνε για ταυτοποίηση οι τρίτες εταιρείες είναι δείγμα του τι επικρατεί...

• Like
Reactions: klamia71
Της cosmote το 4ψήφιο δεν θέλω να το κάνω μπλοκ έχω και άλλες γραμμές που δεν αφορούν το σπίτι αλλά και οι εταιρείες που παίρνουν για να προωθήσουν την οπτική από διάφορα τηλέφωνα παίρνουν καμιά φορά από σταθερά άλλη από κινητά κτλπ

Θα μπορούσα να το κλείνω με το που ακούω ότι είναι από cosmote

απλά το καυτηριάζω γιατί στην Ελλάδα ο καταναλωτής είναι έρμαιο...πραγματικά απροστάτευτος...ειδικά το θέμα με τον αριθμό ταυτότητας που ζητάνε για ταυτοποίηση οι τρίτες εταιρείες είναι δείγμα του τι επικρατεί...
Έχεις δίκιο. Παίρνουν πια από διάφορα κινητά δεν μπορείς να τα κάνεις μπλοκ ...

Μερικές οδηγίες από ΑΙ.

Είναι πραγματικά εκνευριστικό. Γράφεσαι στο Μητρώο του Άρθρου 11 του παρόχου σου για να βρεις την υγειά σου από το ασταμάτητο telemarketing, και το τηλέφωνο συνεχίζει να χτυπάει.
Δυστυχώς, το φαινόμενο είναι συχνό, αλλά έχεις νομικά εργαλεία στα χέρια σου για να το σταματήσεις. Ακολουθεί ο οδηγός επιβίωσης και δράσης.
Γιατί σε καλούν ακόμα; (Οι 2 βασικές εξαιρέσεις)

Πριν προχωρήσεις σε καταγγελία, βεβαιώσου ότι δεν ισχύει κάτι από τα παρακάτω:
Το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών: Από τη στιγμή που κάνεις την αίτηση στον πάροχό σου (Cosmote, Vodafone, Nova), οι διαφημιστικές εταιρείες έχουν εκ του νόμου 30 ημέρες περιθώριο να επικαιροποιήσουν τις λίστες τους και να σε αφαιρέσουν.

Η «παγίδα» της ρητής συναίνεσης: Αν έγινες πρόσφατα πελάτης σε μια εταιρεία (π.χ. ενέργεια, τράπεζα, e-shop) και υπέγραψες ένα συμβόλαιο ή τσέκαρες τους όρους χρήσης σε μια εφαρμογή, ίσως έδωσες κατά λάθος τη συναίνεσή σου για διαφημιστικούς σκοπούς. Η ρητή συναίνεση που δίνεις σε μια συγκεκριμένη εταιρεία υπερισχύει της γενικής απαγόρευσης του Άρθρου 11.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα.

Αν έχουν περάσει 30 ημέρες και δεν έχεις δώσει καμία συναίνεση, η εταιρεία που σε καλεί παρανομεί. Δες πώς να το χειριστείς:

1. Η «στρατηγική» κατά τη διάρκεια της κλήσης
Μην κλείσεις απλώς το τηλέφωνο με νεύρα. Πάρε τον έλεγχο της συζήτησης:
Ζήτα τα στοιχεία τους: Ρώτησε αμέσως το όνομα του υπαλλήλου, το όνομα της εταιρείας που σε καλεί (και της εταιρείας για την οποία γίνεται η προώθηση, αν είναι διαφορετικές).
Δήλωσε το Άρθρο 11: Πες ξεκάθαρα: «Ο αριθμός μου είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Άρθρου 11. Παρακαλώ να με αφαιρέσετε άμεσα από τη λίστα σας και ανακαλώ οποιαδήποτε τυχόν συναίνεση έχει δοθεί στο παρελθόν».
Κράτα σημειώσεις: Μόλις κλείσεις, σημείωσε την ημερομηνία, την ώρα, τον αριθμό τηλεφώνου που σε κάλεσε και το όνομα της εταιρείας. Θα σου χρειαστούν.

2. Υποβολή καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ (Το «βαρύ πυροβολικό»)
Αν η ίδια εταιρεία σε ξαναενοχλήσει, ο δρόμος είναι ένας: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).
Μπαίνεις στο www.dpa.gr.
Ακολουθείς τη διαδρομή για την υποβολή καταγγελίας (χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet).
Συμπληρώνεις τη φόρμα επισυνάπτοντας τα στοιχεία που κράτησες (ποιος σε κάλεσε, πότε, και ότι είσαι στο Άρθρο 11).
Σημείωση: Η Αρχή επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα για παραβιάσεις του Άρθρου 11, οπότε οι εταιρείες τρέμουν αυτές τις καταγγελίες όταν είναι τεκμηριωμένες.

Μια χαρα μπορεις.
Οταν βλεπεις αγνωστο νουμερο το μπλοκαρεις.
Αν θέλω ναι μπορώ αλλά το κινητό μου είναι και της δουλειάς μου και δεν μπορώ έτσι απλά να μην απαντάω σε άγνωστα νούμέρα.