Vodafone TV

Κάτι μού έχει ξεφύγει φίλε. Όταν ανοίγεις άλλη εφαρμογή από το box (π.χ Disney) έχεις απώλεια όσο αφορά τον ήχο?? Όπου είναι εφικτό, έχεις atmos κανονικά?? Ευχαριστώ

Ο δέκτης έχει δύο επιλογές για τον ήχο. Μια pcm και μια auto.
Σε κάθε μία από αυτές κάνει force σε στέρεο στην pcm και σε Dolby digital plus στην auto, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που βλέπεις.
Δηλαδή αν για παράδειγμα βάλεις μια μουσική υπηρεσία όπως το Spotify και έχεις τον ήχο στο auto στέλνει Dolby digital plus 5.1 (μουφα όμως καθώς δεν είναι πολυκαναλος ο ήχος και επιπλέον δεν μπορείς να κάνεις και upmix με αυτό για κάποιον περίεργο λόγο που έχει να κάνει με τον τρόπο που στέλνει τον ήχο ο δεκτης).

Όταν λοιπόν εσύ θέλεις να τον έχεις στο auto για να στέλνει αυτόματα το κάθε format από κάθε υπηρεσία, δεν μπορείς να το κάνεις και θα πρέπει να μπαίνεις στο μενού του και να αλλάζεις τη ρύθμιση, προσπαθώντας να μαντέψεις ποιο format συμπίπτει με τι.

Atmos εγώ δεν έχω στο σύστημα, το Atmos όμως στις streaming υπηρεσίες είναι μέσω Dolby digital plus και αναλόγως ενισχυτή av συνδεμένος, αν είναι Atmos αποκωδικοποιεί Atmos, αν όχι αποκωδικοποιεί Dolby digital plus, δηλαδή το φέρον stream του Atmos.
Αυτό το σημείο μπορεί να το απαντήσει κάποιος που έχει Dolby Atmos στο σύστημα του.
Σε μένα το Disney plus δείχνει Dolby digital plus 5.1 και ο ήχος είναι 5.1 γιατί προφανώς εκεί συμπίπτει ο forced ήχος με το περιεχόμενο.

Δηλαδή με λίγα λόγια, το auto, αντί να στέλνει αυτόματα το format του ήχου που αντιστοιχεί σε κάθε περιεχόμενο, στέλνει ένα κλειδωμένο σήμα, αγνώστων στοιχείων, μια και αυτό που γράφει δεν αντιστοιχεί σε πολλά περιεχόμενα.

• Like
Reactions: xSpectre
Υπήρξε μέλος που ρώτησε σχετικά με τον δέκτη, ρώτησε δηλαδή αν ας πούμε πάρει τον δέκτη και τελειώσει η συνδρομή, θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει ως box;

Η απάντηση από μένα είναι όχι. Εγώ θα έχω για δύο χρόνια συνδρομή, επομένως δεν γνωρίζω αν παίρνει καν μπρος χωρίς συνδρομή, αλλά ακόμα κι αν παίρνει, έχει θέματα στη διαχείριση του ήχου και δεν θα τον πρότεινα ως tv box γενικότερα.

Προτείνεται μόνο για όσους θέλουν να έχουν καλύτερο u.i. στο Vodafone tv και καλύτερο u.x. λόγω του σχεδιασμού του μενού και των πλήκτρων στο remote control που επιτρέπουν καλύτερη πλοήγηση και έλεγχο, λαμβάνοντας όμως υπ όψη ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχει θέματα με τον ήχο.

Ο δέκτης έχει δύο επιλογές για τον ήχο. Μια pcm και μια auto.
Σε κάθε μία από αυτές κάνει force σε στέρεο στην pcm και σε Dolby digital plus στην auto, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που βλέπεις.
Δηλαδή αν για παράδειγμα βάλεις μια μουσική υπηρεσία όπως το Spotify και έχεις τον ήχο στο auto στέλνει Dolby digital plus 5.1 (μουφα όμως καθώς δεν είναι πολυκαναλος ο ήχος και επιπλέον δεν μπορείς να κάνεις και upmix με αυτό για κάποιον περίεργο λόγο που έχει να κάνει με τον τρόπο που στέλνει τον ήχο ο δεκτης).

Όταν λοιπόν εσύ θέλεις να τον έχεις στο auto για να στέλνει αυτόματα το κάθε format από κάθε υπηρεσία, δεν μπορείς να το κάνεις και θα πρέπει να μπαίνεις στο μενού του και να αλλάζεις τη ρύθμιση, προσπαθώντας να μαντέψεις ποιο format συμπίπτει με τι.

Atmos εγώ δεν έχω στο σύστημα, το Atmos όμως στις streaming υπηρεσίες είναι μέσω Dolby digital plus και αναλόγως ενισχυτή av συνδεμένος, αν είναι Atmos αποκωδικοποιεί Atmos, αν όχι αποκωδικοποιεί Dolby digital plus, δηλαδή το φέρον stream του Atmos.
Αυτό το σημείο μπορεί να το απαντήσει κάποιος που έχει Dolby Atmos στο σύστημα του.
Σε μένα το Disney plus δείχνει Dolby digital plus 5.1 και ο ήχος είναι 5.1 γιατί προφανώς εκεί συμπίπτει ο forced ήχος με το περιεχόμενο.

Δηλαδή με λίγα λόγια, το auto, αντί να στέλνει αυτόματα το format του ήχου που αντιστοιχεί σε κάθε περιεχόμενο, στέλνει ένα κλειδωμένο σήμα, αγνώστων στοιχείων, μια και αυτό που γράφει δεν αντιστοιχεί σε πολλά περιεχόμενα.

Οπότε εγώ που έχω έναν ενισχυτή Marantz και 2 ηχεία Polk το βάζω στο PCM και το ξεχνάω για το θέμα ήχου.

Οπότε εγώ που έχω έναν ενισχυτή Marantz και 2 ηχεία Polk το βάζω στο PCM και το ξεχνάω για το θέμα ήχου.

Θεωρώ στα δικάναλα συστήματα ότι το pcm είναι καλύτερη επιλογή για τον συγκεκριμένο δέκτη, εφ, όσον όμως μιλάμε για σύστημα το οποίο δεν έχει decoder Dolby.

Γιατί αν είναι δικαναλο μεν αλλά έχει decoder Dolby, όπως ας πούμε ένας marantz model m1, ή τα επερχόμενα ενεργά elac dcb61 ή μια ηχομπάρα με Dolby audio αλλά δικαναλη, τότε το decoder εντός των μηχανημάτων αυτών δεν θα μπορέσει να αποκωδικοποιήσει σωστά τόσο τις στάθμες, όσο και τον διαχωρισμό των δύο καναλιών, όταν ο δέκτης είναι στο auto.
Ένας θεός ξέρει τι θα γίνεται όταν παίρνοντας λάθος σήμα Dolby, πως θα συμπεριφερθεί η βελτίωση των διαλόγων η οποία χρησιμοποιεί την πληροφορία από το κεντρικό κανάλι που προέρχεται από περιεχόμενο πολυκαναλο, αναπαραγόμενο από δικαναλο μεν αλλά με Dolby decoder δε σύστημα.

Δεν θα γίνεται σωστά το downmix με λίγα λόγια, όταν ο δέκτης είναι στο auto.
Ισχύει και για πολυκαναλους επεξεργαστές στους οποίους έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιείς δύο ηχεία και ο επεξεργαστής κάνει downmix.

Last edited:
Στο Android TV app έβαλα το S03E01 του Whte Lotus αλλάζοντας τη γλώσσα σε Αγγλικά (δεύτερη επιλογή, εκεί που το Sonos σύστημά μου "βλέπει" 5.1). Δεν είναι, πρόκειται για ήχο στέρεο και ας δίνει 5.1 flag. Έβαλα στο καπάκι να δω τον ίδιο τίτλο από download μου και ένιωσα σαν να ήμουν στο μέσο μιας ορχήστρας.

Στο Android TV app έβαλα το S03E01 του Whte Lotus αλλάζοντας τη γλώσσα σε Αγγλικά (δεύτερη επιλογή, εκεί που το Sonos σύστημά μου "βλέπει" 5.1). Δεν είναι, πρόκειται για ήχο στέρεο και ας δίνει 5.1 flag. Έβαλα στο καπάκι να δω τον ίδιο τίτλο από download μου και ένιωσα σαν να ήμουν στο μέσο μιας ορχήστρας.

Έχει αναφερθεί κι αυτή η περίπτωση. Δηλαδή όταν βλέπεις δεύτερη γλώσσα, αυτό είναι 5.1 αλλά είναι πολύ χαμηλός ο ήχος από τα surround. Καμία σχέση δηλαδή με το 5.1 που θα έπαιρνες κανονικά.
Σε αυτή την περίπτωση της δεύτερης γλώσσας είναι που ακόυγεται ήχος από το κεντρικό ηχείο αντί να βγαίνει αυτός από τα δύο front ηχεία.

Ναι ξέρω, σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά, αλλά όταν κάτι πάει στραβά, θα πάει ακόμα πιο στραβά... .

Μολις το τσεκαρα και εγω, ειναι 5.1 απλα ειναι χαμηλες οι εντασεις. Να ξερεις οτι σε ματροσκες παντα θα ακους υπερβολικα δυνατα τα περιφεριακα ηχεια, καμια σχεση με steaming.

Μολις το τσεκαρα και εγω, ειναι 5.1 απλα ειναι χαμηλες οι εντασεις. Να ξερεις οτι σε ματροσκες παντα θα ακους υπερβολικα δυνατα τα περιφεριακα ηχεια, καμια σχεση με steaming.

Δεν σε πρόλαβα.

Καμία σχέση η matroska με το streaming, αλλά και καμία σχέση επίσης ο κανονικός ήχος από το κανονικό streaming με τον ήχο σε στις περισσότερες των περιπτώσεων που υπάρχει η επιλογή της δεύτερης γλώσσας στο MAX.

Δεν σε πρόλαβα.

Καμία σχέση η matroska με το streaming, αλλά και καμία σχέση επίσης ο κανονικός ήχος από το κανονικό streaming με τον ήχο σε στις περισσότερες των περιπτώσεων που υπάρχει η επιλογή της δεύτερης γλώσσας στο MAX.
Btw...η τριτη σεζον του white lotus τωρα μπηκε στο vtv? Αν ναι ισως υπαρχει μια ελπιδα οτι νεο μπαινει να ειναι 5.1

Btw...η τριτη σεζον του white lotus τωρα μπηκε στο vtv? Αν ναι ισως υπαρχει μια ελπιδα οτι νεο μπαινει να ειναι 5.1

Ναι αλλά ξέρεις τι γίνεται με την αισιοδοξία πολλές φορές... .

Ο απαισιόδοξος δοκιμάζει ουίσκυ και λέει ότι έχει γεύση σαν κοριός και ο αισιόδοξος δοκιμάζει κοριό και λέει ότι έχει γεύση σαν ουίσκυ.
Μεταξύ των δύο σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να είμαστε με τον απαισιόδοξο.

Εγώ θα προτιμήσω τα 5.1 να τα βλέπω από το shield. Eκεί τουλάχιστον θα μπορώ να κάνω και upmix.

Ναι αλλά ξέρεις τι γίνεται με την αισιοδοξία πολλές φορές... .

Ο απαισιόδοξος δοκιμάζει ουίσκυ και λέει ότι έχει γεύση σαν κοριός και ο αισιόδοξος δοκιμάζει κοριό και λέει ότι έχει γεύση σαν ουίσκυ.
Μεταξύ των δύο σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να είμαστε με τον απαισιόδοξο.

Εγώ θα προτιμήσω τα 5.1 να τα βλέπω από το shield. Eκεί τουλάχιστον θα μπορώ να κάνω και upmix.
Μπαινει καποια σειρα/ταινια σημερα-αυριο? Παλια που ειχα με συμβολαιο vtv στο site τους ανεφεραν τις σειρες και ταινιες που μπαινουν καθε εβδομαδα. Τωρα δε ξερω αν το κανουν αυτο.

• Like
Reactions: Kirikosgeorgas
Μπαινει καποια σειρα/ταινια σημερα-αυριο? Παλια που ειχα με συμβολαιο vtv στο site τους ανεφεραν τις σειρες και ταινιες που μπαινουν καθε εβδομαδα. Τωρα δε ξερω αν το κανουν αυτο.
Όντως πρέπει να μας ενημερώσουν τι μπαίνει και πότε…

Το εψαξα και εγω τωρα και απλα αναφερουν καποιες σειρες/ταινιες του μηνα. Απο δελτιο τυπου βρηκα αυτο για 15 Μαρτιου σαν την πιο προσφατη προσθηκη : TaylorSwift | TheErasTour (Taylor'sVersion). Δεν ειμαι τωρα στη tv για να τσεκαρω τον ηχο.

Last edited:
Το εψαξα και εγω τωρα και απλα αναφερουν καποιες σειρες/ταινιες του μηνα. Απο δελτιο τυπου βρηκα αυτο για 15 Μαρτιου σαν την πιο προσφατη προσθηκη : TaylorSwift | TheErasTour (Taylor'sVersion). Δεν ειμαι τωρα στη tv για να τσεκαρω τον ηχο.
αυτο μπηκε στο disney plus

The Pitt (σειρα). 5.1 και τα περιφεριακα ηχεια του δινουν και καταλαβαινει! (το πρωτο επεισοδιο εβαλα απλα για τσεκ). Η ελπιδα οτι θα δουμε το last of us με σωστο ηχο ανεβαινει :)

• Like
Reactions: kostthem
Να ενημερώσω και για την εικόνα πέρα από τον ήχο. Το bitrate "παίζει" από 5.500 έως και 6.500 kbps. Τουλάχιστον σε όσες σειρές έκανα εγώ τσεκ. Το νούμερο αυτό είναι πολύ καλό για 1080p. Έχει σίγουρα υπάρξει βελτίωση σε αυτό το κομμάτι.

The Pitt (σειρα). 5.1 και τα περιφεριακα ηχεια του δινουν και καταλαβαινει! (το πρωτο επεισοδιο εβαλα απλα για τσεκ). Η ελπιδα οτι θα δουμε το last of us με σωστο ηχο ανεβαινει :)
Όλα τα καινούργια έτσι μπαίνουν είτε είναι σειρά ή ταινία με 5.1

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Last of us season 1 Recap

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νέα σειρά - Duster έρχεται αποκλειστικά στο Vodafone TV

• Like
Reactions: Panoramix
Για Μάρτιο ξεχωρίζουν ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ο καινούργιος κύκλος του TRUE DETECTIVE: NIGHT COUNTRY με την Τζόντι Φόνστερ, το THE PITT και όλους τους κύκλους του «αθυρόστομου» RICK & MORTY, μαζί με το THE BATMAN του Ματ Ριβς, το βραβευμένο με 2 Όσκαρ DUNE PART TWO αλλά και DAREDEVIL: BORN AGAIN και την ΒΑΪΑΝΑ 2, αλλά και το ΜΟΥΦΑΣΑ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ που έρχεται στις 26/3.

SuperMan.jpeg
Mufasa_The_Lion_King_Disney+ 1.jpeg

Last edited: