Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αγαπητοί φίλοι μόλις αγόρασα τον δεκτη και εγκατέστησα το image της blackhole το τελευταίο. Εχω κάποιες ερωτήσεις.
1 Υπάρχει τρόπος να αντιγράφω σε USB στικακι τις εγγραφές μου από τον σκληρό δίσκο;
2 Πως βλέπω την εικόνα του δεκτή στο pc μου; Το vlc δε δουλεύει στην ip του δεκτη
3 Πως βλέπω σε iPad το κανάλι του δεκτη. Τα vu+ και dreambox κολλάνε. Εχω iPad 3
4 Αν βάλω USB στικακι dvb-t ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσω. Εχω ένα της pinnacle.
5 Εβαλα το mgcamd 1.38 αλλά αργεί και κολλάει να ανοίξει.
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

1. Τραβάς με ftp ότι θες στο pc/laptop/tablet που χρησιμοποιείς και το αντιγράφεις όπου θέλεις.
2. Στον web browser που χρησιμοποιείς, βάλε στη γραμμή διευθύνσεων την Ip του δέκτη και θα δείς το web interface. Από την επιλογή TV θα δείς τα διαθέσιμα κανάλια. Αν χρησιμοποιείς ένα tuner, πατώντας στο εικονίδιο που είναι σαν "oθoνίτσα" στα δεξιά του καναλιού στο οποίο είναι συντονισμένος ο δέκτης, θα σου ζητήσει να επιλέξεις την εφαρμογή, επιλέγεις vlc και πρέπει να έχεις εικόνα. Αν για κάποιο λόγο έχεις πειράξει τις default ρυθμίσεις του vlc, εγκατέστησέ το εκ νέου. Αν χρησιμοποιείς δυο tuners μπορείς να επιλέξεις όποιο κανάλι θες, ανεξάρτητα από το τι παίζει ο δέκτης.
3. Με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω και επίσης με κάποια apps όπως το VU+ Player που έχω δοκιμάσει και παίζει άριστα (αλλά όχι τα HD κανάλια).
4. Τι εφαρμογή αναζητάς? Απλά το συνδέεις στον δέκτη και αν το image περιέχει τους κατάλληλους drivers, θα σου εμφανιστεί ως νέο tuner. Αν δεν υπάρχουν οι drivers πρέπει να βρεις μόνος σου και να τους εγκαταστήσεις χειροκίνητα.
5. Τί εννοείς αργεί? Δοκίμασε στο mg_cfg στην επιλογή δέκτη από autodetect (00) να βάλεις mips(06). Επίσης νομίζω ότι το 1.35α δουλεύει καλύτερα από το 1.38 (αν και επί της ουσίας πρόκειται για το ίδιο πράγμα).

Έχω όμως κι εγώ δυο ερωτησούλες.....όταν δοκιμάζω να μπώ από iphone ή android τηλέφωνο στο web interface του δέκτη, αυτόματα βλέπω την mobile έκδοση του openwebif. Σβήνοντας από το root.py την εγγραφή για iphone, βλέπω την πλήρη εκδοχή του openwebif. Αν όμως σβήσω και την εγγραφή για android το openwebif δεν ξεκινάει καν (το edit το δοκίμασα και με wordpad και με notepad++).

Επίσης, στο transcoding με δυο tuners ενεργά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα μόνο tuner ενεργό όμως, όταν ξεκινήσει ο player στο iphone/ipad/android κολλάει η εικόνα του δέκτη, εμφανίζει την ένδειξη rec (φυσιολογικό) αλλά αυτό δεν σταματά όταν αποσυνδεθεί το iphone/ipad/android, η ένδειξη rec παραμένει και το tuner παραμένει "κατειλημένο" από την εγγραφή. Έχουμε κάποια λύση γι' αυτο?

Last edited:
Εβαλα το mgcamd 1.38 αλλά αργεί και κολλάει να ανοίξει.

Βαζεις BH 2.0.0 και MG 1.38c απο το Trr panel (διαβασε προηγουμενες σελιδες).

Αν βάλω USB στικακι dvb-t ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσω. Εχω ένα της pinnacle.

Πρεπει να εμφανιστεί αρχικά στη λίστα με τους δεκτες σου, αλλιως απευθύνεσαι σε καποια image kitchens για custom drivers. Μετα αναζήτηση για υπηρεσίες κτλ.

ε τότε το επιλέγεις απο την Ρύθμιση tuner και κάνεις αναζήτηση υπηρεσιών.

Έχω όμως κι εγώ δυο ερωτησούλες.....όταν δοκιμάζω να μπώ από iphone ή android τηλέφωνο στο web interface του δέκτη, αυτόματα βλέπω την mobile έκδοση του openwebif. Σβήνοντας από το root.py την εγγραφή για iphone, βλέπω την πλήρη εκδοχή του openwebif. Αν όμως σβήσω και την εγγραφή για android το openwebif δεν ξεκινάει καν (το edit το δοκίμασα και με wordpad και με notepad++).

Βαλε το app της Vu+. Εξαιρετικά καλοφτιαγμενο.

Επίσης, στο transcoding με δυο tuners ενεργά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα μόνο tuner ενεργό όμως, όταν ξεκινήσει ο player στο iphone/ipad/android κολλάει η εικόνα του δέκτη, εμφανίζει την ένδειξη rec (φυσιολογικό) αλλά αυτό δεν σταματά όταν αποσυνδεθεί το iphone/ipad/android, η ένδειξη rec παραμένει και το tuner παραμένει "κατειλημένο" από την εγγραφή. Έχουμε κάποια λύση γι' αυτο?

Και απο stream μέσω webinterface μπορει να το κάνει. Mονο reset. Απο mobile, force close στις εφαρμογες βιντεο, κάποιες φορες επανερχεται.

Last edited by a moderator:
Γενικώς με τέτοια app την έχω πατήσει.. στο παρελθόν. ΚΑΙ πλήρωσα ΚΑΙ δεν δούλεψαν..
Τώρα βρίσκω το vu+ player για iphone.. ΔΕΝ έχει reviews και σχετικό feedback και είμαι πολύ επιφυλακτικός.. Κατεβασα από τον γνωστό σέρβερ του γνωστου site την εφαρμογή για να την δοκιμασω, αλλά μου ζητάει, όλως περιέργως apple ID και κωδικό (αφού το κατεβάσω και επιχειρώ να το ανοίξω) και επειδή ΔΕΝ θέλω να χρεωθώ για κάτι που πλέον είμαι επιφυλακτικός, ΔΕΝ προχωράω..

O Vu+ player υπάρχει μονο για android. Για ios μονο το Dreambox live και αυτό όχι τόσο καλό.

Βαλε το app της Vu+. Εξαιρετικά καλοφτιαγμενο.

Το έχω το app αλλά δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει με αυτό που ρώτησα.

Και απο stream μέσω webinterface μπορει να το κάνει.

Και πάλι δεν κατάλαβα τί σχάση έχουν αυτά με αυτό που ρώτησα. Τί μπορεί να κάνει μέσω web interface?....streaming...νομίζω το ανέφερα αυτό!!!

Mονο reset.

Τί να κάνω reset και για ποιό λόγο?

Απο mobile, force close στις εφαρμογες βιντεο, κάποιες φορες επανερχεται.

Ούτε έτσι επανέρχεται, αλλά να θεωρήσω από την απάντησή σου ότι είναι γνωστό το πρόβλημα?

O Vu+ player υπάρχει μονο για android. Για ios μονο το Dreambox live και αυτό όχι τόσο καλό.

Υπάρχει και για ios....και υπήρχε πριν βγει για android!

Το app για ios δεν υποστηριζει transcoding, οπως ουτε αλλαγή σε port για να βαλεις το 8002. Με reset απο power switch για να φυγει το Rec και επανερθει ο δεκτης. Λες πως πειραζεις το webinterface για να μη σου βγαζει την mobile εκδοση. Βαλε ενα app για να αποφυγεις την χρηση webinterface, ολα τα ctls ειναι διαθεσιμα εκει.

Επεξεργασία:
Ποιό είναι το μέγιστο SNR που έχετε σε Hotbird; Είναι γνωστο το θέμα με AGC. Αναφέρομαι μόνο σε SNR.

επισης καλο app ειναι και το iStreamGate μεσω του οποιου εχω καταφερει να δουλεψει το transcoding

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ξέρει κανείς πιο στικακι να αγοράσω για επίγεια tv; Εχει εγκατεστημένο κανείς κάποιο επιτυχώς;

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Το app για ios δεν υποστηριζει transcoding, οπως ουτε αλλαγή σε port για να βαλεις το 8002. Με reset απο power switch για να φυγει το Rec και επανερθει ο δεκτης. Λες πως πειραζεις το webinterface για να μη σου βγαζει την mobile εκδοση. Βαλε ενα app για να αποφυγεις την χρηση webinterface, ολα τα ctls ειναι διαθεσιμα εκει.

Μα δεν είπα πουθενά ότι θέλω να δω από transcoding με το app...!!!

Λέω ότι κολλάει η εικόνα στο δέκτη, παραμένει στο rec ο δέκτης, παραμένει δεσμευμένο το tuner, γενικά δλδ δε δουλεύει σωστά το transcoding με ένα tuner και αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα και μου προτείνεις να κάνω reset από το power switch...!!!

Αν αποφύγω τη χρήση webinterface πως θα δω από transcoding?

vu+ player για ios υπάρχει και είναι και δωρεάν μάλιστα (μέχρι πρόσφατα είχε χρέωση) και δουλεύει μια χαρά. Κατεβάστε το

Ερώτηση για το teletext. Me VIX μου βγάζει αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά κανάλια. Εχει κάποιος λύση?

επισης καλο app ειναι και το iStreamGate μεσω του οποιου εχω καταφερει να δουλεψει το transcoding

Μπορείς να μου πεις με τί ρυθμίσεις σου δούλεψε το transcoding με iStreamGate?

Ευχαριστώ

vu+ player για ios υπάρχει και είναι και δωρεάν μάλιστα (μέχρι πρόσφατα είχε χρέωση) και δουλεύει μια χαρά. Κατεβάστε το

Ερώτηση για το teletext. Me VIX μου βγάζει αλαμπουρνέζικα στα ελληνικά κανάλια. Εχει κάποιος λύση?

Εαν πατησεις μενου και πας κατω και αλλαξεις το αυτοματο με χειροκινητο τοτε στις δυο παρακατω σειρες βαζεις τα
ελληνικα

Αν σκοπεύετε να βάλετε δίσκο μέσα στον Solo2, μείνετε μακριά από τους δίσκους της WD με την τεχνολογία intellipark. Οι δίσκοι αυτοί παρκάρουν τις κεφαλές τους μετά από 8 δευτερόλεπτα idle. Όταν κάνετε εγγραφές, παρ' όλο που η ροή είναι θεωρητικά συνεχής, το Linux κάνει buffering αρκετά δευτερόλεπτα και μετά κάνει την εγγραφή σε ριπή (burst), με αποτέλεσμα ο δίσκος να "ανοιγοκλείνει" συνέχεια κατά την εγγραφή SD προγραμμάτων. Στον ένα μήνα χρήσης με τέτοιο δίσκο και permanent timeshift, έφτασα τα 10.000 "παρκαρίσματα" (!!!), ενώ συνέχεια απορούσα γιατί πολλές φορές αργεί να μου εμφανίσει το μενού (τα picons τα είχα στο δίσκο) παρ' όλο που ο δίσκος θεωρητικά ήταν ενεργός.
Το intellipark μπορείτε να το ανεβάσετε στα 5 λεπτά αν συνδέσετε το δίσκο σε PC. με τη χρήση ειδικού DOS utility. Αλλά καλύτερα να αποφύγετε αυτή την "intelli" χαζομάρα.

Σε ότι αφορά τα images, δυστυχώς θα πρέπει να ενημερώσω πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από πλευράς ομάδας OpenPLI να διορθώσει τα όποια bugs υπάρχουν και ναι μεν οφείλονται σε ασυμβατότητες των οδηγών, όμως έχουν διορθωθεί με τον έναν ή άλλο τρόπο σε άλλα images που βασίζονται στο OpenPLI. Αν και έστειλα τουλάχιστο 2-3 διαφορετικά patch, δεν έγινε δεκτό κανένα. Συνεπώς, καλύτερα να επιλέξετε το OpenVIX - o Κωστίκος θα ανοίξει σαμπάνιες ;-)

Αν και η ομάδα του OpenPLI έχει το δίκιο της αφού δε βλέπει καμία προθημία συνεργασίας από πλευράς VU+, τελικά η στάση της απλώς τιμωρεί τους χρήστες του OpenPLI που επέλεξαν αυτό το δέκτη.

Last edited:
Χαχα, λογικεύεσαι βλεπω! ;) (πλάκα κανω ασφαλως) Όσο περιεργο κ αν ακουγεται, χρησιμοποιώ το official image της Vu+ πλέον. Πάντως ετσι οπως τα συζητάμε αν σου αρεσει η απλοτητα χρησιμοποιησε το. Με το TSpanel για γρήγορα addons δουλευει εξαιρετικά.

Last edited:
Το enigma2 της VU+ (πάνω στα οποία "πατάνε" τα VTI, Blackhole) υστερεί σημαντικά από αυτό του OpenPLI (OpenVIX κτλ). Σημαντικές ελλείψεις είναι πχ η διαχείριση teletext υπότιτλων, οι επιλογές αυτόματης γλώσσσας και πολλά άλλα, μικρά ή μεγάλα.

Σκεφτόμουν να βγάζω 1-2 φορές το μήνα ένα OpenPLI "διορθωμένο" για VU+ Solo2 αλλά τελικά το απέρριψα γιατί έτσι θα χάνει κανείς το σημαντικότερο προσόν αυτών των images, δηλαδή τις συνεχείς αναβαθμίσεις (rolling release). Αυτό τρέχω τώρα, αν κανείς ενδιαφέρεται να ανεβάσω τα διορθωμένα ipk κάπου (2-3 είναι).

Παναγιωτη εχω ενα hdd wd black scorpio 320 gb,
Εχει την τεχνολογια αυτη που αναφερεσαι?