Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Το μόνο που δεν κατάφερα ακόμα είναι να δω τον εξωτερικό δίσκο πέρα απ' τον βασικό δίσκο C:
Δοκίμασα να φτιάξω ένα folder "vu2" στον δίσκο G: και να βάλω στο server share: /g/vu2 αλλα δεν τον βλέπει...

Όχι μην βάλεις /g/vu2 , Κατευθείαν "vu2". Δε χρειάζεται να ορίσεις τον δίσκο ούτε να βάλεις (/). Το βρίσκει μόνο του. Δε μπορεί να μη σου δουλέψε. Όλα τα ολα ειναι σωστά.

Re: Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Το satellites.xml του vhanibal έχει τρία πρόσθετα πεδία σε σχέση με τα άλλα, κατ' αρχήν το inversion και σε transponder που εκπέμπουν σε DVB-S2 επιπλέον τα pilot και rolloff. Μου φαίνεται παράξενο βέβαια, αφού συνήθως αυτά τα βρίσκουν αυτόματα οι δέκτες, αλλά ίσως αυτές οι εγγραφές κάνουν τη διαφορά...

ακριβως αυτοεχω παρατηρησει και εγω ,στο τελος της γραμμης ο vhannibal εχει επιπλεον to rolloff,
αλλα το κουφο ειναι γιατι αυτα τα καναλια να τα βρισκει σε αυτην τη συχνοτητα αφου εκει δεν υπαρχουν(12207),
η 12207 ανηκει στο sky it.

Δύσκολο να το καταλάβω, η διαφορά στις συχνότητες αυτές δεν μου λέει κάτι (όπως για παράδειγμα λάθος ρύθμιση συχνότητας ταλαντωτή του LNB ή συχνότητας μετάβασης από τη χαμηλή στην υψηλή μπάντα).

Να μην τα βρησκει καθολου το καταλαβαινω αλλα να τα βρησκει σε λαθος συχνοτητα δεν μπορω να το εξηγησω,
και γιατι παιζει σε αυτο το προβλημα ρολο το sattwlites.xml?

Ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω. Με απευθείας συντονισμό στη συχνότητα, να την βάλεις με το χέρι (όπως στο screenshot, που είναι από OpenVix και τον Uno, αλλά οι ρυθμίσεις δεν διαφέρουν από την αντίστοιχη επιλογή του BH), τι αποτέλεσμα έχεις;

manual.jpg

Μολις κανω χειροκινητη στην 11823 ola ok,
Το θεμα ειναι στην αυτοματη σαρωση

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Όχι μην βάλεις /g/vu2 , Κατευθείαν "vu2". Δε χρειάζεται να ορίσεις τον δίσκο ούτε να βάλεις (/). Το βρίσκει μόνο του. Δε μπορεί να μη σου δουλέψε. Όλα τα ολα ειναι σωστά.

Δούλεψε χωρίς να ορίσω δίσκο! Σ" ευχαριστώ πολύ! :grinning-smiley-043
Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Γϊνεται να ορίσω όλο το δίσκο G του υπολογιστή ως mount στον solo2? Κάνω share τον δίσκο στα win7. Μετά τί πρέπει να βάλω στον solo2?

Επίσης το εξής:
Θέλω να παίξω κάποια mkv απ' τον δίσκο του υπολογιστή μέσω του solo2.
Υπάρχει περίπτωση να δει shared δίσκο το enhanced movie center?

Βλέπω τα mkv απ' το plugin Filebrowser του solo2 αλλα δεν τα υποστηρίζει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να δει και να παίξει mkv απo shared folder ο solo2?

1. Λένε ότι γίνεται. Δεν ξέρω πως αλλά εγώ δε πρόκειτε να το κάνω παρόλο που έχω 4 δισκους με κοινόχρηστες ταινίες. Υπάρχει μεγάλο θέμα ασφάλειας στα Windows + πρόβλημα μετα με τις ιδιότητες του κάθε αρχείου. Μπορεί να χρειαστεί να διορθώσεις ένα προς ένα τις ιδιότητες όλων των αρχείων-ταινιών αν κάποια στιγμή αλλάξεις το setup ή τη θέση του δίσκου. Κάνε 1 ,2, ή 3 μεγάλους φακέλους και βάλτα όλα εκεί.

2.ΜΚV. Όλα παίζουν σε μένα (EMC και Media Player) και μάλιστα παίζουν και αρχεία που δε παίζουν σε τελευταίας τεχνολογίας media player.! Πάρα ταύτα δεν πρόκειτε να το χρησιμοποιήσω για αυτή τη δουλειά παρα μόνο σε ανάγκη όταν το media player δε μου παίζει κάποια αρχεία και βαριέμαι να τα επεξεργαστώ με mkvmerge.

Last edited by a moderator:
1. Λένε ότι γίνεται. Δεν ξέρω πως αλλά εγώ δε πρόκειτε να το κάνω παρόλο που έχω 4 δισκους με κοινόχρηστες ταινίες. Υπάρχει μεγάλο θέμα ασφάλειας στα Windows + πρόβλημα μετα με τις ιδιότητες του κάθε αρχείου. Μπορεί να χρειαστεί να διορθώσεις ένα προς ένα τις ιδιότητες όλων των αρχείων-ταινιών αν κάποια στιγμή αλλάξεις το setup ή τη θέση του δίσκου. Κάνε 1 ,2, ή 3 μεγάλους φακέλους και βάλτα όλα εκεί.

2.ΜΚV. Όλα παίζουν σε μένα (EMC και Media Player) και μάλιστα παίζουν και αρχεία που δε παίζουν σε τελευταίας τεχνολογίας media player.! Πάρα ταύτα δεν πρόκειτε να το χρησιμοποιήσω για αυτή τη δουλειά παρα μόνο σε ανάγκη όταν το media player δε μου παίζει κάποια αρχεία και βαριέμαι να τα επεξεργαστώ με mkvmerge.

ναι και σε μένα παίζουν. Το θέμα είναι ότι δεν παίζουν απο mounted shared δίσκο PC στον EMC.
Πάντως όντως κι εγώ είδα ότι απο τον media player του solo2 παίζουν κανονικά και οι shared δίσκοι. Απλά δεν μ' αρεσει καθόλου ο media player.

Απ' ότι είδα τελικά dts master audio δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη (τα mkv γίνονται downmixed σε απλό DTS) . Επίσης για ελληνικούς υπότιτλους θέλει μετατροπή σε utf-8 για να τους δείξει σωστά.
Εκεί που έπαιζα την ταινιούλα μου πάντως έφαγε πάλι ένα πάγωμα ο δέκτης παρ' όλο που έχω και τους τελευταίους drivers ...

Σίγουρα κι εγώ δε θέλω να υποκαταστήσει ο solo2 το mediaplayer PC που έχω συνδεδεμένο στον ενισχυτή μου. Ωστόσο τις εγγραφές του δέκτη μου τις παίζει καλύτερα ο solo2 απ' το PC... Στο PC παρατηρώ κάποια παράσιτα στον ήχο και λίγο λαγκάρισμα, παρ' όλο που τα mkv τα παίζει μια χαρά και με επιτάχυνση μάλιστα και απ' την ΑΤΙ κάρτα γραφικών μου

Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Leo, έβαλα τη γραμμή : export GST_SUBTITLE_ENCODING=”ISO-8859-7” στη 2η σειρά του enigma2.sh με τον totalcommander κάνωντας edit το αρχείο με wordpad και τώρα ο Δέκτης δεν ανοίγει . Κολα στο ...booting. Προσπάθησα να επαναφέρω το enigma2.sh (σβήνοντας τη γραμμή που πρόσθεσα) αλλα πάλι τίποτε. Τι μπορεί να φταίει? Άλλαξαν οι ιδιότητες του enigma2.sh?Μήπως φταίει οτι ο δεκτης ήταν ανοιχτός σε avalon/universe?

Δεν πρόλαβα να κάνω εγκατάσταση τη γραμματοσειρά : opkg install eglibc-gconv-iso8859-7.

BlackHole 1.7.9 by kalemis.

wordpad?για αυτό δεν ανοίγει notepad ++ πρέπει να χρησιμοποιήσεις

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Leo, έβαλα τη γραμμή : export GST_SUBTITLE_ENCODING=”ISO-8859-7” στη 2η σειρά του enigma2.sh με τον totalcommander κάνωντας edit το αρχείο με wordpad και τώρα ο Δέκτης δεν ανοίγει . Κολα στο ...booting. Προσπάθησα να επαναφέρω το enigma2.sh (σβήνοντας τη γραμμή που πρόσθεσα) αλλα πάλι τίποτε. Τι μπορεί να φταίει? Άλλαξαν οι ιδιότητες του enigma2.sh?Μήπως φταίει οτι ο δεκτης ήταν ανοιχτός σε avalon/universe?

Δεν πρόλαβα να κάνω εγκατάσταση τη γραμματοσειρά : opkg install eglibc-gconv-iso8859-7.

BlackHole 1.7.9 by kalemis.

Το έπαθα κι εγώ πριν μερικές ημέρες στο OpenVix (δεν έχει να κάνει με το image) και είδα ότι είχαν αλλάξει οι ρυθμίσεις των δικαιωμάτων του αρχείου (attributes) από 755 σε 700 (αν θυμάμαι καλά). Οπότε όταν επανεφέρεις το enigma2.sh στο /usr/bin άλλαξε του τα δικαιώματα σε 755. Μπορείς να το κάνεις και με τον ftp client (συνήθως με δεξί κλικ στο αρχείο) ή με chmod 755 μέσω telnet.

Επίσης όχι Wordpad! Notepad++ όπως λέει κι ο leo!

ftp.jpg

ΟΚ το διόρθωσα - έσωσα.

Μuchas gracias LEO & Sotos.

Πως όμως κάνω την εγκατάσταση της γραμματοσειράς. Χρησιμοποιώ κάποιο plugin?
Κάτιτις απο linux γνωρίζω αλλά terminal εδω στο enigma2 που έχω?

Με οποιονδήποτε client που υποστηρίζει telnet (πχ putty), αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις το DCC, που περιλαμβάνει περισσότερες ευκολίες, εκτός από client για telnet.

http://www.bernyr.de/dcce2/index.html

Αφού συνδεθείς στον δέκτη (βάζεις τις IP που αντιστοιχούν στον υπολογιστή σου και στον δέκτη σου, όπως τις δίνει το ρούτερ, στα πεδία όπως βλέπεις στην πρώτη εικόνα), πηγαίνεις στο telnet και δίνεις την εντολή opkg install eglibc-gconv-iso8859-7 (εικόνα 2). Enter και σε λίγα δευτερόλεπτα έχει εγκατασταθεί. Κάνεις reboot στον δέκτη ή μόνο στο enigma2 (όπως σε βολεύει).

(παρεμπιπτόντως, δεν πρόκειται για αρχείο με γραμματοσειρά, αλλά τα αρχεία υποστήριξης της ελληνικής κωδικοσελίδας iso 8859-7).

dcc1.jpg

dcc2.jpg

Last edited:
Θα το δοικιμάσω σε λίγο γιατί τα παιδιά βλέπουν κάτι παιδικό.

Από το Newmenu plugin ;ή TSPanel γίνεται?
Έχει καρτέλα για script.

Last edited:
Νομίζω ότι εκεί έχει έτοιμα script, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιου είδους κονσόλα να τρέξεις δικιά σου εντολή (που έτσι κι αλλιώς είναι μεγαλύτερη φασαρία να την πληκτρολογήσεις από το εικονικό keyboard).

Νομίζω ότι εκεί έχει έτοιμα script, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιου είδους κονσόλα να τρέξεις δικιά σου εντολή (που έτσι κι αλλιώς είναι μεγαλύτερη φασαρία να την πληκτρολογήσεις από το εικονικό keyboard).

Εκανα ακιβώς ότι έπρεπε αλλά στο παράθυρο telnet μου λέει : Cannot find package eglibc-gconv-iso8859-7

O Δεκτης ήταν ανοιχτός στο avalon. Mήπως έπρεπε να μπώ στο blackhole?

Εκανα ακιβώς ότι έπρεπε αλλά στο παράθυρο telnet μου λέει : Cannot find package eglibc-gconv-iso8859-7

O Δεκτης ήταν ανοιχτός στο avalon. Mήπως έπρεπε να μπώ στο blackhole?

Δεν ξέρω, ίσως να μην υπάρχει στο Blackhole. Δεν το δοκίμασα εκεί, αλλά στο OpenVix. Για δώσε στο telnet

opkg list | grep iso8859

...να δούμε τι αντίστοιχα πακέτα υπάρχουν στο αποθετήριο (υπάρχει πιθανότητα να σου βγάλει μόνο το eglibc-gconv-iso8859-15, που είναι για δυτικές γλώσσες/λατινικούς χαρακτήρες, το οποίο θα πρέπει να είναι και εγκατεστημένο).

Last edited:
Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Με το Loop through μπορεις να δεις καναλι απο την ιδια συχνοτητα;θελει διπλο lnb η γινεται κ με Ενα.Με ποιον τροπο πρεπει να γινει η συνδεση κ τι πρεπει να επιλεξω στα tuner?