VU+ Duo HD

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Καμμια βοηθεια ρε παιδια τιποτα καμμια ιδεα????

Έχεις κολλήσει στο θέμα της μνήμης και δεν ξέρω γιατί! Αφού τα δεδομένα του epg και οι εγγραφές πάνε σε usb ή σε δίσκο, η μνήμη του δέκτη που σε ενοχλεί. Δουλεύεις πολλά plugins ταυτόχρονα και δεν είναι αρκετή?

Επίσης καλό θα ήταν να περάσεις κάποιο από τα νέα images (αφού λες ότι ακόμα έχεις τον παλιό bootloader) και να δεις αν θα σου συνεχίσει τα ίδια.

Επίσης, μπορείς να μου πείς τι ακριβώς έκανες όταν έκανε reboot από μόνος του? Εγγραφή, ζαπινγκ, απλά παρακολουθούσες κάτι?

Nocarder σε κουρασα φιλε το καταλαβαινω αλλα δυστυχως σ'αυτο το κολοχωρι που καποιοι ξυπνιοι το λενε συμπρωτευουσα δεν βγαζεις ακρη αρκει να σου πω οτι το μαγαζι που τ,αγορασα θα μου πει απο ποιον προμηθευτη το πηρε και θα με στειλει εκει μηπως και με βοηθησουν.Ο ΔΕΚΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ και μπουταρει σε καθε περιπτωση, οταν ξεκιναει η εγγραφη, οταν κανεις ζαπινγκ, οταν εισαι σε καποιο καναλι και βλεπεις, οταν του βαζεις το swap μπουταρει και το πεταει, οταν δεν του βαζεις το swap παλι μπουταρει.ειναι να τρελαινεσαι μαλλον θελει να τον παω πεσκεσι στον μπουταρη.του εβαλα το μπλακ χολ 1,6,7 του εβαλα το βιξ του εβαλα βτι και τελος τον εχω με το νεμεσις του σεπτεμβριου το 2,3 οπου εδω κανει τρια την βδομαδα σε σχεση με τα προηγουμενα που ηταν σε ημερισια βαση.με την ραμ εχω κολλησει διοτι οταν η ραμ ειναι στο ελαχιστο που την εχω δει, και ειναι το 55% δεν μπουταρει γραφεις ταινια παει στο 98% αν βαλεις epg και εχεις εργο γραμμενο στο σκληρο και ειναι η ραμ στο 98% την εκατσες στα επομενα λεπτα θα μπουταρει και θα πεταξει τα epg, αν εχεις epg και γραψεις εργο μετα θα μπουταρει θα πεταξει τα epg και το swap και θα ξαναρχισει να γραφει αφου η εγγραφη θα εχει απωλεια στο ενδιαμεσο κανα πενταλεπτο οπωτε αναγκαστικα το βαζω να γραψει κανα δεκαλεπτο νωριτερα ουτως ωστε να παρεις την εγγραφη ολοκληρη.μαλλον ο δεκτης θελει καποιες ρυθμισεις που εγω δεν τις ξερω και δεν τις εχω κανει.αν μπορεις, και οποιος αλλος φιλος μπορει, ας κανει τις υποδειξεις του και ειμαι προθυμος να ελθω ακομη και αθηνα να δω τι γινεται.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Last edited:

βάλε απλά ένα image πχ το ΒΗ ή ακόμα καλύτερα το original και χωρις Plugins να δουμε τι γίνεται

και τσέκαρε και τις θερμοκρασίες σου

πιθανώς ο δέκτης σου να έχει πρόβλημα και να πρέπει να τον πας πίσω

βάλε απλά ένα image πχ το ΒΗ ή ακόμα καλύτερα το original και χωρις Plugins να δουμε τι γίνεται

Αυτό το πρότεινα εξαρχής. Ένα image "γυμνό" και μετά προσθήκη ένα-ένα αυτά που χρειάζεσαι ώστε να δεις που θα "ενοχληθεί" και θα αρχίσει τα κουλά.

Ιδιαίτερες ρυθμίσεις δε νομίζω να χρειάζεται. Εγώ τον δουλεύω με μοτερ, άπειρα κανάλια στη μνήμη, σκληρό 1ΤΒ, εγγραφές, αρκετά εως πολλά plugins, EPG, picons σε usb stick, κλπ κλπ...δε μου έχει παρουσιάσει τέτοια θέματα, ίσα-ίσα που με τα τελευταία images είναι σταθερότατος!

το ΒΗ 1.7.0 ήταν λίγο προβληματικό με το 1.7.1 αρκετά καλύτερα ...

και εγω χθες κολλησα με το 1.7.0 και αναγκαστηκα να φλασαρω το 1.7.1 για να τον ξεκολλησω απο συνεχες κολλημα στο boot.
Greets απο το κολοχωρι.... :p

Προβλημα θερμοκρασιας δεν εχει ειναι γυρω στους 39 βαθμους, ελαχιστο 31 μεγιστο 42. αυτο που λετε να βαλω ενα ιματζ και μετα να φορτωνω εγινε και τα προβληματα ξεκιναν μετα την φορτωση των epg το εχω πει πολλες φορες και κατα προτροπη του nocarder αλλαξα και τα ιματζ και απλως ειπα οτι βρηκα σταθεροτερο το νεμεσις που μου μπουταρει λιγοτερες φορες.ευχαριστω για την βοηθεια αλλα δεν ξερω ποσο εγω σας βοηθαω μ'αυτα που γραφω.

....Καλο παιδεμα φιλε .

Δεν εχω ασχοληθει με epg ,
εχω ενα απλο BH και 2 βασικα plugin με ενα 2ΤΒ δισκο και 2 πιατα το ενα μοτερ και το αλλο 10πλο LNB και παιζει μια χαρα.

Καντο ετσι μπας και ευχαριστηθεις το δεκτη ......

Μηπως το epg plugin που βαζεις δεν παιζει στον VU?
Γιατι απο οταν δοκιμαζα στην αρχη ΠΟΛΛΑ plugin δεν παιζουν η κρασαρουν στον VU! ειναι γραμμενα για τον DM...

Last edited:

Ασχετο , σε site βλεπω να αναγραφουν transponder signal σε db. Γινεται στον VU+ αυτο?

Προβλημα θερμοκρασιας δεν εχει ειναι γυρω στους 39 βαθμους, ελαχιστο 31 μεγιστο 42. αυτο που λετε να βαλω ενα ιματζ και μετα να φορτωνω εγινε και τα προβληματα ξεκιναν μετα την φορτωση των epg το εχω πει πολλες φορες και κατα προτροπη του nocarder αλλαξα και τα ιματζ και απλως ειπα οτι βρηκα σταθεροτερο το νεμεσις που μου μπουταρει λιγοτερες φορες.ευχαριστω για την βοηθεια αλλα δεν ξερω ποσο εγω σας βοηθαω μ'αυτα που γραφω.

Για πόσα πακέτα φορτώνεις EPG?

Για όσους βάζουν Blackhole 1.7.x από 1.6, να θυμηθούν ότι είναι πρώτα απαραίτητη η αναβάθμιση του boot loader.

ok ρέπει να δουλέψεις το δέκτη "σχέτο" για λίγο για να δεις πως πάει, αν δεις προβλήματα τον πας πίσω....

hotbird, astra, thor, 9 μοιρες ανατολικα συν τον hispasat.την αναβαθμιση του bootloader δεν την καταφερα γι'αυτο εβαλα το νεμεσις αλλα και με τα προηγουμενα του ΒΗ το ιδιο προβλημα ειχα.

lasedline το εκανα αυτο πουλες και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα το προβλημα εμφανιστηκε οταν φορτωθηκαν τα epg και σαν λυση ενεργοποιησα και το swap αλλα μετα αρχισε διπλα μπουταρισματα μια να πεταξει τα epg και μια το swap.malista πετοντας to swap πετουσε και τα epg και τα επανεφερε καποια στιγμη στο ασχετο για να τα ξαναπεταξει κι,αυτα οταν ξεκινουσε μια εγγραφη οπωτε εκανε μπουτ πετουσε τα epg εκανε μια παυση 3-5 λεπτων και ξεκινουσε ξανα την εγγραφη φυσικα πετσοκομενη.

lasedline το εκανα αυτο πουλες και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα το προβλημα εμφανιστηκε οταν φορτωθηκαν τα epg και σαν λυση ενεργοποιησα και το swap αλλα μετα αρχισε διπλα μπουταρισματα μια να πεταξει τα epg και μια το swap.malista πετοντας to swap πετουσε και τα epg και τα επανεφερε καποια στιγμη στο ασχετο για να τα ξαναπεταξει κι,αυτα οταν ξεκινουσε μια εγγραφη οπωτε εκανε μπουτ πετουσε τα epg εκανε μια παυση 3-5 λεπτων και ξεκινουσε ξανα την εγγραφη φυσικα πετσοκομενη.

τις εγγραφές κλπ τις κάνεις σε σκληρό δίσκο ή σε usb stick ??

Σκληρο 500G και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον.

οπότε τώρα θα φορτώσεις τα epg και θα ελέγξεις τα επίπεδα μνήμης με το μπλε κουπί--> κίτρινο κουμπί (info) πόση RAM, Flash & HDD έχεις διαθέσιμα.

πριν τη φορτωση 63% μετα 98% αλλα και κατα την διαρκεια που δεν τα εχω φορτωσει η μνημη η ραμ ανεβαινει σιγα σιγα και φθανει το 70%.

Μήπως φταίει ο δίσκος, ανέτρεξα στα παλιότερα μηνύματά σου και είδα ότι εκεί κατεβάζεις τα epg. Το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείς το δίσκο για κάτι που τον κράτάει σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο (epg, picons, multiboot). Το καλύτερο είναι να βάλεις ένα usb stick και να κατεβάσεις τα epg εκεί.

Μήπως ο δίσκος από την συνεχή λειτουργία κρασάρει?