Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Ερώτηση αρχάρια ως παρένθεση: Το διπλό tuner (που φοράει και ο εν λόγω δέκτης) πως μπορεί να αξιοποιηθεί; Δύο διαφορετικά κανάλια από τον ίδιο δορυφόρο σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις (ή σε μία με PiP);

mindscape το 2πλο tuner μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως εφόσον έχεις 2πλα lnb και 2πλο καλώδιο να κατεβαίνει απ' την κεραία σου.
Αν ισχύουν αυτά τότε μπορείς να βλέπεις ένα πρόγραμμα σε κάποιο δορυφόρο και ταυτόχρονα να γράφεις κάποιο άλλο.
Μπορείς να βλέπεις επίσης ταυτόχρονα 2 κανάλια στην ίδια τηλεόραση (το ένα στο παράθυρο PIP), να βλέπεις εσύ ένα κανάλι στην τηλεόραση και στο άλλο δωμάτιο να βλέπει κάποιος άλλος άλλο κανάλι στον υπολογιστή του (με webstreaming) ή άλλο κανάλι στο κινητό ή το ipad του.
Για να βλέπεις σε άλλη TV στο σπίτι φαντάζομαι γίνεται αν υποστηρίζει η ΤV δικτύωση DLNA αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Παλαιότερα (3+ χρόνια) το έκανα με ενα προγραμμα που λεγόταν sharepoints. Δε ξερω καν αν υποστηρίζεται ακόμη αλλα μπορεις να το δοκιμάσεις.

Thanx και πάλι!

Είμαι σε ΒΗ 2 αλλά απ οτι βλέπω η ενημέρωση του epg από το σχετικό plugin δεν δουλεύει σωστά... καμία ιδέα???
Και κάτι ακόμη..
Το airplay έχει πάψει να λειτουργεί??? Το διαφήμιζαν ως βασικό feature και τώρα με το 2.0 που έχω ακόμη, προκοπή ΔΕΝ βλέπω.. για την ακρίβεια δεν το βρίσκω πουθενά ως επιλογή έστω για κατέβασμα..
¨Ηλπιζα ότι είχα την δυαντότητα να στέλνω βίντεο και ήχο από το iphone στον δέκτη και από εκεί στην τηλεόραση.. τρίχες.. ουδέποτε έγινε..
εκτος και εάν επ αυτού ξέρετε κάτι, και πάλι..
ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Είμαι σε ΒΗ 2 αλλά απ οτι βλέπω η ενημέρωση του epg από το σχετικό plugin δεν δουλεύει σωστά... καμία ιδέα???
Και κάτι ακόμη
Το crossepg δουλευει αψογα. Μεσα απο το μενου του crossepg, ενημερωνεις τους rytek providers και διαλεγεις οποιους θέλεις. εχω επιλεξει αυτοματη ενημερωση στις 4 το πρωι και δεν εχω κανενα θεμα.
'Ηλπιζα ότι είχα την δυαντότητα να στέλνω βίντεο και ήχο από το iphone στον δέκτη και από εκεί στην τηλεόραση..
Γιατι δε το εβαλες απο εδω;

Ευχαριστώ ΠΟΛΥ kostikos για μια ακόμη φορά..
Το cross epg μου ΔΕΝ δουλέυει και δεν ξερω γιατί.. εάν ήταν θεμα ρύθμισης, δεν θ αδούλευε ούτε του αβονα.. αλλά αυτό δουλευει..
το plugin δεν ξέρω από που το ¨τσίμπησες". Το κατέβασα όμως και ετοιμάζομαι να το εγκαταστήσω..
ευχαριστώ και πάλι πο´λυ..

EDIT:
TO airplay λειτουργεί άψογα!

Ευχαριστώ

Last edited:
Επειδή δεν γνωρίζω αρκετά, μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Πώς μπορώ να αντιγράψω στον υπολογιστή μου, κάτι που έχει γραφτεί και βρίσκεται στον εσωτερικό σκληρό του Vu+solo 2 , με σκοπό να το δώ από αυτόν (PC); Αν το κανάλι που πραγματοποιήθηκε η εγγραφή ήταν με κωδικοποίηση, η εγγραφή μου θα είναι κωδικοποιημένη ή ξεκλείδωτη για να μπορώ να την δώ από το PC;

Πώς μπορώ να αντιγράψω στον υπολογιστή μου, κάτι που έχει γραφτεί και βρίσκεται στον εσωτερικό σκληρό του Vu+solo 2 , με σκοπό να το δώ από αυτόν (PC);

Συνδέεσαι με ftp στον δέκτη, και στη διαδρομή /media/hdd/movie θα δεις τις εγγραφές σου.

Αν το κανάλι που πραγματοποιήθηκε η εγγραφή ήταν με κωδικοποίηση, η εγγραφή μου θα είναι κωδικοποιημένη ή ξεκλείδωτη για να μπορώ να την δώ από το PC;

Η εγγραφή θα είναι ξεκλείδωτη να τη δεις όπου θες.

Συνδέεσαι με ftp στον δέκτη, και στη διαδρομή /media/hdd/movie θα δεις τις εγγραφές σου.
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν μπορείς καθότι άσχετος πώς συνδέομαι με ftp;

Last edited by a moderator:
Εϊτε με κάποιο ftp client software (CuteFtp, FlashFXP, Filezzila, κλπ) είτε με κάποια εφαρμογή για τους δέκτες όπως το DCC είτε με πρόσθετο στον Firefox (fireftp)....γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές.

Όποια κι αν επιλέξεις, θα χρειαστεί να βάλεις την ip του δέκτη, το username (root) και το password. Μόλις συνδεθείς θα δεις τα περιεχόμενα του δέκτη και του υπολογιστή σου και μπορείς να μεταφέρεις με drag'n'drop ότι θελεις και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Όπου κολλήσεις ξαναγράψε εδώ....

Last edited:
Μηπως καποιος μπορει να μας πει τι ΑΚΡΙΒΩΣ κανει το airplay και πως λειτουργει
ευχαριστω

Γιατι δε το εβαλες απο εδω;

Όντως το airplay δουλεύει άψογα και βγήκε και νέα έκδοση. Να ρωτήσω κάτι ακόμα σχετικά με solo2-iphone....χωρίς τη χρήση κάποιου app στο iphone/ipad, με την κλασσική διαδικασία από το webinterface, έχουμε εικόνα με το airplay στο iphone/ipad? Εμένα τουλάχιστον δεν έχει εικόνα.

Ρωτάω γιατί αν δουλέψει τελικά, με τη χρήση του apple tv μπορούμε να έχουμε την εικόνα του δέκτη σε όποια τηλεόραση θέλουμε μέσα στο σπίτι.

χωρίς τη χρήση κάποιου app στο iphone/ipad, με την κλασσική διαδικασία από το webinterface, έχουμε εικόνα με το airplay στο iphone/ipad? Εμένα τουλάχιστον δεν έχει εικόνα. Ρωτάω γιατί αν δουλέψει τελικά, με τη χρήση του apple tv μπορούμε να έχουμε την εικόνα του δέκτη σε όποια τηλεόραση θέλουμε μέσα στο σπίτι.
Μπορεις να εξηγήσεις τι ακριβώς θα ηθελες να κανεις; Νομιζω πως δεν απανταω στην ερωτηση σου, αλλα εγω για αλλες τηλεορασεις μεσα στο σπιτι χρησιμοποιώ αυτό.

Μπορεις να εξηγήσεις τι ακριβώς θα ηθελες να κανεις; Νομιζω πως δεν απανταω στην ερωτηση σου, αλλα εγω για αλλες τηλεορασεις μεσα στο σπιτι χρησιμοποιώ αυτό.

Για λέγε τώρα... μπορώ με το εν λόγω μαραφέτι να βλέπω στην κρεβατοκάμαρα;

Για να μη μπερδευομαστε, αν θελεις ο αποκωδικοποιητης να στελνει στο ios, το ios να δινει στο apple tv και αυτο να δινει στην τηλεοραση δε ξερω αν γινεται.. (δεν εχω καν apple tv για να δοκιμασω καποια αλλη αλχημεια). Το ΜΚ802 ειναι media station και εχει περιπου το μεγεθος ενος αναπτηρα. Το συνδεεις σε HDMI απευθειαν στην τηλεοραση (παιρνει ρευμα μεσω usb) και μετα με το Vu+ (ή οποιοδηποτε αλλο, υπαρχουν τουλ 4-5 για android) app κανεις stream στην τηλεοραση τα καναλια του δεκτη μεσω wifi. Ετσι εχω καναλια στην τηλεοραση της κρεβατοκαμαρας..

Last edited:
Για να μη μπερδευομαστε, αν θελεις ο αποκωδικοποιητης να στελνει στο ios, το ios να δινει στο apple tv και αυτο να δινει στην τηλεοραση δε ξερω αν γινεται.. (δεν εχω καν apple tv για να δοκιμασω καποια αλλη αλχημεια).

Γίνεται αλλά...δουλεύει μόνο όταν ο δέκτης το στέλνει με transcoding, οπότε η τελική εικόνα στην TV είναι χάλια. Γι' αυτό ρωτάω γιατί δεν δουλεύει το "νορμαλ" streaming από τον δέκτη στο ios.

Το ΜΚ802 ειναι media station και εχει περιπου το μεγεθος ενος αναπτηρα. Το συνδεεις σε HDMI απευθειαν στην τηλεοραση (παιρνει ρευμα μεσω usb) και μετα με το Vu+ (ή οποιοδηποτε αλλο, υπαρχουν τουλ 4-5 για android) app κανεις stream στην τηλεοραση τα καναλια του δεκτη μεσω wifi. Ετσι εχω καναλια στην τηλεοραση της κρεβατοκαμαρας..

Έχω παραγγείλει ένα παρεμφερές player και το περιμένω να έρθει. Απλά ένας φίλος έχει το (άχρηστο παντελώς) apple tv και λέμε μπας και σώσει την παρτίδα και του φανεί κάπου χρήσιμο. Το περίεργο όμως είναι ότι χωρίς τη χρήση κάποιου app δεν έχω εικόνα στο ios.

Είναι πολύ καλή λύση. Πως το χειρίζεσαι όμως; Είναι αξιόπιστο;

Πρεπει να πω ο,τι μου παιζει αρκετά καλά παντως μιας και εχω και αλλες χρησεις για αυτο (ftp server, video player κτλ). Με ενα ασυρματο ποντικι το χειριζομαι, ή απομακρυσμενα, με vnc.

Edit: το καλυτερο που μπορει να κανει ο φιλος σου ειναι να το πουλησει το apple tv όσο κραταει την τιμη του..

Last edited: